TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 8 12345 ... SonSon
Toplam 112 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    yusufunal
    Misafir Üye
    yusufunal Avatarı

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Aşağıdaki konu güncelliğini kaybetmiştir. Lütfen dikkate almayın.
    Şu anda sadece bilgilendirme amaçlı olarak yayınlanmaktadır.

• OturanBoğa Not (31 Mayıs 2006):

TÜRK HAVA YOLLARI İŞE ALIMLARINDAN PİS KOKULAR GELİYOR!
      18.05.2006 tarihli ilanla uzun süreden beri ilk defa sakat statüsünde 100 eleman alımı yapacağını duyuran THY'nın, bu işe alımları, sadece ve sadece FEV ve Beyaz Ay gibi Hükümete yakın örgütlerin inisiyatifiyle yaptığı iddia ediliyor...
      İddialar:
      1- İlan tamamen formaliteden (yasal zorunluluktan) verilmiştir. İlan yayınlandığı tarihjten önce işe kimlerin alınacağı zaten belliydi.
      2- Nasıl belliydi? Şöyle: İş başvurusu için "MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikasına Sahip Olmak" şartı öne sürülüyor. Ve fakat bu sertifika, bugüne kadar hiç bir kurs ya da kurumda verilmemiş! Bu sertifika hakkında ne THY'nin, ne Türkiye İş Kurumu Eminönü Şube Müdürlüğü'nün, ne MEB'nın ve ne de diğer kurumların bilgisi var(dı). Konuyla ilgili tek bilgi, İstanbul Belediyesi ve Hükümete yakınlığıyla bilinen Fiziksel Engelliler Vakfı (FEV) ve Genel Başkanlığını İstanbul Milletvekili Sayın Lokman Ayva'nın yaptığı Beyazay Derneği'nde var.
      3- Bu sertifika için gerekli eğitim, bu ilan yayınlanmadan önce, FEV-THY "işbirliğiyle" başlatılmış! Yani kimsenin fikri dahi olmadığı bir konuda, birileri, kendine yakın kişilere bu eğitimi verip, iş başvurusunda bulunma, daha doğrusu işe alınma garantisi sağlamış oluyor. Zira işe başvurmak için önkoşul olarak sunulan "MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikasına Sahip Olmak" kriterine bir tek FEV bünyesindeki (hükümete yakın) kişiler sahip olabiliyor.
      4- Sonuç olarak THY ilan vermeden önce (FEV aracılığıyla) kimin işe alınacağı belliydi. Bu ilan için uydurulan/yaratılan "MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikası" sayesinde FEV dışında kalan kişilerin iş ilanına müracaatları daha en baştan engellenmiş oldu.

Bu iddiaları temellendirecek argümanlar aşağıda sıralanıyor. Bunun dışında, özel görüşmelerimde öğrendiğim bilgiler de konunun tam da bu yönde olduğunu destekler mahiyette.

Şimdi herkesi duyar gibiyim, "Ne sandın Bülent, bugüne kadar da böyle yürümüyor muydu bu işler!". Biliyorum, evet, bugüne kadar da böyleydi bu işler. Ama olsun, biz yazalım, biz haykıralım! Böylece en azından bu işleri gördüğümüzü, kimin ne olduğunu bildiğimizi, sözde eşitlikçi söylemlerin ardından bu tür entrika ve adam kayırmacılığın kabak gibi göründüğünü, yüzlerine ayna tutarak gösterelim.
      İlan edilen "özürlüler istihdam yılı" fiyaskosunu;
      adam kayırmayı önleyecek iddiasıyla çıkarılan yönetmeliklerin nasıl da bu tür ayak oyunlarıyla aşıldığını;
      "siz iyi eğitim alıp kendinizi geliştirin. size her yerde iş var" mealinde büyük laflar edip, sonra bir de "bizden" olun diye kıvırttıklarını ve bu "bizden"liği önkoşul olarak şart koştuklarını;
      adam kayırmanın önüne geçtik diye her yerde söylendiklerini, buna karşın bal gibi ve kayıtsız şartsız kendi adamlarını kayırdıklarını vs. gördüğümüzü haykıralım arkadaşlar.
      Suratlarına ayna tutalım ve gördükleri ikiyüzlülükten utanmalarını umalım ve onlara yukarıdan bakıp güldüğümüzü gösterelim. Ve günü geldiğinde bu gördüklerimize unutmayacağımızı da...

