Merhaba bu yeni yasa tasarısı beni de üzdü, ki zaten ben de mağdurum. Durumum biraz karışık. Ben üniversite mezunuyum. Mezun olur olmaz çalışmaya başlamıştım. İş bulma kurumuna engelli olarak başvurmam gerekmemişti ve fırsatım da olmamıştı. Derken 1995'de mesleğime uygun bir kadrodan (ama engelli statüsünden değil) memur oldum. 3 yıl sonra vergi indiriminden yararlanmak için hayatımda ilk kez rapor aldım ve %40 engelli olduğumu böylece resmen belgelemiş oldum. Ama 10.5 yıllık devlet memuru olmama rağmen 15 yılda engelli olarak emekli olamamak beni düşündürüyor. Üniversite mezunu olmak mı suç, engelli olmak mı? Neden engelli statüsündeki kadrolar eğitimli engellilere göre düşünülmüyor? Gerçi buna gelene kadar engelliye göre bile düşünülmüyor ki.. Mesela bedensel engelliler için temizlikçi, çaycı kadroları tahsis etmeleri ne kadar mantıklı?
Bu protestolara ben de destek veriyorum ve durumumu anlatan mailleri ilgili yerlere gönderdim. Bir bilgisayar programcısı olarak mail serverlarda filtreleme olacağını ben de düşünüyorum. Hatta ATV Siyaset Meydanı programına da bir mail gönderip destek istedim. Bence sizler de bunu isteyin, sesimizi duyurmak için iyi bir yol olabilir. Daha önce engellilerle ilgili çok program yaptıkları için mail gönderdim. Bence her yolu kullanmalıyız ve haklarımızı savunmalıyız. Gerekirse insan hakları mahkemelerine gidelim. Ben sonunda kadar varım. Hayat bizler için zaten zor, bir de eziyete çevirmesinler.
Herkese kolaylıklar diliyorum.