TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 10 mesajın 1-10 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Skolyoz23 Avatarı

Gerçek Adı
    Ölüme Nişanlı
    Son Giriş
    06.03-2023
    Saat
    19:10
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    406
    Verilen Beğeniler
    401

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar kişi bipolar ve başka tanısı yok ama sınava ösym memurunun hatası yüzünden zihinselden girmiş ve bu kişi 5 yıla yakındır memurluk yapıyor.
    bu kişiyi nereye şikayet edebiliriz ve sonuç ne olur.
    kişi memuriyetten atılır mı? atılırsa ne gibi sonuçları olur?

beni bu forumda tanıyanlar tanır bu konu hakkında zamanında çok mücadele ettim ve çok haksızığa uğradık. şimdi tesadüfen birinin böyle atandığını öğrendik ve cimere mi yazmamız lazım ne yapmamız lazım bu konu hakkında hukukçu arkadaşlardan destek istiyorum lütfen.

Üye
    DanLev Avatarı

Gerçek Adı
    DanLev
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    23
    Verilen Beğeniler
    2

Elide somut kanıt var mı? Eğer yoksa ve şikayet edip işinden edersen büyük vebal almış olursun. Ayrıca yalan beyan ve devlet kurumlarını fuzuli meşgul etmekten hakkında işlem de başlatılır.

Diyelim ki somut kanıtın var; gidersin cumhuriyet savcılığına, suç duyurusunda bulunursun. Savcı senden ilgili kişi ile ilgili mevcut bilgi ve belgeleri isteyecektir. Daha sonrasında da kendisi soruşturma yapar. Soruşturma sonucunda kişinin ataması hukuka aykırı ise ona göre işlem yapılır ve olayın böyle gerçekleşmesine bilerek veya bilmeyerek sebep olanlar bunun bedelini öder. Ama aykırı bulunmazsa (ki bu konuda uzman görüşü istenir diye tahmin ediyorum) hukuk olarak yapabileceğin bir şey kalmaz.

Yine diyelim ki somut delillere sahipsin; turkiye.gov.tr'den yani e-devletten, cimer üzerinden şikayetini gerçekleştirirsin. Onlar ilgili kurum ve kuruluşlarla incelemeleri yapar sana da sonucu bildirirler. Süreç yukarıdaki savcılığa suç duyurusu ile paralel işler.

Üye
    Skolyoz23 Avatarı

Gerçek Adı
    Ölüme Nişanlı
    Son Giriş
    06.03-2023
    Saat
    19:10
    Yaşadığı Yer
    Türkiye
    Alınan Beğeniler
    406
    Verilen Beğeniler
    401

Somut delil var kişi bipolar raporun arka yüzünde zihinsel işaretli diye ösym memurunun hatası yüzünden zihinselden girmiş
    Ama kanun açıkça yazıyor arka yüzdeki yer değil tanı kısmında zihinsel zeka geriliği ibaresi olmayan genelden girer diye belirtmişti.

Kendisi itiraf etti ağzından kaçırdı sonra gittik araştırdık raporunu gördük ama şu anda ne yapsak bilemedim açıkçası.
    Ben çok mücadele ettim sınav zamanında bu tarz insanlarla
    Baksana gerçek zihinsel bir hastanın yerini almış
    Allah sorar bunun hesabını ama şimdi bu geçmişe dönük aldığı maaşları devlet geri isterse
    Bu sefer de bu perişan olacak
    İki arada bir derede kaldık

Üye
    tb2nhf Avatarı

Gerçek Adı
    hakan
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    15:04
    Yaşadığı Yer
    türkiye
    Alınan Beğeniler
    100
    Verilen Beğeniler
    0

Acımayın 3 kagıtcılık yaptıysa cezasını ceksin

Üye
    RssCip Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya - Deniz - Güneş
    Alınan Beğeniler
    28
    Verilen Beğeniler
    36

Arkadaşlar kişinin kendisinin bilinçli olarak bu şekilde atama yapılmasına sebep olup olmadığını bilemezsiniz bu nokta ince noktadır. ÖSYM memurunun hatası ise deseniz de hatayı yapan işe giren değil, ösym memuru en büyük mağdur olan işe giren olur. Kaldı ki ösym memurlarına bile kayıt klavuzu kayıtların başladığı aynı gün geliyor; dışarıda bekleyen kayıt için bir sürü insan içeri de ise kayıt klavuzunu okuyup anlamak ile meşgul kayda henüz başlamamış ösym memurları...
    Hiç kurcalamayın bence...

