bu TC devletinde olmayacak olmayan hiçbişey olamaz herşey olabilir
akşam yatıp sabah kalktığımızda bi yasa değişiyor,dediğinizde olabilir
Selamlar %80 ağır engelliyim.
2 yıl kadar önce evde bakım parası için müracat ettik şu an itibari ile eşim almakta.
3 yıl önce ağır bir beyin hastalığı geçirerek engelli kaldım.
Malulen emekli oldum 1100 TL maaş bağladılar.
2 kızım ve eşimle 4 kişi yaşıyoruz.
Evde bakım maaşı başvurusu sırasında hiç bir hatalı bilgi verme yoluna gitmedik.
Evim ve arabam var.
Sitelerde dolaşırken evi olanların bakım maaşlarının kesileceği konusunda yeni bir yasal düzenleme olduğu ile ilgili bir haber okudum.
Bu konuda bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
Teşekkürler;
bu TC devletinde olmayacak olmayan hiçbişey olamaz herşey olabilir
akşam yatıp sabah kalktığımızda bi yasa değişiyor,dediğinizde olabilir
ewet bnde duydum ewınde sgk lı calısan yada ewı arabası esının yada kendı uzerıne olanların kesılıomus yasasın tayyeppppp
@burhan uzun bir ev ve araba engelliye hak bu sebebten dolayı keseceklerını düşünmuyorum
CHP nin son oyunu bu arkadaşlar bu haber sadece chp yi destekleyen bir televizyon kanalında ve gazetelerinde çıktı.Başka bir kanalda ve gazetede çıkmadı.CHP Nasıl olurda AKP nin oyunu Azalta bilirim nasıl olur da iktidara gelebilirim çabası içinde.siz siz olun sakin bu oyuna gelmeyin.
mehmet akif;
niye, yalan bi haber olamaz ateş olmaya yerde duman çıkmaz.
akp engellinin var olan hakkını engelli maaşınnı bile kesme peşinde
burda akp yi savunma chp yide kötüleme
eminim ki bu sitede bende dahil olmak üzere akp ye oy verecek kimse yoktur.
Uyumuyoruz, uyarıyoruz! Haklarımızı almak için 28 Mart’ta battaniyelerimizi kuşanıp 24 saat oturacağız
Engelli aylığı ve evde bakım ücretlerini düzenleyen 2022 ve 2828 sayılı yasalarda yapılan değişikliklere tepki gösteren 164 sivil toplum örgütü beklentilerini içeren bir dosyayı Meclise sundu. Söz konusu yasada yapılan değişiklikle yardım alan ihtiyaç sahiplerinin açlıkla yüz yüze kalacağını savunan Ortopedik Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı avukat Turan Hançerli, Meclise sundukları taleplerin kanun değişikliğine eklenmesi için 28 Mart’ta ülke genelinde eylem yapacaklarını duyurdu. “Uyumuyoruz, Uyarıyoruz” sloganıyla tüm illerde eşzamanlı yapılacak eylem, 24 saat sürecek.
‘İHTİYAÇ SAHİPLERİ AÇLIKLA YÜZ YÜZE KALIYOR’
Türkiye’de 9 milyon engelliyi ve bir o kadar da yakınını doğrudan ilgilendiren bir haksız uygulamaya dikkat çekmek istediklerini dile getiren Ortopedik Engelliler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve TSD Başkan Yardımcısı avukat Turan Hançerli, “Engelli aylığı ve evde bakım ücretlerini düzenleyen 2022 ve 2828 sayılı yasalarda yapılan değişikliklere göre, artık ihtiyaç sahibi bireylere, kendi gelirlerine bakılarak değil, aile ve akrabalarının toplam gelirleri ölçü alınarak yardım yapılıyor. Bu durumda, yardım alan ihtiyaç sahiplerinin büyük bir bölümü zaten yetersiz miktarda maddi yardım imkânını da kaybedecek, birçoğu ’açlıkla’ yüz yüze kalıyor” açıklamasında bulundu.
MECLİSE SUNULAN YASA DEĞİŞİKLİĞİ GÜNDEME ALINMADI
Bu durumun değişmesinin aslında mümkün olduğunun altını çizen Hançerli, 164 engelli sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa hazırladığı ve engellilerin hak kayıplarını ilgilendiren yasaların değişmesi için yeni bir yasa tasarısı hazırladıklarını dile getiren Hançerli, “Kanun tasarısını Ak Parti, CHP, MHP ve HDP Grup başkan vekillerine ve farklı siyasi partilerden çok sayıda milletvekiline anlattık. Tüm siyasi temsilciler, bizimle hemfikir olduklarını belirterek, hazırladığımız değişiklik teklifini haklı ve yerinde buldular. Önerdiğimiz yasa değişikliği teklifimizi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı ile Yaşlı ve Engelli Genel Müdürü’ne de anlattık. Bakan yardımcısı ve Genel Müdür, bu değişikliğin haklı ve gerekli olduğunu ifade ederek, bu yönde çalışacaklarının sözünü verdiler. Görüşmelerden ve bize verilen sözlerin üzerinden iki ay geçmesine rağmen, beklenen yasa değişikliği Meclis’in gündeminde yer bulamadı ve kanun değişikliği gerçekleşmedi” görüşünü dile getirdi.
