TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 21 / 24 İlkİlk ... 111718192021222324 SonSon
Toplam 350 mesajın 301-315 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Öyküm Avatarı

Gerçek Adı
    Öyküm
    Son Giriş
    26.12-2022
    Saat
    20:38
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bana da Maliye'den aynı yanıt geldi

Üye
    karakaya Avatarı

Gerçek Adı
    Musa
    Son Giriş
    08.03-2023
    Saat
    15:06
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    15
    Verilen Beğeniler
    1
    Blog Mesajları
    5

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: GoXEl Mesajı Gör
    T.C. MALİYE BAKANLIĞI
    Gelir İdaresi Başkanlığı

SAYI : B.07.1.GİB.0.01.53/5319-188 27.042009*043585
    KONU :

Dolayısıyla, özürlülere yapılacak binek otomobili teslimlerinde KDV istisnası uygulanabilmesi için, Katma Değer Vergisi Kanununa hüküm eklenmesi veya bu Kanunda değişiklik yapılması gerekmekte olup, söz konusu düzenleme yapma yetkisi TBMM’ye ait bulunmaktadır.

Bilgi edinilmesini rica ederim.

Ömer ERGENÇ
    Başkan a.
    Gelir İdaresi Grup Başkanı
    Madem KDV konusunda iş TBMM'ye düşüyor.
    O zaman Lokman AYVA başta olmak üzere vekillerimize mail atsak?

Üye
    kenan06 Avatarı

Gerçek Adı
    Kenan
    Son Giriş
    19.10-2012
    Saat
    22:26
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sabeyad arkadaşım. kara ulaştırma genel müdürlüğünden gelen yazıya kim imza atmış.bana bildirirsen sevinirim.

Üye
    lider334 Avatarı

Gerçek Adı
    ümit
    Son Giriş
    24.04-2018
    Saat
    12:33
    Yaşadığı Yer
    Uşak
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

İşlem tamam!

karakaya arkadaşımıza katılıyorum.Bu konularda aslında maliye ya da ulaştırma bakanlığına ulaşılacağına direk vekiller aracılığı ile hak arayışı sürdürülebilir.kanaatimce araç alımlarımda kdv de de muhafiyet olursa araç alarımda baya bir avantajlı duruma geçeriz.ayrıca sürelerde kısalınca araç satımlarda da çok büyük avantajlarımız olur.araçları aldığımız fiyattan dahi satabiliriz.diğer sürücüler bizim verdiğimiz fiyatlara inemeyeceklerinden satışlarda engelsiz vatandaşlar bizim araçlarımızı tercih edeceklerdir ikinciel piyasasında.

Üye
    DEMİRCİ Avatarı

Son Giriş
    27.01-2016
    Saat
    14:52
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Gönderdim.Daha önce ferdi olarak başvuruladan olumlu bir cevap alamadım,haydi hayırlısı

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    18:20
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ben birkez daha gönderdim

Üye
    ikinci bahar Avatarı

Son Giriş
    08.01-2023
    Saat
    23:09
    Yaşadığı Yer
    İl
    Alınan Beğeniler
    27
    Verilen Beğeniler
    28

tertibata ihtiyaç duymadan araba kullanabilen kişilere de bu hakların verilmesi çok saçma.
    ben yasa bu kadar genişletilirse mail dahi atmam.
    tertibata ihitiyaç dymadan araba kullanabilen ,tek kolu,bacağı olmayan kişi benimle bir tutulamaz ki.
    yasa bu kadar genişletilirse suistimal de çok olur.
    tertibatsız araba kullanamayan kişiler için olmalı pozitif ayrıcalık.

Üye
    Sinan Yagci Avatarı

Son Giriş
    05.01-2023
    Saat
    09:51
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

KDV muafiyeti için yasal düzenleme gerekiyor , ancak kdv oranlarında değişiklik yapmak Bakanlar Kurulunun yetkisindedir. ( Örneğin %18 den %1 e indirmek .... gibi.)

Üye
    öztürkmen Avatarı

Gerçek Adı
    AHMET
    Son Giriş
    17.03-2023
    Saat
    22:06
    Yaşadığı Yer
    ANKARA/Keçiören
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

ben daha önceki yazımda belirttim. Oturan Boğa arkadaşımızın güzel tespitlerini, maddeler halinde sıraladığı bizler için yapılması gereken düzenlemelerin hayata geçirilebilmesi için. bu maddelerin kanunlarda değişiklik yapılması gereken kanun şeklinde hazırlanmalı ve mecliste grubu bulunan partilerle görüşerek bunun kanunlaşmasını sağlanması gerekir diye.

