TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 3 / 11 İlkİlk 1234567 ... SonSon
Toplam 154 mesajın 31-45 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ALEMDAR Avatarı

Gerçek Adı
    ahmet
    Son Giriş
    22.11-2020
    Saat
    10:23
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    cok iyi düşülmüş bır karar ben sol ayagım kolayısı ıle ılgılı rapor aldım ankaradan ıthal belgesı aldım yanlız duz vıtes araba getırebılır sartı koydular bende ıstemedım almadım araba falan

sonuc : benım H ehlıyetım var sag ayagım saglam yasak olmasına ragmen otomatık araba kullanıyorum suan bu kanun boyle olmasaydı ben otomatık araba getırtırdım ve hıc bır sekılde araba kullanma ıle ılgılı sorun cekmezdım. YANİ BENİM GİBİ BASKA ARKADASLARIMINDA INANIM SORUNLARI VARDIR BEN DESTEKLIYORUM SIZLERİ
    SELAMLAR

Üye
    Gökhan GEDİKLİ Avatarı

Son Giriş
    11.02-2010
    Saat
    08:58
    Yaşadığı Yer
    TRABZON
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yaptığınız bu çalışma için gerçekten çok teşekkür ederim. Çok güzel ve kapsamlı olmuş inşallah sonuca ulaşır. Fakat her şeyden önce bizlerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmemiz lazım birlik olursak herşeyi başarırız terar çok teşekkürler. Bizler o kadar zengin insanlarmıyızda ailemiz ayrı kendimize ayrı araba alalım yani 1.sınıf kan bağı olan kişiler araçlarımızı kullanması gerekmektedir. Bu muhakkak gözardı edilmemelidir.

Üye
    dedentel Avatarı

Son Giriş
    08.03-2015
    Saat
    23:45
    Yaşadığı Yer
    k.maraş
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

özellikle gasp ve ayrımcılık konusunda özel plaka büyük handikap yaratıyor. Otopark vb. konularda kolaylık sağlanması için ön cama bir bandrol yapıştırılabilir...
    oturanBoğaya katılıyorum.. Diğer taleplerde çok güzel düşünülmüş elinize sağlık.. inşallah bi sonuca ulaşabiliriz..

Üye
    korayy Avatarı

Gerçek Adı
    Koray
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    12:14
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    8

konuşulan, istenilen talepler gayet yerinde ve hakkımız olan şeylerdir. bülent bey teşekkürler umarım elle tutulur sonuçlar elde edilir.

Üye
    mbkmustafa Avatarı

Son Giriş
    04.09-2018
    Saat
    22:23
    Yaşadığı Yer
    kütahya
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Kanun koyucu 5378 sayılı Kanunun 32 nci maddesiyle Özürlülerin eğitimleri, meslekleri, günlük yaşamları için özel olarak üretilmiş her türlü araç-gereç ve özel bilgisayar programları Katma değer vergisinden istisna etmesine rağmen Maliye Bakanlığı özürlülerin kullanımına uygun özel tertibatlı araçların satın alınmasında KDV'den vazgeçemiyor.Bu konuda Maliye Bakanlığınca çıkarılabilecek bir genel tebliğ veya sirküler ile KDV istisnası söz konusu olabilir.Bu konuda yapılacak bir çalışmanın bizlere büyük faydası olacağı kanaatındayım.

Üye
    gringo Avatarı

Son Giriş
    18.04-2015
    Saat
    23:01
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent hocam,başımdan yeni geçtiği için sizlerle paylaşmak isterim.1 yıl önce ÖTV ötelemeli olarak aldığım aracım geçtiğimiz ekim ayında trafik kazası sonucunda pert oldu.Fakat Vergi dairesi 5 yıl dolmadan yeni bir ÖTV muafiyetli araç alamayacağımızı söyledi.(Bu konuda AnAvArZa 'nında tecrübeleri FORUM un ilgili başlığında var.)Bence bu konuyu netleştiren yani pert olma,çalınma v.s. gibi istem dışı olaylarda muafiyetin yeniden oluşması ile ilgili bir ekleme/düzeltme de yapılmalıdır.

