TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 6 / 9 İlkİlk ... 23456789 SonSon
Toplam 122 mesajın 76-90 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    01:14
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    @alifatih1958

En az 4 yere yazdım defatle, hepsi bir yerlere havale etmişler ve hiç birinden cevap olacak nitelikte tek satır yazı dahi gelmedi.

Sorun kişisel mücadeleyi aşıyor, sorun toplu birlikte olup, çoğunluğun mağduriyetini duyarabilmekte geçiyor.
    Yoksa, yıllarca, yaz yaz dur sonuç çıkmaz, üzgünüm benim kanaatim bu.

23 yıllık memuriyet hayatınında vermiş olduğu tecrübemde bu şekilde olacağını gösteriyor...

Birlik yoksa, bu konuda sonuca ulaşmak da yok hatta imkansız...

Üye
    alifatih1958 Avatarı

Gerçek Adı
    Fatih
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/B.Çekmece
    Alınan Beğeniler
    170
    Verilen Beğeniler
    5

Hanımefendi ben bütün samimiyetimle söylüyorum ki bizim camiada birlik beraberlik yok, tesisi de pek mümkün değil bence. İstanbul Sakatlar Derneğinde gördüklerim, duyduklarım keza TOFD.deki gözlemlerim, başa geçerek bayrağı alması geren kişilerin sahsi menfaat ve istikbal uğruna bizden uzaklaşmalarını görmek beni yukarıdaki gibi düşünmeye sevk etti. Hoş bir durum değil ama maalesef gerçek de bu. Dolayısıyla ben bir bütünlük, beraberlik beklemiyorum. Sıkıntımın azalması veya mümkün ise ortadan kalkması için tek başıma bir şeyler denemeyi tercih ediyorum. Olumlu bir şey çıkarsa ne ala, çıkmazsa da şanssızlık diyorum.
    Yani işin özü biz sakatlar camiasında beraberlik kültürü diye bir şey yok, kişiler bireysel takılıyor. İyi mi? Değil ama vaziyet böyle. Selametle

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

@alifatih1958

Size çok çok hak veriyorum. Aydurumu bende yaşadım ve yaşıyorum da. Yıllarca engelli derneğinde yönetim kurulu üyeliği yaptıgım halde. Çoğu olaylardan haberim dahi olmuyordu, başkan bey kendi menfaat ve ailesi için kullanıyordu.

Şuanda da, bakanlara yakın birokrat diyebileceğim engelli insanlar var, çoğu da engellilerin ehliyet sorunu başta olmak üzeri, bir çoğunu biliyorlar fakat, kendilerinin aldıkları kadro makam mevki sebebiyle, üç maymunu oynuyorlar. görmedim, duymadım, konuşmadım.

Rabbim mücadelemizi inşallah boşa çıkarmaz, kendi adıma tek kalsamda mücadeleye devam ediyorum...

Üye
    alifatih1958 Avatarı

Gerçek Adı
    Fatih
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/B.Çekmece
    Alınan Beğeniler
    170
    Verilen Beğeniler
    5

Makam, mevki, istikbal beklentisi olandan hiçbir şey beklemeyin. Bayrağı almaya çekinirler ama sonra havalarını alırlar o başka.
    Hadi kalın sağlıcakla.

Üye
    mustafanasır766 Avatarı

Son Giriş
    01.09-2023
    Saat
    01:33
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

Bende 18 yaşındayım sağ kolum humerus bölgesi dirsekten omuza kadar olan bölge içten protez kolumuda kısıtlı kullanıyorum fakat araba v.b kullanabiliyorum yorumları genel olarak okuduğumda ehliyet alınamıyormuş ben sürecide hiç bilmiyorum

Üye
    alifatih1958 Avatarı

Gerçek Adı
    Fatih
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul/B.Çekmece
    Alınan Beğeniler
    170
    Verilen Beğeniler
    5

Mustafa kardeşim sendeki rahatsızlık konusunda, daha doğrusu bu rahatsızlık ehliyete engel midir değilimdir konusunda bilgi sahibi olmadığım için yardımcı olamıyorum. Ancak bir kolu omuzdan itibaren olmayan (elektrik çarpması nedeniyle kol yok onun yerine sert plastik gibi bir maddeden sabit bir protez var) bir arkadaşımın ehliyeti var hatta yeniledi de.