Büent Küçükaslan

arkadaşlar ben bir kamu kuruluşunda geçici işçi olarak çalışmaktayım.
    işkurumunun internet sitesinde yayınlanan T.H.Y yollarının 66 kişilik işçi alımına müracaat etmek istedim ama buradaki işkurumu belgenin ne olduğunu bilmiyor, o yüzden de gönderme yapamıyorum. bu belge hakkında bilgi verirseniz sevinirim. ( not:bu belgeyi neresinin verdiği hakkındadabilgi verilirse sevinirim , çünki ben yaklaşık 17 halk eğitim merkezi ve milli eğitim müdürlüğüne başvuruda bulundum bu belge hakkındada onlların bilgisi yok)

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    13:21
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Dün bir arkadaş THY ile ilgili olarak "insan ilişkileri sertifikası"ndan bahsetmişti. Sen de bunu mu söylüyorsun? Sahi neymiş bu sertifika ve nereden alınırmış?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    kobecan Avatarı

Son Giriş
    30.12-2014
    Saat
    14:46
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

abi bir arkadaş bana bu sertifikayı thy veriyormuş öle dedi çok saçma geldi bana eğitim merkezleri bile bilmiyor ya ben kalkıp taa izmirden ist a kurs içinmi geleyim yani istese burada verirlerdi

Üye
    bedesteb Avatarı

Son Giriş
    28.12-2007
    Saat
    18:18
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende sertifika yok. seminer belgesi var. thy de bu belgeyi tarif edemiyor.
    semineride kabul etmiyor. ben üniversite mezunu olarak başvuru yapacaktım. olmuyor. gücü yeten arkadaşlar bize bilgi versin. benim gücüm yetmedi[/b]

Üye
    bedesteb Avatarı

Son Giriş
    28.12-2007
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

türk hava yolarına telefonla ulaştım. bu belge hakkında bilgi alamadım. bu konu bence araştırılmalı. bu çok önemli. 100 ün üzerinde engelli arkadaş buraya başvuru yapacak. ama yapamıyor. bu belgeyi thy verdiyse neden kimsenin haberi yok. çok karmaşık bence.
    dernek yetkilileri milletvekilleri lütfen üzerine düşeni yapsın.
    kimse mağdur olmasın

Üye
    aynali Avatarı

Son Giriş
    17.10-2017
    Saat
    12:11
    Alınan Beğeniler
    8
    Verilen Beğeniler
    2

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: bedesteb
    türk hava yolarına telefonla ulaştım. bu belge hakkında bilgi alamadım. bu konu bence araştırılmalı. bu çok önemli. 100 ün üzerinde engelli arkadaş buraya başvuru yapacak. ama yapamıyor. bu belgeyi thy verdiyse neden kimsenin haberi yok. çok karmaşık bence.
    dernek yetkilileri milletvekilleri lütfen üzerine düşeni yapsın.
    kimse mağdur olmasın
    merhaba bedesteb madem ki THY iş başvurusu yapacak engelliler için bir sertifika istiyor o zaman bu sertifika hakkında neden detaylı bir açıklama yapmıyor eger bilmiyorlarsa neden bu sertifika yerine degişik bir belge istemiyorlar yada geri çekmiyorlar bu durum boş yere vakit kaybından başka birşey degildir :!: :!: :!:

Üye
    bedesteb Avatarı

Son Giriş
    28.12-2007
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

türk hava yolları a.o. lise ön lisans ve lisans mezunu özürlü personel alımı yapmaktadır. başvurular iş kurumu na yapılıp puan üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacak. buraya kadar herşey normal. ama türk hava yolları işe başvuru için meb onaylı iş ve insan ilişkileri sertifikası istiyor. ben bu sertifikayı milli eğitim bakanlığına halk eğitim müdürlüğüne meb'e bağlı özel akademilere sordum böyle bir belge yok. aksaray dan kimse başvuru yapamadı henüz. ankaraya telefon açtım (iş kurumuna) oradada kimse başvuru yapamadı. türk hava yollarına telefon la ulaştım. bu konuyla ilgili muhatap bulamadım. eminönü iş kurumunu aradım. taşındığı için hatları meşgul. anlayacağınız kimse hiçbir şey bilmiyor. bende halkla ilişkilker seminer belgesi var onuda kabul etmiyorlar. türk hava yolları lütfen açıklasın. bu belge nedir?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Arkadaşlar, başvurunun halen devam ettiğinden emin misiniz?
    Biraz önce bu konuda bilgili birine (Yavuz Kocaömer) sordum ve bana mealen şu bilgileri verdi: alımlar tamamlandı, hatta birçoğu gerekli eğitimi aldı ve bugünlerde işe başlayacak.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Engellektuel Avatarı