Üye
    ahmeterez Avatarı

Son Giriş
    23.04-2007
    Saat
    17:59
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

1- engelli bir insanin yerin ve zamanina gore (yagmurlu-sogukta vs..) 100 metrelik mesafeye dahi aracini kullanma zarureti var iken saglam bir insan 4-5 km'lik yolu isterse yuruyebilir.engelli bir insan belirtilen zaruretten oturu aracini sıkca kullanmak zorunda oldugundan ozellikle aracinin yakitina vergi muafiyeti uygulanmasi halinde engelliler araclarini rahatlikla kullanabilecegi inancindayim.Cogu engelli ekonomik imkanlarini zorlayarak almis olduklari otomobillerini yakittaki asiri vergi yuku nedeni ile otomobillerini kullanamadiklari bir gercektir.bu konuda baslatilacak ve basarilacak bir alisma tum engellilere verilecek en buyuk armagan olacaktir.
    2-ayni sekilde telefonla (cep telefonlari) haberlesmesindeki vergi muafiyetinin tum engellilere uygulanmasini daha dogru olacagi kanisindayim.

Üye
    fazem16 Avatarı

Gerçek Adı
    Fuat
    Son Giriş
    16.08-2023
    Saat
    10:15
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    55

KARDEŞİM ÇOK GÜZEL KONULARA DEĞİNMİŞSİN UMARIZ BU TALEPLERİNİ (SAYENDE BİZİM) UYGULAMAYA KOYARLARDA ÇOK FAYDASINI GÖRÜR VE GÖRÜRÜZ.SAĞOLASIN!!!!!

Üye
    kürşat99 Avatarı

Son Giriş
    02.05-2008
    Saat
    21:50
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sevgili oturanboğa çok sağol abi süperrrrrrrr olmuş ama bir maruzatım var,ben friedreich ataksisi hastasıyım ama ben hangi kategoride değerlendirilecem kimi diyor kas hastalığı kimi diyor sinirsel bi vaka,sanırım kaslarıda etkilediğinden kas hastalığı grubuna giriyor sanırım sağlık raporu her yıl da yeniden düzenleniyormuş ama sizce ben hangi katogoride bulunurum.Friedreich ataksisi hastalığı daha çok uzuvları tutan bir hastalık.Bülent abi sence bu düzenlemeler kabul edilirse nezaman yürürlüğe geçer acaba,bende o zaman başvuracağım

Üye
    avast39 Avatarı

Son Giriş
    22.05-2023
    Saat
    15:40
    Yaşadığı Yer
    Tekirdağ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

talepler çok güzel vede eksiksiz şiddetle destekliyor ve katılıyorum

Üye
    dedentel Avatarı

Son Giriş
    08.03-2015
    Saat
    23:45
    Yaşadığı Yer
    k.maraş
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ahmeterez'e katılıyorum.. bu isteklerimizin kabul edilmesi için mail atmamız veya dilekçe yazmamız gereken yerler varsa lütfen bildiriniz.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.029
    Verilen Beğeniler
    4.300

Hele tasarıya son şeklini verelim, ondn sonra ilgili yerlere göndereceğiz... Ama daha önce tüm önerileri değerlendirip eksiksiz bir metin haline getirelim...

Halen önerilen ve metne eklenmesi sözkonusu olan konular:
    1- Haciz konusu: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=20383
    2- Hangi tür saktlığı/kaybı olanların bu haktan yararlanması gerektiği konusu: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=20382

kursat99, zamanlama ve kabul görmesi konusunda şimdilik birşey söylemek imkansız...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    fatihaslan Avatarı

Son Giriş
    30.11-2006
    Saat
    01:52
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bu çözüm önerileri çok güzel umarım her sey istediğimiz gibi olur...
    ben 5 yıl sonra otomobilimizi sadece engelli vatandaşlara satabiliriz kısmına takıldım böyle saçmalık olmaz normal olarak satmaya kalktığımızda ÖTV yi ödemek zorunda oluşumuz gerçekten bize karşı yapılmış çok büyük adaletsizlik ve bizi köşeye sıkıştırıp tekrar araba almamızı önleyecek bir maddedir..
    bir diğer konu ise ben 2002 de 0 araba aldım gecen sene kaza yaptım ve araba pert oldu bende arabaya perte çıkarınca yeniden 0 araba aldım ÖTV indiriminden yararlanarak. 1-2 ay sonra gibi maliyeden beni aradılar sonra ikinci arabayı 5 yıl dolmadan aldığım için soruşturma başlatıldı. ceza onaylandı diye bir haber almıştım ama üzerinden 1 yıl gibi bir süre geçmesine rağmen bi haber cıkmadı elime tebliğ falan ulaşmadı. açıkcasıda bende merak edip sormadım böyle saçma sapan bi şey olabileceği aklıma gelmemişti bu kadar mantıksız bi kanun olurmu bunun derhal düzeltilmesi gerektiği düşüncesindeyim. ayrıca çesitli avukatlarlada görüştüm insan hakları mahkemesine kadar yolu olduğunu söylediler. ama tabi ceza bugüne kadar bana ulaşmadı bakalım yarın bir gün karsıma umarım cıkmaz..