Üye
    testertr Avatarı

Gerçek Adı
    EG
    Son Giriş
    22.09-2023
    Saat
    23:13
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    7
    Verilen Beğeniler
    5

Atipik psikoz hastasıyım. doktor epikrizleri incelemeden kalktı önce benden alma dedi sonra gitti ehliyetime kısıt koydu. Ticari araç, ambulans ve resmi araç kullanamaz. 3 yılda bir sağlık kontrolünden kısıt koydu. Kullandığım ilaçlar ağır değil. Daha önce doktorum ben veririm sana ehliyeti diyordu. Şimdi ise artık verilmiyor öyle kalacak diyor. İtiraz ettim yine vermediler. Yazık ne iş bulabiliyorum, ne dışarı cikabiliyorum. Bu Allah'tan reva mı?kimsenin birşey bildiği yok. Durumunu saklayanlar yollarda cirit atıyor. Bize bütün kanun maddeleri uygulandı. Günahtır, günah!!

Nakliyecilik ile uğraşıyordum. Arabamı yok pahasina sattım. Şimdi ehliyeti verselerde işimi yeniden kuramam. Çok büyük ah alıyor bu düzenlemeyi yapanlar.

Üye
    mustafanasır766 Avatarı

Son Giriş
    01.09-2023
    Saat
    01:33
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    1

@alifatih1958 en iyisi ehliyet kursuna sağlık kurulu raporumla gitmek olur dimi abi

Üye
    cengizhan59 Avatarı

Gerçek Adı
    cengiz
    Son Giriş
    23.09-2023
    Saat
    15:30
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba organik olmayan psikoz tanisiyla emekli oldum.ehliyetlerin değişimi sürecinde ilk muracati yapanlardan biriyim psikiyatri doktoru vermek istemedi ehliyeti yönetmeliğin ilgili maddesi gereğince remisyonda olan hastaya verilir diyor o madde sayesinde ehliyetimi yeniledim üç ayda bir sürekli remisyondadir araç kullanabilir raporu aldım.taki haziran2023 e kadar doktor sistemlerimiz yenilendi artık veremeyiz diyor bunun aslı astarı nedir yönetmelik değişikliği yok sanırım bilgisi belgesi olan yazsın saygilat

Üye
    Engel_yoK Avatarı

Gerçek Adı
    Abdurrahman
    Son Giriş
    08.07-2023
    Saat
    00:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    1

Merhaba herkese,
    hali hazırda var olan H sınıfı ehliyetimle 2018 yılında araç alımı gerçekleştirdim ve 5.yılını doldurdu.
    ehliyetimi yeniletmeye fırsatım olmadığı için sürece yeni başlıyorum. Fakat hastaneden aldığım yanıt sağlık müdürlüğünün kurula cağıracağı ve 2 ayda da arayabilirler 5 ay olup hâlâ bekleyenin olduğunu da söyledi.

Bu durumda ben mevcuttaki H sınıfı ehliyetimle yeniden ötv indirimli araç alım işlemine girebilir miyim aydınlatabilir misiniz?

Üye
    NAZDEMİR Avatarı

Gerçek Adı
    NAZ
    Son Giriş
    23.09-2023
    Saat
    13:14
    Yaşadığı Yer
    MUĞLA
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    7

Üye
    hayat76 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    3

@NAZDEMİR

Mhb, Naz Demir hanım, paylaştınız bu resmi gazeteye göre, biz ortopedik engeli olup, daha önce H grubu tertibatlı kullanmabilir ehliyeti olup, yürürlükde ki sağlık raporu uygulamasına istinaden, sağlık kurulunca sürücülüklüre iptal edilen, ehliyetini yenileyemeyenler olarak ne yapmamız gerektiği konusunu pek anlayamadım,
    Biraz açıklarsanız sevinirim.

