Bülent Bey en son öneriniz gayet güzel.İlave olarak ben diyorumki.Bu kısımla ilgili olarak daha önce forumda bir yerde bir fotoğraf görmüştüm.İki kolu ve iki bacağı olmayan bir bayan kendine uygun yaptırmış olduğu joystik gibi özel donanımlarla Jip türü bir arabayı dizayn ettirmiş.Demek ki o arabayı o hali ile kullanabiliyorsa niçin bir başkası gerekli donanımla istediği arabayı kullanamasın. Bence o fotoğrafta bir şekilde metne eklenebilirse her kes bu işin olabileceğine daha kolay ikna olur.Ben o fotoğrafı görünce gerçekten hayran kaldım ve Eğer fotoğrafı görmesem öyle bir kişinin araba kullanabileceğini ben dahi tahmin edemez idim.Eleştiri:
c) Kimlerin özel donanımlı otomobil kullanabileceği ile ilgili olarak uygulanan kriterler teknolojinin çok gerisinde kaldı. Günümüzde öyle donanımlar var ki, iki kolu dirsek üstünden olmayan kişiler dahi mükemmel şekilde otomobil kullanabilmektedir. Oysa ülkemizde bu teknolojik gelişmeler ve çözümler asla göz önüne alınmamaktadır.
Ayrıca;
Bu bölüm ile ilgili olarak belki bazı hastalıkları yetkili kişiler tam olarak tesbit edemeyebilir.Yani yetkili kişi işin içinden çıkamaz ise bu durumda bir hekim raporu isteyebilir diye düşünüyorum.3- Sürücü olmak isteyen (bedensel eksikliği bulunan) kişi sürücü kursuna müracaat ettiğinde, sürücü kursu tarafından bağlı bulunulan Trafik Şube Müdürlüğüne yönlendirilecek, ve oradan, bedensel eksikliğini telafi edecek özel donanımın olduğunu ve bu donanımın nasıl olması gerektiğini gösterir belgeyi alması istenecektir.
Ayrıca bundan sonraki hiçbir işlem için (sıfır veya ikinci el veya yurt dışından ithal veya hibe yolu ile alınan araba alımlarında) yeniden rapor veya başka bir belge talep edilememelidir. Bu belgeler (sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığı sürece) ömür boyu geçerli olmalıdır6- Elinde (kullanacağı otomobilde hangi donanımların olması gerektiği açıkça yazılan) sürücü belgesi ve ‘kullanacağı otomobilde nasıl bir donanım olması gerektiğine dair belge’ olan kişi, bu aşamadan sonra elindeki bu belgelerle hem “o donanıma sahip” tüm otomobilleri kullanabilmeli ve hem de vergi muafiyetiyle otomobil satın alabilmelidir. Ayrıca bundan sonraki hiçbir işlem için yeniden rapor veya başka bir belge talep edilememelidir. Bu belgeler (sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığı sürece) ömür boyu geçerli olmalıdır.
Saygılar...