TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 22 / 24 İlkİlk ... 1218192021222324 SonSon
Toplam 350 mesajın 316-330 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Sinan Yagci Avatarı

Son Giriş
    05.01-2023
    Saat
    09:51
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Avrupa insan hakları mahkemesine başvurabilmek için ilk olarak iç hukuk yollarını tüketmiş olmak gerekiyor. Burada iç hukuk yollarını tükettiğiniz halde Avrupa insan hakları sözleşmesine aykırı davranıldığını ve ihlal olduğunu düşünüyorsanız Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine bireysel başvuru hakkını kullanabiliyorsunuz. Başvuru formunda herşey oldukça açık belirtilmiş. Başvuruyu Türkçe'de yapabiliyorsunuz. Size bir dosya numarası veriliyor ve başvurunun kabul edilmesini bekliyorsunuz. Başvurunuz reddedilirse yapacak birşeyiniz kalmıyor. ( Bir üst daireye itiraz edebiliyorsunuz ama sonuç değişmiyor. ) Başvurunuz kabul edilirse oturumlu duruşma isteyip istemediğiniz soruluyor. oturumlu isterseniz Strasbourg'a her dava günü gitmeniz gerekiyor. Talebiniz halinde çok cüzi de olsa bir miktar yargı giderleri yardımı yapılıyor. Avukat tutmak isterseniz birkaç bin Fransız frangını gözden çıkartıyorsunuz. Avukatsız ve duruşmasız isterim diyorsanız Allah yardımcınız olsun ... vs. vs.

Üye
    mixser Avatarı

Son Giriş
    21.08-2019
    Saat
    10:08
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

T.C.
    MALİYE BAKANLIĞI
    Gelir İdaresi Başkanlığı
    Sayı : B.07.1.GİB.0.02.63/6337-30/48347 11.05.2009
    Konu : Teknik muayene ücreti
    Kemal DURMUŞ
    durmus.kemal@gmail.com

İlgi : 14.04.2009 tarihli ve 117300 başvuru nolu dilekçeniz.

İlgide kayıtlı dilekçenizden; “Karayolları Trafik Muayene İstasyonlarında Yapılacak Araç Muayenelerinde Alınacak Harçlar Hakkında Sirküler ” de değişiklik yapılarak, sakat vatandaşlar üzerine kayıtlı araçlardan teknik muayene harcı alınmaması gerektiği yönündeki uygulamaya devam edilmesi hususunda öneride bulunulduğu anlaşılmıştır.

Bilindiği üzere, 492 sayılı Harçlar Kanununa bağlı (9) sayılı tarifenin “V-Teknik muayene harçları” başlıklı bölümü 5228 sayılı Kanunla 01.01.2005 tarihinden itibaren yürürlükten kaldırılmıştır. Dolayısıyla, yürürlükten kaldırılan söz konusu bölümde parantez içi hüküm olarak yer alan sakatlar tarafından kullanılan özel tertibatlı araçlardan harç alınmayacağına dair kanun hükmünün 01.01.2005 tarihinden itibaren uygulama imkanı kalmamıştır.

Öte yandan, 2918 sayılı Kanunun 35 inci maddesinde, araçların muayenelerinin Ulaştırma Bakanlığına ait muayene istasyonlarında veya bu Bakanlık tarafından yetki verilmesi halinde yetki verilen gerçek veya tüzel kişilere ait muayene istasyonlarında yapılacağı belirtilerek araç türleri itibariyle alınacak muayene ücretlerine yer verilmiş, muayene süresi geçirilen her ay için muayene ücreti, yetki verilen gerçek veya tüzelkişi ya da alt işleticiler tarafından, % 5 fazlası ile tahsil edileceği hüküm altına alınmıştır.

