TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 11 İlkİlk 123456 ... SonSon
Toplam 154 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    yakupyusuf Avatarı

Son Giriş
    26.09-2011
    Saat
    14:18
    Yaşadığı Yer
    KIRIKKALE
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bülent Bey öncelikle kişisel çabalarınızdan dolayı tüm engelli arkadaşlar adına size teşekkür ediyorum.Görüşlerinize tamamen katılıyorum.Zaten en güzel bir şekilde sorunları dile getirip yazıya aktarabiliyorsunuz.İnşaallah ilgililer bu önemli konulara gerekli hassasiyeti gösterirler ve zaten engelli olduğumuz şu dünyada önümüzdeki diğer engelleri bari ortadan kaldırırlar.Daha önce yazmış olduğunuz ARABAM BENİM BACAKLARIM adlı bölümde kullandığınız bu başlık çok güzel seçilmiş bir başlık idi.Gerçekten arabam benim bacaklarım imiş.Ben tekerlekli sandalyeye mahkum değilim fakat bastonla yürüyorum buna rağmen iş yerinde veya başka yerde bir yerden başka bir yere giderken 200-300 metre mesafe bile olsa özürsüz arkadaşlar yürüyerek giderken ben o kısa mesafeyi bile araba ile gidiyorum. Onların ayaklarına ancak böyle ayak uydurabiliyorum.Durumu benden daha kötü olan arkadaşlarda muhakkakki var.Yinede her zaman Allaha şükür ediyorum.Ayaklarımı bir nevi almış olsada bana ayaklarmın yerine Bu arabayı nasib etti.İnşaallah tüm arkadaşlarında arabası olur.İnşallah önümüzdeki tüm engeller kaldırılır.
    Ben sorunun çözümü konusunda daha önce bir mesajımda da belirtmiştim.Burada yine belirtmek istiyorum.Bu yazdığınız yazıları ilgili yerlere ileteceğinizi belirtiyorsunuz.Sizin bu konularda daha aktif olduğunuzu düşünerek birde bu konuyu Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi ile görüşmenizi sorun ve çözüm önerilerinizi kendisine iletmenizi ve mümkünse yüzyüze veya telefonla görüşmenizi tavsiye ediyorum hatta başbakanın kendisi veya diğer önemli söz sahibi kişilerin hanımlarıda etkili olabilir.Fakat ben en çok Emine Erdoğan hanımefendiden ümitliyim.Emine hanımın bu konuya duyarsız kalacağını zannetmiyorum.İlgileneceğini ve bu sorunları önemli ölçüde halledeceğini tahmin ediyorum
    Ayrıca madem bugünkü ve bundan önceki hükümetler bu kısıtlamaları özürlülere verilen hakların başkaları tarafından kar amaçlı kullanılmasını engellemek amacı ile yaptıklarını söylüyorlar yada amaç bunun önüne geçmek, diyorlar madem öyle benim önerim bu forumda birde bu konu hakkında bir başlık açsanız ve ne gibi çözüm önerileri olabileceğini tartışıp belirleyip bu konuyuda yetkililere iletsek nasıl olur?
    Saygılar…

Üye
    lady1260 Avatarı

Son Giriş
    07.03-2016
    Saat
    08:41
    Yaşadığı Yer
    G.antep
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Çok yerinde talepler.Aynen katılıyorum.Yanlız özürlü plakasının kaldırılması varolan haklarımızı kaybetmek gibi geldi bana.Şöyleki park etmede kolaylık ve öncelik gibi haklarımız etkilenmez mi?Selamlar.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

deryaaslanturk, özellikle gasp ve ayrımcılık konusunda özel plaka büyük handikap yaratıyor. Otopark vb. konularda kolaylık sağlanması için ön cama bir bandrol yapıştırılabilir...

