TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 8 / 9 İlkİlk ... 456789 SonSon
Toplam 123 mesajın 106-120 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Makiyato Avatarı

Son Giriş
    02.11-2023
    Saat
    21:22
    Yaşadığı Yer
    İzmir-Stockholm
    Alınan Beğeniler
    64
    Verilen Beğeniler
    94

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Doktor cihaz kullanılmasına karar verdikten sonra kaç gün içinde bu cihaz için sgk yada ilgili kuruma başvurmak zorundayız? Bunda bir süre varmı? Ben doktordan cihaz için raporu bugün alsam başvurumu MAyıs ayı gibi yapsam olurmu?

Üye
    Baydar 45 Avatarı

Son Giriş
    02.10-2021
    Saat
    08:15
    Yaşadığı Yer
    Manisa
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    2

Zaten Değerlendirdiniz! 2
    Reçete olarak yazıyorlar yanlış hatırlamıyorsam 3 yada 5 gün gibi bir süresi olması lazım ancak 30 gün içinde aynı rapor ile başvuru yaparak tekrar yazıyorlar bu süre geçerse en baştan test yapılması gerekiyor demişti bana medikalci siz yinede bir medikalci ile görüşüp doğrusunu onlardan öğrenin garanti olsun

Üye
    Makiyato Avatarı

Son Giriş
    02.11-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir-Stockholm
    Alınan Beğeniler
    64
    Verilen Beğeniler
    94

Özellikle burun kısmına baskı yapmayan iz bırakmayan maske olarak ne önerirsiniz gençler.

Üye
    oguzgun Avatarı

Son Giriş
    16.02-2020
    Saat
    12:04
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar bende devilbiss oto cpap cihazı kullaanıyorum. 2014 yılından beri aralıksız kullanıyorum. Son zamanlarda maske ile büyük sorunlar yaşamaya başladım. İlk maskem cihazla gelen yüzü saran burun maskesiydi. Zamanla deforme olunca fisher paykel nasal pillows mask dan aldım. Çok pratik ve sadece burun deliklerine giren bir yapısı vardı ve rahattım ama arada hava kaçağı yapıyordu. En büyük dezavantajı ise sürekli hava üflemesinden dolayı yanınızda eşinizi aşırı rahatsız ediyor ve sizde hava karsıdakine gitmesin diye sekilden sekle giriyorsunuz. Bu nedenle sürekli aldığım medikale gittim durumumu anlattım ve bana kesinlikle ne karşıya hava üflemeyen nede kaçak yapmayan diye fisher paykel in eson sanırom burnu içine alan ilkkez devilbis cihaz ile gelen maskeye benzer daha ufak maske verdi. bu maske ile iki aydır hayatım kabusa döndü. Sağa dönüp kafama göre cırt cırtları sıkıyorum sola döndüğümde yandan tısss hava kacıyor enson kacırmadığı pozisyonda uykuya dalıyorum. Sabaha yorgun bitkin gün boyu baş agrısı ile uyanıyorum. cihaz değerlerine baktığımda hava kaçağı görünmüyor ve günlük ahi 1.5 gösteriyor. Ama hava kaçağını ben daha uyumadan önce bildiğim halde cihaz görmüyor. Bana lütfen Allah rızası için en iyi burun maskesi sorun yaşamatmayacak bir marka model ve nerden alabilirim tavsiyede bulunun. Günlerim kabusa döndü. İnternette onlarca maske var ama sağlığım iyiye gitmiyor onları alıp test edecek halim yok. Otomatik cpap kullanan ve agzı kapalı uyuyan biri için en uygun yüksek basınca dayanıklı bir burın maskesi istiyorum.

Üye
    Mutlu678 Avatarı

Son Giriş
    23.02-2020
    Saat
    23:30
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    10
    Verilen Beğeniler
    0

Philips + burun maskesi
    Alırsanız yetkili bayii den alın, Philips öğrenebilirsiniz.

Üye
    berk3435 Avatarı

Son Giriş
    12.01-2021
    Saat
    11:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    8

Arkadaşlar cihazı kullanmama rağmen geceleri halen uyanıyorum. Sabahları çok yorgun ve halsiz oluyorum. Lütfen bişey tavsiye edin! Ne yapmalıyım? Tekrar randevu alıp gitmeyi düşünüyorum.

