TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 6 / 10 İlkİlk ... 2345678910 SonSon
Toplam 147 mesajın 76-90 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Buradan Ankara için yürüyüş tertiplemek beni aşar dostum.
    Hele şu konuyu engellilerin sahiplenmesini sağlayalım, ondan sonra İstanbul'da geniş katılımlı bir protesto gösterisi düzenleriz.

Bu arada basına için bir bülten hazırlayıp, pazartesi günü tüm ajanslara yollamayı planlıyorum...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    10:36
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın OturanBoğa;
    Yazılı ve görsel basını bilgilendirmek bence de en mantıklı yoldur.
    Başlatmış olduğunuz Özürlü Hakları ile ilgili düzenlemelerin, özürlüler aleyhine büyük haksızlıklar taşıyacağını çok az kişi biliyor. Malesef bilenlerinde pek çoğu yanlış biliyor.
    Çalışma hayatı ile ilgili yazılar yazan bazı yazarlar bile, Çalışırken (sonradan) özürlü olan bir memurun Vergi İndirim Belgesi bulunması halinde 15 fiili hizmet yılını tamamlaması halinde emekli olabileceğini dahi iddia edebiliyor.
    Bence Basın ile irtibata geçmek çok yerinde bir davranış, ancak öncelikle kendimiz anlamalı, birlik ve beraberlik oluşturmalıyız diye düşünüyorum.
    Biz; bizi anlamazsak, kimseden anlayış bekleyemeyiz.
    Saygılarımla

Üye
    koselim Avatarı

Son Giriş
    05.11-2019
    Saat
    14:37
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar TBMM'sinden bu yasa çıkarsa belli bir yıldan sonrakiler içinmi geçerli olacak yoksa tüm %45 altındakiler feshmi edilecek bilgilendirirseniz sevinirim.Saygılarımla

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Kanunun Yürürlük tarihinden sonra işe girenler enaz % 45 oranında özürlü ise erken emeklilik hakkından yararlanacak. Şu an için çalışanlan % 40

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Hazırladığım basın bildirisi: www.engelliler.biz/basin.doc
    Lütfen kontrol eder misiniz? Düzeltilmesini istediğinizi bir yer var mı?

Elimden geldiğince tüm basın kuruluşlarına yollayacağım. Basın kuruluşlarına ve ajanslara ulaşmak konusunda yardımcı olabilecek kimse var mı?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

BENCE ÇOK GÜZEL OLMUŞ,
    Tebrikler

Üye
    ==ORHAN== Avatarı

Son Giriş
    14.07-2015
    Saat
    14:27
    Yaşadığı Yer
    AKSARAY
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

BÜLENT BEY ÇOK GÜZEL YAZMIŞSINIZ. ŞİMDİ BUNU POSTALAYALIM.

Üye
    serkanerol Avatarı

Gerçek Adı
    Serkan EROL
    Son Giriş
    18.08-2009
    Saat
    09:24
    Yaşadığı Yer
    Kastamonu
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Yarın Bugün Gazetesinde engellilerin emeklilik durumuyla ilgili yazı çıkacak. Ben sizin mektubunuzu diziyi hazırlayan Ali Tezel'e ilettim. Kendisi sorunuzu cevaplayacak.. Ben araştırmalarıma devam ediyorum...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Eyvallah Serkancım. Ali beye de teşekkürlerimizi ilet lütfen.

Not: Tasarı TBMM'de şu bilgilerle yer alıyor (Tasarı metnini bilgisayarınıza indiridğinizde, bizimle ilgili maddeleri göremeyebilirsiniz; zira sayfaları hatalı dizmişler. Bizimle alakalı maddeler (madde 33-38-geçici madde 5), sayfa 44-45'de yer alıyor): http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/k..._sira_no=31082

Dönemi ve Yasama Yılı: 22/3
    Esas Numarası: 1/1008
    Başkanlığa Geliş Tarihi: 04/04/2005
    Tasarının Başlığı: Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu Tasarısı
    Tasarının Son Durumu: KOMİSYONDA

Üye
    kartal Avatarı

Gerçek Adı
    özcan
    Son Giriş
    14.02-2013
    Saat
    13:59
    Yaşadığı Yer
    Kahramanmaraş
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bülent bey ben yolladım. inşallah hayırlı olur. bu kadar saçmalık olmaz . özürlü zaten zor şartlarda çalışıyor.birde bu yasa çıkarsa halimiz nolur.

