TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12
Toplam 26 mesajın 16-26 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    DİYAR21 Avatarı

Son Giriş
    04.04-2009
    Saat
    16:48
    Yaşadığı Yer
    diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    ÖNCELİKLE ŞUNU BELİRTMEK İSTİYORUM 50 İŞÇİ VE ÜZERİ ÇALIŞTIRAN İŞYERLERİ ÖZÜRLÜ PERSONEL ALMAK ZORUNDA KANUNİ ZORUNLULUK AMA BİR ÇOK İŞYERİ 50 İŞÇİNİN ÜZERİNDE İŞÇİ ÇALIŞTIRDIĞI HALDE ÖZÜRLÜ İŞÇİ ÇALIŞTIRMIYOR VE İŞİN OLUR YANIDA 48,49 İŞÇİYİ KENDİ KADROSUNDA GÖSTERİP FAZLA KALAN İŞÇİLERİDE ALT İŞVEREN YANİ MÜTAHİT PERSONELİ OLARAK GÖSTERİYOR. BENCE BUNA BİR ÇÖZÜM BULUNMALI BELKİ VARDIRDA BİR ÇÖZÜMÜ AMA BEN BİLMİYORUM. HEPİNİZE SAYGILARIMI SUNARIM.

Üye
    emco Avatarı

Son Giriş
    20.09-2011
    Saat
    17:14
    Yaşadığı Yer
    AMASYA
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

DİYAR21 arkadaşıma katılıyorum.Özürlülere her bakımdan sahip çıkmak hükümetin görevi.50 ve üzeri personel çalıştıran işyerlerinin çok sıkı denetlenmeli diye düşünüyorum.zaten durumu olan ve engelli personel çalıştırmayan işyerlerine uygulanan bir ceza'da sözkonusu.

Üye
    banderas Avatarı

Son Giriş
    02.10-2019
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

hayretler içinde kaldım inanın zaten cezai yaptırımları bile iplemeyen kurumlar şirketler hiç umurlarında bile olmayacak nedenmi amaç zaten hep bir kesimin daha fakir bir kesiminde daha zengin olmasıdır bu ülkenin suçumu bu hayır bu ülkeyi toprakları bu hale getirenlerin suçu cahillik,açlık,sefalet,aklınıza gelecek herşey bu iktidarların işidir işverenler zaten ne dese yaptırıyorlar devlete 100 degil 200 yapsınlar en azından kendi adıma konuşacagım bana hiçbirşey yapamayacaklar vazgeçmeyecegim ....

Başka iş bulur yine çalışırım orası olmazsa başka bir yere oda olmadı vs vs vs ben kendi adıma yılmayacagım ama tepkimizide dile getirelim hakkımızıda savunamadıgımız halde yettiğince savunalım.

Üye
    serkanarslan72 Avatarı

Son Giriş
    23.12-2015
    Saat
    16:44
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar işverenin ekemğine yağ sürmek istiyorlar. Bugün çoğu işyerinde 150-200 kişi çalışıyor fakat sigortası ödenen 30-40 kişiyi geçmez. Yaz aylarında işler biraz iyi olunca işyerinde artık insanlarda sigortasız çalışmıyor, 30-40 kişiden sigortalı sayısını artırmak zorunda kalıyorlar ve 50 kişilik rakamı bazen mecburen geçiyorlar (sigortası yapılan). Bu rakamı geçincede özürlü çalıştırma mecburiyeti biniyor, bundan kaçarak para kazanacaklarını sanıyorlar. Özürlüyle uğraşacaklarına 150-200 kişi çalışıpta 30-40 kişi sigortalı gösterilen firmaların peşine düşsünler. Bugün sadece devlet firmalara gidip elektrik sayaçlarının yaktığı enerjiye karşılık kaç kişinin bir işyerinde eçalıştığını yüzde 90 tespit ederler. Fakat bunu yapmak yerine özürlülerle uğraşıyorlar.

Bence suç milletvekillerinde değil, bizde. T.B.M.M deki milletvekillerinin çoğu işadamı, kendi menfaatlerini sarsacak halleri yok.

Üye
    DesertRose Avatarı

Son Giriş
    09.12-2012
    Saat
    21:44
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Sessiz38
    100' e çıkarsınlar isterlerse 1000 e çıkarsınlar hiç farketmez. Çoğu işyerleri hata Devlet bile %3-4 oranında sakat statüsünde personel çalıştırmakla yükümlüğü yerine getirmiyor..
    bencede sessiz haklı.önce%3 açıklarını kapatsalar firmalar zaten ortad a
    işsizlık diye bir şey olmaz.işe almamak için bahane türatiyolar.yoküniverste mezunu yok bilmem kaç yıl tecrübeli.işde ingilizce bilen ,birde açık kapalı ayrımı yapıyolar ona çok sinir oluyorum.
    :twisted: önce devlet kendı kurumlarındaki engelli açığınıı kapatması gerekir .özel sektörlere örnek olmalı bence:
    .(

