TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 5 / 10 İlkİlk 123456789 ... SonSon
Toplam 147 mesajın 61-75 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: Fikri BURMAOĞLU
    BU KANUNLA İLGİLİ NE YAPILACAKSA YAPALIM SİYASİ PARTİLERİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ MAİL YAĞMURUNA TUTALIM BU BİZİM GELECEĞİMİZ
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

mustafa7636883, bence köselim'i yanlış anladın. Ben, bu kanun tasarısını gündeme getirenleri kınadı diye anladım (?).

Bu arada, "ha 15 yıl, ha 20 yıl" diyen arkadaşlar olabilir. Onlar için şunu bir kez daha vurgulamak isterim.
    Bu tasarı yasalaştıktan önce işe girenlerin, -eski yasaya göre 15 yılda- emeklilik hakkından yararlanabilmeleri için sakat statüsünde işe başlamış olmaları şart koşuluyor. Yani tasarı yasalaştığı tarihten önce, normal statüde işe başlayanlar, ilerleyen yıllarda -15 yılda- emeklilik hakkından yararlanamayacaklar! (Tasarı Geçici Madde 5)
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    10:36
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın Bülent Bey;
    Ben bu işe 3 yılımı verdim. 2003 yılında Sayın Ali TEZEL ile e- mail olarak görüştüm. Sayın TEZEL "Kurumumun beni emekli etmemekle hata yaptığını, İdare Mahkemesine dava açmam halinde emekli olabileceğimi belirtti. Bende Emekli Sandığının emekli olamazsın yazısı ile Sayın TEZEL'in de yazısını dikkate alarak İdare Mahkemesine dava açtım ve davayı kaybettim.
    Bu defa, 5335 Sayılı Yasa ile 5434 Sayılı Yasanın 39/j maddesi değiştirilince Emekli Sandığına yeniden emeklilik için müracaat ettim. Emekli Sandığı "GÖREVE GİRİŞİMDE" % 40 oranında raporum olmadığı gerekçesiyle talebimi yeniden reddetti.
    Bence İlgili Kanun maddesine göre Emekli Sandığı doğru yapmıştır.
    Yeniden söylüyorum 5434 Sayılı Yasanın 39/j maddesindeki "Göreve Girişlerinde" ifadesi kaldırıldığı gün, çalışanların emeklilik hakkı bir bütün olacak ve eşitsizlik ortadan kaldırılacaktır.
    Saygılarımla

Üye
    c496l01 Avatarı

Son Giriş
    06.05-2010
    Saat
    12:03
    Yaşadığı Yer
    KOCAELİ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bir sorum olacaktı bu kanun TBMM'de hangi aşamada bir çok arkadaş merak ediyordur.Şayet yasalaşırsa eski %40'ları kapsayacakmıdır.Saygılarımla....

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

TBMM'ye henüz sev edildi. Komisyonlara girecek...

Üye
    lider334 Avatarı

Gerçek Adı
    ümit
    Son Giriş
    24.04-2018
    Saat
    12:33
    Yaşadığı Yer
    Uşak
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

bu tasarı bizim açımızdan vahimdir, bizim lehimize düzeltilmesi elzemdir.
    Saygılarımla...

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Lider 334;
    Söz konusu tasarının dediğiniz gibi özürlüler açısından vahim olduğu gayet açıktır.
    Ancak bu kampanya başlatılınca şahsen ben yüzlerce özürlünün bu konu ile ilgileneceğini ve düzeltilmesi için büyük çabalarının olacağını zannetmiştim...yanılışım.
    Gördüm ki; söz konusu Kanun Tasarısının bu hali ile Yasalaşması özürlülerin çok çok büyük bir bölümünü fazla ilgilendirmeyecek... bunun da başlatılan kampanyaya destek veren kişilerin parmakla gösterilecek kadar az olmasından anlamalıyız.
    Aslında söz konusu Tasarı "TÜM ÇALIŞAN ÖZÜRLÜLERİ İLGİLENİRDİĞİ GİBİ; ÇALIŞMAK, ÇALIŞMIYORSA DAHİ İLERİDE ÇALIŞMAK,ÜRETMEK VE EKONOMİK OLARAK BAĞIMSIZ OLMAK İSTEYEN DİĞER ÖZÜRLÜ KARDEŞLERİMİZİ DE İLGİLENİRMEKTEDİR.
    Belki bu gün ihtiyaç duyulmayan bir Kanun maddesi yarın en büyük ihtiyaç olacaktır.
    Saygılarımla

eren
    Misafir Üye
    eren Avatarı

ben basit konularda birle organize bir şekilde biz engelliler olarak engellilerin hakkını savunmazken
    örnek :
    iş-kur engellinin " beden işçisi " değilde " engelli işçi "olarak tanınması gibi ufak gibi gözüken bir sorun, ama bunun sayesinde bir çok iş yeri engelliye beden işçisi olarak bakıyor ve bu işe yatersiz diye deneme süresine tabi bile tutmadan GÜLE GÜLE. İş-Kur daki Memurlara selam söyle bizden diye alay bile ederken bu sizin temel sorunlarınızdan biri değil ama en temel sorun çalışanın emekliye ayrılma hakkı !
    işte buna gelince tüm engelli statüsünde çalışanlar hep bir araya gelirki bu dayanışma göz yaşartıcı olur genelde kasap et derdinde koyun can derdinde. genel anlamda herkes kendi derdine
    engelliler sitesi olarak birbirimizin sorunlarına yeterince duyarlı değiliz !
    ülkemizde 10 kişiden 1 i engelli statüsünde olursa olacağı budur daha sonra %40 %45 ve oradan %50 ye bile yüksele bilir
    İMF AB standartlarındaki engelli cetveli gelsin ona göre diğer ülkelerdeki gibi olsun şimdi eski cetvel ile yeni yasa bir sürü hatalı yanlış karara sebep olabilir bir çok engelli arkadaşımız madur olabilir !
    AB de nasıl sa aynısı tam gelsin böyle ekonomik olarak ülke kalkınması için %5 puan yükselierse daha çooooookkkkkkk yükselir !

