TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 22 / 26 İlkİlk ... 12181920212223242526 SonSon
Toplam 389 mesajın 316-330 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    1Umut Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Bazı arkadaşlarımız yeni yönetmelik çıkabilir diye ümitli bazıları ise ümitlerini kesmiş bir durumda. Ancak bir gerçek var ki sigortalar kurumunun iki gün önce açıklanan gelir gider dengesizliğinin giderek açılmasıdır. Bunun sorumlusu tabii ki bizler değiliz. Sefa içinde yaşayanlar vebalini halkın omuzlarına yıkıyor. Gemicikler, uçaklar, yalılar, makam arabaların parasını işsiz-aşsız milletin üzerine yıkıyorlar. Burada en mağdur olan kesim ise bizler…

Yeni yönetmelik çıksa bile ben ümit etmiyorum ki bütün haksızlıklar, bütün olumsuzluklar bir çırpıda yok olacak. Çünkü mevcut yönetmelik bizi engelli bile kabul etmiyor ki engellilere tanınacak diğer haklarımızı alabilelim. Temel sorunlardan biri devletin bir kurumunun verdiği bir raporu diğer bir kurumunun reddedip bizi engelli olarak kabul etmemesidir. Çelişkilere yer verilmemeli artık. %60 - %70 raporlar artık Ankara'dan dönmemeli. Bugün engelli insanlar toplumun yüzde 10'undan daha büyük bir dilimi oluşturuyor. Bu çok büyük bir orandır. Bu kadar insanın bir iktidarı yerinden edebilir. Yeter ki biz kendi aranızda daha organize olalım.

ARTIK KİMSENİN ANLAMAYACAĞI, DÜŞÜK ORANLI KARMAKARIŞIK CETVELLER; KABUL EDİLMEYEN RAPORLAR İSTEMİYORUZ.

BİZ HAKKIMIZ OLANI İSTİYORUZ.
    ARTIK ENGELLİLERİN YAKASINDAN ÇEKİN ELİNİZİ.

MÜCADELEYE DEVAM…

Üye
    yoruldum artık Avatarı

Gerçek Adı
    iclal
    Son Giriş
    08.09-2009
    Saat
    16:13
    Yaşadığı Yer
    eskişehir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

özürlü olarak işe yerleşen binlerce insan var neden biz yerleşemiyoruz anlamıyorum türkiyede bu kadar özürlü iş açığı varken neden hala sürekli sesimizi dıyurmak zorundayız bizim yaşamızı kolaytırmak yerine her gelen hükümet sürekli önümüze engel cıkarıyor biz böyle bir yaşam hayal ederek yada isteyerek dünyaya gelmedik bizim yerimizde kendileride olabilirdi sürekli cevapsız sorular sürekli yüze kapatılan kapılar herkesin başına gelebilir bu kadar zormu özürlüleri tespit edipte işe yerleştirmek bununla ilgili dogru dürüst bişeyler yapmak hep laf olsun diye bişeyler yapılıyo herşey sözde kalıyo bizim beynimiz özürlü değil vucudumuz özürlü

Üye
    aozce Avatarı

Son Giriş
    02.06-2010
    Saat
    21:11
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bunun için savaş verilmesi gerekir. Devlet ilk önce kamudaki engelli eksiğini kapatacak ondan sonra özel sektöre en sert önlemleri uygulayacak.
    Ayrıca yabancı ülkelerden kopya kanunlar yönetmelikler çıkartılırken en azından Türkiye'nin şartlarını da göz önüne almaları gerekiyor. Ayrıca oralarda oranlar %20 lerde başlarken bizde %40 larda başlatıp bir çok kişiyi mağdur etmemelidir.
    Her çıkarttıkları yasa ve yönetmeliklerle hep engelli vatandaşlara çok imkanlar sağladık diye övünüyorlar. Ama aslında engelli lerin elindeki tüm hakları kısıtlamamış ve mağdur etmişlerdir.
    Bunu engellilerin e-mail, faks vb ile Hükümete, milletvekillerine, cumhurbaşkanına, muhalefete bildirilmesi, ama en önemlisi engelliler ve ailelerinin bir araya gelip artık sosyal bir güç haline gelmesi gerekmektedir. Fedarasyonların ne yaptığı belli değil. Ne dense biraz gayret edince federasyon başkanları milletvekili olup çıkıyorlar. Ondan sonrada TV'lere çıkıp engellilerin haklarını kısıtlayan yasaları savunuyorlar.