UMOZTURK, hangi tür kayıplarda buı haktan yararlanılması gerektiğini ayrı bir başlıkta tartışma/anket olarak açtım: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=20382
    Oradaki tartışmanın ardından öneri bu metne eklenebilir...

ndipi, haciz konusunda yeni bir başlık açtım: www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=20383

akcay ve yakupyusuf, benim hiç bir parti ile yakınlığım olmadığı gibi Emine Hanıma ulaşabileceğim bir yol da yok. Her kim bu girişimimize katkısı olacağını düşünen birilerine ulaşabilecekse, lütfen ulaşsın ve burada tartışıp son şeklini vereceğimiz metni o kişiye ulaştırarak destek istesin. Bu konuda benim ne yapmam gerekirse, yapmaya hazırım. Buradan çıkacak metni Lokman Ayva'ya mutlaka gönderirim zaten... Ama bence önemli olan kişisel değil, kurumsal mekanizmaların işlemesidir.

Rekursion, tek amacımız sen İstanbul'a geldiğinde rahatça otomobil kullanabilmeni sağlamak Şaka bir yana, sahiden de bu metni hazırlarken senin önceki önerilerin çok etkili oldu. Görmüşsündür zaten Ve lütfen öneri ve eleştirilere devam et. Özellikle Almanya ve AB uygukamaları ve onlardan çıkarılacak dersler bizim için çok önemli olacak.
    1600 cc uygulamasının sadece dizel araçlara sınırlandırılması konusunda Türkiye'de çok acı tecrübeler var. İnsanlar jipleri, son model araçları bu kapsamda satın aldılar ve ciddi bir suistimal oldu. Onun için şimdi yasa yapıcılar çok hassas! Bir ara formül nasıl bulunabilir bilmiyorum. Acaba diyorum, motor hacmi değil de, fiyat üzerinden mi değerlendirilmeli? Fiyatlara göre kademeli bir vergilendirme mesela...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    yanlizkurt26 Avatarı

Son Giriş
    27.11-2006
    Saat
    18:24
    Yaşadığı Yer
    eskişehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent bey öncelikle tşk ederim ilginize ve alakanıza gerçektende sıralamış olduğunuz konular topluca bizlerin sorunları ben bu ülkede yaşayan bir sakat türk vatandaşı olarak gerçekten utanç duyuyorum yapmacık ve insanlara şirin görünmek için çıkarılan yasalardan inanın bıktım bu çıkan yasayıda siyasilerin AB liğine giriş aşamasında çıkarılan sözde vede görünüşte bir yasa olarak görüyorum. daha düzgün 5 yıl önce çıkarılan vede valiliklere gönderilen sakatların araçlarını park etmeleri için merkezi yerlerde kolaylık tanınmasına dair genelgeyi bile bilen yok sakatlar için tahsis edilen araç park yerlerine normal araçların park edildiği vede görevli trafik polisinin bile o aracı yerinden kaldıramadığı veyada park edilmemesi gerektiğini bilmediği bir ülkede yaşıyoruz bazen yasalarıda çıkarmak fayda etmiyor bilinçlendirmek gerektiğine inanıyorum halkı, ayrıca o kadar tuhaf ülkede yaşıyoruzki kullandığım sakat aracını sakat olmayan eşim benim vede çocuklarımın hastalandığı vede çok acil durumlarda kulllanamaması gerçekten kabul edilemez bir durum neticede o araç bana tahsis edilmişsede o ev halkının malı kişi başına düşen gelir ülkemizde her bir aile fertinin birer araç almasına imkan sağlasaydı belki sineye çekerdim tamam bu araç benim derdim ama şimdi hiç kabul edemiyorum bu durumu çokta komik bir durum olarak görüyorum bu tekerlekli sandalye değilki bırakın ona bile bir şey diyen olmaz kısacası yazılanlar gerçekten önemli konular ama çözüm bulunacağına inanamıyorum keşke bulunulsa umut dünyası yaşayalım bakalım umutla

Üye
    BİLGECE Avatarı

Son Giriş
    01.12-2006
    Saat
    01:09
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