Üye
    zekiunnu Avatarı

Son Giriş
    06.03-2006
    Saat
    22:27
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

sayin yetkililer artik yeter sakatlar sakatlar icin bir sey yapin hic bir sey yapmayin

Üye
    c496l01 Avatarı

Son Giriş
    06.05-2010
    Saat
    12:03
    Yaşadığı Yer
    KOCAELİ
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar adı geçen mail adreslerine lütfen mail bombardımanı yapalım, tepkisiz kalmayalım bu konuda uğraş veren site yöneticilerine teşekkürler.Bende basın kanalıyla yapılacak tepkinin daha çok ses getireceği kanaatindeyim.[/b]

Üye
    ==ORHAN== Avatarı

Son Giriş
    14.07-2015
    Saat
    14:27
    Yaşadığı Yer
    AKSARAY
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

İKİ KİŞİ ÜSTTEKİ YAZIYA BAKTIM DA ÇOK ÜZÜLDÜM. ARKADAŞ ÇOK UĞRAŞMIŞ OLMALI O YAZIYI YAZARKEN. HEM KISA KISA SATIR YAPMIŞ HEMDE SATIR ATLAMIŞ. BUNA NEDEN İHTİYAÇ DUYDU ANLAMADIM. ASLINDA BURDA YAZILACAK KONU DEĞİL AMA SORUN YERİNDE GÖRÜLSÜN İSTEDİM.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

erence, mesajını son kez düzelttim. Bundan böyle 2-3 kelimede iki satır atlayarak yazdığın tüm mesajları -içeriği ne olursa olsun- sileceğim.

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu kampanyayı neden emeklemeden koşmaya benzettiniz.
    1- Ortada bir Kanun tasarısı var. Dikkatinizi çekerim Tasarı diyorum.
    2- Söz konusu tasarı henüz TBMM gündeminde olmasına rağmen Komisyonlara gelmemiş.
    3- Yine bu tasarı hakkında Gerek Sivil Toplum Kuruluşları ve Gerekse Sendikalar devamlı görüş bildiriyorlar
    Şimdi bu tasarıya biz özürlüler olarak herhangi bir katkı yapmayalım mı? Yanlışları varsa (Özürlülerle ilgili olan maddelerde) düzeltilmesi için talepte bulunmayalım mı?
    Bunun emekleme ve koşmakla ne alakası var.
    Bizim yapamamız gereken eğer bir kampanya düzenlendi ise o kampanyaya katılmaktır. Yani DESTEK OLMAKTIR.
    Ayrıca böyle bir kampanyayı düzenleyen arkadaşımızı tebrik etmemiz gerekmektedir.
    Unutmayalım, devamlı olarak olayın olumsuz yönlerini düşünmek, işin kolayına kaçmaktır.... İnsanlar kaçtıkça da sonuca ulaşılmaz.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Arkadaşlar, bazıları gündemdeki yasa tasarılarını karıştırabiliyormuş, onun için açıklığa kavuşturmak istedim:
    Bizimle ilgili maddelerin (33-38-Geçici Madde 5 ve diğerleri) yer aldığı tasarı: SOSYAL SİGORTALAR VE GENEL SAĞLIK SİGORTASI KANUNU TASARISI: www.calisma.gov.tr/sgk/basbakanlik.pdf

Bizimle "alakası olmayıp", sadece isim benzerliği olan ve şu an TBMM komisyonlarında olan yasa tasarısı: Sosyal Güvenlik Kurumu Kanunu Tasarısı: www2.tbmm.gov.tr/d22/1/1-1153.pdf

Üye
    Bulent_7340 Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent YILDIZ
    Son Giriş
    31.12-2012
    Saat
    12:52
    Yaşadığı Yer
    KIRIKKALE
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Sevgili Bülentciğim engelli camiasına yönelik çalışmalarını takdirle izliyorum ve bir engelli olarak sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Babür Ağabeyin söylediği konuya katılıyorum. Zira bu ve benzeri uygulamalardan dolayı filtreleme sisteminin özellikle kamu kurumlarının web sitelerinde daha yaygın olduğunu düşünüyorum.

Bunun için Ankara'da bir protesto yürüyüşünün daha etkili olacağına, ve ses getireceğine inanıyorum. Yani Ankara'daki engelli arkadaşlarla birlikte, durumu müsait olan herkesin katılacağı bir yürüyüş; isteklerimizi duyurmada daha etkili olur sanıyorum.

Bu konuda sitede bir çalışma başlatılabilir ve bu da Bülent kardeşimin elindedir.

SELAM VE SAYGILARIMLA....

Sayfa 5 / 10 İlkİlk 123456789 ... SonSon