Üye
    banderas Avatarı

Son Giriş
    02.10-2019
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

ARKADAŞLAR BENDE E-MAİLİ KOPYALAYARAK GÖNDERDİM NEDEN UGRAŞIYORAR ANLAYAMADIM BU ENGELLİLERLE YAHU GÜCÜNÜZ BUKADARINA
    -MI YETİYOR ACIYORUM SİZE SOSYAL DEVLETMİŞ SOSLU DEVLET OLDUNUZ İ M F DE BİDERİNİZ OLDU ANLAYAMIYORUM UGRAŞACAK İŞİNİZMİ YOK KİMLİKLERE YAZ ORAYA YAZ BU RAYA YAZ DAHA SECİMLERDE DEGİLMİYDİ KOCAELİNDE ATIP
    TUTAN BAŞBAKAN ERDOGAN SEN DEGİLMİYDİN İMF YE GÖNDERECEGİN ONU YAPACAGIZ BUNU YAPACAGIZ ŞİMDİ BİZ ENGELLİLERİN HAKLARI İLE OYNAMAYA
    BAŞLADINIZ JET HIZIYLA KENDINIZ İÇİN ZAM YASALARINI TASARILARINI BİR GECEDE GEÇİRİYORSUNU BU NE İGRENÇLİKTİR ALLAH KORKUSU DA SEVGİSİDE YOK SİZDE BİRDE İNSANLART SİZLERE OY VERDİ SİZE OY VEREN ELLER KIRILSIN EGER BUNDAN SONRA OY VERİRSEM Kİ ALLAH GÖSTERMESİN BEN AMPUL PARTİSİNE OY VERMEDİM ALLAH DA VERMEYİ GÖSTERMESİN HİÇBİR PARTİYEDE VERMEYECEGİM CEZASINI ÇEKECEGİMKİ VERMEYECEGİM NEYMİŞ OY VERMEZSEK HİÇ OLMAZSA BİZE EN YAKIN OLAN PARTIYE VERMELİYMİŞİZ YAHU HANGİSİ DOGRUKİ HEPSİ YALANCI EGER YALAN SÖYLEMEDE BİR YARIŞMA YAPILSIN MECLİS BİRİNCİ SIRADA GELMESSE BENDE NE OLAYIM BULDUM SİYASETÇİ OLAYIM :wink:

ARKADAŞLAR UZUN LAFIN KISASI HER GELEN BİR ÖNCEKİNİ ARATIYOR ÇÜNKİ DÜZEN BÖYLE BİZLERİN EGİTİMİNİ HERŞEYINI ENGELLİYORLARKİ MİLLET OLARAK BİLİNÇLENMEYELİM VE HAKLARIMIZI SAVUNMAYALIM ONU BUNU ANLAMAM ARKADAŞ BÖYLE GELDİ DİYORUZ BÖYLE GİDER DİYORUZ AMA GİTMEYECEK AÇLIK SINIRLARINDADA OLSAK BESLENEMESKTE SADECE YAŞAM STANDARTLARINDA OLAMASAKTA SİZLER GİBİ AMERİKALARDA HRİSTİYAN KLÜPLERİ DEDİGİNİZ YERLER DE ÇOLUK ÇOCUGUMUZU OKUTMADIK :idea: YALILARIMIZIN ÖNLERİNDE ASKERLİK YAPTIRMADIK :shock: BANKALARI HORTUMLAMADIKKK :twisted: ŞEYTANLA AYNI MASAYA OTURMADIK NE Yİ CAZİP GELİYOR O KOLTUGUN ANLAMADIM RAHMETLİ KEMAL SUNALINFİLMİNDEKİ GİBİ BİŞEYLERMİ ETKİLİYOR ANLAMADIM AMA ŞUNU BİLİNKİ ALDIGINIZ O GÜNAHLARLA DEGİL CEHENNEM YEDİGİNİZ O HAKLARLA DEGİL CEHENNEMİM EN KÖTÜ KÖŞESİ SİZLERİ BEKLİYOR BİR ODUNDA BEN ATACAGIM ÜZÜLMEYİN :idea: :idea: :idea: :idea:

Üye
    serkanerol Avatarı

Gerçek Adı
    Serkan EROL
    Son Giriş
    18.08-2009
    Saat
    09:24
    Yaşadığı Yer
    Kastamonu
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar engellilerle ilgili yazı çarşamba günü olacakmış.. Bilgilerinize...

Üye
    lady1260 Avatarı

Son Giriş
    07.03-2016
    Saat
    08:41
    Yaşadığı Yer
    G.antep
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Umarım tepkimize duyarsız kalmazlar.