MERHABA BEN %80 ORANLA ARABA ALAMIYORUM.BÖBREK NAKİLLİYİM.ÇOK ŞÜKÜR BİR SORUNUM YOK.BENİM İSYANIM ŞU MADEM BİZE %80 EN BÜYÜK ORANLARDAN BİRİNİ VERDİLER.O HALDE HEM O H DENİLEN İBAREYİ KALDIRACAKLAR HEMDE ARABAYI İSTEDİĞİM ŞEKİLDE ALACAĞIM.
    EĞER VERMİYORLARSA NEDEN BU ORANI VERDİLER GICIK BİR DURUM YAA
    GENÇ BİR KIZ OLARAK ZATEN %80 ÇOK FAZLA NEYMİŞ İŞARETMİŞ NEYMİŞ H İBARESEYMİŞ
    ZATEN OTOBÜSLERDE TİP TİP BAKIYORLAR BUNUN BİŞİ YOK BE BELGE NİYE DİYE İNANMIYORLAR LAF ATIYORLAR BEN MECBURMUUYM BUNLARA MARUZ KALMAYA NEDEN DİĞER ENGELLİ ARKADAŞLARIN SORUNU KONU EDİLİYOR BENDE İSTERİM İŞTEEE
    BU YASAYA SONUNA KADAR KATILIYORUM OTURAN BOĞA .SEN DÜZENLE BİZDE ALALIM

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa
    1600 cc uygulamasının sadece dizel araçlara sınırlandırılması konusunda Türkiye'de çok acı tecrübeler var. İnsanlar jipleri, son model araçları bu kapsamda satın aldılar ve ciddi bir suistimal oldu. Onun için şimdi yasa yapıcılar çok hassas! Bir ara formül nasıl bulunabilir bilmiyorum. Acaba diyorum, motor hacmi değil de, fiyat üzerinden mi değerlendirilmeli? Fiyatlara göre kademeli bir vergilendirme mesela...
    Yasada yeniden düzenleme yapılırsa ( ki bunu çok umuyorum) ÖTV muafiyetiyle alınmış bir aracın en az 5 yıl boyunca ÖTV sinin ödenmeden satışının yapılmasının yasaklanması oturanboğanın yukarda bahsettiği sorunun çözümü olacağına inanıyorum.
    Böylece art niyetli kişiler tarafından ÖTV muafiyetiyle alınan aracın hemen satışının önüne geçilerek bu işin bir ticari faaliyet haline getirilmesinin önüne geçilmiş olunur. Kaldı ki eskiye nazaran çok azalmış enflasyon oranını göz önüne alırsak sıfır alınan bir aracın ÖTV ödenmese dahi hemen değilde 5 yıl sonra satılması kar getiren bir iş olmayacaktır. Örneğin gerçek değeri 40 milyar olup ancak ÖTV muafiyetiyle 30 milyara alınan bir araç 5 yıl sonra 2. el araç olarak satılmak istense dahi ancak 20 milyardan müşteri bulacaktır. Günümüz ekonomi değerleri bu şekildedir. 5 yaşındaki 2. el araç fiyatlarını incelediğiniz taktirde araç fiyatlarının bahsettiğim şekilde olduğunu göreceksiniz.
    Demekki ÖTV muafiyetiyle alınmış her tür (otomobil, jip veya 1600 cc üzeri v.s.) aracın 2. el olarak 5 yıl öncesinden (Kaza ile aracın pert olması gibi durumlar hariç) satılması halinde ÖTV ödenmesi şartı konulup ancak 5 yıl sonra satışının yapılması halinde ÖTV nin eskiden olduğu gibi ödenmek zorunda bırakılmaması bahsedilen bu sorunu çözecektir.

