TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 13 / 26 İlkİlk ... 39101112131415161723 ... SonSon
Toplam 389 mesajın 181-195 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    tunç ballı Avatarı

Son Giriş
    15.03-2013
    Saat
    15:09
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    birileri sürekli olarak sosyal güvenlik yasalarıyla oynuyor bu oynamalar genelde vatandaşın aleyhine.bizlerde hala o kişilerden iyi düzenlemeler yapacak ümidiyle bekliyoruz.iyi niyetli olsalardı zaten aleyhimize olan düzenlemeleri yapmazlardı.yapsalar yapsalar ufacık bir şey züğürt tesellisi gibi çocuğun eline şeker verme gibi 1 düzenleme yaparlar.

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    09:24
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Baltazar formülü neye göre hesaplanıyor ?

1995 yılında engelli kadrosu ile işe girdim emekli olmak istediğimde yeniden rapor istendi (sağ göz tamamen görme kaybı sol 1.00 ve düzensiz astigmat % 48.3 oranı ile sürekli raporum var 1995 tarihli)
    yeni rapor için ankarada bir hastaneye baş vurdum 2006 da oranlar düşürülmüş buna göre % 36 verdiler 10 gün kadar önce.
    Buraya kadar her şey normal 10 gün sonra yolum konyaya düştü birde buradan deneyeyim dedim hastane göz doktorlarından xxxx xxxxxx ancak % 30 verebileceklerini belirtti. Aynı hastaneden kurulda görevli olduğu için beni dr xxxx xxxx e yolladı xxxx bey etraftan (diğer doktorlardan ufak bir araştırma ile sorduktan sonra bana % 18 rapor verdi.
    Ben bundan birkaç sene öncede özür oranımı belirlemek için ankara hstden %32 ve numuneden % 25 almıştım hepside aynı engelden yani sağ göz tamamen görme kaybı solda düzensiz astigmat ve 1.00 dahada komiği başka bir arkadaşımın % 85 aldığı raporu 4 ay sonra aynı hastane aynı bölümde % 30 a düşürülmüş(2008 yılında)
    şimdi sonuç aradaki farklar az olsa tamam anlarım ama baltazar formülü neye göre veriliyor tamamen doktorların keyfiyetindemidir ve sağlık bakanlığı bu başıbozukluğa neden müsemaha göstermektedir ?sağlık bakanlığının durumu sadece isminden ibaretmidir ? Neden sakatlık oranlarını belirleyici standart bir liste şu ana kadar çıkartılmadıda kaderimiz bu doktorların keyfiyetçi tutumlarına bırakıldı.saygılarımla

Üye
    taytıs Avatarı

Gerçek Adı
    Tayfun
    Son Giriş
    02.04-2019
    Saat
    00:40
    Yaşadığı Yer
    ...
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba Reyhan Hanım
    Sağlık kurulu raporlarında görme engellilere verienl oranların %85 i aşamaması nedeni ile Özellikle ÖTV muafiyetinden faydalanamamaları. Öncede %100 engelli iken şimdi formüllerle %15 iyileştirilen bir çok görme engelli gibi.
    İkincisi ise Elleriden kollarından sakat arkadaşların hiç ÖTV den yararlanamamları burada da ayrımcılık olmakta
    Sevgielr
    TayTIS

Üye
    veroçka Avatarı

Son Giriş
    04.09-2013
    Saat
    15:07
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Reyhan Hanım, yeni yönetmelik için önerilerimizi sormanıza teşekkür ediyorum, umarım çözüm için katkısı olur. Engellilerle ilgili diğer konulardaki çalışmalar için de fikrimizi sorarsanız daha da faydalı olabilir diye düşünüyorum.
    Yeni yönetmelik için önerim; rapor oranlarının hesaplanması için evrensel değerlerin baz alınması. Örneğin avrupa'da görme engelliler için % kaç rapor veriliyor ve o rapor ne işe yarıyorsa aynı hakların burdaki engelliler için de geçerli olması. 2006'da çıkarılan yönetmelik nerdeyse tüm engellileri mağdur etti. Bu yönetmeliğin engellileri yok sayan anlayışının tamamen kaldırılması ve geriye dönük hakların iade edilmesini istiyoruz.
    Saygılarımla

Üye
    Osman_Topaloglu_25 Avatarı

Gerçek Adı
    Osman
    Son Giriş
    14.04-2015
    Saat
    16:33
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

