TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 12 / 26 İlkİlk ... 2891011121314151622 ... SonSon
Toplam 389 mesajın 166-180 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    AZİZKAYA Avatarı

Son Giriş
    25.07-2014
    Saat
    21:38
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    sayın fahir68,
    tek gözü görmeyene %32 oran verildiğini biliyordum.2006 yılında bana %32 verdiler.belki %36 alanın başka problemi de vardır.

Üye
    ciftcioglumustafa Avatarı

Son Giriş
    03.05-2010
    Saat
    17:41
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar 2006 tarihli yönetmelik öncesindeki yönetmelik gereğince 1 gözün tamamen görmemesi % 32 idi.. 2006 tarihli yönetmelik sonucu ise bu % 32 lik oran (Hastaneden Hastaneye farklılık göstersede), genellikle % 22-25 dir.. % 36 rapor verilen arkadaşın başka bir rahatsızlığı da mevcut olup, balzhard formulüne göre verilmiştir diye düşünüyorum....

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    09:24
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: AZİZKAYA Mesajı Gör
    sayın fahir68,
    tek gözü görmeyene %32 oran verildiğini biliyordum.2006 yılında bana %32 verdiler.belki %36 alanın başka problemi de vardır.
    ARKADAŞLAR ÖNCEDEN BELİRTTİĞİM GİBİ BAŞKA SORUNLARI DA BELİRTTİM AMA KABUL EDİLMEDİ BU ALINAN ORAN SADECE TEK GÖZ İÇİN DİĞERİNDEDE BAZI UFAK TEFEK SORUNLAR(YAKINI GÖRMEDE PROBLEM VE 1.00 ) OLMASINA RAĞMEN BU DİKKATE ALINMADI VE DİĞER GÖZ TAMAMEN SAĞLAM DENDİ.
    BENDE BUNU BELİRTMEYE ÇALIŞIYORUM BU ADAMLAR NEYE GÖRE, HANGİ KRİTERLERE GÖRE ORAN BELİRLİYORLAR VE BU KEYFİYET HAKKINI NEREDEN BULABİLİYORLAR? BU ARADA TÜM ARKADAŞLARIMIN SAKATLAR HAFTASINI KUTLARIM BU DOĞRULTUDA BAZI BASIN YAYIN KURULUŞLARINA GÖNDERDİĞİM BİR MAIL DE İNCELEMENİZ İÇİN AŞŞAĞIDA BİLGİLERİNİZE SUNULMUŞTUR SAYGILARIMLA
    15 sene önce işe girdim % 48.5 engelli raporu ile benim durmumda olan çok sayıda engelli var 2009 da emekli olmak için başvuruda bulunalım dedik rapor sürekli olmasına rağmen ve engelli kadrosunda çalışmamıza rağmen yeniden rapor istendi 2006 da özürlüler yasası değişmiş engel oranları düşürülmüş şu an benim bir gözüm yok yine benim gibi bir kolu bir ayağı vb olmayan herkese şu an emeklilik için gerekli % 40 ın altında rapor veriliyor şimdi bir haber izledim engelliler haftasında engelliler 1 günlük askerlik yapıyor ''çakı gibi asker'' oluyormuş yahu bırakalım bu haberleri bizim gerçek sorunlarımızı taşıyalım haber bültenlerine hiçbir engellinin gerçekten umrunda değil 1 günlük çakı gibi askerlik onlar sorunlarının gerçekten ele alınmasını istiyor yoksa göstermeikl olarak değil saygılar
    not: yeri geliyor esrar kullanıp hapse giren bir sanatçının haberi bile bizim önümüze geçip yayınlanıyorda şu konu ile ilgili bir haber göremedim bugüne kadar ya ona yanarım.

Üye
    AZİZKAYA Avatarı

Son Giriş
    25.07-2014
    Saat
    21:38
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sayın fahir68
    arkadaşım size katılıyorum.benim tek gözden problemim var. 10 yıldır özürlü kadrosunda çalışıyorum.ama vergi indirimi raporu alamadığım için hiç birşey yapamıyorum.ben engelli miyim engelsiz mi anlayamadım.