Üye
    ==ORHAN== Avatarı

Son Giriş
    14.07-2015
    Saat
    14:27
    Yaşadığı Yer
    AKSARAY
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

kendileri uygulamıyor bunu öncelikle
    Emniyet teşkilatında kaç engelli memur var
    istanbulda 30 bin emniyet mensubu var
    bu sitede emniyette çalışan bi arkadaş var mı?[/quote]

Emniyet tam anlamıyla uyguluyormu bilmem ama benim arkadaşım var polis memuru. Ama yine şöyle açıklık getirelim belkide çalışırken hastalandığı için devam edebilmektedir. Gerçekten emniyet şimdiye dek kesinlikle engelli kadrosunda kimse çalıştırmıyor heralde. Şimdiye kadar hiç duymadım. Ben duymamışta olabilirim.

Üye
    ozay.tulca Avatarı

Son Giriş
    18.09-2006
    Saat
    22:50
    Yaşadığı Yer
    bursa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ÖNCELİKLE MEVCUT KURALLARA UYSALAR. CEZASINI VERMEYE RAZILAR. CEZASINI CARDIRICI HALE GETİRSİNLER.

Üye
    Metas63 Avatarı

Gerçek Adı
    Mehmet
    Son Giriş
    12.11-2022
    Saat
    14:38
    Yaşadığı Yer
    Şanlıurfa
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

ENGELLİ İSTİHDAMINDA PANİĞE GEREK YOK…

İstihdam yükünü hafifletmek için bürokratlar, 50 kişi çalışan yerde engelli işçi çalıştırma zorunluluğunu 100'e çıkarmayı planlıyor” açıklamasını yapan Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), STK’lar ve engellilerin büyük tepkisine neden oldu.
    Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanı Dr. Mehmet Aysoy’un, Yaşadıkça’ya konu ile ilgili yaptığı özel açıklamada, “DTP böyle bir açıklama yapabilir. Paniğe hiç gerek yok. Çünkü konuyu yakından takip ediyoruz. Böyle bir kararın alınmasının söz konusu olmadığı gibi engelli istihdamında daha ciddi çözüme yönelik adımlar atılması için çalışıyoruz.” dedi.

Alinti : www.yasadikca.com

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:28
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.872
    Verilen Beğeniler
    4.126

Metas25, haber için teşekkürler.
    Bizler tepki vermezsek/vermeseydik, bir de bakardık ki bu uygulama yürürlüğe girivermiş. Onun için, "paniğe gerek VAR" arkadaşlar. Çünkü ses vermediğimizde kucağımızda o kadar çok sorunla kalakalıyoruz ki... Ses verelim ki, herşeyi gördüğümüzü, izlediğimizi, değerlendirdiğimizi ve notettiğimizi herkese gösterelim/ unutturmayalım.

Özürlüler İdaresi Başkanı Sayın Mehmet Aysoy "paniğe gerek yok" derken, "DTP'nin önerisini gördük. Bunun üzerine bu önerinin hayata geçirilmemesi için ilgili kurumlarla iletişime geçtik ve görüşümüzü ilettik/ ağırlığımızı koyduk" mu demek istemiştir yoksa "bişey olmaz, bişey olmaz" diye geçiştirmiş midir, öğrenmek isterim doğrusu (?). Gerekli önlemleri aldılarsa, çok güzel, kutlarım, ama yok idare ettiyse ve bir süre sonra böylesi bir uygulamayla karşı karşıya kalırsak, o zaman hoş olmaz...
    Zira yetkili ağızlardan böylesi söylemler, doğası gereği bizleri "sakinleştirir". Ve bu "sakinlik" hakların alınması aşamasında yasa yapıcılar tarafından yanlış değerlendirileblir...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Kurabiye_Canavari Avatarı

Son Giriş
    01.11-2007
    Saat
    11:35
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bence mesele hukuki düzenlemelerle çözülemez. eğer alt yapı buna yönelik hazırlanmassa bir düzenleme yapılmış da sayılmaz. bu doğrultuda inanın hiç birşey değişmez.
    şöle düşünün, devler zaten özürlü maaşı veriyor. eğer bu parayı istihdam edilen özürlülerin prim giderleri için kullanırsa istihdam özendirilmiş olcaktır. ayrıca ekonomik kaybı da söz konusu olmayacaktır.
    neyse, hayırlısı bakalım

Üye
    Fuzulim Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Erzurum
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Rakamlar üzerinde oynanırken İstatistiksel veriler değerlendiriliyormu çok merak ediyorum.
    %12 si özürlü olan bir ülkeyiz. 50 den fazla çalışan sayısı bulunan sektörlerin sayısı ve çalıştırmak zorunda oldukları toplam engelli sayısı ile ülkede çalışmak zorunda olan engellilerin sayısı başı başına denk geliyormu?
    Masa başında, hiç bir araştırma yapmadan alınan kararların olmayan dengeyi daha da bozacağını düşünüyorum.

Sayfa 2 / 2 İlkİlk 12