Hak,hakkı diye bir şey olmadığını düşünüyorum paran varsa haklısın yoksa ne hakkı.3 kez hastaneye rapor için gittim o kadar eziyet verici bir işlemki 1 haftada halledemiyorsun 1 rapor alma 2,5--3 Ay sürüyor.ben koltuk değneği ile yürümeye çalışıyorum.artık siz düşünün ne çektiğimi.koştur oraya koştur buraya,Yok Emg,Yok Röntgen ama sonuç koca bir hüsran,morel bozukluğu bir raporda %19 diğeri %20 diğeri %19 -- 2001 yılında aldığım raporda %40 ve ogünden bu güne dahada ilerledi yürüme bozukluğu % 45-50 olmalı iken % 19-20 veriyorlar raporları.doktorlara soruyorum;yapacak bir şey yok kanun ne diyorsa o deyip geçiyor.ama bakıyorum sadece ayaktan özürlü olan kişilerde ve görme özürlü olan kişilerde oranlar düşüyor diğer arkadaşların çoğuna ropor pozitif veriliyor eski raporlarına göre.
----------
Bir kaç yere dilekçe yazdım çoğusundan cevap gelmedi cevap gelen yerlerden ise brokratik cevaplar aldım yani çözüm olmayacak cevaplar.Özürlüler idaresinden bir ağabayi beni aradı gayet güzel açıklamaya çalıştı ama sonra ne dese iyi ;- Emekli olup ne yapacaksın çalış işte bak bizde çalışıyoruz diye teselli verimeye çalıştı.
ama unuttuğu bir şey var normal bir vatandaş 40 yılda yıpranıyorsa,bizler 15-20 yılda onlar kadar yıpranıyoruz.Devlet benim % 45 raporumu % 19 a düşürürse ben nasıl istihtamdan faydalanacağım nasıl iş bulacağım onu bir araştırmak lazım yada iyice düşünmek lazım.Elimde koltuk değeneki ile bir işyerine % 19 raporluyum diye başvurunca beni işe alırmı sizce.. almaz niye çünkü istihtamdan faydalanmıyor isen, normal iş yapmalısın yapamıyorsan,işe almazlar almıyorlar. evet bugün elimizde 2006 yılından önce aldığımız 1998 yönetmeliğine göre olan raporlarımız var onlar ile tüm haklardan faydalanıyoruz ama yarın değişecek derlerse ne yapacağız...???
----------
Anlamadağım bir hususta şuki Devlet Beni 1998 yönetmeliğine göre aldığım süreklidir ibaresi olan raporum doğrultusunda İşkur,Ulaşım vb. haklardan yararlandırıyor hiç bir problem çıkmadan ama vergi indirimine gelince olmaz !! yeni rapor almalısın diyor bu bir çelişki değilmi sizce yazık değilmi neden bunca özürlü kişiyi bu yüzden madur ediliyor anlamış değilim...böyle olunca su istimaller dahada armış olmazmı,ne yapıyor madur olan doktora para(rüşvet) veriyor işini hallettirmek için birisi almasa diğeri alıyor parayı ve hallediyor işini,bu ve buna benzer olumsuzlukların önü dahada açılmış olmazmı.ben öyle düşünüyorum...bir su istimal diğerini.biri diğerini, böylece devam edip gidiyor....