Aynı Kanunun, 2918 sayılı Kanunun Geçici 18 inci maddesinde; “Araç muayenesi ile ilgili olarak Karayolları Genel Müdürlüğünce verilen hizmet, yetkilendirilen gerçek ve tüzel kişilerce faaliyete geçirilinceye kadar devam eder. Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan muayeneler için 35’inci maddede belirtilen muayene ücreti ile bu ücretin genel katma değer vergisi oranı kadar fazlasından oluşan tutar, Teknik Muayene Harcı olarak vergi dairelerince tahsil edilir. Bu harç hakkında 492 sayılı Harçlar Kanunu hükümleri uygulanır.” hükmüne yer verilmiştir.

İncelenmesinden de görüleceği üzere, Ulaştırma Bakanlığınca yetkilendirilen muayene istasyonları tarafından yapılan teknik muayene hizmeti karşılığı alınan ücretin 492 sayılı Harçlar Kanunu ile bir ilgisi bulunmadığından bu konudaki başvurunuzun Ulaştırma Bakanlığına (Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü) yapılması gerekmektedir.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Salih TANRIKULU
    Başkan a.
    Gelir İdaresi Grup Başkanı

Üye
    UZAKLAR Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    09:03
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    131
    Verilen Beğeniler
    60

12.05.2009 günü saat 11.30 gibi TRT 2 de yayınlanan ve Engelliler Haftası nedeniyle düzenlenen programa Telefonla canlı yayına katıldım arkadaşlar belki izleyenininiz olmuştur.
    Ben özel tertibatlı engelli araçını sadece kendisi kullanmak mecburiyetinde olan, eşi yada diğer yakın akrabaları tarafından kullanılamayan araçlar ile ilgili soruyu Özürlüler idaresi başkanı Abdullah Beye ilettim. Ben hastalandığımda eşim beni hastaneye götüremiyor. Ben o arabayı ne yapayım. Çok zengin değiliz ki ikinci arabayı alalım dedim. O da cevabında bu konunun yapılacak ilk düzenlemer içinde olduğunu ve en kısa zamanda çözüleceği sözünü verdi.
    Bu sırada program sunucusu peki yasal çözümlemeye kadar olan sıkıntılar ne olacak. Bir engelli hastalandığında onun arabasıyla eşi onu hastaneye nasıl götürecek die sorduğunda uygulayacılar (Polisler) biraz anlayışlı olmalı dedi.
    Umarım o uygulayıcılar anlayışlı Başkan da sözünün eri olur.

Üye
    SONHAN Avatarı

Gerçek Adı
    OĞUZ
    Son Giriş
    10.09-2013
    Saat
    23:31
    Yaşadığı Yer
    KONYA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bende gönderdim maili ve araba almak için niyetlendiğin bir sırada eğer bu gönderdiğimiz mailleri ciddiye alırlarsa iyi olur denemekte yarar var inşallah hepimiz için hayırlısı olsun....

Üye
    adil korkmaz Avatarı

Gerçek Adı
    mk
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende gereğini yaptığıma inanıyor umarım kayde alırlar başarı hepimizindir....

Üye
    mürsel ay Avatarı

Son Giriş
    21.09-2011
    Saat
    01:32
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

kurumlardan gelen cevapların hepsinde ilgisizlik ve duyarsızlık var umursamaz bir devlet memurunun vatandaşa davranışı gibi yorumladım
    maliye bakanlığının yazısı daha bir acayip yani TBMM yi gösteriyor bize bizler o kadar salak değiliz herhalde sen bakanlığınla ilgili bir konuda meclise bir öneri değişiklik götürmezsen ( maliye bakanlığının ) sen neden umursamaz ve ilgisiz bir cevap verebilirmisin
    ya kardeşim hükümet olan kişiler vatandaşın kendilerini: hayatlarını, haklarını, özgürlüklerini. yaşam kalitelerini yülsetsinler, iyileştirsinler ve ileriye doğru ıvme kazandırsınlar diye gönderildiklerini neden hep unuturlar
    vekilimin kendi kafasındaki konuyu değil benim ve onun vekil olduğu kişilerin istekleriyle ve sorunlarıyla ilgilenmeleri gerekmezmi.

acaba diyorum sayın vekil vatndaşlarımızı bizi yönetenleridemi birileri yönetiyorki benim seçtiğim benim taleplerimin umursanmayışını ve... kayıtsız kalıyorlar.

acaba diyorum bürokratlar bizim vekillerimize taleplerimizi iletmeden kendileri' mi böyle saçma cevaplarla baştan savmaya çılışıyorlar..........