2006 yılında yürürlüğe konulan rapor yönetmeliğinde belirtilen tüm vücut fonksiyon kaybı oranları ibaresi hastanelerde yanlış anlaşılmalara,biz özürlülerdede büyük maduriyetlere neden olmuştur özellikler palio sekeli veya ayaktan özürlü olan bir çok arkadaş bu rapor karışıklığından madur olmuştur.
    Mesela ben sağ ayağımdan 9 aylıkken palio sekeli geçirmişim (çocuk felci) ayağımda 6-7cm kısalık var koltuk değeneği ile yürüyorum ayağım diğerinin yarısı kadar kalınlıkta ve dizden aşağı hareket yok sacede hissediyorum,kalçada ise düşüklük var. Ama yeni yönetmeliğe göre bana %19 rapor verdiler sonra yanlıştır diye tekrar gittim bu seferde % 20 rapor verdiler .Halbuki benim 1998 de çıkan kanuna göre % 40 raporum mevcut ve nüfus cüzdanıma işli süreklidir diye yazıyor tüm haklardan onunla faydalanıyorum ama sadece vergi indiriminde faydalanamıyorum ????
    Gizlisi saklısı olmayan bir rahatsızlık benimki ama nedense aşağılanır gibi yalancı konumuna düşürüyorlar bu şekilde... Bakın sadece kolunda ve sadece hareket kısıtlığı olan 2 arkadaşım var incelik,Kısalık yok kollarında onlara % 45 rapor verilmiş ama ben düzgün yürüyemiyorum bile bana % 20 rapor veriliyor bu nedir Allah aşkına aşağılanmak değilmidir??? yani ben yalancıyım devleti kandırmaya çalışıyorum veya özürlü olmadan özürlüymüşüm gibi davranıyorum demek değilmidir???.
    Eğer benim ve arkadaşlarımın bu feryadını duyan bir yetkili var ise Lütfen bu işe bir el koysun ve lütfen madur olmayalım.

Affınıza Sığınıyorum.
    Saygılarımla
    Osman TOPALOĞLU
    05056317024

Üye
    Danua. Avatarı

Son Giriş
    08.05-2023
    Saat
    20:02
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    2

Fatih Çekirge köşesinde bir düzenlemeden bahsetmişti.Artık Ankaradan kalkacak bulundugumuz ilden aldıgımız raporlar geçerli olacaktı.
    O düzenleme yürürlüğe girdimi ?

Üye
    perenay33 Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    21.05-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    mersin china
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    3

malesef heralde oylebir duzenleme de yok sanırım tagı cece arkadasımız 2 hafta demişti neredeyse bir ay oldu hala ses yok

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    18:20
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bunların yaptıkları sizce......... ne olabilir çıkarılıcak dediler en geç iki hafta içinde inandık bekledik eeee nerde bu yasa kış uykusunamı yattı acaba yetkililer alooo herkimse yetkili artık kusma noktasına geldik yeter midemizi bulandırmayın tiksinti uyandırmayın. insanlarda diyorki nalet olsun vereceyiniz yasayada sizede sorumsuzluk diz boyu haddinizide aştınız daha ne istiyorsunuz verin yasalarımızı

Üye
    ülgenim Avatarı

Gerçek Adı
    A.Aykut
    Son Giriş
    09.12-2021
    Saat
    13:41
    Yaşadığı Yer
    AKSARAY
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

TAGI ÇEÇE kardeş; Bunların yaptığı aynen senin dediğin ...gibi. Adamların umurunda değil ki.Yeni yasa çıkacakmış, düzenlemeler yapılacakmış,daha kurumlardan yeni yeni görüşler gelmeye başlamış,Beklesinler bakalım ilgili kurumlardan gelecek o görüşleri.Belki bir gün toplanırlar da o görüşleri değerlendirip, size verilen haklar bizim bildiğimiz kadarıyla fazlaymış da haberimiz yokmuş deyip, mevcut olanları da ellerimizden almasınlar. Zaten ala ala, bir şey kalmadı.Bunların yaptığı ve de yapacağı hiç bir şey yok.Hepsi laf,açıklamalara bakılırsa hepsi fasa fiso.Şu yapılacakmış da, görüşmeler olumlu geçmiş de, neticelerini ilerleyen yıllarda görürüz. (eğer o günlere varabilirsek) Orta da hiçbir icraat, somut bir gelişme yok.Laf-ı işgüzarlık var.Zaten bir engelimiz var. Şimdi de beklemekle psikolojimizi bozup, ikinci bir engellilik çıkarıyorlar.Bunların yaptığına bakıp kafayı yememek elde değil ya.Bu çıkacak yasalardan sorumlu olanları ve görevinin verdiği sorumluluğu yerine getirmeyenleri ALLÂH'a havale ediyorum.

