TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 4 / 10 İlkİlk 12345678 ... SonSon
Toplam 147 mesajın 46-60 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    10:36
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Sayın Oturanboğa;
    Sayın Ali TEZEL'in cevaplarını okudum ve şaşırdım.
    Yani şu anda sonradan (Çalışırken) özürlü olsa dahi Vergi İndirim Belgesi olan bir kişi Sakatlık statüsünden yararlanarak 5434 - 39/j maddeden yararlanarak emekli olabiliyor diyorlarsa , işte ben buradayım. Buyursun beni emekli ediversin.
    1- % 40 oranında Vergi İndirim Belgem var
    2- 22 yılımı tamamladım.
    İzah ettiğiniz gibi sakatlık kadrosu yok. sadece Devletimizin özürlüler için vermiş olduğu bir kontenjan vardır. Yanılmıyorsam bunun oranı da % 4 tür.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

5434 sayılı kanunun 39/j maddesi şöyleydi:

• "Sakatlıkları sebebiyle ilgili mevzuat uyarınca göreve alınanlardan en az 15 yıl fiili hizmeti bulunanların istekleri üzerine;"

5335 sayılı kanunla şöyle değiştirilmiştir ve halen yürürlüktedir:
    • "Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan fiili hizmeti 15 yıl olanların istekleri üzerine;"

Şimdi burada tarşıştığımız taslakta yer alan Geçici Madde 5 ile bu konu (madde değil) şu hale getirilmek isteniyor:
    • "Bu Kanunun yürürlüğe girmesinden önce sakatlık kontenjanından göreve başlayan ve T.C. Emekli Sandığına tabi bir göreve devam edip bu Kanunun malûlen emeklilik şartlarını taşımayanlardan onbeş yıl hizmeti bulunanlara istekleri halinde yaşlılık aylığı bağlanır."

Burada, "sakatlık kontenjanından göreve başlayan" ibaresi çok önemlidir. Zira bu tasarı, yasalaştığı tarihten önce çalışmaya başlayan, ama 'sakat statüsünde işe başlamayan'ları, -15 yılda- yaşlılık aylığı alma hakkından muaf tutmuş oluyor.
    Yanılıyor muyum?
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Helal olsun Bülent Bey;
    iyi araştırıyorsunuz valla ve kesinlikle yanılmıyorsunuz.
    Ben Emekli sandığı ile yapmış olduğum görüşme sonucunda, ya Sakatlık mevzuatından yararlanarak işe girmem veya Göreve girmeden evvel enaz % 40 oranında işgörememezlik raporum olması halinde 5434 sayılı Yasanın 39/j maddesinden yararlanabileceğim belirtilerek, aksi halde, ( yani çalışırken özürlü olmam durumunda) bu maddeden yararlanmamın söz konusu olamayacağı tarafıma bildirilmiştir.
    Şimdi sormak lazım. şayet Sayın Ali TEZEL'in dediği doğru ise Emekli Sandığına Vergi İndirim Belgemi göndererek emeklilik talep etmeme rağmen neden yukarıda belirttiğim yazıyı bana yazdılar. Sayın Ali TEZEL sanırım Emekli Sandığı Kanunu ile SSK Kanununu aynı kefeye koymuş.
    Saygılarımla

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    15:31
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.871
    Verilen Beğeniler
    4.124

Bu arada kampanyadaki 4. maddeyi daha iyi anlaşılması için şu şekilde değiştirdim:

• 4- Eskiden ve halen, kamuda, "Göreve girişlerinde, Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmeliğe uygun olarak alınmış ve raporda sakatlık oranı en az % 40 olanlardan (5434 Md. 39/j)" derken, yani işe girişte sakat statüsünde başlamak değil de sakat olmak ve bunu belgelemek yeterliyken, yeni düzenlemeyle bu, tasarının yasalaştığı tarihten önce işe girenler için iptal ediliyor. Bu tasarı yasalaştıktan önce işe girenlerin, -eski yasaya göre 15 yılda- emeklilik hakkından yararlanabilmeleri için sakat statüsünde işe başlamış olmaları şart koşuluyor. Yani tasarı yasalaştığı tarihten önce, normal statüde işe başlayanlar, ilerleyen yıllarda -15 yılda- emeklilik hakkından yararlanamayacaklar! (Tasarı Geçici Madde 5)
      Bizler, ne zaman olursa olsun, işe hangi şartlarda başlanırsa başlansın, bir yurttaşın sağlığının bozulup, çalışma gücünden belli oranda kaybetmesi halinde, o kişinin, sakatlık statüsüne dahil edilmesinin önündeki tüm engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Sakat statüsüne dahil olmak için sakatlığın ne zaman olduğuna bakılmamalıdır. Bir kişi sakatsa sakattır, değilse değildir.
      Ayrıca bu mantık/madde, sakatları sadece sakat statüsünde açılan kadrolara mahkum etmektedir. Ve sakat olan kişilerin sadece ve sadece sakat statüsünde açılan kadrolara başvurmasını şart koşmak, başta Anayasa'ya olmak üzere, Özürlüler Kanunu'nunda "Devlet, insan onur ve haysiyetinin dokunulmazlığı temelinde, özürlülerin ve özürlülüğün her tür istismarına karşı sosyal politikalar geliştirir. Özürlüler aleyhine ayrımcılık yapılamaz; ayrımcılıkla mücadele özürlülere yönelik politikaların temel esasıdır." diyen 4. maddesinin a bendine aykırıdır. Ve özürlüler aleyhine ayrmcılığı düzenleyen Türk Ceza Kanunu'nun 122. maddesinin 1/c bendine göre de suçtur.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    Nafiye Avatarı