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar malumunuz hükümet engellilere uygulanan ÖTV muafiyetini kaldırmış durumda. Ancak bu ÖTV muafiyeti engelliler dışında hemen hemen tüm vatandaşlara uygulanmaktadır. Şöyleki:
    Ticari araç alımında ÖTV bulunmamaktadır. Bir çok şirket, esnaf v.s vergi ödemesi zamanında ihtiyaç gösterip sözde ticari işlerinde kullanmak üzere neredeyse ÖTV hiç ödemeden (sadece % 1-2) çok lüks araçlar (minübüs, otomobil şekline dönüştürülebilir 4 koltuklu panelvanlar, içine koltuk attırılan çok lüks minübüsler v.s.) alabilmekte ve hatta bu araçlarının maliyetinin bir kısmını gelir vergisi ödemeyerek te devlete ödetmektedirler. Ve yine ÖTV den muaf olarak alınan bu ticari araçlar yine ÖTV ödenmeden istenilen bir zamanda 2. el olarak başka şahıslara kolaylıkla satılabilmektedir.
    Sağlam olduğu halde herkese verilen bu hakkın otomobil alacak derecede maddi gücü olan çok az sayıda engelli vatandaşa verilmemesini kınıyorum.

Üye
    Halil Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Bayburt
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ÖNCELİKLE SİZİ TEBRİK EDİYORUM BÜLENT BEY ĞÜZEL BİR CALIŞMA NACİZANE BENİMDE 1.2. ÖNERİM OLACAK AKÜLÜ ARABA KULLANAN BİRİ OLARAK AKÜLÜ ARABALARA HİC DEYİNİLMEMİŞ BURADA BUNU BİR EKSİKLİK OLARAK ĞÖRÜYORUM BEN BÜĞÜN BU ÜLKEDE TARM ALETİ ALAN CİFTCİLERİN BİLE ALDIKLARI MAKİNANAIN %40 INI DEVLET KARŞILIYOR BU %40 LIK MUHAFİYETİN AKÜLÜ ARABALARADA UYGULANMASINI AYRICA YURT DIŞINDAN ĞETİRİLEN ARACLARDA MUHAFİYET VAR DENİLİYOR AMA PIRATİKTE BU OKADAR BASİTTE DEĞİL BEN 2004 ALMANYADAN 1 AKÜLÜ ARABA GETİRTTİM NORMALDE BUNA ĞÜMRÜK ÖDEMEMEM ĞEREKİYORDU FAKAT BANA COK ZORLUK CIKARTILDI ORDA ĞÜMRÜK ÖDEMEMEM İCİN GETİRECEĞİM ARACIN EN AZ 3 4 AY ĞÜMRÜKTE BEKLEMESİ ĞEREKİYOMUŞ BUNU 1 TÜRLÜ ANLAYAMADIM VE ORDAKİ YETKİLİLERE ANLATAMADIM 3 4 AY ARABANIN ĞÜMRÜKTE BEKLEMESİ BENİM İCİN COK ZOR OLACAĞINDAN PAŞAPAŞA ĞÜMRÜK ÖDEYİP AKÜLÜ ARACI TÜRKİYEYE SOKTUK YANİ SADECE KANUNLARIN CIKMASI YETMİYOR BUNUN UYGULANIYOR OLMASI COK ÖNEMLİ TÜRKİYEDEKİ BÜROKRASİ BUNA PEK İZİN VERMİYOR KISACASI .

Üye
    zazaca Avatarı

Son Giriş
    14.11-2019
    Saat
    09:24
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    24
    Verilen Beğeniler
    1

merhaba arkadaşlar bülent beyin eline saglık bu muafiyet sadece bedensel engelliler ile sınırlı kalmamalı tüm engellileri kapsamalıdır örneğin iç hastalıklı bir engelli gibi ve diğer konulardada öneriler yazmanızı istiyorum örneğin engellilere internet bağlantısı indirimi gibi hemen akıma gelen buna benzer önerileri de açalım ve bildirelim teşekkürler bülent bey diğer tüm arkadaşlar hepimize allah yardım etsin bankalarda da kart vergisi gibi buda yeni aklıma geldi mesela olabilirmi birde bu raporların vergi indiriminde neden daha az oluyor sakat kişinin engeli azalıyormu da vergi indiriminde ki oranı düşürülüyor o zaman ortada kalma durumu olmuyormu şundan sakat bundan sağlam durumu ortaya çıkmazmı tekrar teşekkürler hepinize