Üye
    perenay33 Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    21.05-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    mersin china
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    3

arkadaslar durun siz bekleyın ekonomik krız bizi teyet gececek nasıl olsa acele etmeyın mayın toplanacak ısrail şirketlerı gelecek belki 8 -10 kişi iştihdam edecek hukumetın bir suru işi var cok yogun herseyde baskı yapan AB bile bu konuda laftan ileri birsey uretemiyor biz de amerri bu yasa kaya sikayet edelim o zaman belki cıkar bu yasa

Üye
    MESTAN Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:26
    Yaşadığı Yer
    içinizden biri
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    7

arkadaşlar ayıp ediyorsunuz ama sizin yaptığınızda biraz nankörlük olmuyomu bu ülkede sizin için calışan siyasiler yokmu ya dimi ama. yanaş iyi bi partiye bir iki şakşakcılık yap ya ihale kap ya da yardım belkide bi belde başkanı bile olursun 2 tane son model makam arabanda olur şöförün özel kalem müdürün filan zaten var canım avrupada başkanların işe bisikletle gittiğine bakma sen burda böyle devlete yığınla vergi borcu olsada farketmez makama gelen kıç lar cok hassas onları son model kurtarır,imkanlar saymakla bitmiyo bak devamı var siz voleyi vurmayı bilmiyosanız malı götürmenin yollarını bilmiyosanız devlet baba naapsın hem sende tıp okusaydın 6 7 binlirayı cebine koyup rapor almaya gelen hastaları koyun gibi sıralama zevkini sende tatardın be kardeşim ya hadi onuda olamıyon biyerde bi burakrat bari ol kardeşim önüne gelene bugün git yarın gel derdin veya bize öyle bi yazı gelmedi derdin be enazından.ya ben onuda yapamıyom dersen git elektriği kacak kullan be kardeşim zaten ülkenin belli bölümü kullanıyo bide sen kullansan noolcak dürüst ahmaklar ödüyo kaçlira olursa zaten. Firmamız Süper emeklilik veya 38 yaşında emeklilik uygulama hakkını saklı tutar,size verilen lolipoplarla yetinin fazla nankörlük etmeyin artık........ öyle deilmi arkadaşlar

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sanki buyasayı çıkaracaklara seslenmiyoruz duvara anlatıyoruz derdimizi belki duvara anlat saydık dili olurdu hiç olmazsa duruşundan birşey anlardık buyasayı çıkaracaklar duvar kadarda olamadılar pinlerine çekilmiş kış uykusuna yatmışlar artık yavaş yavaş hakaret etmeye başladık farkında olmadan bu fanilere

sıkıldık artık havada sıcak bunaltıcı sitres hat safada reyhan hanımdan bir açıklama istiyoruz bari bir taş attı kuyuya kırk akıllı çıkaramadı cevap hakkı veriyoruz reyhan gazel hanfendiye buyrun sizi dinliyoruz şu anki durum ne ve süreç ne olacak

şuan bir görüşme yaptım gelir idaresi başkanlıgındaki öznur ayaz beyle yasa yakında çıkacagını bu arada şikayetlerinizi özürlüler idaresine yapın çagrısı yaptı

Üye
    theream Avatarı

Son Giriş
    09.06-2009
    Saat
    00:43
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Değerli Arkadaşlar Merhaba !
    Şu an için herhangi bir özrü olmayan kitleye mensup ve Çanakkale Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nde görev yapmakta olan bir mühendisim...Geçtiğimiz günlerde farkına vardığım ve öğrendiğim bir sorun karşısında araştırma yaparken bu siteyle karşılaştım ve aslında tesadüfen fark ettiğim sorunun çok büyük olduğunu gördüm...Geçtiğimiz aylarda ÖZÜRLÜ kadrosu için personel istihdam etmek üzere İŞKUR tarafından kurumumuza yönlendirilen adaylar arasından seçme sınavı yaparak istihdam ettiğimiz bir personelin 26.12.2007 tarihinde aldığı %52 lik sağlık raporu işleme koymuştuk..Ancak vergi indirimi için Vergi Dairesine yaptığı başvurudan sonra 27.03.2009 tarihinde AYNI SAĞLIK KURUMUNDAN bu kez %13 lük bir sağlık raporuyla vergi indiriminden yararlanamayacağı yazısı geldi....Burada dikkat çekmek istediğim konu ise Aynı Sağlık Kuruluşundan alınan iki ayrı raporun 16.07.2006 tarihinde yayınlanan Özürlü Sağlık Raporları Hakkındaki Yönetmelikten sonra alındığıdır...
    Bir çok arkadaşım 1998 ölçütleriyle 2006 ölçütlerinin arasındaki farkı haklı olarak dile getirmiştir. Ancak görülen o ki 2006 sonrasında da yürürlükte olan yönetmeliğe rağmen farklı raporlar verilmektedir... Bu durumda özürlü arkadaşlarımızın vergi indiriminden faydalandırılmak istenmediğini düşünmek belki en kara tablodur..
    Kurumumuzda çalışan diğer özürlü arkadaşların da aynı sorunu yaşadığını öğrenip bu işin takipçisi olmaya karar verdim... Bedensel engeli nedeniyle askerliği yaptırılmamış, kadro istihdamı sağlanmış bir insanın bir süre sonra senin özür yüzden bu değilmiş şuymuş demek ne derece doğrudur? Bizler bu durum karşısında nasıl işlem yapmak zorundayız.
    Elimdeki iki rapor için sorgulama yaptığımızda iş istihdamı için %52 geçerli ama vergi indiriminde %13 ü kabul etmek zorundasınız demek nasıl bir mantıktır? Konunun ülke genelinde binlerce insanı ilgilendirdiğini bildiğim ve gördüğüm için sizlere yardımcı olabilmek adına hem fikirlerimi paylaşmak hem de çözüm yolları üretmek adına sizlerin arasına katıldım saygılarımla....

