Baltazar formülü neye göre hesaplanıyor ?
1995 yılında engelli kadrosu ile işe girdim emekli olmak istediğimde yeniden rapor istendi (sağ göz tamamen görme kaybı sol 1.00 ve düzensiz astigmat % 48.3 oranı ile sürekli raporum var 1995 tarihli)
yeni rapor için ankarada bir hastaneye baş vurdum 2006 da oranlar düşürülmüş buna göre % 36 verdiler 10 gün kadar önce.
Buraya kadar her şey normal 10 gün sonra yolum konyaya düştü birde buradan deneyeyim dedim hastane göz doktorlarından xxxx xxxxxx ancak % 30 verebileceklerini belirtti. Aynı hastaneden kurulda görevli olduğu için beni dr xxxx xxxx e yolladı xxxx bey etraftan (diğer doktorlardan ufak bir araştırma ile sorduktan sonra bana % 18 rapor verdi.
Ben bundan birkaç sene öncede özür oranımı belirlemek için ankara hstden %32 ve numuneden % 25 almıştım hepside aynı engelden yani sağ göz tamamen görme kaybı solda düzensiz astigmat ve 1.00 dahada komiği başka bir arkadaşımın % 85 aldığı raporu 4 ay sonra aynı hastane aynı bölümde % 30 a düşürülmüş(2008 yılında)
şimdi sonuç aradaki farklar az olsa tamam anlarım ama baltazar formülü neye göre veriliyor tamamen doktorların keyfiyetindemidir ve sağlık bakanlığı bu başıbozukluğa neden müsemaha göstermektedir ?sağlık bakanlığının durumu sadece isminden ibaretmidir ? Neden sakatlık oranlarını belirleyici standart bir liste şu ana kadar çıkartılmadıda kaderimiz bu doktorların keyfiyetçi tutumlarına bırakıldı.saygılarımla