Üye
    nostaljik Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:36
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    49
    Verilen Beğeniler
    65

Bu konuda derinlemesine bir teftiş yapılmalı. Tüm raporlar incelenmeli ve engeli o olmadığı halde çalışanlar tespit edilmeli.

Üye
    cemkaleli Avatarı

Gerçek Adı
    CEM KALELİ
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:02
    Yaşadığı Yer
    ANKARA
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    128

Hastane raporlarını kuruldan çıktıktan sonra resmi belgeye geçiren toplam puanlamayı yapan doktorlar genelde stajer veya intörn doktorlar oluyor.Tamamen orda o doktorun bu hastanın şu hastalığı var zihinsel ver gibi bilinçsizliğine geliyor ve raporlarda zihinsel geçiriliyor benim 3 tane tanıdığım var tamamen bilinci yerinde olup ve herhangi bir mental retardasyon(zeka geriliği olmayan)öyle bipolar ve asperger sendromu olupta ruhsal ve duygusal hastalık yazması yerine zihinsel kutucuğu işaretlenip ösymden zihinsel katagorisinden sınava girip 90 95 alıp çalışan tanıdıklarım var malesef bu konuda yapacak bişey olmuyor tabi bunu kurumun takip etmesi gerekiyor.

Üye
    esmeradamm Avatarı

Gerçek Adı
    Ali Yılmaz
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    16:19
    Yaşadığı Yer
    Burdur
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    8

Şikayet etseniz bile hata ösymden kaynaklı olduğu için bir şey çıkacağını düşünmüyorum. Çünkü kişi bunu ben yapmadım ösym yaptı ben bilmiyorum deyip işin içinden rahatlıkla çıkabilir.

Üye
    kara duman Avatarı

Gerçek Adı
    ayhan
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    05:14
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Alınan Beğeniler
    43
    Verilen Beğeniler
    1

@esmeradamm
    Kitapçıkta açıkça yazıyor ösym bu işten sorumlu değil aday sorumlu diye.

Üye
    esmeradamm Avatarı

Gerçek Adı
    Ali Yılmaz
    Son Giriş
    Dün
    Saat
    16:19
    Yaşadığı Yer
    Burdur
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    8

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @kara duman
    Pardon ösym yazmışım. ASP il müdürlüğünde sınava hangi engelli durumundan gireceğini yazan ilgili memur var.
    2022 Ekpss yönetmeniğindeki ibare
    DİKKAT: Engelli adaylardan, Engelli Sağlık Kurulu Raporunda, Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal
    Bozukluklar başlığı altında yer alan şizofreni, şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık
    tip), sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni), tipik veya başka türlü
    adlandırılamayan psikozlar, Cetvelin Geçici Fonksiyon Kaybına Neden Olan Ruhsal Hastalıklar
    (organik hallusinozis, organik duygu durum bozukluğu-manik, depresif karışık bipolar), manik
    nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon, distimik
    bozukluk yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, konversiyon bozukluğu, somatizasyon
    bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, paranoid kişilik bozukluğu, şizoid kişilik bozukluğu,
    antisosyal kişilik bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu, obsesif kompulsif kişilik bozukluğu vb.
    tanılardan bir veya birden fazlası yazılı olanlar, sağlık kurulu raporunda ayrıca zihinsel engelle
    ilgili bir tanısı bulunmaması durumunda, Genel Engelli Grubunda değerlendirilecektir.