TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 11 / 26 İlkİlk ... 78910111213141521 ... SonSon
Toplam 389 mesajın 151-165 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    MESTAN Avatarı

Son Giriş
    09.02-2023
    Saat
    21:30
    Yaşadığı Yer
    içinizden biri
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    7

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    TAGI arkadaşımızın dediği gibi bir kolunun veya bacağının yarısı olmayan bir kişiyi 3 derece bile özürlü sayılmayan bi sistemde,dikkat edin 3 derece özürlü yani bu kişi ortalama 18 yıl ve 4500 gün ile emekli olabiliyo ve siz bu hakkı bile vermiyosunuz. Ama sistem ne diyo bu kişi için en basit örnek1. ticari arac kullanamaz mesala(ehliyetine not düşüyosunuz)hadi ben azimliyim ya herşeyin üstesinden gelirim da e niye bana bu hakkı vermiyosunuz.2.Bu kişi bedensel işlerin hangisinde calışabilir söylermisiniz inşaatlarda kalfalık mı yapacak, yaya posta veya kurye işindemi calışacakyok yok belki şimdinin moda işi özel güvenlik firmasında calışır belki.Arkadaşlar böyle bi kişinin masa başı işi hariç başka kategorilerde calışması mümkünmü allah aşkına,bunu 3 yaşındaki cocuk bile biliyooo.Burda olan veya olmayan onurlu insanlara [COLOR=Red]kimse sadaka bağışlamaya [COLOR=Black]kalkmasın,sözüm ona keyifleri geldiği zaman prim affı yapanlar ,erken emekli olsun diye 2 yaşındaki torununu sigortalı gösteren siyasiler varken ne yapcağız şimdi burda yok özürlü hakkı yok toplum ve özürlü yok efendim özürlü ve sanat bissürü süslenmiş politik laf bunları sıralayıp duralım.BİRİ BANA ANLATSIN LÜTFEN ÖZÜRLÜ KİM ?.

Üye
    efsane1 Avatarı

Son Giriş
    26.11-2011
    Saat
    22:46
    Yaşadığı Yer
    sakarya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Haberin linki bu arkadaşlar,burda beklediğimiz değişiklikle ilgili bilgi verilmiş;resmi kurumlardan açıklama yok.Sadece bir temenni haber midir?. Mevzuat düzenlendi mi?

http://www.engelliler.biz/forum/gund...tml#post171175

Üye
    songulsevinc Avatarı

Gerçek Adı
    SONGÜL
    Son Giriş
    31.03-2022
    Saat
    20:02
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba;

Sayın Efsane 1 bence düzenlenmedi ; düzenlenmiş olsa onca arkadaşımız burda hala bu soru ile karşımıza çıkmazdı.

Sorun hala devam ediyo...

Üye
    efsane1 Avatarı

Son Giriş
    26.11-2011
    Saat
    22:46
    Yaşadığı Yer
    sakarya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu haberi az önce Hürriyetin sayfasında okudum.Haberin linkini verme nedenim de bundan dolayıdır.Maliye ye bu konuda başvurduğumda gazetelere bakmayın, onlar istedikleri gibi yazıyor,bize resmi kurumdan yazı gelmedikçe aynı şekilde davranıyoruz,yaptırımlarımızda değişiklik yok dendi.
    Türkiye'de 1.dünyada 305.gibi sıralama verip henüz belli olmayan beklenti içinde olduğumuz bir uygulamayı, sayemizde yapıldı,oldu artık uygulanıyor mağduriyet giderildi gibi bir anlatım ortaya çıkıyor(aylardır takip ettiğimiz öneriler verdiğimiz bir çok yere dilekçeyle maille başvurduğumuz,zaman zaman kendi aramızda dahi tartıştığımız bu düzenleme, bir an önce yapılsında kimin tarafından kimin itelemesiyle olduğu o kadar da önemli değil benim için yeter ki altında binlerce çığlık,binlerce isyan edişin olduğu mağduriyet giderilsin)
    Bu yazı umut tacirliğine mi giriyor,müjde mi? atlatma haber mi?yoksa gazetecilere bazen daha önceden bilgi veriliyor resmi gazetede ben mi atladım diye soruyorum.Bir an önce mevzuat düzenlenirde bu yaşamın kenarında, sıyırma, iş bulma,emekli olmaya çalışma,bekleme arasında hayatımı dengede tutmaya çalışırken daha fazla yıpranmak,sevdiklerimi yıpratmak istemiyorum

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    11:23
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Fatih beyin gaz pedalı takılmış, bodoslama gidiyor...