Belirtilen yerlere bende gönderdim. ama cevabın nasıl geleceğini de bilyordum. çünkü gelir idaresinde yazılarımıza verilecek cevasbı yazan arkadaşlar da benim görevim konumunda. giden yazılar ilgili birimlerine gönderilir ve oradanda bize gönderilen yazılar çıkar.

peki ne yapabiliriz: Konusunda uzman arkadaşlarla az fakat öz bir ekip oluşturarak bu kanunu hazırlayabiliriz ve TBMM verilmesi için elimizden geleni yaparak parti grup başkanları, millet vekilleri ile görüşebiliriz. Saygılar.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:42
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.868
    Verilen Beğeniler
    4.124

4 ayrı bakanlığı ilgilendiren bir konuda kolay çözüm olamayacağını düşünüyorum. Bir de TBMM ile iletişim için kurumsal bir kimlik gerekli. O da bizde yok.
    Ben ısrarla, bezdireciye kadar kurumlara baskı yapılması taraftarıyım hala. Biz baskı yapacağız, öz. id. bşk. da gerekli koordinasyon ile konuya el atacak. Başka bir yol göremiyorum maalesef.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    7070mur Avatarı

Son Giriş
    24.05-2009
    Saat
    23:23
    Yaşadığı Yer
    izmir/balçova
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ya bunları AHİM e şikayet edelim.Bak nasıl yaparlar görürsünüz.Ya kardeşim bu nasıl iş ya anlamak mümkün değil.Toplu olarak dilekçe yazıp müracaat edelim.Bu Başbakanlık Engelliler Federasyonu ne iş yapar? Bu ülkede herşey saçma sapan gidiyor zaten

Üye
    kenan06 Avatarı

Gerçek Adı
    Kenan
    Son Giriş
    19.10-2012
    Saat
    22:26
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Evet arkadaşlar 7070mur arkadaşımın dediği gibi Avrupa İnsan Kaklar Mahkemesine başvuralım. Onlar yabancı da olsa bizim hakkımızı savunacak tek birim.

AİHM ye başvuru koşulları :
    İlk dilekçede başvuru sahibi yada sahipleri kimlik bilgilerini belirtilmeli, ilgili olaylar ve yapılan milli işlemler özetlenmeli ve başvuru sahibinin ihlal edildiğini ileri sürdüğü Sözleşme maddeleri belirtilmelidir.

Başvuruyu biravukat yapmalı
    Mahkeme masrafı yoktur
    Şikayet bildirim tarihi ilk dilekçe tarihidir.Faxla fönderilebilir

European Court of Human Rights
    Council of Europe
    F-67075 Strasbourg Cedex
    Tel: (0) 3 88 41 20 18
    Faks: (0) 3 88 41 27 30

Avrupa İnsan Hakları sözleşmesi çerçevesindeki davalar kabul edilmektedir.Her dava kabul edilmez.Açılan davalarda oran %10 yada 20 arası değişmektedir.Sözleşmenin 34. maddesi davaların görülebilmesi kurallarını düzenler.

35. madde ise kabul edilebilirlilik kurallarını açıklar.

Madde 34
    İşbu Sözleşme ve protokollerinde tanınan hakların Yüksek Sözleşmeci Taraflardan biri tarafından ihlalinden zarar gördüğü iddiasında bulunan her gerçek kişi, hükümet dışı her kuruluş veya kişi grupları Mahkeme’ye başvurabilir. Yüksek Sözleşmeci Taraflar bu hakkın etkin bir şekilde kullanılmasına hiçbir suretle engel olmamayı taahhüt ederler.

Madde 35
    1. Uluslararası Hukukun genel olarak kabul edilen prensiplerine göre, ancak iç hukuk yollarının tüketilmesinden sonra ve kesin karardan itibaren altı aylık süre içinde Mahkeme’ye başvurulabilir.

Mahkemenin başvuruyu kabul etmediği haller,
    İmzasız ise, daha önce incelenmiş yada esas olarak aynıysa, dayanaktan yoksun ve başvuru hakkını suistimal eden başvurular kabul edilmez ve yargılamanın her aşamasında bu karar verilebilir.
    Asıl Kriter sözleşme haklarının ihlal edilip edilmediğidir.Çocuklarda başvuru hakkını kullanabilirler.