Gerçek Adı
    Nafiye
    Son Giriş
    10.01-2018
    Saat
    00:50
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar geç oldu ama yolladım bende umarım yetkililere ulaşır ve dikkate alırlar.

Üye
    hayat233 Avatarı

Son Giriş
    02.09-2008
    Saat
    14:30
    Yaşadığı Yer
    İstanbul / Sarıyer
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

BENDE BUGÜN HABERDAR OLDUM VE GEREĞİNİ YAPIP MAİLLERİ YOLLADIM
    BENİM KATKIMIN BİR FAYDASI OLURSA ÇOK MUTLU OLURUM... :!:

Üye
    tek_tabanca Avatarı

Son Giriş
    23.02-2006
    Saat
    20:47
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende gönderdim ama oturanboğa'dan kopyaladım umarım bi faydası olur.
    bundan en çok ben etkilendim diyebilirim. devlette çalışıyoruz ben hayal kuruyordum emekliliğime şu kadar kaldı diye ama onuda kursağımızda koydular ya helal olssun. umarım bu yanlışlığı anlarlar geri dönerler.. zati hayatta hep sorun sorun neyse...

Üye
    aozce Avatarı

Son Giriş
    02.06-2010
    Saat
    21:11
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bende ilgili mail adreslerine gönderdim. Ancak bu şekilde fazla bir şey kazanabileceğimizi zannetmiyorum.
    Bu durumu basın aracılığı ile gündeme taşıyıp. toplumsal tepki yaratılması gerektiği kanaatindeyim. Ancak basının şu anki durumda ne kadar ses vereceği de şüpheli? Ancak genede basın için çalışmalar yapılması mantıklı olacaktır.
    Saygılarımla,
    aozce

Üye
    basari Avatarı

Gerçek Adı
    başar
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    20:57
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    47
    Verilen Beğeniler
    0

Bende gönderdim :wink:

Üye
    aozce Avatarı

Son Giriş
    02.06-2010
    Saat
    21:11
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

bu konuda bulabildiğim tv, gazete ve yazarlara mail olarak gönderdim. Belki birinin dikkatini çekerde ilgilenirler.
    Saygılar

Üye
    Oya Tekin Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bir süredir bu konu da ne yapabiliriz diye düşünüyorum. Ciddi anlamda yaptırımımız olmalı yarın geç olmadan. İki gündür bakıyorum neredeyiz diye ama ne acıdır ki gereksiz onca şey için sayfalar dolarken biz yine böylesi hayati bir konu için duyarsız kalmışız. Sonra da ah vahlarlar zaman. Uyumayın arkadaşlar verilmiş haklarınız alınıyor. Bugün sesinizi çıkarmazsanız yarın her şey çok geç olacak. Bir an önce parmaklar çalışmalı.

Gelelim ne yapabilirize.Evet basını mutlaka yanımıza almalıyız. Ama sadece email yollamak yetmiyor. Yasal anlamda ne yapabiliriz? Kitlesel bu olaya sahip çıkmak için ne yapabiliriz. Ben derim ki yurt genelinde ortak bir hareket yapalım. Bu konuda İzmir'de gerekli alt yapı için görüşmeler yapacağım ama tüm yurda yayılan bir şey olmalı. Ve bunu kazanana kadar da devam eden etkili eylemler olmalı. Sözde bizi temsil eden kurumlar neredeler? Yine sessiz mi kalacaklar ben bunu merak ediyorum? Şu an tam zamanıdır kenetlenmenin yapacağımız her ne ise ortak basın bildirileri ile bunu duyurmalı ve eğlemlerimiz de basının desteğiyle ses getirmeliyiz. Ayrıca Bülent ben email adreslerine AB'nin Engellileri Entegrasyon Biriminin Grup Başkanının email adresini Engelliler için Hizmetler Arası Grubun, Üye Devletler Engellilik için Yüksek Düzey Temsilciler Grubunun, Avrupa Parlementosu Engellilik İnter Grubunun da email adreslerinin eklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Bir ingilizce metin hazırlayabiliriz. Ayrıca avrupa engelliler sayfalarında da bu sorunumuzu gündeme getirmemiz mümkün. Gerekli Türkçe metin hazırlanırsa ben ingilizce tam çevirisini yaptırırım. Bu grupların email adresleride ulaşabildiğim kadarı ile şöyle;

