TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 26 1234511 ... SonSon
Toplam 389 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:07
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    17 Aralık 2010 Güncel: http://www.engelliler.biz/forum/sagl...ik-2010-a.html

Özürlüler İdaresi Başkanlığı'nın başlattığı çalışma ile ilgili bizden de görüş talep edildi...

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: reyhan gazel
    Sevgili dostlar,

Sağlık kurulu raporlarında yaşanan sıkıntıların çözümü için girişimlerimizi başlattık. Yakında yönetmelik değişikliği gündemde. Bunun için yaşanan sıkıntılardan çok önerilerinizi ve çözümlerinizi bekliyorum. Buraya düzenli yazabilirsek derli toplu şekilde sizlerin görüşleri olarak toplantılara sunacağımdan emin olabilirsiniz.

Kusura bakmayın vakitsizlikten daha önce yazılmış yazıları toparlamakta zorluk çekiyorum. Yardımcı olursanız hepimiz için daha az sıkıntılı bir yönetmelik ile yaşamımızı sürdürmeye devam edebiliriz.

Sevgiyle kalın
    Konuyla ilgili önerilerim:

1- Allah aşkına öyle bir heyet oluşturulsun, öyle bir rapor verilsin, rapor sonucu öyle bir veri tabanında tutulsun ki, bir kez "sürekli" ibareli sağlık kurulu raporu alan kişiler bir daha sağlık kurulu karşısına çıkmak zorunda kalmasınlar.
    Omurilik felçliyim. Dünya yıkılsa değişmeyecek bir sakatlığım var. Her iş için sağlık raporu çıkarmak cehennem azabı gibi! Kimse benden yeni sağlık raporu istemesin. Bende bir kart olsun ve ben o kartı gösterdiğimde tüm sakatlık değerlendirmem teyit edilsin.

2- Varolan yönetmelikten önce usulüne uygun olarak alınan raporlarla kazanılan hakların geçerliliği için daha vurgulu bir düzenleme yapılsın.

3- %40'ın altında sakatlığı olan kişiler için de kademeli (istihdam, emeklilik vb.) haklar verilsin.

4- Kurula giren kişiye, başvurusunun ilgili yönetmeliğin ekinde yer alan Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranlarını Gösterir Cetvel'in hangi maddesinin hangi fıkrasına göre değerlendirildiğini belirten bilgilendirme notu verilmesi zorunlu olsun.

5- Başvuran kişinin hastalığının/durmunun uzmanı olan doktorlar tarafından muayene edilmesi yeterli olmalıdır. Onun dışındaki uzmanlar için muayene şartı aranmamalı, ikincil uzmanlar başvuran kişi Heyet önüne çıktığında gerekli imzaları atmalıdırlar.

6- Raporda, tespit edilen sakatlık oranı her ne olursa olsun, "çalışabilir-çalışamaz" değerlendirmesi yapılamaz. Bununla birlikte, sakatlığın/hastalığın ilerlemesine neden olabilecek hangi performansa dayalı işlerde çalıştırılamayacağına dair gerekli bilgi notunun düşülmesi zorunludur (ör: “ayakta durmayı gerektiren işlerde”, “görmeyi gerektiren işlerde” çalışması sağlık açısından sakıncalıdır).

7- Malum, hastahanelerdeki mimari koşullar çok olumsuz. Rapor almak için başvuran kişiler tekerlekli sandalyeleriyle kat kat merdivenlerden karga tulumba taşınmak zorunda bırakılıyor. Akıl almaz bir rezalet... Bunun önlenmesi için, en azından başvuran kişinin sakatlığı/hastalığı ile doğrudan ilgili olmayan branş muayenelerinde ve sadece doktorun gözle/elle muayene edeceği hallerde, doktorun sakat kişinin olduğu yere inmesi ve hastayı görmesi sağlanmalıdır. Doktor göz ucuyla hastayı görecek diye sakat kişinin merdivenlerde debelenmesi gerçekten çok can sıkıcı ve bezdirici oluyor.