Üye
    efekt Avatarı

Gerçek Adı
    No name
    Son Giriş
    07.01-2022
    Saat
    18:50
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    1

Bende Sağlık Kurulunu şu şekilde ele almak istiyorum... raporun istem durumuna göre raporun surekli yada 6 ay gibi olması gerekir. çünkü ehliyet için başvurmuş birisi raporu olumsuz cıktıgında hele bide surekli ibaresi oldugunda bu kişi ömrü billah ehliyet ve araba alamayacak anlamında olduğunu anlıyorum. böyle olmaması lazım. ayrıca heyete İlgili kurumlarca atanacak en az bir tane makine mühendisinin de hazır bulunması yada kişinin heyete girmeden bir makine mühendisine başvurarak özel tertibatlı aracının aparat çizimini heyete sunması ve araç kullanabilir olduğunu makine muhendisinin de onaylaması ile saglık kurulundaki doktorlarında ikna olması gerekmektedir çünkü teknolojinin gelişmişliğini bilmediklerinden dolayı engelli kardeşlerimizin yersiz yere h sınıfı ehliyet ve özel tertibatlı araç alamaz durumunda olan bir çok arkadaşımız var arac kullansada saglık kurulunu ikna edemiyorlar. Teknoloji hızla gelişirken, kişiyi araça uydurmak neden. adam zaten engelli, uydurulacak düzenlenecek bir şey varsa oda aracın engellinin durumuna uygun hale getirilmesi ve bunun da saglık kurulundakilerin bire bir görmeleri (çizimini en azından) gerekir ki engellilerin eli kolu olan bu araçların engellinin kullanımına sunulması ve h sınıfı ehliyet alabilirliğinin kolaylaştırılması engellinin sosyalleşmesi, kendine güvenini kazanması için çok önemli olacağı kanısımdayım.

Üye
    HASBIHAS Avatarı

Son Giriş
    15.08-2012
    Saat
    15:55
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

2 ayam dız altından yok sımdı ama dıyer taraflar saglam mesala gozlerım gormesı bana ıs ımkanı saglamıyor ellerımın tutuması merdıven cıkmamı saglamıyor kulaklarımın duyması gunluk ıhtıyaclarımı yapmamı saglamıyo yanı bedende bır eksılık o beden tumden kaybı oluyo mesala gozlerı gormıyen bırısı nın ayakların olması gunesı gormesını saglamıyor ornek vermek gerekırkse bızlere verılen raporlarda sızın dedınız gıbı olursa bır cogumuz %40 ustu rapor alamayız ve tumden madur oluruz bence ıyı dusunmek lazım bu oynunude

Üye
    alp_bursa Avatarı

Gerçek Adı
    ALPASLAN YILDIZ
    Son Giriş
    29.07-2015
    Saat
    13:11
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

HELAL SANA r.t.e.
    HELAL SANA a.k.p.

Üye
    ceyrantirikçi Avatarı

Gerçek Adı
    bülent
    Son Giriş
    25.06-2017
    Saat
    14:42
    Yaşadığı Yer
    hatay
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

arkadaşlar özürlülerin karşılaştığı ayrımcılık bitmeyecek bizleri hakkıyla savunan bizim sorunlarımıza çare bulan kise çıkmayacakmı.yahu rapor almaya kalkarsın bir hastaneye baş vurursun adamlar sana yüzde elli rapor verir. birdiğer hastane buna yüzde yirmi der bir diğer hastane yüzde otuzbeş der.bir diğeri sen sağlamsın der anladık sağlam raporuyla gider bir işe başvurursun bu seferde sen özürlüsün der vallaha ben otuzbeş yaşındayım ortopedik özürlüyüm. ben halen çelişkideyim zaman zaman kendimden şüpe duyuyorum acaba ben sağlamımda kendimi özürlümü hissediyorum.yoksa gerçekten özürlüyümde beni kimse anlamıyormu .ruh halim bozuldu.pisikolojim iflas etmiş durumda altı ay oldu dışarıya çıkmadım.yeter artık ölmek istiyorum......................