Üye
    Medusa34 Avatarı

Gerçek Adı
    Pınar
    Son Giriş
    24.01-2011
    Saat
    16:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende gönderdim, umarım duyması, görmesi gerekenler sessiz kalmazlar...

Üye
    tolga bıcırık Avatarı

Son Giriş
    06.12-2011
    Saat
    16:59
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ötv almayarak bir iyilik yaptınız tşklr kdv de kaldırın tam olsun bari engellileri önünden bir engeli daha kaldırın

Üye
    mırro Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    16.12-2013
    Saat
    15:38
    Yaşadığı Yer
    Silivri
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Konuyu yeni gördüm ama gönderdim

Üye
    RealisticMan Avatarı

Gerçek Adı
    Erkan ESER
    Son Giriş
    25.08-2009
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    Antalya / Kemer
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bu " Sakataalar buraya" reklam popup burdan kaldırılmasını şahsım adına rice ediyorum. bu söylev, hiç hoş olmayan bir duruş sergiliyor.. saygılarımla..

Üye
    hayati_islam Avatarı

Son Giriş
    27.06-2016
    Saat
    15:53
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Uzun zamandır siteyi kapsamlı gezmiyordum yeni gördüm hakkatten guzel olmuş emeği geçen tüm arkadaşlara özellikle bület kardeşe çok teşekkur ederim..

Yine bombalamışsınız her yeri arkadaşlar bende gönderdim inşaallah guzel ve hayırlı sonuçlar çıkar...

Üye
    MURATCAN16 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2012
    Saat
    17:05
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende yolladım umarım kabul olur ...

Üye
    sirac Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet Gümüş
    Son Giriş
    03.04-2021
    Saat
    16:50
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Haydi hayırlısı umarım engellilerin engellerini kaldırmak yerine engellemesinler.

Bir gün gelipte kazara bir aYdın menderes olacaklarını hatırlarlar inşaallah devlet yöneticilerimiz.....

Üye
    ekoelektronik Avatarı

Son Giriş
    05.01-2016
    Saat
    17:08
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende gönderdim ilgili makamlara umarım herşey yoluna girer

Üye
    MacoErkek Avatarı

Son Giriş
    07.10-2010
    Saat
    13:10
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL / BAĞCILAR
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    bende gönderdim daha öncede göndermiştim ama gönderdim diye yazı yazmamıştım inşallah iyi bir sonuç çıkar çünkü araba almak istiyorum eşimde engelli bende ikimiz aynı arabayı kullanamayacağız malüm yasa üzerine tescilli oto eşimin üstüne yapsam ben kullanamıyorum benim üzerime yapsam bu sefer eşim kullanamayacak değneğin iki ucuda pislik yasa öyle diyor bizim çok paramız var diyor iki araba alın diyor saçmalığın alası bir yasa uzun yola gideceğiz yorulduğum zaman arabayı eşime veremeyecem versemde tafik durdurğu zaman ölmekten beter eder valla yasa bizleri korumuyor bizim yanımızda değil fazla söze gerek yok icraatlarına bakacağız neler yapabiliyorlar diye ya daha kötü olu yada beklediğimizin çok çok üstünde bir yasa olur bu yasanın çıkmasını istediğimizin nedeni bir aile olarak istediğimiz yere (hastane uzun yol çocuğunu okula götürme)rahatlıkla gitmemizi sağlayacak temennim bu yasanın çıkması

Sayfa 22 / 24 İlkİlk ... 1218192021222324 SonSon

LinkBacks (?)

1. 21.06-2012, 15:50
  2. 15.06-2010, 13:13
  3. 01.12-2009, 05:40
  4. 01.12-2009, 00:11
  5. 26.11-2009, 01:55
  6. 10.07-2009, 01:00
  7. 20.06-2009, 21:35
  8. 16.06-2009, 15:41
  9. 26.04-2009, 20:20