28 MART’TA ÜLKE GENELİNDE 24 SAAT BATTANİYELİ EYLEM YAPILACAK
Meclis’e sundukları kanun değişikliğinin gerçekleşmesini sağlamak amacıyla 28 Mart’ta ülke genelinde eş zamanlı eylem yapacaklarını duyuran Hançerli, “Türkiye’nin eylem yapılabilecek tüm illerinde, ‘Uyumuyoruz! Uyarıyoruz!’ sloganıyla, 28 Mart saat 13.00’ten 29 Mart saat 13.00’e kadar oturma eylemi gerçekleştireceğiz. Bu oturma eylemlerimizin belirtilen gün ve saatte İstanbul’daki adresinin, Beyoğlu Galatasaray Lisesi önü. Battaniyelerimizi kuşanıp 24 saat oturacağımız bu eylemlerde engelli, yaşlı ve muhtaçların sorunları ve haklarını tartışacağız. Yanı sıra çeşitli etkinlikler gerçekleştireceğiz. Engelli yurttaşlarımızın yanı sıra, yeni mağduriyetlere itilen 65 yaş üstü vatandaşlarımız ile evde bakım ücretleri kesilmeyle karşı karşıya kalmış tüm bakıma muhtaç yurttaşlarımızı bekleyen yeni haksızlıklara karşı, sesimize bir ses katmanızı ve bu sorunun çözümünde bizlere yardımcı olmasını istiyoruz” çağrısında bulundu.
Yusuf Yavuz
.....
merhaba bu haberi yenilerde mi duydunuz?
2 ay önce bakım maaşı için eve yetkililer geldi kontrol için, bizde sorduk bu durumu ama hiç bir sorun teşkil etmeyeceğini söylediler, hasta olan kişiye iyi şartlar altında bakılması için ev ve araba olması gerekir mağdur olmamak için. tek şart : size ek gelir getiren bir durum olmaması gerek, örnek: kirelik ev ve ticari araç gibi.. onun dışındaki herşey normal.
Arkadaşlar geçen günde bir arkadaşa kapak attım.
Bu sıralar seçim zamanı yaklaştığından arkadaşın dediği gibi engelliler üzerinde oynanıyor. Haklarının kesileceği vs. gibi söylentiler dönüyor.
Hakları kesilmeyecek ancak bu hakkı elde etmek için bazı zorluklar koyuldu oranlar düşürüldü tek sıkıntı bu bunun dışında diğer türlü haberler yalan dolan. AKP yada diğer iktidara gelecek partiler istikrar elde ettiklerinde verilen hakkı alma yoluna gitmezler.
Ancak Seçim sonrası hükümet değişir ülke yönetilemez hale gelirse sıkmaya başlarlar.
Saygılar..
secım gecsın bakın bakalım 2022ler kesiliyomu kesilmiyomu hala masal anlatıyorlar hayret bışey ya ..ne halınız varsa gorun .
yonetmelık açık 1,1,2015-31,12,2015 arası herkesın ışı bıtıcek.
nekadar konuşmanız bozukyaaa tayyep diyecek kadar ne kadar küstahsın beeeeee sennnnnn .. biraz saygı öğren sonra iyi araşdırr konuşş her konuşuluna inanacak kadarmı beynin var seninnnnn ....
Benm evim yok işim yok kardeşim çalışıyor diye vermiyorlar. Adaletsizlik var bence bütün bakım maaşları kaldırıp yeni bir maaş şekli getirilmeli.
Takunyali diyen denyo sen parmak arası terlikmi kullanıyor sana kim bu sekil hakaret etme izni veriyi allah ıslah etsin ayni muhalefet partileri gibi hep hakaret hep ülkeyi germek başka bir şey değil sevmesin oy vermez amerikada bile secim zamanı büyük kavgalar olur fakat secim bittikten ten sonra muhalefeti de başkanım der saygı duyar bizdede adamı her türlü kılığa sokmaktasiniz hakaretler ülkeyi germekle olsa olsa bizim engeli maaş lari verecek bir hükümet te bulamayacagiz eleştiriden çok hakaret allah ıslah etsin beğenmez sin 3 ay sonra secim var oyunu inandığım birine verirsin sana bu ülkenin cumhurbaskanina hakaret etmek düşmez takunyalı diyerek terbiyesiz
@mavi-tutku ;
Açta bir ilgili yönergeyi oku kafana göre atıp tutmakla olmuyor bu işler size ait olan ewin expertiz değerinin 1/120 gelir olarak kabul ediliyor yani 120 Milyarlık ewin varsa 1 Milyar gelirin var demek bu da aylık alamazsın demek ne bakım aylığı, nede 2022 ayrıca arabada da en fazla 10 Milyarlık araba alabiliyorsun bildiğim kadarıyla. Daha fazlasında gelir kriterini geçmiş oluyorsun.