Üye
    fatihaslan Avatarı

Son Giriş
    30.11-2006
    Saat
    01:52
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bir başka değineceğim konu da var.
    bu motor hacmi kısıtlması, böyle saçmalık olmaz güya bizim için kolaylıklar yapıyorlar. ama bir sürü kısıtlama bu kısıtlamaların sebebi ne kötü niyetlileri önleme. kardeşim kötü niyetlileri önlemek senin işin neden benim hakkımdan çalarak bunu yapıyorsun. benim otomatik-dizel ve de 1.6 cc araba bulma şansım ne? arabadan biraz anlayan için cevap %0 e ne yapacağim peki? yurt dışından otomobil getirecem. niye benim burda kazanılmış param yurt dışına gitsin. bu konuların acilen çözüme kavuşması gerekir.

Üye
    sporty Avatarı

Son Giriş
    27.12-2007
    Saat
    10:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    konuya ilk aşamadan girmek istiyorum. H sınıfı ehliyeti olan ve başbakanlık özürlüler idaresinden alınmış olan özürlü kimlik kartı olan bir vatandaşa otomobil alırken ayrıca yine ve yeniden rapor istenmesi başlı başına bir saçmalık. özürlü vatandaşlar bu ülkede bir adım atacakları zaman hemen git raporunu getir demesinler artık. kimlik kartımız varya madem devlet olarak tanımayacaktın ne b.. y.. verdin bu kartıı. ikincil olarak devlet madem özürlülere destek anlamında bi takım kolaylıklar getirmiş. neden oto alırken 1600 cc sınırı var özürlü bi vatandaş 4x4 e ve yahut yüksek cc li bir araca neden binemez mantığını hala anlamış değilim. bu da ayrı bi saçmalık tabi. diğer bi saçmalık ise şu plaka olayı dünyanın neresinde böyle bir uygulama var allahınızı severseniz bi emsal sölein bana kardeşim plakadaki özürlü sembolü kalksın devlet bu konuyu nasıl aşacak sembolün alternatifi nedir bilmiom ama bana o sembolü kullanmak ayrımcılık yapmak gibi gelioo. ayrıca şunu da burda belirtmeden geçemeycem . otoparklarda özürlü park levhasının olduğu yere neden özürlü olmayan vatandaşlar park eder. heralde zihinsel bi özürleri var onların tabi görmediğimiz için bilemios. ayrıca plaka hususunda şunu da sölim bi gün ist. bahçelievlerde caddede işim var arabayı park etmiş bi aracın yanına park ettim ve işimi halletmeye gittim . polis geldi arabayı artık nereye götürdü bilmiom ben geldim ölece napcam die düşünürken baktım ki polis çekicisi gelio ve benim araba üstünde tam park ettiğim yere arabayı tekrar getirdiler heralde plakaya sonradan dikkat ettiler ve o arabayı çekemeyeceklerini karakolda anladılar veya birileri onlara anlattı. plakanın böyle avantajları olmasına rağmen her durumda başka yollarla bu durum aynı avantajlı halde devam ettirilebilir. bi de şunu söliim özürlü aracı aliosun die illaki bi tertibat kullanmana gerek yok olmaması lazım aracı alırken defterdarlık aracta tertibat görmek istiyor ama ben oto. vites çok rahatlıkla kullanabiliom. bu konuda her kesin bilgilendirilmesi gerekir. ya aslında bi ton şey var aklımda ama sora devam edicem.....

Sayfa 3 / 11 İlkİlk 1234567 ... SonSon