Üye
    MESTAN Avatarı

Son Giriş
    09.02-2023
    Saat
    21:30
    Yaşadığı Yer
    içinizden biri
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    7

ülkemizde malum bürokrasi muamması bitmek bilmiyor.sürekli değişen kanun ve uygulamalar sade vatandaşın rahatlıkla anlamasına izin vermeyen uygulamalar. Ben şahsen 15 yasımdan beri bu konularda bi türlü önümü göremiyorum.mesela askerlik muayenesinde ankarada mevkii hastanesinde muayene oldum verilen rapor kesinlikle tedaviyle a düzeyine gelemez dendi öyle rapor verildi.daha sonra işçi bulma kurumu vasıtasıyla %40 rapor aldım , tabi bu raporu alırken daha önce arkadaşların dediği gibi doktorlar ne bi film cekti nede inceleme yaptı sanki bilet kesen gişe memuru gibi bakıyor geç diyor.şimdi malum bu % 40 olayı cok muallak ta olduğu için insan ister istemez rahat olamıyo.malum ankara 39 la geri cevirse hiç bi anlamı yok.bence birinci husus vede kendim yaşadığım için söylüyorum bu durumdaki bir kişiye rapor verirken belli kriterler istenmeli yani belli tektiklerin istenmesi hastane olarak mecbur olması gerekir bir insan nasıl full cek up dan geciyosa ona göre gercek manada muayeneden gecmesi lazımki muayene olan kişide sonuca kani olsun.manavda domatese bakar gibi kişye bakarak kara r verilmesin.

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    18:20
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

reyhan hanım ordamısınız bizleri sevindirici haberleri artık verseniz umudların bittiyi anda bizlere umud oldunuz hadi artık beklemeye bir sonverelim müjdeli haberi sizden alalım

Üye
    mustafa74 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2012
    Saat
    22:48
    Yaşadığı Yer
    bartın
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

çok duvru bır yazı ben 14yıl oldu yukesekden düme omurilık felcıyım ilk yapılan fılımler hala 14yıllık fılmlere bakılıyo bende ilerleme var ama gönder gitsın drller

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

e hadi artık bu beklemek nereyekadar sürecek hayatı beklemekle geçirmiyelim hayat geldi gidiyor zamanımızı rahat huzurlu garantili yaşam tarzıyla sonlandırmak varken diymi yani hadi bir adım atın artık yeter beklediyimiz

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Az önce reyhan hanımla telefonda görüştüm bugün biraz sonra özürlüler idaresinden sorumlu bakanın kendilerini ziyaret edeceğinden bahsetti . bende sorunumuzu hazır gelmişken bakanımıza da iletmesini rica ettim bu konu ile ilgili bakanlığında dahil hükumet yetkililerinin bilgi sahibi olduğunu beildirdi.reyhan hanım söylemedi ama bir takım gelişmelerin olacağına ben inanıyorum reyhan hanım ve bu konuda çalışmalar yapmak için çaba sarfedenler sonuçta somut bazı gelişmeler elde edecektir diye düşünüyorum.saygılar

Üye
    Mürekkep Avatarı

Son Giriş
    14.08-2010
    Saat
    10:17
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Tek kolu olmayan,tek bacağı olmayan ve tek gözü görmeyenler için yeni yapılacak düzenlemede sevindirici bi haber alırız inşallah.Reyhan Hanımı bu kadar sıkıştırmayalım bence arkadaşlar kolay işler değil bunlar.

Üye
    TAGI ÇEÇE Avatarı

Son Giriş
    18.09-2019
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

önümüzdeki hafta yasa çıkması gerek bekliyoruz

Üye
    perenay33 Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    21.05-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    mersin china
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    3

iyi arakadaslar bakanlar kurulunda veya meclıste boyle soylentı bile yok olsa medyadan duyulurdu diye dusunuyorum yoksa kanun nasıl degısır

Üye
    Osman_Topaloglu_25 Avatarı

Gerçek Adı
    Osman
    Son Giriş
    14.04-2015
    Saat
    16:33
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Öncelikle içtenlikle saygı ve sevgilerimi sunarım.