Birim başkanı; wallis.goelen@cec.eu.int, ydruart@awiph.be, paul.kempeneers@vlafo.be, empl-pwd-info@cec.eu.int , empl-info@cec.eu.int

Ve sanırım en etkili seside AB'ye yolladığımız emaillerle alabiliriz. Ama önce parmakların iyi çalışması lazım. Uyanın millet öyle üç beş emaille bu iş olmaz çok yüksek rakamlarda sesimizi duyurmalıyız hakkımızı da almalıyız.

Üye
    koselim Avatarı

Son Giriş
    05.11-2019
    Saat
    14:37
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bu konuyu gündeme getirenleri esefle kınıyorum.Bizler için yapılacak işler bunlarmı bizler daha güzel işlere layık değilmiyiz.Özürlü kardeşlerimiz için istihdam yolları aranacağına düştüğümüz durumlara bakın Allah aşkına

Saygı değer Özürlü milletvekillerimiz neden haklarımızı savunmuyorlar bu konu hakkında bu kadar aciz olmasınlar lütfen

Üye
    banderas Avatarı

Son Giriş
    02.10-2019
    Saat
    16:43
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

WALLA HİÇ KİMSEYİ E-MAİL GÖNDERMELERİMİZİ FAZLA BİR KAALE ALDIKLARINI ZANNETMİYORUM ÇÜNKİ ÇOGU SİYASET LE UGRAŞAN ARTI BU TASARILARI HAZIRLAYAN SAYIN VEKİLLER VS ALAYI LÜMPEN

BEN DERİMKİ ÜLKEYİ TERKEDELİM.!!!
    VE CİDDİYİM AMA BU ÜLKEYİ DEGİL
    BU ÜLKEYİ BU HALE VE GARİBANLARI HEP EZENLERİ TERKEDELİM BEN BU ÜLKEYE %60 LA GUNEYDOGUDA GÖREV YAPTIM ŞEREFİMLE HEMDE

Üye
    mustafa7636883 Avatarı

Son Giriş
    22.11-2006
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Sayın Koselim.
    Neyi kınıyorsunuz. kınadığınız nedir.
    Eğer özürlü insanların işe girişleri, çalışma hayatındaki zorlukları, özürlülerin emekliliği gibi konular gündeme gelmeyecekte, başka olaylar mı gündeme gelecek bu sitede.
    Çalışan bir özürlü emekli olamadığı müddetce ve söz konusu kadrolar da dolu olduğu sürece neyin istihdamını yapacaksınız.
    Asıl kınanması gerekenler KINIYORUM diyenlerdir.

Üye
    ugurzafer Avatarı

Son Giriş
    15.05-2008
    Saat
    16:13
    Yaşadığı Yer
    Balıkesir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: mustafa7636883
    Sayın Oturanboğa;
    Sayın Ali TEZEL'in cevaplarını okudum ve şaşırdım.
    Yani şu anda sonradan (Çalışırken) özürlü olsa dahi Vergi İndirim Belgesi olan bir kişi Sakatlık statüsünden yararlanarak 5434 - 39/j maddeden yararlanarak emekli olabiliyor diyorlarsa , işte ben buradayım. Buyursun beni emekli ediversin.
    1- % 40 oranında Vergi İndirim Belgem var
    2- 22 yılımı tamamladım.
    İzah ettiğiniz gibi sakatlık kadrosu yok. sadece Devletimizin özürlüler için vermiş olduğu bir kontenjan vardır. Yanılmıyorsam bunun oranı da % 4 tür.
    bende mustafa abinin durumundayım 20 yıllık memurum ve %40 özürlüyüm vergi indirimim de var emekli sandığına bizzat gittim ve bir uzmanla görüştüm kesinlikle emekli olamıyoruz sadece malülen emekli şansımız var oda sağlık kurulu raporuyla mümkün yani sağlık kurulu malülen emekli olur çalışamaz raporu vermesi lazım ali bey gelsin benide emekli etsin edebiliyorsa mailleri gereken yere gönderdim inşallah bu haksızlıklar giderilirç
    çalışmalarında başarılar diliyorum sayın bülent bey

Sayfa 4 / 10 İlkİlk 12345678 ... SonSon