TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 8 12345 ... SonSon
Toplam 115 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    yakamoz_sulo Avatarı

Son Giriş
    28.01-2017
    Saat
    17:43
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba.Engelli vatandaslar bu bakıcı parasından nasıl faydalanmaktadır?Emeklı olan yada calısan engellı kişiye bakan kişi ailesinden yada ailesinden olmayan bakıma muhtac engellı ınsanlar bundan nasıl yararlanabılır. Nereye nasıl bavurmamız gereklıdır.Tesekkurler

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    00:18
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    http://www.engelliler.biz/forum/evde...-ve-surec.html
    Evde bakım aylığı için özürlü bireyde şu üç şart aranır:
    1. % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunun olması.
    2. Bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunması.
    3. Gelir kriterlerinin uygun bulunması.

Bu 3 şarttan birinde bile uygun bulunmasın evde bakım ucreti bağlanmaz.

Gelir kriterleri için şu linki dikkatle inceleyiniz:http://www.engelliler.biz/forum/evde...-dahildir.html
    Eğer kişi başına düşen aylık gelir 423 TL'yi geçiyorsa gelir açısından uygun bulunmaz.
    Emekli olması, sigortalı olması vs gelir açısından sorun olmaz. Önemli olan kişi başına düşen aylık gelirin belirtilen sınırı geçmemesidir.

Bakıma muhtaçlık kriterlerini dikkatle inceleyiniz. Evde bakım için başvuran özürlü birey bakıma muhtaç bulunduğu takdirde yani Bakım Hizmetleri Değerlendirme Heyetinin bakıma muhtaç oldugu konusunda olumlu kanaat bildirmesi durumunda evde bakım aylığı bağlanır. Aksi takdirde baglanmaz.

Şimdi evde bakım aylığı için başvuran özürlü bireyin çalışması durumuna bakalım...
    Uygun raporu olan özürlü birey şu iki açıdan degerlendirilir:
    1. Bu birey, çalışıyorken gelir kriterleirne uyuyor mu? Cevap "evet"se bu açıdan sorun yok.
    2. Bu birey, çalışıyorken bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyor mu?
    Eğer çalışıyorken işe gidişte, işyerinde; bakıcısına ihtiyaç duymuyorsa (servis imkanı, İşyeri tuvalet ve bina erişiminin engelliye uygun olması, İşyerinde kendi özrüne uygun işini yapıyor olması vs imkanlar sebebiyle) Heyet, bakıma muhtaçlık açısından olumsuz degerlendirebilir. Çünkü evde bakım aylığı bakıcıya 7/24 saat karşılığı hizmeti karşılığı ödeniyor. Engelli birey günün 24 saatinin diyelim ki 8 saatinde bakıcısına ihtiyaç duymuyor. Bu durumda bakıcıya 7/24 saat bakım hizmeti karşılıgı ödenen bakım aylıgı ödenmez.
    Ama çalışan engelli bireyin işe gidişinde olsun dönüşünde olsun bakıcının hizmet vermesi söz konusu ise ve evinde olsun olmasın gunun 24 saati ve haftanın 7 günü bakım hizmetini sağlıyorsa Heyet bu konuda rahatlıkla ikna olur ve olumlu kanaat bildirir.
    Bir de şurası da önemli:
    Engelli birey çalışıyor, işine servisle gidiyor ve işyerinde kimseye ihtiyaç duymuyor ama evinde olsun işyeri dışında ev ve sosyal yaşamında olsun bakıcısına surekkli olarak ihtiyaç duyuyorsa, bakıcısı gunun 24 saatlik bakımını yapıyor ve işyerinde başkasına bu yuzden yani bakıcısı bakım hizmetini zaten sagladıgından dolayı lüzum duymuyorsa bakım aylığı baglanır.
    Bu konuda uygulama açısından çoğu yerde bakım hizmetleri degerlendirme heyetinin "Engelli birey zaten çalışıyor ve işte bakın, gunun 8 saatini bakıcıya ihtiyaç duymadan geçirior!" diye standart bir görüşe sarılarak bakıma muhtaç engellielri magdur bırakmasını dogru bulmadıgım gibi yasal da bulmuyorum. Böyle bir durumda itiraz edilmeli ve gerekirse mahkeme kapısına dayanılmalıdır.
    Çünkü tekrar ediyorum bir bakıma muhtaç engelli gunun 8 saatini bakıcısı olmadan ama onun sagladıgı hizmetle dışarıda rahatlıkla geçirebilir. Burada 3. bir kişi yok çünkü. Sadece servisle gidiyor geliyordur diyelim hadi. Ama onun öz bakım hizmetleri olsun, hatta giydirilmesi olsun bu gibi çoğu ihtiyacı karşılanarak işe gonderiliyordur zaten. İŞte bunun gibi çoğu detay çalışan bakıma muhtaç özürlü için önemli ve dikkate alınması gereken kriterlerdir.
    Bütün bunlar gibi bakıma muhtaçlık açısından önemli kriterleri yok sayıp çalışan engellinin bakıma muhtaçlıgını standart bir bakış açısıyla degerlendirmek, hakkaniyetle bagdaşmadıgı gibi eger durumu bakıma muhtaçlık kriterlerine uyuyorsa (çalışıyorken) ve sırf çalışıyor diye (3 şarta da uygun olmasına ragmen bile) evde bakım aylıgı baglanmıyorsa yasal da değildir.
    ...
    Kimlerin bakıcı olabileceğine dair de yine şurayı okuyunuz:http://www.engelliler.biz/forum/evde...-dahildir.html