8- Sağlık kurulu raporlarınının veriliş amacı kısmındaki olası tüm haklar eksiksiz olarak doldurulmalıdır (H sınıfı ehliyet alabilir, Özel tertibatlı otomobil kullanabilir, 2022 maaşı alabilir, Evde Bakım aylığı alabilir, gelir vergisi indiriminden yararlanabilir, sakat statüsünde çalışabilir, özel eğitim alabilir vs.vs.vs.)

9- Hem mükerrer rapor verilmesinin önüne geçilmesi, hem kişilerin her konuda ayrı ayrı rapor almak için günlerce eziyet çekmesinin önlenmesi, hem de sağlık çalışanlarının işgücünün azaltılması için, bir kez rapor çıkartan ve raporu "sürekli" ibareli olan kişilerin kurula girmeksizin başhekimin (sıcak) imzasının ve kaşesinin olduğu rapor nüshaları alabilmesi sağlanmalıdır.
    Kişi daha önce sağlık raporu aldığı hastaneye başvuracak, sürekli ibareli sağlık kurulu aldığını hatırlatacak ve hiç bir muayene veya kurul karşısına çıkmaksızın, sadece başhekim ya da yetkilendireceği bir görevlinin karşısına çıkarak, yeni bir rapor nüshası alabilecek.

İlk aklıma gelenler bunlar
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    reyhan gazel Avatarı

Gerçek Adı
    Reyhan
    Son Giriş
    20.12-2011
    Saat
    01:15
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent Bey teşekkürlerimi sunuyorum her türlü desteğinize ihtiyacımız olduğunu tekrar bildiriyorum. Çünkü sizlerin görüşlerinizin alınmadığı yönetmelik değişikliği uygun olmaz. Bu platform zaten böyle önemli hedefler için kurulmadı mı?

En azından evlerinizden sisteme katkı yapmanızı çok önemsiyorum ve bilmenizi istiyorum ki, elimden gelen her şeyi yapmaya hazırım, hep hazır oldum bundan sonra da olacağım.

Lütfen tüm önerilerinizi paylaşın. Bülent Bey gibi maddelerseniz daha kolay savunabilirim.

Sevgiyle kalın

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

1.Vergi indirimi için ayrı,özürlü kimlik kartı için ayrı,Ötv muafiyeti için ayrı vs vs vs tek rapor alayım bütün işlerimi o raporla halledeyim
    2.Sağlık raporunu 3 ayda zor alıyoruz onun için bi düzenleme olabilir

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Bir de, sağlık kuruluna giren arkadaşların istisnasız hepsi bilir ki, heyet 10 saniye bile bakmaz başvuran kişiye. Hatta düpedüz defeder başından... Bu bir yana, başvuran kişi ne sonuca dair soru sorabilir ne de kendisiyle ilgili değerlendirmenin işgücü kaybı cetvelinin hangi maddesi gereğince değerlendirildiğini öğrenebilir.
    Önerim:

4- Kurula giren kişiye, başvurusunun ilgili yönetmeliğin ekinde yer alan Tüm Vücut Fonksiyon Kaybı Oranlarını Gösterir Cetvel'in hangi maddesinin hangi fıkrasına göre değerlendirildiğini belirten bilgilendirme notu verilmesi zorunlu olsun.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    MANOLPAN Avatarı

Son Giriş
    14.06-2009
    Saat
    03:15
    Yaşadığı Yer
    ÇANKIRI
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

