TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 14 / 26 İlkİlk ... 410111213141516171824 ... SonSon
Toplam 389 mesajın 196-210 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    09:24
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Sevgili theream çok çok güzel söyledin helal olsun. bu gerçek belkide hepimizin başına geldi de hiçbirimizin şu ana kadar yeterince dikkatini çekmemişti burada bariz bir çifte standart var devletin engellilere uyguladığı.öncelikle de engelli bir kişi olmaman ancak bu konudaki haksızlığın dikkatini çekmiş olması ve bizlerin yanında yer aldığını görmek beni son derece mutlu etti .tam anlamıyla bir danışıklı dövüş var deniyorki engelli raporu aldıktan sonra keşke hemen defterdarlığa baş vursaydınız ve vergi indiriminden yararlansaydınız ozaman sorununuz çözülürdü ancak bunu yapan arkadaşlardan da yeniden rapor isteniyor.emekli olmak istediğinide de yeni rapor isteniyor .doktorlar ise allahlık aynı hastanedekiler bile birbirinden yarıyarıya farklı rapor oranları veriyorlar.kimin ne yaptığı belli değil tam bir başıbozukluk tam bir keşmekeş.her şey kitabına uydurulmuş.
    o zaman kimse çıkıp şov yapmasın biz öengellilere şöyle yardım ediyoruz böyle yardım ediyoruz diye hepsi yalan hepsi göz boyamaca .2006 yılı hikaye 2006 dan önce iki rapor almıştık bir göz tamamen gÖrmez diye birinden %48.3 4 ay sonrakinden % 25 vermişlerdi hani 2006 da yasa çıkmıştı sizin verdiğiniz örnektede 2007 yılında alınan % 40 üstü rapor ve 2009 alınan % 18 gibi komik bir rapor var.nedir bu şimdi ne oluyor AÇIKÇA İNSANLARLA DALGA GEÇİLİYOR BEN ARTIK REYHAN HANIMDAN DA ÜMİDİ KESTİM BİRŞEY OLACAĞI YOK İNSANLAR BOŞ YERE ÜMİTLENİYOR OYALANIYOR BENDE DAVAMI AÇIYORUM BİR ŞEY ÇIKSIN ÇIKMASIN SONUNDA İŞ AVRUPA İNSAN HAKLARI MAHKEMESİNE KADAR GİDECEK ....SAYGILAR TEŞEKKÜRLER

Üye
    dilşad Avatarı

Son Giriş
    18.06-2009
    Saat
    17:43
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba benim kızım engelli ve henüz 9 yaşında parableji size sağlık bakanımıza yazdığımız mektubu gönderiyorum bu hepimizin sorunu kızım fizik tedavi ile bir parça iyi ama karşımıza çıkan sorun inanılır gibi değil

ÖZÜRLÜ OLDUĞUMUZ İÇİN ÖZÜR DİLERİZ SAYIN BAKANIM
    Görüyoruz ki özürsüz Türkiye hayaliniz, hayalden başka bir şey deyil. Benim kızım 2000 yılında kalp hastası olarak doğdu. Daha 1,5 aylıkken acil ameliyat denildi.Ankara Üniversitesi kalp hastanesinde aort koarktasyon, PDA,ASD,VSD operasyonları geçirdi. T8 seviyesinde meydana gelen emboli sonucu parapleji oldu.Hayır ve şerrin Allah’tan geldiği bilinciyle hiçbir şekilde doktorumuzu suçlamadık.Aksine elinden geleni yaptığı için kendisine teşekkür ettik. Fakat fizik tedavinin önemi hakkında fazla bilgilendirilmedik.Bunun sonucunda kızımın vücudunda deformasyonlar,ayak bileklerinde dışa dönmeler oluştu.Sırt üstü düzgün bir şekilde yatamaz oldu.Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde Prof. Dr. Ali Baktır tarafından (2 milyar Türk Lirası karşılığında) 2004 yılında Green- Greece , Ayak bileklerine, kasıklara ve bele gevşetme operasyonları yapıldı.Alçılar çıkarılırken kızımın vücudunda yanıklar meydana geldi.Hiçbir hekimin bilerek bu yanıkları yapacağını düşünmek bile istemiyorum.Ancak keserken biraz itina gösterebilirdi.Buna rağmen şikayetçi olmadık.Bu tarihten sonra gittiğimiz GATA, Ankara Üniversitesi,İstanbul Üniversitesi ,Erciyes Üniversitesi hekimleri bizi fizik tedavi konusunda bilgilendirdi.Kızımın küçükte olsa yürüyebilme şansının fizik tedavi ile gerçekleşebileceğini söylediler.Yürüyemese bile vücudunun tekrar deformasyona uğramaması için fizik tedavi almasının şart olduğunu söylediler.