Ben 1977 Erzurum doğumluyum. 9 aylık iken geçirmiş olduğum ateşli bir hastalık sonucu sağ ayağımda kalıcı olmak üzere çocuk felci hastalığına yakalanmışım. 1993 tarihine kadar çeşitli ameliyat ve tedaviler oldum. en son 1882 yılında Ankara Numuna hastanesinde başladığım tedavilerime 1993 tarihinde Isparta Eğridir kemik hastanesinde 1992 yılında ameliyat olduktan sonra son verildi. uygulanan tedaviler ile ilgili
    Evraklar kısmen mevcut olup tedavi, ameliyat nedenleri ve neticeleri sakatlığım hakkında genel bilgileri içermekte olup gerek görülmesi halinde evrakları mevcuttur.

1997 yılında özel sektörde işe başladım. 02.11.2001 tarihinde Türkiye İş kurumu Erzurum İl Müdürlüğünün yönlendirmesi sonucu Erzurum Numune Hastahanesine 02.11.2001 tarihinde Özürlü Raporu almak için müraacat ettim. 08.11.2001 tarihinde adıma düzenlenen 1347 numaralı Sağlık Kurulu Raporunda çalışma gücü kaybı oranının % 40 olduğu ve raporun 1998/10746 sayılı kanun kapsamında olup süreklilik arz ettiği bellidir ki tüm kamu kurum ve kuruluşlarda sakatlara tanınan haklardan yararlanmaktayım ve Nüfüs cüzdanımda % 40 özürlüdür ibaresi mevcuttur .

2001 de aldığım rapor tarihinden sonra durumumda herhangi bir iyileşme söz konusu olmamakla birlikte son 4-5 yıldır özellikle kış aylarında sakat ayağımın ağrı yapması sebebi ile koltuk değeneği kullanmak zorunda kalıyorum. kişisel gözlemlerim sonucu özürlülük oranımda % 40 (45-50)dan yukarı bir ivme olduğunu sezinlemekteyim.

11.06.2007 tarihinde yeni bir işe girmem sonucu işyeri beni sakatlık vergi indiriminden faydalanabilmem için(daha önce böyle bir uygulama olup olmadığını bilmiyor idim) İzmir Defterdarlığı vasıtasız gelir müdürlüğüne gönderdi. Gelir Müdürlüğü beni mevcut raporumu kabul etmeyerek Alsancak Devlet Hastahane sine tekrar rapor almam için gönderdi. hastahanede herhangi bir tetkik yapılmadan işlemi bitirdiler. aradan 3 ay geçti işyerime ve bana %19 özürlüsünüz bu yüzden vergi indiriminden faydalanamazsınız diye bir yazı geldi. Bir yanlışlık olduğunu düşünerek tekrar vergi dairesine iş yerim aracılığı ile müraacak ettim. bu kez beni Yeşilyurt Devlet hastahane sine gönderdiler. aradan iki ay geçmeden bu kez Gelir İdaresi Başkanlığından % 20 özürlü olduğunuza kara verilmiştir vergi indiriminden yarar lanamazsını diye bir başka yazı geldi.

08.11.2001 tarihinde 1998 / 10746 kanun kapsamında verilen % 40 olan ve sürekli olan Özürlü Sağlık Kurulu raporumun, 2006 yılında çıkan ve 1.maddesindede 1998/10746 sayılı kanun kapsamında verilmiş olan raporlarda belirtilen Çalışma gücü oranları geçerliliğini koruyacak olup 2006 tarihinde çıkan bu kanun onu bağlamaz ve yeniden sağlık kurulu raporu düzenlenmez denmesine rağmen. 2006 da çıkan kanun kapsamındaki hükümler çerçevesinde % 40 olan Özür oranımın % 20 ye düşürülmesi tarafımda büyük bir moral bozukluğuna hayel kırıklığına sebep olmuştur.