Gerçek Adı
    Gomez Addams
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    12:19
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Avrupa Yakası
    Alınan Beğeniler
    104
    Verilen Beğeniler
    181
    Blog Mesajları
    21

Merhaba arkadaşlar
    aşağıdaki mesajım sadece başvuruların sona erdiğini belirtir amaçla yazılmasına rağmen konunun bir anda şekil değiştirmesiyle farkklı anlam taşımıştır

Merhaba
    bende bu ilan ile ilgileniyordum

ve oturanboğa dediğin gibi alımlar tamamlandı
    eğitimlerini alıyorlar

Üye
    bedesteb Avatarı

Son Giriş
    28.12-2007
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

hayır başvurular 01,06,2006 tarihinde doluyor. çok merak ediyorum kimler başvuru yaptı kimler girecek. ben girecek insanlara o eğitimin verildiği inancındayım. bu ilan formalite sanki.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Bana da hikayeden ilan gibi geldi.. Bence işe alımlar belli çevrelerin inisiyatifinde yapıldı bile... İlan da yasal zorunluluktan verildi... "O çevreler"in haricinde İş-Kur aracılığıyla müracaat edenlere de, bu "yaratılmış" sertifikasıyla dış kapının mandalını gösteriyorlar... Konuyla ilgili yazılanlardan anladığım bu benim!

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Sonuç olarak THY kriterlerine uygun, iyi eğitim almış kişiler, sadece FEV bağlantısı yok diye, bu işe müracaat edememiş oluyorlar. Yazık! Sakat diye önüne koyulan onca engeli etinle-dişinle aş, sonra gel böyle entrikalara mağlup ol...

• THY Özürlü İşçi Alım İlanı 18.05.2006

Türkiye İş Kurumu Eminönü Şube Müdürlüğünden: Aşağıda belirtilen işyerine daimi özürlü işçi alınacaktır.

(Aşağıda belirtilen taleplere durumu uyanların kayıtlı bulundukları Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerine veya Şube Müdürlüklerine şahsen başvurmaları gerekmektedir. Son müracaat tarihi resmi tatile rastladığında bir sonraki iş günü mesai sonuna kadar başvurular kabul edilmektedir.

Cinsiyet Durumu - Meslek Adı - İşgücü - Eğitim Durumu - Yaş - Aranılan Diğer Nitelikler

E-K - Özürlü - Rezervasyon ve Telefonla Satış Memuru - 15 - Üniversite Mezunu (4 Yıllık lisans Eğitimi) - 18-40 - * MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikasına Sahip Olmak * İstanbul’da 5 Yıl Süre İle İkamet Etmeyi Kabul Etmek

E-K - Özürlü - Rezervasyon ve Telefonla Satış Memuru - 19 - Meslek Yüksek Okulu - 18-35 - * MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikasına Sahip Olmak * İstanbul’da 5 Yıl Süre ile İkamet Etmeyi Kabul Etmek

E-K - Özürlü Rezervasyon ve Telefonla Satış Memuru - 66 - Lise ve Dengi Okul - 18-35 - * MEB Onaylı İş ve İnsan İlişkileri Eğitim Sertifikasına Sahip Olmak * İstanbul’da 5 Yıl Süre ile İkamet Etmeyi Kabul Etmek

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Şimdi Sayın Lokman Ayva'ya bir mesaj yazdım. İddialarla ilgili görüşleri ilk ağızdan öğrenmiş oluruz...

Üye
    bedesteb Avatarı

Son Giriş
    28.12-2007
    Saat
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bu sertifikanın fiziksel engelliler vakfı tarafından verildiği söylendi bana . açıklamayı eminönü işkurumu şube müdürlüğünde fatma hanım yaptı. bu vakıfla bağlantılı olanlar almış sertifikaları. ya diğerleri ne olacak. ozaman sadece istanbulda yayınlansaydı personel ilanı. değilmi. anadolunun günahı ne.birde siyaset karıştıysa işe. hani ak partiydi. ne oldu.

Üye
    Grafiker Avatarı

Gerçek Adı
    Fatih
    Son Giriş
    03.06-2010
    Saat
    01:44
    Yaşadığı Yer
    Samsun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Arkadaşlar bu işin arkasını bırakmamak lazım.Ortak bir yazı hazırlayıp toplu halde gönderelim.Birazda Polyanna'cılık oynayayım.(Gerçi sakallı Polyanna olmaz).En azından 100 engelli arkadaş iş buldu..

Sayfa 1 / 8 12345 ... SonSon