slm reyhan hanım önce teşekkür ederim size ugraşlarınız için ama saglık kurulu raporu işi nasıl işliyor kime ne oranda rapor verilir anlamadım gittii şimdi bir arkadaşa rapor almaya gittik çocugun resmen işi boşalmış böbreginin birisi amaliyatlan alınmış dalak alınmış parenkras bezleri alınmış bu arkadaşa verilen oran nedir biliyormusunuz %27 di ne kadar saçma geldi bana ya sizce oran nasıl:böbrek için %10 dalak için%10 parenkreas içinde%7 vermişler nedir şimdi bu oran dogrumudur bencede yanlış diyorsanız dogru olarak oranları söyleyin ama kesin olsun. böbregin oranı nedir dalagın ve parenkrasın aydınlatırsanız sevinirim ve toplamda kaç olması gerekir.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Heyet raporu için başvurulduğunda bilmem kaç uzman doktorun imzası şart koşuluyor. Ben örneğin omurilik felçliyim, benim değerlendirmem için Ortopedi, nöroloji, üroloji veya fizik tedavi doktorlarının görüşü bağlayıcıdır. Bu kişiler beni görüp tanı belirtiyorsa, bu yeterli olmalıdır.
    Oysa halen işler böyle yürümüyor! Ben durumumla ilgili bu uzmanların yanı sıra, göz, kulak-burun, psikoloji ne bilim işte, envai çeşit doktora da muayene olmak zorunda bırakılıyorum. Bu da sağlık raporu alma işini aylarca uzatıyor ve hem de doktorlar açısından işgücü kaybına yol açıyor.

Önerim:

5- Başvuran kişinin hastalığının/durmunun uzmanı olan doktorlar tarafından muayene edilmesi yeterli olmalıdır. Onun dışındaki uzmanlar için muayene şartı aranmamalı, ikincil uzmanlar başvuran kişi Heyet önüne çıktığında gerekli imzaları atmalıdırlar.

Üye
    reyhan gazel Avatarı

Gerçek Adı
    Reyhan
    Son Giriş
    20.12-2011
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili Dostlarım,

görme engelli arkadaşlarla görüştüğümde tüm vücut forksiyon kaybı oranının yönetmelikte belirtilmesini uygun bulmadılar. Önerilerinizi yazarken tüm engel gruplarımızı da düşünürseniz daha akılcı, herkesi kapsayan bir yönetmeliğe destek vermiş oluruz. Buna göre değerlendirmenizi bekliyorum. Lütfen yazmaya devam edelim.

Bülent Bey bu mesajımı daha görünür hale getirebilir misiniz? Ne kadar çok katkı alabilirsek o kadar az sıkıntılı yönetmelik hazırlığı olur diye düşünüyorum.

Desteklerinizi bekliyorum, yolumuz açık olsun

sevgiyle kalın

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.948
    Verilen Beğeniler
    4.220

Yarın konuyu ana sayfaya taşırım Reyhan hanım.

" tüm vücut forksiyon kaybı oranının yönetmelikte belirtilmesini uygun bulmadılar" ne demek? Yani çekincelerini tam anlayamadım?

Üye
    saygun Avatarı

Son Giriş
    14.03-2023
    Saat
    10:46
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    0

Raporlarda özelikle geriye dönuk cok buyuk haksızlık var..İLk olarak bu kişilerin magduriyeti giderimesi gerekiyor..
    1.Sigortalılık baslangıc tarihi bu yeni yönetmelikten önce olanlar eski yönetmelige uygun vergi oranı verilmeli...Bunun sebebi aynı yerde çalısan ama kendisinden daha hafif özrü oldugu halde sırf 6 ay önce basvuru yaptı diye emekli hakkı verip daha ağır özürlü olan kişiye sırf gec kaldın sen deyip olamassın denemez bence...Bunu diyebilmen icin işe girdikten sonra vergi indirimi basvurusu yapmayı zorunlu kılarsın bir tarih verirsin..KİMSE İŞE GİRER GİRMEZ EMEKLİ OLMAYI DÜŞÜNMEZ..Kİ bizim gibi ortopedik özürlüler hastaneler ne kadar zorlandıkları icin bunu ertelemeleride cok normaldir..
    2.Yönetmelikte Bülent kardesimin dediği gibi 40 ın altında kalanlara vergi indirimi vermesen bile kademeli olarak emekli olma hakkkı vermeli...kimse %20 engelliyi normal vatandaşla aynısın sen deme hakkına sahip değil...
    3.Her ilde Maliyenin sağlık kurulu olmalıki bu hastaneye gidişi boşuna bir zaman kaybı olmaktan cıksın...o sağlık kurulu baksın ve versin...böylece zamandan tasarruf olur...

