Merhaba Reyhan Hanım;
öncelikle çalışmalarınız için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim. Ben Mutlu Engelli Çeğrı Merkezinde Çağrı operatörü olarak çalışıyorum tahmin edersiniz ki bu konu ile ilgili bize yüzlerce şikayet geliyor. Ama bence en önemli olanı rapor yönetmeliğinin uluslarası ölüçüte göre düzenlendiği söylenirken yurt dışında %60 dereceli rapor alan arkadaşlarımızın Türkiye'de % 25 dereceyle bile rapor alamamalarıdır. Eğer tüm dünyayla aynı ölçütü kullanıyorsak aradaki bu önemli derece farkı neden oluyor acaba? bazı panellerde veya toplantılarda Özida uzmanları ile karşılaşıyoruz ve bize bu durumun kişinin engelinin çalışma gücüne olan etkisinin oranı olarak söyleniyor fakat biz bu durumu kesinlikle engelli arkadaşlarımıza anlatamıyoruz bu durumla ilgilide bir açıklama yaparsanız memnun oluruz.Aradaki bu rapor derecesi farkı yüzünden ( kişi bir ayağını ve bir elini kullanamıyor) ancak %25 rapor derecesi alabildiği için engelli sayılmıyor ama sağlam olarakta işe alınmıyor çünkü bariz olarak engelli olduğu herkes tarafından görülüyor ( görünen köyde kılavuz istemiyor )bütün bunlara güzel bir çözüm bulunacağı inancındayım ben. Teşekkür ederim.