----------

bu rapor konusunda benimde bir çift sözüm var
    ayrı ayrı aldığımız raporlarda nedense bir düzensizlik oluyor meselabirnci raporumuz yüksek ise ikinci bir raporda düşüyor yahu özürümüz değişmiyorki aynı olan özürlülüğümüz nedense bukelamun gibi renk değiştiriyor.ya arkadaşlar sakatlığımız yine aynı özürümüz yine aynı.....he bide raporu alıncaya kadar çektiğimize gelelim..bizi sanki sağlammış gibi saatlerce kuyrukta bekletiyorlar.itiraz edincede basıyorlar azarı.azar işitmeden usandık yeter artık bunlara bir dur deyin.kanun çıkıyor buna uyanmemur yok.başbakanlık genelge gönderiyor buna uyan yok.daha yasadan haberi olmayanlar var.yasayı hatırlatınca basıyorlar azarı ...sosyal adalet diyorlar sosyal devlet diyorlar dinleyen yok anlayacağınız bizim haklarımız memurların iki dudağının arasında...memurun o anki ruh hali iyise ne ala yok ruh hali iyi değilse yandık hemde ne yandık çıra gibi allah yar ve yardımcımız olsun saygılar

Üye
    ÖMER-55 Avatarı

Son Giriş
    06.02-2010
    Saat
    02:05
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

yazdıklarına tamamen katılıyorum ve iki çift lafımda benim var.bende 1 ay önce vergi indirimi için çıktığım bu rapor alma yolunda başıma gelmedik kalmadı en sonunda 30 senedir bende var olan doğuştan kalça çıkığı nerdeyse olmadığına iinanacam artık yahuuu 2000 yılında %40 vermişler bana ve 2002 yılında %40 vermişler bana ve şuan git gide rahatsızlığım artmaya başladı 7 cm kısalık olmuş 10 cm ve bana gittiğim 4 hastanenin verdiği cevap şu... yeni bir düzenleme geldi rapor kırıterleri değişti bundan sonra senin özür derecen %25 oldu yani 10 cm ayağın daha kısaldı iyileştin sen artık alay eder gibi gözüme baka baka beni kapılarından yolladılar nasıl oluyoda benim özürüm artarken iş gücüm azalırken iyileşme gösteriyorum sayın ne yaptığı belli olmayan yetkililer amacınız nedir açıkca açıklayın bize zaten şu dünyada sürünüyoroz toplum içinde ne düşündüğü belli olmayan bir sürü insanın bakışları altında ezilip gidiyoruz bize yoksa bu dünyada yaşamak harammı edildide bizim haberimiz yok.ücretsiz seyahat kartları verdiniz güyaaaaaaa? ben bu kartla toplu taşıma araçlarınıza binerken aşağılanıyım diyemi verdiniz şöförlerden ve yardımcılarından duymadığımız kelime kalmıyo. ben zaten artık kartınızıda kullanmıyorum bukadarı fazla birileri işini yapacaksa olması gerektiği gibi yapsın yoksa biz ne yapacağımızı biliriz iyice canımız yanmaya başladı artık daha fazlasına devam derseniz kendi ülkemizde haklarımız elimizden alınmaya devam ederse bizde dünya insan hakları mahkemesinde size almanız gereken cevabı tokat gibi atarız yeter artık kendinize gelin bizim herkezden çok rahat yaşama ihitiyacımız var allah bizdeki sıkıntıları sizlere vermesin verirse sizde anlarsınız devletimizden sıcak kucak açmasını beklemenin ne demek olduğunu....sözüm işini saptırıp saçmalayan yetkililere...umarım duyulur saygılar genede diyeceğim istemeyerek.

----------

Evet bizi küçük görüyolar ama aslında onları ayakta tutan biziz devam edin haklarımızı elimizden almaya güngelir bir oy için yalvaracağınız günlerde gelir 10 milyondan fazlayız bu ülkede bakalım bu kitleyi nasıl tarafınıza geçireceksiniz.yola devam durmak yok demekle olmuyo malesef...

Üye
    brukan Avatarı

Gerçek Adı
    haydar
    Son Giriş
    26.11-2010
    Saat
    08:53
    Yaşadığı Yer
    VAN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

evet malesef sorunlar bıtmıyor. ama parayı verenler yanı rüşveti verenler için aynı şeyler söz konusu olmuoyr, vicdanları kurusun.