Üye
    yakamoz_sulo Avatarı

Son Giriş
    28.01-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    suan ben calısıyorum ve 24 saat kardesim yanımda ve ona ıhtıyacım var.
    onun maas alması ıcın sartlar kısa ve oz nedır? cunku bana bakıyoo. yada ıllakı akraba olması sart mı bu bakıcının...
    tssekkurler

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

Kardeşin bakıyor di mi sana? Yani akraban? Doğru anladıysam evet, kardeşin bakıcın olabilir.
    Bunun için baglı bulundugunuz il/ ilçe sosyal hizmetlere (eski adıyla bu) başvurun:http://www.engelliler.biz/forum/evde...-ve-surec.html
    Evet bakıcının akraba olması şart:http://www.engelliler.biz/forum/evde...-dahildir.html

Kişi başına düşen aylık geliriniz 423 TL'yi geçmiyorsa ve diğer şartlara da uygun bulunursanız aylık baglanır. Aksi takdirde baglanmaz.

Üye
    yakamoz_sulo Avatarı

Son Giriş
    28.01-2017
    Saat
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

ama onun calısmamısı gerekıyor herhal de demi...oda benım yanımda calısıyor...
    vallahı bu ısı nasıl hallaedecegız bılmıyorum...bır arakadasın annesı var o ev hanımı o na soyledım olur dede ama ıllakı akrabamı olması gerekıyoo?

Üye
    yadigar65 Avatarı

Gerçek Adı
    Sahir
    Son Giriş
    16.03-2012
    Saat
    20:17
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

benim babam yüzde 70 bedensel özürlü raporu var ben kızıyım ve eşimden ayrıldım erkek kardeşim annem babam birde ben evde yaşıyoruz babamın maaşı 1 milyar erkek kardeşim bekar yanlız erkek kardeşimin üstünde plakalı taxi bulunmakta babama ben bakıyorum ben babama bakım bakım parası alabilirmiyim ? evimiz kira babamın malı mülkü yok .babam emekli emekli sagdigindan emekli teşekkürler.

Üye
    ş_i_f_a Avatarı

Gerçek Adı
    musa
    Son Giriş
    05.01-2022
    Saat
    15:26
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

babanızın maaşı ve erkek kardeşiniz üzerinde ki ticari taksinin aylık geliri toplamı 4x423=1692 tl yi geçerse evde bakım ücreti için belirlenmiş orandan fazla geliriniz olduğu için alamazsınız. kira giderleri vs. dikkate alınmaz.

babanızın maaşı belli,kardeşiniz taksiden aylık ne kadar kazanıyor?

Üye
    krmygtr Avatarı

Son Giriş
    17.07-2013
    Saat
    01:38
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar kayınpederim 5 ay önce felç oldu.Sağ eli, ayağı tutmuyor.Konuşamıyor da artık.Hayatını tek başına idame ettiremez.Sorum şu:Kaynanam evde bakım maaşı için başvuru yapabilir mi?Kaynanam "Başvuru yapabilmek için en az 8 ay geçmesi gerekir." gibi bir şey duymuş bir yerden.Bu duyumun aslı var mı?5 aydır el ya da ayakta hareket yok.Kayınpeder 900 tl emekli maaşı olan biri idi.Bir de kirada evleri var.300 tl civarı geliri var.O da düzenli değil.7-8 aydır kirayı vermiyormuş sanırım.Resmi kaydı da yok kiradaki evin sanırım.Saygılar...