Üye
    ikinci bahar Avatarı

Son Giriş
    08.01-2023
    Saat
    23:09
    Yaşadığı Yer
    İl
    Alınan Beğeniler
    27
    Verilen Beğeniler
    28

Bülent bey,
    her ayrıntıyı çok güzel açıklamışsınız..
    Geçmişte ilk yıllarımda,bir mercedes almıştım,97 yılında fakat o dönem ötv ötelemesi yoktu,kaç galericiyle görüştüysem hepsi de bu muafiyet hakkımı ,kendilerine vermem için maddi tekliflerde bulundular.
    O dönemde bir çok bu muafiyetten yararlanan özürlülerin, bu haklarını para karşılığı sattıklarını duydum..
    hatta hastanede rapor alırken bile para istediler ''bedavaya milyarlık araba getiriyosun'' diyerek..
    Sanırım devlet,bu ötelemeyi bunun için çıkardı..
    Öteleme kalmalı,
    ya da böyle olumsuz durumları aşmak için bir düzenleme yapılmalı.
    pLakadaki sakat ibaresi için ;seçenek sunulmalı..
    Bağımsızlığını arabası ile giderebilen özürlülere yönelik bir muafiyet olmalı,sınırlandırılmalı.
    Yine de bu haliyle bile kabul edilirse, sadece ruhsat ve kullanım haklarında(sadece1.dereceyakına) bile olsa süper rahatlık olur..
    başarılar

Üye
    alibel Avatarı

Son Giriş
    06.03-2019
    Saat
    11:34
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili Oturanboğa, hazırlamış ve bizlere sunmuş olduğun metin gerçekten tüm gerçekleri yansıtmaktadır. Yani eklenebilecek bir şey yok kanısındayım. Bizlerin yapmamız gereken bir şey olabilirse o konuda bizi bilgilendiriver. Sana minnettarız. İstersen TBMM deki tüm milletvekillerine birer mail gönderelim. Bu konuyla ilgili.

Üye
    Hasan DURMUŞ Avatarı

Gerçek Adı
    Hasan
    Son Giriş
    05.05-2019
    Saat
    08:07
    Yaşadığı Yer
    Trabzon
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili Bülent her şeyi çok güzel açıklamışsın teşekkürler.
    Katılmamak mümkün değil şayet arabamız bizim ayaklarımızsa
    bundada devletin bütün imkanlarını bizlerden yana kullanması
    gerekir diye düşünüyorum.
    -Örneğin alacak olduğumuz araçlardan % deye bakılmaksızın kesinlikle hiç vergi alınmaması taraftarıyım.
    Bizler zaten ödeyeceğimizi fazlasıyla ödemışız.
    -Plakalarımızdaki amblemin bizlere faydası olduğunu biliyorum
    şayet bunun yerini bir bandrolda görecekse plakalardan kaldırılması
    taraftarıyım.
    -Ehliyetimizde nasıl araba kullanacağimiz belirtildiğinden bana uyan
    bir engelli arkadaşımın aracanı kullanmamda kesinlikle bir kısıtlama
    olmaması gerekir.benim yanımda eşim ,çocuğun ve bir yakınımda aracımı kullanabilmeli
    hanki devir ve hanki yüzyılda yaşıyoruz.
    -Sınırlama olduğu sürece ikinci sınıf insan durumuna konulmuş
    hissediyorum kendımızı buda çok üzücü bir durum kaldırılmalı
    Açıkcası tüm önerilerine katılıyorum
    Saygılar;

Üye
    Sehribanu Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    10:44
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    143
    Verilen Beğeniler
    12
    Blog Mesajları
    1