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bence Emekli Sandığı Genel Müdürlüğünden görüş iste.. en sağlıklısı budur

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Tasarıda, kimlerin malul sayılacağını belirleyen madde:

Kimlerin malûl sayılacağı
    Madde 31- Sigortalının talebi üzerine Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, çalışma gücünün en az üçte ikisini yitirdiği veya iş kazası veya meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 66’sını kaybettiği Kurum Sağlık Kurulunca tespit edilen sigortalı, malûllük sigortası bakımından malûl sayılır.
    Ancak, sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihte, malûliyete esas hastalık veya arızanın çalışma gücünün üçte ikisini yitirmesine neden olacağı bu rahatsızlığın mahiyeti gereği tıbben anlaşılabiliyorsa veya önceden veya sonradan tespit edilen belgelerden sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce sigortalının çalışma gücünün üçte ikisini yitirdiği tespit edilirse, sigortalı bu hastalık veya arızası sebebiyle malûllük sigortası yardımlarından yararlanamaz.
    Bu maddenin uygulanmasına ilişkin usûl ve esaslar Kurumca çıkarılacak yönetmelikle düzenleni
    Kimlerin malul sayılacağını belirleyen bu maddenin eski ve halen yürürlükte olan şekli:

Kimlerin malul sayılacağı: (Bu madde, 4958 SAYILI SOSYAL SİGORTALAR KURUMU KANUNUNUN 33. maddesi ile değiştirilmiştir. Buna göre
    Madde 53.-
    A) 1- a) Kurum hastanelerince düzenlenecek usulüne uygun sağlık kurulu raporları ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu çalışma gücünün en az 2/3'ünü yitirdiği,
    b) 34 üncü madde gereğince yapılan tedavi sonunda Kurum sağlık tesisleri sağlık kurullarınca düzenlenecek usulüne uygun rapor ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu çalışma gücünün en az 2/3'ünü yitirdiği,
    c) İş kazası ve meslek hastalığı sonucu meslekte kazanma gücünün en az % 60'ını yitirdiği,
    Kurumca tespit edilen sigortalı malûllük sigortası bakımından malûl sayılır.
    2- Meslek hastalığı sonucu, meslekte kazanma gücü azalma oranının tespiti Kurumun meslek hastalıkları hastanelerince yapılır.

B) Bu Kanun kapsamında ilk defa çalışmaya başladıkları tarihte mevcut hastalık veya arızası bulunanlar bu hastalık veya arızasının malûl sayılmayı gerektirecek düzeyde olmadığını Kurum veya Kurum dışındaki hastanelerden işe girmeden önce alınmış, usulüne uygun sağlık raporu ve dayanağı tıbbi belgelerle kanıtlamakla yükümlüdürler. Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihte, malûl sayılmayı gerektirecek derecede hastalık ve arızalarının bulunduğu önceden veya sonradan tespit edilen sigortalılar bu hastalık veya arızaları nedeni ile malûllük sigortası yardımlarından yararlanamazlar.

Bu gibi sigortalılara malûllük sigortasından evvelce ödenmiş bulunan aylıklar geri alınır.

www.engelliler.biz/haklarimiz/506.htm
    Görüldüğü üzere iki madde arasında çok ciddi bir fark var. Nedir o fark? Şudur:
    Eskiden ve halen uygulanagelen kanuna göre; ilk sigortalı olunduğunda malul olmayı gerektirecek derecede (çalışma gücünün 2/3'ü) sakatlığınız/iş gücü kaybınız yoksa ve/fakat ilerleyen yıllarda sakatlığınız/iş gücü kaybınız 2/3'ü geçerse, şartlar (1800 gün pirim veya 5 yıl sigortalılık) oluştuğunda, malulen emekli olabiliyordunuz.
    Şimdi bu tasarıda öngörülen ise; ilk sigortalı olunduğunda varolan sakatlık ya da hastalığın, sonraki yıllarda ilerleme ve iş gücü kaybı yaratma durumu/riski varsa, bu kapsama giren hastalıklar/sakatlıklar, ilerde 2/3 iş gücü kaybı yarattığında, malulen emekli olunamıyor!
    Örnek verecek olursak: 20 yaşında hafif bir kas hastası olan biri %40 sakatlık raporuyla ilk kez sigortalı olarak işe başlasın. Aradan 10 sene geçsin. Bu kişinin kas hastalığı ilerlesin (ki ilerlememesi imkansız) ve çalışma gücünün 2/3'ünü ya da fazlasını kaybederek, çalışamaz hale gelsin. Bu durumda;
    Eski ve halen uygulanan yasaya göre: Malulen emekli olabilir. Çünkü tek kıstas -sigortalı olunduğunda ve "bugünkü"- çalışma gücü kaybı oranıdır.
    Yeni tasarıya göre: Malulen emekli olamaz! Çünkü ilk işe girdiğinde Kas hastasıydı, ve ilk işe girişte varolan hastalık ve sakatlıklar, sigorta kapsamı dışında tutuluyor!

Şunu da unutmayın: Eskiden bve halen 1800 gün pirim veya 5 yıl sigortalılık ile malulen emekli olunabilirken, bu tasarıda 3600 gün pirim veya 10 yıl sigortalılık öngörülüyor. Yani yüzde yüz artış!

Sayfa 6 / 10 İlkİlk ... 2345678910 SonSon