Tüm samimiyetimle birşeyler söylemek istiyorum
konu biz olunca nasıl oluyorda süreç,karar alma,uygulama.....aklınıza ne gelirese uzadıkça uzuyor.
oysa biz asılız,vekilde değil.
olmayan ozurlu nasıl okula gıdecekkı yakında hastanelerın ve malıyenın bu tutumuyla türküyemde hıc ozurlu kalmayacak insallah hukumetın calısmaları bu yonde heralde raporu alanlarıda hastanelerde orda burda birsekılde pestılını cıkarıyolar buradakıler sesini duyurmaya calısanlar birde duyulmayanlar varkı allah yardımcımız olsun
Tüm samimiyetimle birşeyler söylemek istiyorum
konu biz olunca nasıl oluyorda süreç,karar alma,uygulama.....aklınıza ne gelirese uzadıkça uzuyor.
oysa biz asılız,vekilde değil.
Sağlık kurulu raporları için 2006 yılında çıkan bu ölçüt oran yönetmeliği ile 8,5 milyon özürlü kardeşlerimizin sayısı 4 milyona inmiştir. Özürlü arkadaşların bu konuda yazışma yaparak yada söylüyerek yasanın değişmesi için illgililere ulaşması gerekmektedir diye düşünmekteyim.
bugünkü uygulanan mevcut yönetmelik ,aynı zamanda iş kazası sonucu oluşan sakatlanmalar sebebiyle,gelir mağduriyeti de doğurmuştur.
şöyleki:bir iş kazası sonucu ayağını diz altı itibari ile kaybeden bir kişi bu günkü yönetmelikle %38-39 iş gücü kaybı ile tarafına bir gelir bağlanılır.oysa bir önceki yönetmelikte bu oran %50-55 olup,geliride bu oran üzerinden bağlanmakta idi.aradaki oran farkı ,direkt olarakta geliri etkilemektedir.bu örnekler çoğaltılabilir.
Mrh. Reyhan Hanım
Uzun yıllar sonucunda teşhis edilmiş olan bir rahatsızlık sonucu 1991 yılında Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulunca tarafıma % 40 işgörememezlik raporu verilmiş ve söz konusu raporum gereğince 9 yıldır vergi indiriminden yararlanmaktayım.
Bu defa 24 yıl hizmetim olması ve diğer tüm şartları taşıdığım gerekcesiyle 5510 Sayılı Yasanın Geçici 4. maddesine göre emeklik olmak için SGK na başvurdum..
Alınan cevapta "% 40 VE ÜZERİNDE YENİ TARİHLİ RAPOR ALMANIZ HALİNDE EMEKLİLİK MÜRACAATINIZ DEĞERLENDİRİLECEKTİR.." denilmiştir.
Şu anda hayretler içerisindeyim..
Daha düne kadar Maliye Bakanlığına bağlı olarak çalışan bir Kurum olan emekli sandığı beni söz konusu raporum gereğince emekli etmiyor.. Maliye Bakanlığı ise sen Engellisin diyerek beni vergi indiriminden yararlandırıyor..
Şimdi ben sormak istiyorum... Engelli miyim.. sağlam mıyım..
Eğer engelli isem neden erken emekli olamıyorum..
Yok engelli değilsem neden vergi indiriminden yararlandırılıyorum..
Saygılarımla
Hürriyet gazetesinde yapılacağı yazılan düzenlemeler hakkında yeni bir gelişme varmı ?
benim zihinsel engelli ogluma egitim icin %100 engelli raporu veren antalya devlet hastanesi 10 ay sonra araç almak için rapor isteyince %70 e düşürdüler uzun ugraşmalarım ve itiraz dilekçelerim göz önüne alınarak il saglık müdürlügünün sevkiyle hakem hastane olan antalya atatürk devlet hastanesi %91 rapor verdi her ayrı sey için rapor almak cok zor oluyor her basvurdugumda rapor oranı degişiyor sanki engelli bir kişi bir sene içinde düzelip saglıgına kavusuyor
<<<NOT:bir doktor bana bizim suçumuz yok yeni yönetmelik böyle diyor dedi önceden kalca cıkıgına %20 verirdik simdi %2 den fazla veremiyoruz ta 150 sen önceki baltazar diye birinin degerlendirilmelerine göre rapor veriyorlar yani yasayı çıkardık ama kullanmayın diyorlar kagıt üstünde engelli sayısını düşürmeye çalışıyor hükümet
biz engelliler olarak her işlem için neden ayrı ayrı rapor almaya zorlanıyoruz. Neden acaba hiç düşünüyormusunuz ?
neden devlet üzerinde “devlet hastahanesi” yazan içinde hipokrat yeminleri etmiş, içinde devlet memuru sıfatı taşıyan hekimlerinin raporlarına güvenmez ve bu güvensizliğinin çilesini bizlere çektirir.
bir takım insanlar görevlerini kötüye kullanıyorlarsa bunun çilesini niye bizler çekiyoruz.?
eğer onlar hileli rapor düzenliyorsa neden günahını bizler çekiyoruz.devlet neden bunlara karşı elindeki erkle önlem almıyorda bizlere hastahane, hastahane gezdirip rapor üzerine rapor almaya zorluyor.
istanbuldan tam teşekküllü hastahaneden rapor alıp ankaraya gidiyorsun bu rapor olmaz şu hastahaneden rapor al diyorlar
niye diğer bir çok konuda olduğu gibi bu tip muamelelere muhatap oluyoruz.
zaten hayatımız güçlüklerle zorluklarla dolu niye buna rağmen fazladan zorluklarla karşı karşıyayız.