Bizde 19.02.2009 tarihine kadar düzenli bir şekilde fizik tedavi aldık.Bu tarihte raporun süresi dolduğu için Kayseri Devlet Hastanesine heyet raporu için müracaat ettik. Norojenik mesane sorunumuz olduğu için bazı tetkiklerin uzun sürmesinden dolayı raporu 15.05.2009 alabildik. Ne hikmetse raporda fizik tedavi alabilmemizle ilgili bir şey yazılmamış.Bu sebeple Rehberlik Araştırma Merkezi bize yardımcı olamayacağını söyledi. Rapora “ özel bir merkezde fizik tedavi alması uygundur “ ibaresinin yazılması gerektiğini belirttiler.Aksi takdirde sistemin bu rapora onay vermeyeceğini söylediler. Tekrar Kayseri Devlet Hastanesine gittim.Fizik tedavi için müracaatta bulundum. Heyetin karşısına çıktığımda fizik tedavi doktoru Ümmügülsüm Evci Hanım “size fizik tedaviye gerek yok “dedi.Ben fakulte hastanelerinde Doktorların fizik tedavi almanız şart dediklerini söylediğim halde onlar sizi kandırmış fizik tedaviye ihtiyacınız yok dedi.Yürüyebilse şimdiye kadar çoktan yürürdü dedi.Kendini Haşa Allah sanan bu doktor! bizi heyet odasından kovdu.Çıkarken 9 yaşındaki kızım doktora “ salak fizik alamazsam ben nasıl yürüyeceğim” diyerek ağladı . KIZIMIN YANINDA NASIL BÖYLE BİRŞEY SÖYLEYEBİLİR .KANSERLİ BİRİNE BİLE SON ÜMİT TERAPİ VERİLİR .BÖYLE DÜŞÜNEN BİR DOKTOR DÜŞÜNEMİYORUM. Ben kızım yürüyebilsin diye 3. çocuğumu dünyaya getirdim ve göbek kordonundan kök hücre alındı ve şuan Hacettepe Üniversitesinde kök hücre bankasında .Biz boşunamı emek sarfettik. İlerde kök hücre ameliyatları ile yürüyebilme şansımız olursa bu bozuk vücutla nasıl başaracağız. Bunun vebali hepinizin olacak.

Daha sonra Baş hekimin yanına gittim. Baş hekim beni heyet başkanına yolladı.Heyet başkanı diğer fizik doktoruna yönlendirdi. Dr. Solmaz Hanım başkasının verdiği rapor için bir şey yapamayacağını söyledi. Tekrar heyet başkanın yanına gittim.O da yapılacak bir şey yok dedi.Fakat İl Sağlık Müdürlüğüne rapora itiraz dilekçesi vermemi ve Sivas Numune hastanesine gitmemi orada istediğimiz raporun verileceğini söyledi.Kayseri’deki doktorların vermediği rapor Sivas’ta verilecek.(Demek ki Sivas ile Kayseri farklı ülkelere ait iki şehir.)

İl Sağlık Müdürlüğüne itiraz dilekçesini verdim.Bizi Erciyes Üniversitesine gönderdiler.Erciyes Üniversitesi 4-5 ay sonra çocuk heyetinin toplanacağını fakat rapora fizik tedavi alması uygundur diye bir şeyin yazılamayacağını söylediler. Artık pes ettim.Doktorlarla uğraşmayacağım. Devletimize verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü bir an önce ölmek için dua ediyorum.

Artık şuna kesin olarak inanıyorum : Özürsüz Türkiye hayali tüm özürlü vatandaşların ölmesiyle gerçekleşecek.Saygılarımızla.

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

dilşad hanım öncelikle acil şifalar dilerim;
    Aziz NESİN az bile söylemiş,bu memlekette özellikle sağlık sektörü başta olmak üzere pek çok yerde pek çok komedi yaşanıyor bu komediler de çoğu zaman sizin başınıza geldiği gibi birer dramla sonuçlanıyor.dediğiniz üzere birçok zaman kaderimiz malesef anlayışsız,yaptığı işi sevmeyen,insanları sevmeyen,kendini bir çok insandan üstün gören doktorların eline kalıyor.bürokraside bunların eline kör kılıcı veriyor. ben her iki grubun doktorların ve bürokratların alenen ortak çalıştıklarını düşünüyorum.topu birbirlerine atıp duruyorlar.sağlık bakanlığına şikayet edin diyeceğim ama bu memlekette kimi kime şikayet ben bir başka işte denedim sonuç alamadım adamlar birbirini tutuyor.bozacının şahidi şıracı belki hukuksal bir mücadeleyi başlatırsanız avrupa insan hakları mahkemesi bir yere kadar çözümünüz olabilir.

