Nitelik kısmında bilgisayar sertifikasi istenmiyosa sorun olur mu sadece 3001 kodu yani önlisans mezunu olmak var
Nitelik kısmında bilgisayar sertifikasi istenmiyosa sorun olur mu sadece 3001 kodu yani önlisans mezunu olmak var
@Zehra2421
3001 dışında kod yoksa sorun olmaz. Herhangi bir önlisans mezunu olmanız yeterli olur.
Tercih yaptıktan sonra bu sertifikayı alsam olur mu? Yani atanma gerçekleştikten sonra?
Millet aklınca rakip eleyecek![]()
@OzanKaanCevik
Hayır öyle bir şey yok o zaman ben de sağlık ile ilgili hemşireliğe atanayım atandıktan sonra okuyayım
@OzanKaanCevik
Hayır olmaz. Nitelik kodunda isteniyorsa belge ile beraber olacak.
Arkadaşlar ben birşey sorcam bilen varsa lütfen cevap verebilir mi memur olarak atanirsam 2yil sonra falan sınava girip kendi bölüme tercih verebilir miyim
@Zehra2421
Eğer bölüm değişirse evet.
@lacivert21 teşekkür ederim
Arkadaşlar merhaba,
MEB onaylı bilgisayar işletmenliği sertifikasını 2011 yılında almıştım fakat bulamadım,kurumu arayıp ne yapabılırız dıye sorduğumda MEB e dilekce yazıyorsunuz onlarda bıze talep ıletıyor bızde onlara elımızde olmadığına dair belge düzenliyoruz. Dedi. Bu durumda sızce tercıh yaparken bu kodla tercıh yapmalıymıyım.?
Arkadaşlar tek tek alıntı yapmadım uzun sürer diye ama bazı arkadaşlar rakiplerini, kendinden daha yüksek puan alanları tercih yapmamaları için yanlış yönlendiriyorlar o yüzden öncelikle klavuzu kendiniz okuyun kendi bildiğinizi yapın.
- Önlisans veya lisans mezunu olan arkadaşlar artık tüm üniversitelerde bilgisayar dersi var ve bu dersi gördünüz. Daha önceden bilgisayar dersi olmayanlar vardır elbet onlar sertifika almaları gerekmektedir. Bilgisayar dersi görüp görmediğini bilmeyenler veya görüpte kanıtlamak isteyenler mezun olduğu üniversiteden Transkript belgesi alabilir bu belge de liseden de alabilirsiniz üniversitelerden de alabilirsiniz. Lise de gördüyseniz transkrip ile belgelendirirsiniz çokta sorun olmaz ama VHKİ için bile bunu isterler. ( Transkript demek eğitim gördüğün dönemde aldığın dersler demektir burda da Bilgisayar ile alakalı bir ders varsa bunu görmüşsün demektir. Liseler MEB e bağlı olduğundan MEB onaylı sertifika tarzında geçmektedir.) Üniversiteler de eğitim kurumu olduğundan ordaki dersler de geçerli olmaktadır.)
@OzanKaanCevik; Tercih sonuçları belli olup evrakları hazırlayıp teslim edeceğiniz güne kadar hazırlayabilirsiniz. Ama 27 yaşında iseniz ve Lise okuduysanız kesinlikle bilgisayar dersi görmüşsünüzdür. Transkript ile bunu belgeleyip tercih yapabilirsiniz.
@birkan01
Geç kalmayın
Kılavuzda öyle bir şey yok
Sertifikan olacak
Kılavuzda açıkça daha önce okul hayatında bilgisayar dersi alınmışsa bunun MEB onaylı bilgisayar sertifikası yerine kabul edilebileceği yazıyor. Bu konu hakkında bilerek yanlış bilgi verecek kadar kötüleşmediğinizi düşünmek istiyorum. Ve bilginizin olmadığı konularda da konuşmayıp insanları yanıltmananızı tavsiye ediyorum.