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Reyhan hanımdan ses seda yok bir açıklama bekliyoruz konuyla ilgili nezaman bir bacagı olmuyan yada bir kolu olmuyan vs sakat sayılıp vergi indirimi belgemizi alıcaz bir zahmet cevap yazarsa memnun olucagız

yetkililer sizlere sesleniyorum vede diyorumki susma sustukça sıra size gelecek ne oldum deyil ne olacagınızı düşünerek yasalarımızı iyade edin

yuh olsun oha ya çıkaracagınız biryasa 2 yıldır habugün çıkacak dendi ha yarın ne oluyor bir eliniz yagda bir eliniz balda birde kalkmış ahkam kesiyorsunuz yok bugün yok yarın işi çıgrından çıkarmayın insafsız yasalardan vazgeçin haklarımızı iyade edin şu hale bakın bir açıklama yapma bile zor geliyor biz özürlülere aferim size 2 yıldır yata yata şiştiniz patlıycaksınız biraz çalışın bari, insafa gelin

Üye
    CAHİT1974 Avatarı

Son Giriş
    03.12-2010
    Saat
    22:50
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Değerli engelli kardeşlerim bende sizler gibi bir engelliyim
    2006 yılındaki çıkarılan yönetmelik Türkiyedeki engellilerin en az beş milyonunu kayıttan sildi

bu yönetmelikle en az beş milyon engelli kayıttan silinirken
    maalesefki biz engellilerdende konuyla ilgili mücadele nerdeyse hiç yok

arkadaşlar bu tarafımıza yapılan haksızlığı nasıl önleyebiliriz

yani bu yönetmeliği insan ın , akıl , vicdan ın , kabul edeceği ,
    şekle nasıl getirebiliriz ,yani bu yönetmelikle uğradığımız maduriyeti nasıl gidereceğiz

kısa bir örnek vermek istiyorum yapılan haksızlıkla ilgili
    özellikle ortapedik engellilerde %40-engelli %8-e
    %60 engelli olan %30 %65 engelli olan %35 e ilgili yönetmelikle indirilerek engelsiz hale getirilmişiz yönetmelikle vede bütün haklarımız elimizden alınmış

Engelsiz hale getirilmişiz derken sağlamda saymıyorlar , sağlam sayarlar diye sevinmeyelim
    yani bizler ne sağlam insanların haklarından , Nede engelli insanların haklarından faydalanmıyoruz yani madur eşittir madur

Arkadaşlar bizlerin yaşamaya hakkı yokmu bu ne işdirki biz engelliler zaten yaralı insanlar
    dahada büyük yara yönetmelikle açılmış oluyor
    yaşama hakkımız elimizden alınıyor

ALOOOOOOOOO ENGELLİLER MEMURLARA %1 DAHA AZ ZAM VERİLDİĞİ ZAMAN ORTALIKTA KIYAMET KOPUYOR NERDEYSE , BİZİM YAŞAM HAKLARIMIZ ELİMİZDEN ALINIYOR
    HİÇ GIKIMIZ ÇIKMIYOR

BRAVOOO BİZE

Sayfa 13 / 26 İlkİlk ... 39101112131415161723 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 28.06-2009, 19:57
  2. 03.04-2009, 17:49