TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 15 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    ahmedo1905 Avatarı

Son Giriş
    21.11-2020
    Saat
    18:23
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    merhabalar 2018 de ekpss zihinsel grubundan sinava girdim atandim 2019 da hizmetli olarak goreve basladim sınıfımdan memnun olmadigim ve gih sinifina gecmek istedigim için tekrar bu ekpssye zihinsel grubundan sinava girdim.Ancak sıkıntı engelli raporumda.2018 deki engelli raporum zihinsel ruhsal idi.simdiki yenileme olan son raporum ruhsal yaziyor.ben bunu sinava girmeden 1 hafta once farkettim malesef.bazi yerlerde gördüğüm kadarıyla engel grubunda ne yazıyorsa onunla ilgili sınav türüne mesela ruhsalsa genelden zihinselse zihinselden girebiliyormusuz.atanmada sıkıntı oluyormuş. bu durum ne kadar dogru ? Tekrar atanmami etkilermi ? Sağlık kurulu bana tekrar zihinsel ibareli bir rapor düzenlermi? Not:rapor 2 yil süreli 1 yılı doldu hastalık:BİPOLAR BOZUKLUK+OKB

Üye
    Abraphq Avatarı

Son Giriş
    14.12-2020
    Saat
    00:38
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    5

Merhaba,

EKPSS Kılavuzunda yer alan bilgi bu şekilde:

"Engelli Sağlık Kurulu Raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL
    BOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev
    bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:
    20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu
    alanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,
    RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev
    bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında
    “Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”
    yazılacaktır."

Yani siz zihinsel girdiğinizi söylüyorsunuz ama bipolar ve okb gibi zeka işlev bozuklukları hariç psikiyatrik hastalıklar EKPSS ye genel engelli grubunda giriyor. Zihinsel engelliler grubundan EKPSS ye girmek için Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev
    bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) gerekiyor.

Üye
    yaşarrr Avatarı

Gerçek Adı
    yaşar
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    18:34
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    27

ben bipolar affectif bozukluğu var. 2022 de zihinselden girebilirmiyim. genelden girmiştim 2020 de.

Üye
    yaşarrr Avatarı

Gerçek Adı
    yaşar
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    27

bipolar olupta zihinselden girip atanan arkadaşlar varmı yazarsa sevinirim

Üye
    lacivert21 Avatarı

Son Giriş
    11.01-2023
    Saat
    11:54
    Yaşadığı Yer
    Diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    103
    Verilen Beğeniler
    0

Bipolar, okb olup nasıl zihinselden girdiniz? Raporunuzda mental retardasyon yazmıyor muydu? Eğer yazmıyorduysa zihinsel değil genelden sınava girmeniz gerekirdi.
    @yaşarrr
    Raporunda mental retardasyon yazıyorsa girebilirsin.

Üye
    yaşarrr Avatarı

Gerçek Adı
    yaşar
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    27

giren arkadaşlar var. ben genelden girmiştim 2020 de

Üye
    nemoberk Avatarı

Son Giriş
    30.12-2021
    Saat
    22:02
    Yaşadığı Yer
    kocaeli
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    1

bende de okb var. genelden girdim. zihinselden girmen için zeka sorunu olması lazım. okb bipolar bunlar psikoz olurlar bildiğim kadarıyla ve zekayla ilişkisi yok. okb veya bipolar olup zihinselden girip atama yapılmışsa iptal edilmesi gerekir. görevlilerden bazıları bilmedikleri için zihinselden yazıyorlar. bildiğim kadarıyla başkasının yerine atanıp hakkını yiyor bu kişiler ve buda suç.

Üye
    (Gölge) Avatarı

Gerçek Adı
    atla gel şaban
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kuşadasi
    Alınan Beğeniler
    535
    Verilen Beğeniler
    798

genelden gireceksiniz

Üye
    lacivert21 Avatarı

Son Giriş
    11.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    103
    Verilen Beğeniler
    0

@yaşarrr

Sınava zihinselden giren olduysa raporunda zihinsel işaretlidir. Sonradan farkedilirse rapor ve atama iptal olur. Zihinsel işaretli olması gerek zihinselden girmek için yoksa genelden girilir sınava.