Daha önce de yazmıştım:

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OturanBoğa Mesajı Gör
    Fatih Çekirge iyi gaza gelmiş Neyse, gelmesinin bir zararı yok (en azından şimdilik).

Sağlık Kurulu raporlarıyla ilgili yönetmelik değişikliklerine dair çalışmalar bu başlığı açtığımız günden beri devam ediyor. SGK Genel müdürü dahil konuyla ilgili üst düzey bürokratlar bu başlıkta yazılan her mesajı tek tek okudular ve sorunları tespit edip, gerekli düzenlemeleri yapmak için bürokratları görevlendirdiler.
    Bu süreç Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından koordine ediliyor. Ortaya bir taslak çıkarıldığını ve şimdi onun üzerinde çalışmanın sürdüğünü biliyorum.

Yani, Sayın Çekirge iki yazı yazdı diye hoptadanak sorun çözülmüş değil Böylesi bir yaklaşım sakatların kendisine ve bu konuda çalışan sivil toplum örgütleri ile bürokratlara haksızlık etmek olur.
    Bilmem kaç yıldır sakatlar mağduriyetlerini çeşitli platformlarda dile getirip çözüm için baskı oluşturmuşken, bu çabaların sonucunda ilgili kurumlar harekete geçmişken, bir süredir devam eden mevzuat çalışmaları malumken, kimse ortaya çıkıp "iki haber yaptık engelleri aştık" diye havaya girmesin. Ayıp oluyor...
    Ve konuyla ilgili genel bir tartışma da şu: http://www.engelliler.biz/forum/ayri...-tartisma.html
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Engelsizbiz Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet ÖNDER
    Son Giriş
    27.05-2021
    Saat
    21:02
    Alınan Beğeniler
    82
    Verilen Beğeniler
    39

Bu kadarda bodoslama gidilmez ki kafayı cekmis biraz heralde!(aksamda kalma geziyor ortalıkta) )
    (Ben Sayın Oturanboganın yazısına atfen yazmısdım kafayı ceken benim yazıma gore fatih bey oluyor perenay33)

Üye
    perenay33 Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    21.05-2022
    Saat
    09:24
    Yaşadığı Yer
    mersin china
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    3

kim kafayı cekmis bizmi yanı magdurlarmı yoksa kalemi isteyene gore hareket eden medyamı yoksa kendi sokugunu dıkemeyen hukumetmi

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yahu engelliler haftasıdır dedik meclis bu anlamlı günlerde hiç değilse bir jest yaparda şu oranlarla ilgili bir düzenleme yapar dedik,bu da bu haftada çok şık olur dedik ama adamlardan halen bir ses yok...

Üye
    AZİZKAYA Avatarı

Son Giriş
    25.07-2014
    Saat
    21:38
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

emekli olabilmek için vergi indirimi raporunu şart koşmak ne derece doğrudur. tekgözü görmeyen ve vergi indirimi alamayanlar ne olacak.bu yanlıştan biran önce dönülmesi lazım.

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

SEVGİLİ ARKADAŞLAR DÜŞÜRÜLEN ENGELLİ RAPOR ORANLARI İLE İLGİLİ BİR YAZI VE BUNA ÖRNEK OLABİLECEK BİR MAHKEME KARARINI ŞUAN İNTERNETTE ARAŞTIRIRKEN BULDUM VE SİZLERLEDE PAYLAŞMAK İSTEDİM. İLGİLENEN VE İNCELEMEK İSTEYENLERE:
    Pozitif Engelliler | Özürlü Raporu ve Emeklilik Yolu -

Üye
    NİKURA Avatarı

Son Giriş
    30.11-2021
    Saat
    17:37
    Yaşadığı Yer
    Sakarya
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    5

derğerli arkadaşlarım bu sıkıntılar yetmiyor gibi birde özürlü çalışacak arkadaşlar sağlam bireylerin yapmakta zorlandıkları işler veriliyor veya yasal zorunlukuk yerine getirmek için özürlü bireyleri çalışıyor gibi gösteriliyor bu memleket zor düzelir

Üye
    ciftcioglumustafa Avatarı

Son Giriş
    03.05-2010
    Saat
    17:41
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Kardeş, Biz o söylediğiniz kararı Emekli Sandığına 3 ay evvel defalarca göndermemize rağmen Emekli sandığınca dikkate alınmamıştır..
    Bilgilerinize

Yasaklı Üye
    Makri Avatarı

Son Giriş
    02.08-2013
    Saat
    01:02
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

ciftcioglumustafa,
    Taktir edersiniz ki o bir mahkeme kararı ve o olayla ilgili bir durum. Ancak ve ancak mahkeme yoluna gittiğinizde o kararı emsal gösterebilirsiniz. Aslında mahkeme kararları doğrultusunda yasaları da uyarlamak gerekiyor ama ne mümkün.