Biz özürlü vatandaşlar hayatın her anında çok büyük eksiklikler ve zorluklar ile hayatımızı sürdürmeye çalışmaktayız bu zorluk ve sıkıntılarımızın Devletimizin bizler için düzenlemeleri ile giderildiği ve tarafımıza verilen hakların sıkıntılarımıza merhem olduğu aşinadır.
    Bir özürlü olarak ne halimden şikayet ediyor nede gurur ve mutluluk duyuyor değilim vede herhangi bir haksız hak talep ediyor değilim sadece hakkım olanı istiyorum.
    Herhangi bir tetkik yapılmadan rontgen-kas gücü oranı belirlemesi-kısalık-incelik-hareket gücü oranındaki eksiklik hiç bir şeye bakılmadan neyin var tamam yasada %20 deyip geçmek gibi bir uygulmaya maruz kaldığımız için çok itilmiş bir vaziyete sürüklemektedir.

Ben sağ ayağımda rahatsızım: ayağımda 6 cm kısalık var, kas gücü çok az, ayağım diğerinin yarısı incelikte, koltuk değeneği kullanıyorum yürümem düz alanlarla sınırlı, dizden aşağı hareketsizlik var, bu oranlara bakılarak % 20 özürlü olduğum bildiriliyor bu ne kadar doğru? o zaman özülü değilim ! yada ben yanlış biliyorum !?..

Devletin ilgili birimlerinin özellikle ayaktan özürlü olan vatandaşların ki (Alt eksemitede özür oranı yeni raporda bayağı karışık algılamalara neden oluyor diye düşünüyorum) bu rapor sıkıntısının giderilmesi ve ilgili kanundaki oran ve açıklamaların tekrar ve ileriye dönük olarak düzenlenmesi için siz temsilcilerimiz tarafından uyarılıp taleplerimizin iletilmesi sıkıntılarımızın giderilmesi için bilgilendirilmesini.
    Bu konu hakkında Özürlülere hizmet veren vakıf dernek vb.kurumların her tür hukuki ve yasal yönlendirmesine ihtiyaç duymaktayız.

Eğer bizim adımıza mücadele ediyor iseniz lütfen elimizden tutun !yok kendi adınıza mücadele ediyor iseniz yolunuz açık olsun biz sizin arkanızdayız.

Gereği için yardımlarınızı arz ederim.

Osman TOPALOĞLU

Üye
    Osman_Topaloglu_25 Avatarı

Gerçek Adı
    Osman
    Son Giriş
    14.04-2015
    Saat
    16:33
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar
    Öncelikle Reyhan Hanım; ne iş yapar ? bu bilgileri niye takip eder ? bir hayalperst mi ? yoksa gerçekten devletin ilgili birimlerince görevlendirilen biri mi ? onu öğrenmemde bir sakınca va rmı ? belki daha önce belirtmişsinizdir ama takip edemediğimden görmemiş olabilirim.
    Yok eğer öylesine yazıyor ve sırf moral olsun diye tutturmaya çalışıyor iseniz sıva'yı lütfen bunu belirtiniz ve boşuna yama yapmaya çalışmayın duvarı komple kazıyıp baştan sıva badana yapmak gerek. Çünkü özürlülülerin moreli haklarının iyileşmesini yördüklerinde somut birşeyler ortaya konduğunda daha iyi olur ve olacaktır diye düşünüyorum .
    Bizim Türk mantığı (aslında küresel mantık) tüm özürlüler haftasında bu tür şeyler gündeme geliyor bir hafta sonra unutuluyor ya Annelee günü geliyor sonunda ya Kutlu Doğum ama ne yazıkki (bu ikisini sadece benzetme kullandım) gelenlerde bir sonraki gelene boyun eğiyor bir sonraki seneye kadar ve rafa kalkıyor yazıkkii !!!

Affınıza sığınarak ...

Teşekkür Ederim
    Osman TOPALOĞLU
    05056317024

Üye
    eryaman Avatarı

Gerçek Adı
    izzet
    Son Giriş
    10.06-2022
    Saat
    13:38
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    benim raporumda istihdam hakkından yararlabilir yazmışlar bu ne anlama geliyor acaba

Sayfa 12 / 26 İlkİlk ... 2891011121314151622 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 28.06-2009, 19:57
  2. 03.04-2009, 17:49