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    18:20
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Nalet olsun çıkaracakları yasayada bir yasa çıkaracaklar verem ettiler hepimizi

Üye
    saygun Avatarı

Son Giriş
    14.03-2023
    Saat
    10:46
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    0

bari gelişmeler hakkında bir bilgi verilse...

Üye
    Osman_Topaloglu_25 Avatarı

Gerçek Adı
    Osman
    Son Giriş
    14.04-2015
    Saat
    16:33
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Dernek-Vakıf-Kurum hepsi hikaye - Ben yanarım yavrum sana .Yavrum yanar yavrusuna.. misali !!! herkes kendi çıkarını düşünüyor...Bu rapor problem 5 senedir var olan bir problem hiç kimse ilgilenmiyor ve üstelik kişisel şikayetlerede dalga geçilir gibi cevaplar veriliyor...8,5 milyon özürlüyüz ülke nüfusuna oranı % 10---30 Milletvekili çıkarmamız lazım en azından ve sadece Lokman Ayva var oda görmeyenler ile ilgileniyor çok güzel ...??? belki bir ortapedik özürlü milletvekilimiz olurda belki o anlar bizi .....belki....???? yanlış anlaşılmasın görmeyenler derken onlarda biziz bizde onlar hepimiz aynıyız...ama neden Tüm özürlü dernek ve vakıfları ayrı telden çalıyor anlamış değilim...

Üye
    Osman_Topaloglu_25 Avatarı

Gerçek Adı
    Osman
    Son Giriş
    14.04-2015
    Saat
    16:33
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Eğer birinin eli yoksa ben eli olayım,o benim ayağım olsun görmeyene göz olayım o bana kulak olsun.
    Bir birimize kenetlenim Bir olalım İri olalım Diri olalım ........ ne dersiniz.....

Üye
    perenay33 Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    21.05-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    mersin china
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    3

Osman_Topaloglu_25;
    arkadasım gec bile kaldıgımızı dusunenlerdenım ama bir genel yayın yönetmenımız var bu konuda gorus yardım ve fıkırleri ni almamız iyi olur dıye dusunuyorum sayın oturan boga nasıl yardımınız olur bu konuda

Üye
    PuFFiN Avatarı

Gerçek Adı
    Pelin
    Son Giriş
    20.09-2010
    Saat
    21:10
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Ümraniye
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

adam gibi bir sistem çıkarsalar hem hastayı hemde hasta yakınını yormasalar :bütün birimler koordine bi şekilde hasta tüm haklarını kapsayan bi sağlık raporu alsa o sisteme girildiği zaman direkt ilgili birimlerde görülse onlar evrakları kendi aralarında halletsin .sosyal hizmetler görse şurda şöyle bir hasta var evde bakım aylığı belediye görse vergi indirimi falan bunlar aylarca bizi süründüremekten zevk alıyorlar hizmet gtirdiler güya gören yok .basit bi sistem olsa ne hortumculuk olur ne haklarımız yenir her yerde keyfi bi uygulama bu ne yha:::

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Tüüüüüüüüüüüüüh bunlara allah bildiyi gibi yapsın davar geldi nagır geldi sen gelmirsen diyeceksin niye cevap işde ile bekle babam bekle

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Uzunca bir süreyi aldı ama sonunda gerçekleri öğrendim.