Üye
    Sefad Avatarı

Son Giriş
    22.09-2023
    Saat
    14:02
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    5

Merhaba 2021 yılında beyin sapı pıhtı atma spnucu tüm vücut felç ama sağ tarafım iyi ağırlıklı sol taraf neyse ehliyet değiştirmek için başvurdum aile hekimi hastaneye sevk etti belli bir ücret yatırdıktan sonra yaklaşık 10 bölüme girdim hepsi komisyona sevk verdi( sağ tarafımın gücü yeterli olduğundan göz kulak sağlam çok şükür) neyse ilçe sağlıktan komisyon için tarih aldım komisyon kapıdan girer girmez yaşadığım hastalık için olur veremezlermiş kontrol bile etmediler git itiraz et dediler.Tamam dedim itiraz edeyim bilmiyorum ya o da çok zor imiş en yakın 2 ilde komisyona gireceksin tarihleri bekliceksin falan oralardan olur raporu alırsanız oluyormuş. Şehir dışına nasıl çıkayım ben yani skıyorsa itiraz et (ama itiraz hakkın var) bıraktım artık 2 yıl sonra tekrar başvurabiliyormuşum.
    Şimdi herkes söylüyor ki hayata tutun hayata tutunmaya çalıştıkça tokat yiyorum.İş hayatıma zor da olsa geri döndüm, (araba ihtiyacım çok fazla, fizik tedavim devam ediyor, yakın zamanda karar verecem o kadar yapılan muameleye göre emekli olup evde oturcam.)Bana o muamele yapılarak bu hayatta yoksun deniliyor.Ben nasıl mücadele edeyim.%72 ortopedik engel raporum var ehliyet olmadığı için hiç bir işe yaramıyor.(Olsun sen hayata tutun.)Engelli yaşamak her anlamda çok zor Allah herkesin yardımcısı olsun.Saygılar

Üye
    ahmedduman60 Avatarı

Gerçek Adı
    Ahmed DUMAN
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:02
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    47
    Verilen Beğeniler
    3

@Engel_yoK

öncelikle hastanenin verdiği cevap doğru. İl Sağlık Müdürlüğünün iş yoğunluğuna göre değişiyor çağırılacağınız zaman.

2018 yılındaki ehliyetiniz ile değil 2018 yılında aldığınız rapor ile ötv muafiyeti oluyor. O Rapor elinizde olacak öncelikle. Ondan sonrasında ise size daha net cevap verebilmek için engeliniz nedir onu yazın ona göre cevap verebilelim. Çünkü 2019 yılında yönetmelik değişti bazı ortopedik engeller için yeniden rapor alma zorunlu hale geldi, bazı ortopedik engeller için ise eski raporlara göre de işlem yapılabiliyor.

Üye
    ahmedduman60 Avatarı

Gerçek Adı
    Ahmed DUMAN
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:02
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    47
    Verilen Beğeniler
    3

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @Sefad

Geçmiş olsun inşallah. Bu ülkede böyle oluyor malesef. Pes etmeyin o iki il neresi ise gidin itiraz edin. Onlarda vermezse dava açın hakkınızı sonuna kadar arayın. Şimdi bunlara ne gerek var diye geçiyor içinizden biliyorum. Malesef güzel ülkemiz bu hale geldi artık. Engeli olan insanların haklarını savunacak ölye doğru düzgün bir mercide yok. Yılda sadece engelliler gününde hatırlanıyor engelliler o güne işte bir kaç değişiklik sıkıştırılıyor sonra bir sene kimse ortada olmuyor. Güçlü durun şehir dışına tek başına seyahat imkanınız yoksa bir arkadaşınızdan bir yakınınızdan yardım isteyin beraber gidin rapor için uğraşın. Başka türlü kimse sizi düşünmez kimse evinizde beklerken size hakkınızı vermez. Sonuna kadar mücadeleye devam.

Sayfa 6 / 9 İlkİlk ... 23456789 SonSon