Üye
    Baydar 45 Avatarı

Son Giriş
    02.10-2021
    Saat
    08:15
    Yaşadığı Yer
    Manisa
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    2

@berk3435

Aynı dert bende de var 5 aydır kullanıyorum ama çok sık uyanıyorum ve pek bi fark göremedim şimdiye kadar sanki

Üye
    berk3435 Avatarı

Son Giriş
    12.01-2021
    Saat
    11:25
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    8

@Baydar 45

Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Bir çözüm bulabildiniz mi? Ayrıca bu konuyla ilgili bir başlık açtım. Umarım tavsiyeler gelir.

https://www.engelliler.biz/forum/eng...ml#post2307711

Üye
    hasko Avatarı

Son Giriş
    24.09-2023
    Saat
    19:27
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    3

sgk apne cpap cıhazına ne kadar para vermektedır ssk stok cıhazı varmıdır. bu cıhazı almak gücüm yoktur bılgı veren arkadaşlar varmıdır beklıyorum
    TEŞEKKURLER EDERIM

Üye
    Makiyato Avatarı

Son Giriş
    02.11-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir-Stockholm
    Alınan Beğeniler
    64
    Verilen Beğeniler
    94

Cpap cihazlarda 702 TL ödüyor. Siz nakit alıyorsunuz yaklaşık kırk gün sonra sgk ödüyor. Ben respahc diye bir cihaz aldım. Türk malı gayet iyi ancak benim maskede sıkıntı var, o yüzden pek kullanamıyorum, Cihazdan ziyade maske önemli

Üye
    Akman1981 Avatarı

Gerçek Adı
    Tevfik
    Son Giriş
    12.02-2023
    Saat
    18:46
    Yaşadığı Yer
    Çanakkale
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    0

Selamün aleyküm arkadaşlar bipap ST cihazı kullanıyorum cheyne stokes solunum olduğu için ASV cihaz almam gerekiyor respirox 10000 TL dediler resmed löwenstein 55 60000 TL arada çok fiyat farkı var respirox önerirmisiniz kullanan varmı teşekkür ederim hayırlı geceler.Farklı bir cihaz önerisi olan varmı.

Üye
    hacklan Avatarı

Son Giriş
    18.10-2022
    Saat
    12:33
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    4
    Verilen Beğeniler
    1

Cpap cihazı için ben de otomatik basınç ayarlı philips Dorma500 kullanıyorum. Aldığım zamanlar daha iyi modeller de vardı ama pahalı diye eski model almıştım. Maske olarak da 5 yıldır burun deliğine giren yastıkçıklı maskelerden kullanıyorum. Tam yüz maskeleri zor kullanılıyor ve kaçaklar fazla oluyor. Tabi maskeyi de yılda 1 kere değiştiriyorum. Ben de normalde ağzım açık uyurum ama burun maskesini kullanırken kendimi şartlandırıyorum ağzımı açmamam lazım diye. Uyku esnasında da garip şekilde açmıyorum.

Gece uyku aktivesini takip etmek içinde gece uyku kalitesi ve nabız kaydı yapan bileklikler kullanabilirsiniz (bende huawei band 6 var). Böylece her sabah gece derin uykuya ne kadar dalmışsınız. nabızınız ne zaman yükselmiş kandaki oksijen miktarı nedir v.s. görebilirsiniz. Pahalı Cpap cihazlarında da bu tür bilgileri alabilirsiniz.

Son olarak tavsiyem: iyi markanın ucuz modeli Cpap alabilirsiniz, maske olarak burun deliğine giren maskelere alışırsanız rahat edersiniz.

Üye
    Akman1981 Avatarı

Gerçek Adı
    Tevfik
    Son Giriş
    12.02-2023
    Saat
    18:46
    Yaşadığı Yer
    Çanakkale
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    0

Maske olarak Resmed airfit F30İ kullanıyorum çok rahat fiyat biraz pahalı 1500tl ama firma ile görüştüm cihazı autoS/T modunda deneyin yine düzelmez ise o zaman ASV cihaz almanız gerekiyor dediler.

MI 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üye
    ege3580 Avatarı

Son Giriş
    21.04-2022
    Saat
    14:55
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

merhaba,
    biraz geç oldu ama cihazdan memnun musunuz? bende aynı modelden alacagım. ama nemlendiricisi yok yanında diye çok da karar veremiyorum.

Üye
    sosas Avatarı

Gerçek Adı
    mehmet
    Son Giriş
    23.09-2023
    Saat
    08:26
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    ben geçen sene Philips Respironics Dreamwear maske aldım sigortanın verdiği maskeyi 3-5 gün kullandıktan sonra mükemmel geldi ama zamanla anladımki bana göre değilmiş.
    yan yatınca hep hava kaçırdı bide basıncımda yüksek o yüzden tam verim alamadım.
    geçen hafta resmed n30 aldım ve çok memnunum.
    benim bir sorum var...
    1 yıl oldu sigortadan cpap cihaz ve maske aldım ve maske hakkım tekrarlandı sanırım.

ben şimdi sigortadan maske alabilmem için ne yapmam gerekiyor onu bilmiyorum. kbb dr una gittim uyku bölümüne gideceksin yatacaksın dedi ama dr un kendinden haberi yoktu savışladı beni.

ben şimdi hangi yolu izleyeceğim bilgi veren olursa çok sevinirim.

Sayfa 8 / 9 İlkİlk ... 456789 SonSon