bu insan hakları sözleşmesi, bu bm engelli hakları sizleşmesi, ab kriterleri ne işe yarıyor arkadaşlar soruyorum ne işe yarıyor. Bir faydası oluyormu bizlere
tüm bu milletlerarası sözleşmeler neden bir türk vatandaşı engellisi için bir anlam ifade etmiyor.
neden sen hile yapan hastahaneni aletolanyetkililerini cezalandırmıyorsunda benden sürekli raporlar istiyorsun . Tekrar tekrar yazmak istemiyorum ama bizler iyi biliyoruz her işlem için bir rapor aldığımızı.
raporlardaki oranlar nasıl saptanıyor, tıpbi, ilmi, uluslar arası ölçütler yok mu arkadaşlarım.
neden bizler susuyoruz neden bu konularda sesimizi duyarıyoruz veya neden dikkata alınmıyoruz.
bu yazımla sadece rapor konusuna değinmek istediğim için konuyu genişletmek istemiyorum. Ama hiç bir yenilik getirmeyen içinde sadece engelliler için düzenlemeler yapılması zorunluluğunu getiren son kanun çıkalı nerdeyse 5 sene oluyor bilmiyorum siz gördünüzmü iş yerlerini bu kanuna uyduran kurum varmı ? Adım gibi eminimki bu süre bir 5 sene daha uzatılacak.
biz sahtekarmıyız, biz uygunsuz işler mi yapıyoruz, diğer bir takım insanlar usulsüz rapor alıyorlar diye biz niye bir takım insanların yaptıkları usulsüzlükler nedeniyle zorluklarla karşılaşıyoruz
devlet niye bunları yapanlara bunlara alet olan uzmanlara ağır cezalar vermiyorda bizi tekrar tekrar heyet kuyruklarına sokuyor????
merhaba 3.heyet raporumun sonucu maliye bakanlığı merkez sağlık kurulu tarafından bugün geldi ama sonuç yine aynı hastane heyetinin bana verdiği %51 raporu maliyenin sağlık kuruku eksiklikler var diyerek beni başka hastaneye sevk ediyor polio sekeliyim. uzun yürüme cihazı kullanıyorum.eski aldığım raporda süreki ibaresi var. özürlü kimlik kartım var.maliyenin sağlık kurulu nasıl bir rapor istiyor anlamadım
aynı durumu bende yaşı yorum 3 kez gönderdim %34 le geri geldi şuan %57 lik raporu götürme yada gönderme hazırlıkları içindeyim bakalım durum ne olacak
maliyeye olan duygular şiire dökülürse
--------------------------------------------------------------------------------
ey maliye ben tagı çeçe sen vurdun bana ben yıkıldım ama tekrar kalktım ayaga
bir hamle daha yaptım sen yine vurdun bana biraz sersemledim hırsla ayaga kalktım
sana olan kinimden azimle kolları sıvadım birkez daha kendimi savundum ama sen yine yıktın beni direndim direndim yılmadan direndim
busefer adalet mülkün temelidir sözüyle sana göysümü gerdim son hazırlıklarımı yaparak birkez daha karşına geliyorum sıkıysa buseferde yık
çok güçlü bir beyin gücüyle seni deviricem hemde mekanına gelerek eymaliye
karşınıza kimi aldıgınızı size hissettiricem otadı tattırıcam yıkılmanın ne oldugunu sizlerede tattırıcam vergi indirimimi alarak arkama bile bakmadan çıkıp gelicem bunu tüm özürlüler adına başarıcam buna emin ol maliye
BEKLEBENİ GELİYORUM HESAP SORMAYA MALİYE
sayın reyhan hanım hiç gelişme yokmu bu kadar oneri görus ve sikayetten sonra yapılan bır calısma varmı gelısmeler var ise biraz bilgi verirseniz memnun oluruz
Bütün engelli arkadaşlarımız görüş düşünce ve önerilerini bir bir sıraladı.ama ne yazık ki, özürlüler idaresi'nden tek çıt sesi bile yok. Neden hiç gelişmelerden bizler haberdar edilmiyoruz. Biliyoruz, devletin işi biraz ( !!!! )ağır aksak gider.ama en azından şu yapıldı,yapılacak veya şunların üzerinde duruyoruz çıktı çıkacak diyerek bizlere haber verilirse daha iyi olmaz mı sayın reyhan gazel. Umarım bir an önce sevindirici haberler verirsiniz de bizler de sizler aracılığıyla bilgileniriz.
Iyi çalışmalar temennisiyle..
sayın reyhan gazel hanfendi konumunuz itibariyle gündemde olan özürlü ölçütü sınıflandırması yasası şu anki sonhali vede gün olarak nezaman kanunlaşıcak ayrıca dizaltından kesik bacagı olan vatandaş şuanki yasaya göre%34 le sakat sayılmıyor yeni oluşturulan özürlü ölçütü sınıflandırma yasasında en az %40 özürlü sayılıcakmı bu çıkacak yeni yasada mümkünse bilgilendirirsenizse sevinirim
Sevgili dostlarım,
sizlerin yazdıklarınızı takip ediyorum. Yakında güzel haberleri verebilmeyi umut ediyorum. Bazı şeyler netleşmeden sizlere duyurmam doğru olmaz. Biliniz ki hepimiz adına çalışıyoruz.
Sevgiyle kalın
reyhan gazel hanfendi birbacagı dizaltından kesik yani ben %40 yada üzeri sakat sayılıp sayılmıycagımı sadece öyrenmek istiyorum çıkarılan yeni yasada şuan sakat sayılmıyorum %34 veriliyor en az %40 almam gerekki sakat sayılayım yeni çıkacak yasada sakat sayılıcakmıyım bu konuda bilgilendirseniz sevinirim