Merhabalar,
    Elinize sağlık Bülent Bey tespitleriniz çok güzel olmuş.
    Benim bu konudaki en büyük sıkıntım Arabanın aileden başka kimsenin kullanamamasıdır.
    Bir de arabadaki plakaların engelli işareti olması nedeniyle sıkıntı yaşıyorum.Engellisin ve üstüne üstlük bir de bayansan tamam işin bitti,trafikteki magandalar tarafından.Tacize açık hale geliyorsun.Benim anladığım kadarıyla plakadaki engelli işareti engelliye rahatlık sağlamak içindir ama kimse bu kurala uymuyor,daha fazla sıkıştırıyor.Engellisin ne işin var trafikte psikolojisine girip kural mural tanımıyor neredeyse çiğneyip geçiyorlar.Engelli kişinin panik olacağı yoksa da panik oluyor.
    Böyle şeylerle mücadele etmekten pes etmek bile geliyor insanın içinden.
    çok karamsar bir tablo çizdim ama bunlar hayatın içinde ve hergün bunları yaşıyoruz.Bu sorunların çözülmesi gerekiyor.

Üye
    karaca Avatarı

Son Giriş
    11.12-2007
    Saat
    16:55
    Yaşadığı Yer
    elazıg
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar Bülent Bey

Yaptığınız tespitler ve çözüm önerilerine aynen katılıyorum.

Daha önce de bu konu da bir çalışma yapılmıştı. İnşallah bu sefer bir olumlu bir sonuç alabiliriz.

Benimde bazı özel durumlarım var bunları özetleyip, çözüm önerilerine ilave etmek istediğim bir kaç cümle olacak.

- % 90 oranında sakatlık raporum var.

- Hastalığım/Sakatlığım otomobil kullanmama engel değil.

- Abdomino Perinal Rezeksiyon Kalıcı Kolostomi torbası kullanıyorum

- B sınıfı ehliyetim var.

B- Otomobil Alımında Sakat Vatandaşlara Verilen Artı (Pozitif) Haklar: ana başlığı altında,

2- Sakat Vatandaşların Yaşadığı Sorunlar:

e) fıkrasına ilave ....

Ayrıca; Sakatlığı % 90 ve üzeri olan kişiler kendilerine ait araçlarını.... B sınıfı ehliyetlerinin olmasına..... yine araç kullanabilmelerine rağmen..... mevcut yasa buna müsaade etmemekte, .....üçüncü dereceye kadar kan ve sihri hısımlarıdan biri veya bir sürücü tarafından kullanılacaktır[/i]..... demektedir.

3- Çözüm Önerileri:

[b] e) fıkrasına ilave...

Sakatlığı/Hastalığı % 90 ve üzeri (yada altı) olan kişiler, otomobil kullanmaları "SAĞLIK KURULUNCA "mümkün görülenler, en az B sınıfı ehliyeti olmaları şartıyla, vergi muafiyetli, özel donanımsız otomobil alabilmeli ve kullanabilmelidirler................

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    karaca, hangi tür kayıplarda bu haktan yararlanılması gerektiğini ayrı bir başlıkta tartışma/anket olarak açtım:
    www.engelliler.biz/forum/viewtopic.php?t=20382

Bence bu muafiyetlerle satın alınan otomobil 5 yıldan önce satılırsa, başta ödenmeyen tüm vergiler ödenmeli; 5 yıldan sonra satılırsa, ödenmemeli.
    Bu 5 yıl sınırı bu işten kar elde etmek isteyen kişileri durdurur, çünkü ortada değecek bir kar kalmaz.
    5 yıl sonra satışta ise vergi vermemek çok önemli. Çünkü bu sayede engelli vatandaş 5 yılda bir otomobilini yenileme fırsatı bulacak.
    Ve biliyorsunuz engellilerin sorunsuz bir otomobile binmesi hayati önemde; sorunlu bir otomobile sahip engelli, olası arızalarda otomobilden nasıl inecek de nasıl (sürücü kursunda muaf tututlduğu) motor konusuna el atacak!
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Sayfa 2 / 11 İlkİlk 123456 ... SonSon