Bu haklar nedir?
    Madde 1: İnsan haklarına saygı yükümlülüğü
    Madde 2: Yaşama Hakkı
    Madde 3: İşkence yasağı
    Madde 4: Kölelik ve zorla çalıştırma yasağı
    Madde 5: Özgürlük ve güvenlik hakkı
    Madde 6: Adil yargılanma hakkı
    Madde 7: Kanunsuz ceza olmaz ilkesi
    Madde 8: Özel hayatın ve aile hayatının korunması
    Madde 9: Düşünce, vicdan ve din özgürlüğü
    Madde 10: İfade özgürlüğü
    Madde 11: Toplanma ve örgütlenme özgürlüğü
    Madde 12: Evlenme hakkı
    Madde 13: Etkili başvuru hakkı
    Madde 14: Ayırımcılık yasağı
    Madde 15: Olağanüstü hallerde yükümlülük azaltma
    Madde 16: Yabancıların siyasal faaliyetlerinin kısıtlanması
    Madde 17: Hakların kötüye kullanımının yasaklanması
    Madde 18: Hakların kısıtlanmasının sınırları

Ayrıca protokollerle ek haklar gelmiştir. Bunlar
    Mülkiyet hakkı, eğitim hakkı, serbest seçim hakkı, Borçtan dolayı özgürlükten yoksun bırakılma yasağı, serbest dolaşım hakkı,Vatandaşların sınır dışı edilme yasağı, yabancıların toplu sınırdışı yasağı,savaş ya da yakın savaş tehlikesi zamanları hariç, ölüm cezasının kaldırılmasını öngörmektedir (hatırlarsanız bu 57. hükümet döneminde anayasal zemine oturtulup terör suçları da buna eklenmişti ancak yeni hükümet terör suçlarını kapsam dışı bırakıp protokole uygun hale getirdi) bunu desteklemediğimi biliyorsunuz.Yabancıların sınır dışı edilmelerine ilişkin usul güvenceleri,Cezai konularda temyiz hakkı, Haksız mahkumiyet için tazminat,Çifte yargılanmama ve çifte cezalandırılmama hakkı,Eşler arasında hakların eşitliği

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:42
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.868
    Verilen Beğeniler
    4.124

Trafik Uygulama ve Denetleme Daire Baskanligi'ndan
    tuddb@egm.gov.tr
    Sayın: Bülent KÜÇÜKASLAN

Engellilerin araç alımı satımı ve kullanımı hakkındaki görüş ve önerilerini içeren 13.04.2009 tarih ve 116349 sayılı Bimer başvurunuz incelenmiştir.
    Trafik mevzuatı kapsamına giren ve Bakanlığımızı ilgilendiren konular mevzuat değişikliği çalışmalarında göz önünde bulundurulacaktır.
    Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    kemalcakir19 Avatarı

Gerçek Adı
    Kemal Çakır
    Son Giriş
    29.09-2016
    Saat
    14:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

gelen ilk cevabın dilekçesini resimli olarak ekledim Gelen 2 cevap alta yazıyor : tuddb@egm.gov.tr

Sayın: Kemal ÇAKIR
    Engellilerin otomobil alımı-satımı ve kullanımına ilişkin sorunlar ile çözüm önerilerini belirten 17.04.2009 tarihli e-mail başvurunuz incelenmiş olup, benzer konulu dilekçelerinize cevap verilmiş olduğu arşiv kayıtlarımızın tetkikinden anlaşılmıştır.
    Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.

Üye
    kemalcakir19 Avatarı

Gerçek Adı
    Kemal Çakır
    Son Giriş
    29.09-2016
    Saat
    14:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    kenan06 ve 7070mur arkadaşlarmın dedigi gibi

Avrupa İnsan Kaklar Mahkemesine başvuralım mı arkadaşlar nedersiniz masraflı oluyormu bu başvuru

Sayfa 21 / 24 İlkİlk ... 111718192021222324 SonSon

LinkBacks (?)

1. 21.06-2012, 15:50
  2. 15.06-2010, 13:13
  3. 01.12-2009, 05:40
  4. 01.12-2009, 00:11
  5. 26.11-2009, 01:55
  6. 10.07-2009, 01:00
  7. 20.06-2009, 21:35
  8. 16.06-2009, 15:41
  9. 26.04-2009, 20:20