KESİNLİKLE GERİYE DÖNÜK UYGULANMAMALI...AYNI ANDA İŞE GİRMİŞ VE AYNI ÖZRÜ OLAN KİŞİLER ARASINDA BU HAKSIZLIGI HİÇBİR AKIL MANTIK KABUL EDEMEZ...

Üye
    Eshat Avatarı

Son Giriş
    24.05-2017
    Saat
    00:15
    Alınan Beğeniler
    20
    Verilen Beğeniler
    6
    Blog Mesajları
    80

1 - Sağlık Kurulu Raporları için yapılacak yeni yönetmelikte “süreklidir” ibaresi bulunan raporların geçerlilik süresi 6 ayla sınırlı tutulmamalıdır.

2 - Sağlık Raporlarının oranları sabit olmalıdır. Her hangi bir kurumun bunu değiştirme yetkisi olmamalıdır. Örneğin maliyeye giden bir rapor değiştirilmemelidir.

3 – Sağlık Kuruluna girecek engelliye hastanede gerekli kolaylıklar sağlanmalıdır.

Şimdilik aklıma gelenler…

Üye
    reyhan gazel Avatarı

Gerçek Adı
    Reyhan
    Son Giriş
    20.12-2011
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Görme engellilerimiz "tek engellilik" demek istediler. Yani "sadece gözümüz görmüyor ama tüm vücut forksiyon kaybı oranı bizleri mağdur ediyor" diyorlar. Bence de haklılar.

Engellilik sadece tek bir açıdan düşünülmemeli. Biz Kurum olarak tüm engel gruplarını kapsayacak çalışmalar yapmaya çalıştığımız için herkesin görüşünü alıyoruz. İşitme engellilerimiz için de benzer şekilde düşünmeliyiz, zihinsel fonksiyon kaybı olan engellilerimiz için de...

Sevgili dostlar,

önerilerinizi maddelerseniz daha net anlayabileceğim ve anlatabileceğim. Bu nedenle açık, anlaşılır yazmaya gayret edelim. Bu arada Devletimizde işler hemen sonuçlanmıyor. İşin bir çok boyutu bulunuyor ama biliniz ki, tüm önerileriniz mutlaka ilgili yerlere iletilecektir. Bunun için rahat olunuz, bu aşamaya gelinmiş olması da emin olun ki, Kurumumuzun konunun peşini bırakmamasından kaynaklanmaktadır.

Sevgiyle kalın

Üye
    saygun Avatarı

Son Giriş
    14.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Reyhan Hanım Acıktan Yazın derken burdan mı yazın demek istediniz ?
    Reyhan Hanım Meraba..
    Yazdıklarınızdan çok yogun oldugunuzu biliyorum..özel mesajlara cevap vermekte zolanıyorsunuz farkındayım...ama artık nereye ne yollıyayım , ne yapayım diye düşünmekten kendimde baska hastalıklar çıkarıcam.Reyhan Hanım bir bacagım protez dizim yok.Olan bacağında yarısı yok ve digerinden çok çok kuvvetsiz...ince...işe girerken %50 olan engelli raporumu 2000 yılında işe girerken almıstım...süreklidir yazar raporda ve ağar işlerde çalısamaz ibareside var...ben bu rapor gecersiz diye düşünüp vergi indirimine 2007 de basvurdum...sırf 2006 dan önce basvurmadığım için magdur ediliyorum...ankara %20 ile geri cevrdi....ama doktor 44 veriyor...sırf protezleyim diye hesaplarken bacağın kısalığı, inceliği, kuvvetsiligi görmezden geliniyor...yani dizinin altından kesik biriyle beni aynı kefeye koyuyorlar...ben kayıp düşügüm zaman kalçamdada problem oldugu için muhtemelen bacağım kırılıyor...kar üstünde adım bile atamıyorum...nasıl bir zihniyet bu...Lütfen bu konularda bişey yapılıp yapılmıyacagı hakkında bir bilgi verirseniz cok sevinirim...çıldırmak üzereyim...78 yılından beri doğuştan engelli biri olarak yaşadım...ama 2006 da bir yönetmelik değişikligiyle herşey elimden alınmıs gibi hissediyorum....ben yanımdaki örneklerden gördügüm için nasıl olsa alabiliyorum dedim... itmedim hastaneye...çünkü hiç kimse çalısmaya basşar başlamaz emekli olmayı düşünmez...bunu geriye dönük uygulamak cok buyuk bir hata....lütfen yardım edin....