Üye
    polat_01 Avatarı

Gerçek Adı
    mehmetcann
    Son Giriş
    15.06-2013
    Saat
    13:00
    Yaşadığı Yer
    adana merkez
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar ben /87 vergi indirimiyle emekli oldum. üstüme kayıtlı özürlü otom var..şu an çalışmıyorum ve 720 tl aylıktan başka bi gelirim yok.3 çocuk sahibiyim.Eşim evde bakım maaşı için baş vursa onaylanırmı..ve Nereye muracat etmesi gerekiyor.cvp yazarsanız sevinirim.

Üye
    Kalem Avatarı

Son Giriş
    10.02-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1.045
    Verilen Beğeniler
    245

krmygtr, öncelikle bulunduğunuz il aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvurun.
    Kurum, sizi yetkili bir hastaneye sevkeder. Tabi bunu özürlü sağlık kurulu raporunun olmadığını düşünerek yazıyorum.
    Eger % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporu alırsanız bu anlamda bu şartı sağlamış olursunuz.
    gelir kriterleriniz degerlendirilir. Kişi başına düşen aylık miktar 467 lirayı geçmiyorsa gelir açısından da uygun bulunursunuz:http://www.engelliler.biz/forum/evde...-dahildir.html
    Bakıma muhtaçlık kriterleri açısından degerlendirilirsiniz. Bu konuda da sorun yoksa aylık baglanır.

Yukarıda saydığım 3 şarttan birinde uygun bulunmayın aylık baglanmaz.
    başvurunuz alındıktan sonra bakım Hizmetleri Degerlendirme heyeti hanenize ziyarette bulunur. Yukarıda saydığım şartlar açısından degerlendirir ve bakım raporunu hazırlar. heyet olumlu kanaat bildirmişse aylığınız baglanır.

Mehmetcan, % 50 ve üstü "ağır özürlü" ibareli özürlü sağlık kurulu raporunuz varsa bulunduğunuz il aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne başvuracaksınız.

Kişi başına düşen aylık geliriniz 467 lirayı geçmiyor olması gerek:http://www.engelliler.biz/forum/evde...-dahildir.html
    En önemlisi de bakıma muhtaçlık kriterlerine uygun bulunmanız ve bu yönde Bakım hizmetelri Degerlendirme heyetinin olumlu kanaat bildirmesi gerek aylık almanız için.
    Saydığım 3 şarttan birinde bile uygun bulunmazsanız evde bakım aylıgı alınamaz.

Sorularınız için alo 183'ten de bilgi alabilir aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz.

Üye
    ail özdemir Avatarı

Gerçek Adı
    toloy toloy
    Son Giriş
    18.03-2015
    Saat
    16:42
    Yaşadığı Yer
    sivas
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

anneme evde bakım maaşı için rapor alcağız ilk başvuracağımız yer il aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne dilekçe yazıp onlarda bizi bizi hastaneye mi sevk yapacaklar

Üye
    womanizer Avatarı

Gerçek Adı
    YUXEL-67
    Son Giriş
    17.11-2020
    Saat
    11:38
    Yaşadığı Yer
    ZONGULDAK/EREĞLİ - AYDIN
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

kardeşim halen 630 tl alıyor.700 die açıklanmamışmıydı bakım maaşları?

Üye
    dumm Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    09.08-2013
    Saat
    23:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

evde bakım maşı manka matikla çeke çeke bilirmiyiz acaba

Üye
    dumm Avatarı

Gerçek Adı
    murat
    Son Giriş
    09.08-2013
    Saat
    23:10
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

meb abla benim ağır özürlü raporum var maş aliyorum adıma araba alırsam maşım kesilirmı acaba yardımci oolursan sevinirım tşkler

Üye
    luminious Avatarı

Son Giriş
    16.08-2013
    Saat
    11:23
    Yaşadığı Yer
    balıkesir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Temmuz zammında maaş tututyor fakat başvuruyu ne zman yapmalıyım

Sayfa 1 / 8 12345 ... SonSon