Konu şudur; 95 Senesinde bir gözü tamamen görmeyen biri olarak % 48.3 rapor oranı ile işe girdim şimdi 2009 yılında emekli olamak istedim ancak ssk yeni rapor istedi 2006 da yeni yasa çıkarılmış dediler engel oaranları düşürüldü dediler % 40 altında rapor alırsın emekli olamazsın dediler gerçektende % 36 raporu bir hastaneden aldım.bir işime yaramadı ancak aynı dönem başka bir ilden başka bir hastaneden aynı özürden % 18 verdiler. Bu iki olay 2006 sonrası. Ancak 2004 te bir başka hastane % 32 1996 eylülde de % 25 verilmişti aynı engel durumundan.
    Bir devlet dairesinde çalışan bir arkadaş bir internet sitesinde yazmış kendilerine engelli olarak 2009 yılnda başvuran bir arkadaşın engel oranı 2007 yılında aldığı bir raporda % 85 imiş işe girmek için raporunu yeniletmelerini istemişler 2008 in 12 inci ayında kendisine verilen yeni oran % 13
    Şimdi durum şu bende rapor almak için müracaat ettiğim tüm hastanelerde doktor güruhunun raporlar hakkındaki bilgisizliğini gözlemledim kimse bir gözü,bir kolu hatta bir bacağı olmayan birisine ne oranda rapor verileceğini bilmiyor hatta bir hastanede bir birlerine masadan masaya seslenerek bir hastanede de oda oda dolaşarak doktorlar tarafından tespit edilmişti bu oranlar.( Ahmet.bir gözü olmayana kaç veriliyordu,mehmet ne alıyordu ya bir göz tam görmediğinde gibi)
    Şimdi konuya geri dönersek 2006 da yasa çıkmış da oranlar düşürülmüş tamamen gerçek dışı.2006 yılı hikaye yukarıda verdiğim örneklerde bunu kanıtlıyor.Hükumetler emekli olurlar vergi indiriminden yararlanırlar aman olmasınlar aman yararlanmasınlar diye bu yolda mümkün olan en fazla zorluğu çıkartın diye gerek doktorlarına gerekse bürokratlarına talimat vermiş.Sadece bu hükumetin değil gelmiş geçmiş bütün hükumetlerin benimsediği olay bu bakın ne diyorum 1995 yılında işe girerken % 48.3 altı ay sonra % 23 oran verilmiş 2007 yılında % 85 almış,2008 in 12. ayında % 13 yahu !hani 2006 daki yasa değişikliği?
    Olayın belirsiz olması işlerine geldiği içinde hastanelere durumu net olarak anlatan açık ve net bir şekilde bir bacağı,bir kolu Ya da gözü olmayanın özür oranı şudur diye yazan bir kitapta dağıtılmamış.
    Geliştiğimizi 2000 li yıllara geldiğimizi söylediğimiz bu anlarda bakın başka ülkeler bilimde teknolojide yol almaya ,ilerlemeye yeni bir şeyler icat etmeye çalışıyor bizlerse halen bu tür basit sorunlar la uğraşıyor ülkemizi içinde yaşanması zor bir hale getirmek için elimizden gelen zorluğu yapıyoruz.işin komiği kimsede bu ve benzer sorunları görmemezlikten gelip bunlara çare bulmaya bile çalışmıyor.

Üye
    alp_bursa Avatarı

Gerçek Adı
    ALPASLAN YILDIZ
    Son Giriş
    29.07-2015
    Saat
    13:11
    Yaşadığı Yer
    BURSA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

işte bizim başımızdakilerin hali bu arkadaşlar.milletvekilleri erkenden emekli olur,dünya maaş alır,bakan olursan zaten yaşadın.mecliste çalışanlar desen bir eli yağda bir eli balda ne zam isterlerse alıyorlar.tepedekilerin hiç umurunda değiliz kendi işlerine ne geliyorsa yapıyorlar.allah hepsine bunların hesabını inşallah sorar.

Üye
    azizkanmaz Avatarı

Son Giriş
    01.01-2020
    Saat
    14:54
    Yaşadığı Yer
    ŞANLIURFA
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

bence tek bi raporla bütün işlerimizi halledecek bi formül olsun
    HASTANELERDEN RAPOR ALMAK TAM BİR İŞKENCE OFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
    ZATEN ELİMİZDE TC BAŞBAKANLIK ÖZÜRLÜLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI TARAFINDAN VERİLMİŞ BİR KART VAR ADAMLAR ONU BİLE KABUL ETMİYORLAR

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

insanı kusturma noktasına getirdiler kusmak vede rahatlamak istiyorum bizlere bulantı bulantı vermekten başka ne yaptı buyasayı çıkaranlar türkiye cumhuriyetinde hakkımızı koruyacak dernek bile yok var ama adı dernek iç politikası para olan kendilerine çalışan kısım la ilgilendiler hep şu anakadar bir gelişme olması için yada her hangi bir arkadaşımıza avkat yardımı yada konuyu takip etme gibi bir merak dahi yok sus pus oturup devletin sagladıgı avan tajlar elinden gitmemesi için sesini çıkaramıyorlar

Üye
    serdark Avatarı

Gerçek Adı
    Serdar
    Son Giriş
    09.11-2018
    Saat
    14:15
    Yaşadığı Yer
    ANTALYA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    fahir kardeş siz emekli olmak için ikinci bir rapora ihtiyacınız yok. mevcut sağlık kurulu yönetmeliğinini ilgili gecici maddesinde geçmiş alınana raporlar gecerlidir diye bir madde vardır.bu konuda ssk ya itiraz ediniz.
    Bunlar okuduklarını ya anlamıyorlar yad a okumuyorlar.

Sayfa 14 / 26 İlkİlk ... 410111213141516171824 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 28.06-2009, 19:57
  2. 03.04-2009, 17:49