Üye
    (Gölge) Avatarı

Gerçek Adı
    atla gel şaban
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Kuşadasi
    Alınan Beğeniler
    535
    Verilen Beğeniler
    798

"Engelli Sağlık Kurulu Raporunda “ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL
    BOZUKLUKLAR” alanında, Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev
    bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:
    20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) belirtilmiş adaylar için engel grubu
    alanında “Zihinsel engelliler” yazılmalıdır. Engelli sağlık kurulu raporunda “ZİHİNSEL,
    RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR” alanında yukarıda belirtilen zekâ işlev
    bozuklukları dışında ruhsal, duygusal bozukluklar belirtilmiş adaylar için engel grubu alanında
    “Genel engelliler” yazılacak, engel durumu bilgisi alanında ise “Ruhsal ve Duygusal”
    yazılacaktır."

Yani siz zihinsel girdiğinizi söylüyorsunuz ama bipolar ve okb gibi zeka işlev bozuklukları hariç psikiyatrik hastalıklar EKPSS ye genel engelli grubunda giriyor. Zihinsel engelliler grubundan EKPSS ye girmek için Özür Oranları Cetveli’ne uygun olarak belirlenmiş Zekâ İşlev
    bozuklukları (Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80), Hafif (IQ: 50-69), Orta (IQ: 35-49), Ağır (IQ:20-34), Çok ağır (IQ: 20’nin altında) vb. zekâ işlev bozukluğu) gerekiyor.

işaret mişaret hikaye raporda teşşiz yacacak mental diye kulavuzu açın okuyun

Üye
    yaşarrr Avatarı

Gerçek Adı
    yaşar
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    27

özür oranı cetveli nerde bulamadım raporda

Üye
    lacivert21 Avatarı

Son Giriş
    11.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    103
    Verilen Beğeniler
    0

@nemoberk

Evet aynen öyle. Bu arada bu da kelimesi ayrı olacaktı. Bilmeyenler olduğu için zihinseldem girenler ya da zihinselden girmesi gerekenler genelden giriyor. Ösym bu konuda bir şeyler yapmalı. Sistemi bilen birileri olması gerek.

@yaşarrr

Netten araştır bulursun.

Üye
    yaşarrr Avatarı

Gerçek Adı
    yaşar
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    27

bulamadım. osym aradım onlarda klavuz yayınlanınça aile bakanlığı karar verir dedi

Üye
    yaşarrr Avatarı

Gerçek Adı
    yaşar
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    uşak
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    27

DİKKAT: Engelli adaylardan, Engelli Sağlık Kurulu Raporunda, Zihinsel, Ruhsal, Davranışsal
    Bozukluklar başlığı altında yer alan şizofreni, şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık
    tip), sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni), tipik veya başka türlü
    adlandırılamayan psikozlar, Cetvelin Geçici Fonksiyon Kaybına Neden Olan Ruhsal Hastalıklar
    (organik hallusinozis, organik duygu durum bozukluğu-manik, depresif karışık bipolar), manik
    nöbet, bipolar duygu durum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon, distimik
    bozukluk yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, konversiyon bozukluğu, somatizasyon
    bozukluğu, obsesif kompulsif bozukluk, paranoid kişilik bozukluğu, şizoid kişilik bozukluğu,
    antisosyal kişilik bozukluğu, narsistik kişilik bozukluğu, obsesif kompulsif kişilik bozukluğu vb.
    tanılardan bir veya birden fazlası yazılı olanlar, sağlık kurulu raporunda ayrıca zihinsel engelle
    ilgili bir tanısı bulunmaması durumunda, Genel Engelli Grubunda değerlendirilecektir.
    böyle bişey buldum klavuzda

Üye
    lacivert21 Avatarı

Son Giriş
    11.01-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Diyarbakır
    Alınan Beğeniler
    103
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @yaşarrr

Evet. Diyor ki raporda mental retardasyon yani zihinsel işaretli değilse engel grubu ne olursa olsun genelden sınava girilir bu durumda.