Sağlık kurulu raporunuzdaki engel grubunun dışında, özellikle de zihinselden sınava girip atanırsanız atamanız iptal edilebilir.
Merhaba arkadaslar, gectigimiz hafta yapilan ekpss sinavina zihinsel mr dan girdim. Sinava basvurdugum okuldaki gorevli memur beni boyle bir talebim olmamasina ragmen zihinsel olarak kaydetmis. benim anlamadigim zihinsel olarak sinava basvurmak icin ekstradan iq testi ve testin sonucunu istemiyorlar mi? bu durum atanmama engel olusturur mu, atandiktan sonra basim agrir mi? Ki su an atansam bile 2022 ekpss ye tekrar basvurup girecegim ama yasim da ilerledi artik beklemek de istemiyorum.
sinava ilk kez girdim bunda da boyle birsey oldu, ne guzel sevinmistim 50nin ustunde net yaptim ama anlasilan pek bir ise yaramayacak. boyle bir deneyimi olupta bana yol gosterebilecek var mi?
Sağlık kurulu raporunuzdaki engel grubunun dışında, özellikle de zihinselden sınava girip atanırsanız atamanız iptal edilebilir.
sınavına girmişsin bundan daha güzel bir duygu var bulut arkadaş doğru demiş atama iptal edilir
Zihinsel engellilere yapılan sınavın soruları diğer gruplara göre biraz kolay geçmişte bu ve benzer durumlar için şikayetler olmuştu sanki.
memura ozellikle genelden girmek istiyorum dedim ama secemiyorum sadece zihinseli secebiliyorum demisti.
bak kardeşim sakın ortalığı dallandırma kimseye tek laf etme puanını al atanmaya bak... o kadar kimse birşey demez diyemez...
bende epilepsi hastsıyım bundan yıllar evvel benide zihinel engelliler grubuna yazmışlar bende senin gibi burada konuş açtım bilen bilmeyen herkes birşey yazdı yok efendim zihinsel engelli olmayaıp o gruptan girenlerin sınavı iptal olacak şöyle olacak böyle olacak dediler gitti ösym ye dilekçe yazdım engel grubumu değiştiriler şimdi yıllardır atama bekliyorum kimseye birşy söyleme atan çek git buralardan kimsenin dediğine kulak asma sonra çok pişman olursun....
Keşke başvuru esnasında bunu fark edip hemen düzelttirseniz. atamanız iptal edilir büyük ihtimalle. sıkıntı çıkarır size bu durum.
Bu arada engel durumunuz nasıldı?
ruhsal duygusal
hiçbirşey olmaz kimseye kulak asma bak eğer bu durumu birilerine söylerde düzelttirirsen siddin sene atanamazsın..
Zihinsel soruları kolay mıydı?
@GÜNEY_666
Zihinsel engelin yok hepsinide yapmışın atanırsın
suclayici yazmissinizx ama 2 senedir sinava hazirlaniyorum gorevli memurun aymazligi yuzunden(yani baska birinin hatasi yuzunden) 2 senelik emegim heba olacak ve ustune tekrar sinava girmeye kalksam 2 sene beklemem gerekecek(2 sene sonra sinav olacagi da mechul...) zihinsel sinavina ozellikle girmisim gibi konusuyorsunuz ancak sinavlar konusunda yeterli deneyimim var, genelden sinava girip 85 almayi bu zimbirtidan 95 almaya yeglerim yani. zihinselden sinava girmek hususunda herhangi bir belge bile sunmadim, sorulmadi zaten boyle birsey.
oradaki memur sadece bir is yapacakti onun da icine etmis anlasilan.
Yanlışlıktan ziyada klavuzda yer alan maddeler önemlidir.
Maddeleri gözden geçirin isterseniz.