Üye
    hasan58 Avatarı

Son Giriş
    13.03-2018
    Saat
    13:32
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Mrb;

Hastalıklar Sınıflandırılsın Mesala Ben Kalp Kapağı Hastayım;

Benim 2 kalp kapağım metal kapakla değişti 3.kapaktada arıza var ama heyete girince eko ve ekg üzerinden değerlendirme yapılıyo 1 kapak protezi ile 3 kapağın protez olması arasında fark yok.

Eski yönetmelikye 1 kalp kapağı protezi %40, 2 kalp kapağı protezi %55 diye açık şekilde yazılı idi ama şimdi eko ve ekg ve tahlil sonuçlarına göre değerlendirme yapılıyor kimse kaç kapağın protez olmasıyla ilgilenmiyor oysa sadece 1 kapağı protez olan 2 kapağı yada 3 kapağı protez olan kişi arasında dağlarlar kadar fark var.Bunu şöyle yorumlayabiliriz bir ayağı olmayanla 2 ayağı olmayan arasındaki fark gibi düşünün

Eski Raporlar; mesala ben 2002 yılında eski yönetmelik kapsamında %55 süreklidir raporu aldım ama şimdi bir sürü eziyetten sonra %30 verdiler bütün haklarım elimden alındı.Devlet aynı hastalık aynı üstelik hastalık ilerlemiş durumda ama sonuç nasılsa iyi gitmiş gibi %30 düşmüş çok garib kalp kapağı protezi yanan mum gibidir zamanla azalır ve kötüye gider tıbben ileri gitmesi söz konusu değildir.SORUNLAR YAZILAMIYACAK KADAR ÇOK ASLINDA HAKKIMIZDA HAYIRLISI

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    18:20
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sabırla bu mücadelenin altından kalkacagımıza inanıyorum temenlimiz tüm özürlüleri kapsayan adam gibi adam bir yasa çıkması

Üye
    uday Avatarı

Gerçek Adı
    yusuf
    Son Giriş
    27.01-2019
    Saat
    16:20
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: perenay33 Mesajı Gör
    benım sahsı gorusum ne o yonetmelık cıkar nede bu insanlar rahat eder hiç .nancım yok iki sene içinde ne kanunlar cıktı benım devlete guvenım yok hemde hıcbır konuda yabancı uyruklu olsaydık butun işlerimizi daha cabuk ve kendileri yapardı maalesef t c lıyız
    keşkem haklı olmasaydın
    ama
    malesef çok haklısın

Üye
    saygun Avatarı

Son Giriş
    14.03-2023
    Saat
    10:46
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaslar sağlık raporuyla ilgili sorun yasayan yasamayan herkes birlik olmamız lazım.Hep beraber bişeyler yapalım.Gerekirse hep beraber gerekli mercilere cıkalım.Koyun gibi oturup bekliyoruz.Ağlamayan cocuga emzik vermiyorlar bizim memlekette.Bizim içinde bir açılım yapsınlar artık..

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    09:24
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sevgili kardeşlerim akp li bir bayan vekil buyurdu diye bugün 20 yaşındaki hiçbir güvenlik önlemi tam olmayan araçlar okul servisi olarak kullanılmaya başlandı.bir gecede bir kaç günde bu meclisten çıkarıldı ve kabul edildi..engelliler içinde Lokman Ayva teklif verse partidaşları hayır demezdi dolayısı ile bir gecelik iş bu engelliler yasası değişikliği ....varın gelin halimizi,halinizi siz düşünün biz düşünelim..bir şey olacaksa oluyor olmayacaksa bu heriflere ne yaparsanız yapın hiçbirşey etki etmiyor üstüne üstlük birde insanla iddalaşıp olaylarıda zora sokuyorlar....

Üye
    MoonSHeeR Avatarı

Gerçek Adı
    Deniz
    Son Giriş
    12.10-2016
    Saat
    23:05
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Bülent bey supersiniz...ağzınıza sağlık...SİZE % 100 KATILIYORUM..AMA OZELLİKLE 3. MADDE ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ....!!

LinkBacks (?)

1. 28.06-2009, 19:57
  2. 03.04-2009, 17:49