Üye
    saygun Avatarı

Son Giriş
    14.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    0

Reyhan Hanım..Yönetmelikte Bacaktan sorun olan , protez veya yardımcı cihaz kullananları sadece bir tabloya bakarak özür oranı verdiriyor...ortopedik özürlülerin problemi genelde burdan cıkıyor...Bana doktor dediki...Yönetmelik tablo 3.4 e göre değerlendir dediğinde senin bacagının yarısının olmaması , dizinin olmaması, kuvvetsilik gibi değerleri veremniyorum...sadece yürüme bozukluguna göre oran verebiliyorumd dedi...Çok sacma ama böyle istiyorlar Ankaradan dedi....BEN PROTEZİMİ ATIP GİTSEM ALACAKTIM BU RAPORU BELKİDE..İNSANLARAI SAHTEKARLIK YAPMAYA TEŞFİK EDİYORLAR...SANKİ HER UZUN BACAK PROTEZİ KULLANAN AYNIYMIS GİBİ MUAMELE YAPIYOR YÖNETMELİK...

Üye
    reyhan gazel Avatarı

Gerçek Adı
    Reyhan
    Son Giriş
    20.12-2011
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili dostlar,

özel mesajlarıma pek bakamıyorum. Beni affedin lütfen. Gerçekten çok yoğun bir gündemle yaşamaya çalışıyorum. Gün içinde emin olun ki oğlumu bile unutur hale geliyorum. Bu nedenle sağlık kurulu raporları ile ilgili öneri ve çözümler burada derli toplu olursa ulaşmam kolay olur. Madde halinde olursa daha iyi olur tabii.

Beni anladığınızı umuyorum.

Sevgiyle kalın

Üye
    ramazan akbulut Avatarı

Son Giriş
    28.10-2009
    Saat
    14:57
    Yaşadığı Yer
    manisa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sayın Reyhan hanım ve değerli arkadaşlar,

2006 yılında yürülüğe giren Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması Ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğin Geçici 1. Maddesinde, bu yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce alınan raporların geçerli olduğunun belirtilmesine,

Yargıtay 10. Dairesinin, Sakatlığı nedeniyle yaşlılık aylığı alan kişilerin kurum tarafından yaptırılan kontrol muayenelerinde Kontrol Tarihi Değil bu aylığın bağlanma tarihindeki hükümler esas alınacağına dair kararı bulunmasına rağmen,

Bu sitede de uzunca zamandır yazıldığı üzere Emekli Sandığı, erken emeklilik için yapılan müracaatlarda, 2006 yılı öncesi alınan raporları geçersiz saymakta ve yeni yönetmelikte belirtilen özürlülük ölçütlerine göre değerlendirme yapmaktadır.

Bu hususta Emekli Sandığının uyarılması gerektiğine inanıyorum.

Ayrıca, 2006 yılında yürürlüğe giren özürlülük ölçütüne göre, rapor oranları düşen arkadaşların hastalıklarını ve önceki rapor oranlarını, sonradan düşürülen rapor oranlarını burada ayrıntılı olarak yazmaları, yeniden düzenlecek özürlülük ölçütü oranlarının tespiti çalışmalarına katkı sağlayabilir.

Ben bu konuda mağdur olan arkadaşımdan bir örnekle başlayayım; daha önce çift taraflı kalça çıkığına % 45 oranında özürlülük oranı uygulanırken, şimdi %25 oran uygulanmaktadır. Dahası doktorlar bu rahatsızlıkta hangi oranı verecekleri konusunda da tereddütlü davranmaktadır.

Saygılarımla.

Sayfa 1 / 26 1234511 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 28.06-2009, 19:57
  2. 03.04-2009, 17:49