Üye
    fahir68 Avatarı

Son Giriş
    22.03-2010
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

evet sevgili arkadaşlar (dün oran şöyleyken) şimdide 13 mayıs 2009 tarihli raporumuzda % 36 aldık durum şimdi şöyle oldu bir gözü tamamen görmeyen biri için rapor oranları 1994 ilk işe giriş % 48.8 - 6 ay sonrası % 23- 2004 te alınanda % 32 ve 2009 mayısta % 36 gittikçe % 40 a yaklaşıyoruz biraz daha gayretle ve azimle sanırım 2 seneye kadar % 40 ı alırız

Üye
    MESTAN Avatarı

Son Giriş
    09.02-2023
    Saat
    21:30
    Yaşadığı Yer
    içinizden biri
    Alınan Beğeniler
    36
    Verilen Beğeniler
    7

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Arkadaşlar belki hatırlıyanınız vardır yaklaşık 10 sene evvel karayollarına (özürlü) memur alımı için ankarada bi sınav oldu. 98 yılı veya 99 yılıydı. tabi ben de coğu işsiz arkadaş gibi umut dünyası o sınava girmek için ankaranın yolunu tuttum. Kendime az cok güvenim vardı hernekadar üniversite sınavlarını kazanamadıysam da sınavda başarılı olacağıma inanıyodum.
    Tabi konuyu uzatmıyayım sınav oldu gayet başarılı gecti, hepsini eksiksiz yapmıştım. dahası sorular zaten enteresan şekildede kolaydı. Malum otorite bi de komposizyon sorusu düzenlemiş test sorusuna 100 üzerinden 30 komposizyona 100 üzerinden 70 puan veriyo aklınca (adam kayırma yapmanın en basit yolu)!
    tabi biz onu da gectik. Ailede bi sevinç bi umut nihayet kendi emeğimle bir şeyi başarıyodum, 15 gün sonra kazananları mulakata cağırdılar tekrar ankaraya. ben tabi koşa koşa gitmem mi , uçarım hatta , mulakat da neymiş hesabı. Tabi yine cocuğa soru sorar gibi sorular herşey yolunda görünüşte, eksik bişe yok, ama sonuç ne? tabi ki kazanamadık.
    Tabi ben de hayatıma ticarete atılarak devam ettim, allahtan en büyük desdekcim babamın yardımı vardı, 3 veya 4 sene sonra bi müşterim bişe alıyorken (kendisi özürlüydü) laf arasında ne iş yaptığını sordum, bana karayollerında memur olduğunu, 3 ene önceki sınavla girdiğini söyledi. Tabi arkadaş benim de aynı sınava girdiğimi bilmediği için ben biraz laf aradım.. dedim nasıl kazandın ya sınavı zor mudu filan derken, sınav bahane İŞİMİ ... isimli milletvekili yaptı dedi.

Ayrımcılık, adam kayırma, kişisel cıkarkarı ön plana cıkarma ne kadar kötü. Burda bir cözüm olacaksa sözüm yanlış anlaşılmasın tüm kitleyi kapsasın, kimse kimsenin şahsi meselesiyle uğraşcağına olayın kendisiyle ilgilensin. Mesele ahmet mehmet meselesi deil vaka nın kendisi. Bazen yazılarda okuyorum yok ben mesaj yollayan arkadaşa dönecem yok sorununa cözüm bulacam. bu tarz anlayışdan vazgecelim, şahıslarla deil işin özüyle ilgilenelim adaletli ve sistemli bir şablon olduğu zaman zaten kitlenin sorunu cözülecek. Yoksa anlattığım örnekte olduğu gibi sözüm ona iyilik yapan iş gören bürokrat veya milletvekili profili, birine aklınca iyilik yaparken yüzlerce kişinin emeğini calan ZÜBÜKLER başımızdan eksik olmaz.

Sayfa 11 / 26 İlkİlk ... 78910111213141521 ... SonSon

LinkBacks (?)

1. 28.06-2009, 19:57
  2. 03.04-2009, 17:49