TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 29 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    niçevo Avatarı

Son Giriş
    26.03-2023
    Saat
    19:44
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    2

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba.

Psikiyatrik rahatsızlığımdan dolayı üniversiteden mezun olalı 4 sene olmasına rağmen ne devlette ne özelde başvurduğum hiçbir işe alınmadım. Birçok kişi hastalığımdan ve askerlikten muaf olmuş olmamdan dolayı olduğunu söyledi. Son çare olarak bugün itibarıyla süresiz %40 Bipolar bozukluk raporu aldım. Ancak raporun birçok zararı olduğunu söyleyenler var.
    Psikiyatri raporlu olmamdan dolayı göreceğim muameleyi az çok kestirebiliyorum. EKPSS'ye girmeyi düşünüyorum.

Bu rapor genel KPSS'de düz memurluk ve uzman yardımcılığı kadrolarına atanmama tamamen engel mi?

EKPSS'de kazanmama rağmen psikiyatrik hastalık olduğu için atanmama ihtimalim var mı? (Adli sicil kaydım yok, hiçbir suça karışmadım.)

Hem devlette hem özelde lisans mezunu olmama rağmen tamamıyla vasıfsız işlerde çalıştırılacağım söyleniyor. Bu ne kadar doğru?

Özelde çalışmam neredeyse imkansız hale mi geldi? (İşverenin inisyatifi yoksa?)

Ehliyet almam imkansız mı?

Üye
    panoz Avatarı

Son Giriş
    09.03-2021
    Saat
    21:07
    Yaşadığı Yer
    Kastamonu
    Alınan Beğeniler
    6
    Verilen Beğeniler
    0

Engel degil atanabilirsin

Üye
    karanfili Avatarı

Son Giriş
    14.04-2022
    Saat
    03:48
    Yaşadığı Yer
    Bursa
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

@niçevo
    Devlet hastanesinde doktor senin durumuna göre belli sürelerde kontrol şartıyla ehliyet alabildiğine dair rapor veriyor.mesala senede 1 kontrol gibi

@karanfili
    Atamana engel yok.
    Kariyer yukselmenede engel yok.Normal memur gibi haklara sahipsin ve calismalarda normal.

Üye
    neyseki Avatarı

Son Giriş
    07.10-2022
    Saat
    07:53
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Benim de durumum farklı değil. Mezun olalı 5 sene oldu. Bilgisayar mühendisiyim. Yüzde 40 bipolar bozukluk. Ben de raporu alırken çok düşündüm ama zaten şimdiye kadar gördüğüm muamele de pek iyi değildi . İş hayatında da idare ederiz diye düşünüyorum.

Askıda Üyelik
    ayDÜNYAvazo Avatarı

Gerçek Adı
    AYDIN
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    17:53
    Yaşadığı Yer
    RUHeşiniARAYANdünyalı
    Alınan Beğeniler
    282
    Verilen Beğeniler
    38

Kendine sıkıntı yapma, rahatlıkla atanıp memur olabilirsiniz.
    @niçevo

Üye
    erdogan666 Avatarı

Son Giriş
    18.02-2021
    Saat
    02:00
    Yaşadığı Yer
    ankara
    Alınan Beğeniler
    3
    Verilen Beğeniler
    0

raporda çalışabilir yazıyordur çalıştırılamayacağı alanlarda zaten yazar (dikkat gerektiren işler vb.) zaten buda ekpss ile atanmada sıkıntı yaratmaz raporun olması ekpss ye girmeni sağlar iyi bir puan ve tercih ile atanabilirsiniz zaten bipolar olanlar kazanıp atanınca raporuna bakılıyor eğer ihtiyaç olursa hastaneden memur olur raporu isteniyor sadece başkada bişey yok normal kpss ile atansanız bile raporunuzu bilmiyorlar hastaneden memur olabilir raporu istiyorlar yani siz söylemezseniz engelli değil normal memur dahi olabilirsiniz sonrasında raporunuzu ibraz ederek engelli statüsüne dahi geçebiliyorsunuz

Üye
    niçevo Avatarı

Son Giriş
    26.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    2

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Yorumlarınız için çok teşekkürler. Ama psikiyatrik engelli raporu açık ve kesin şekilde özelde ve devlette işe alınmama direkt engel. Ben de mülakatlarda askerden çürük alma sebebimin psikiyatrik rahatsızlık olduğunu söyleyince mülakatı terk etme yarıda kesme vesaire gibi muamelelere maruz kaldım ve neticede devlette defalarca özelde internet dahil yüzlerce işe başvurmama rağmen hiçbirine alınmadım.

Açıkça söyleyebilir misiniz psikiyatrik durumun tamamen işe alınmaya tamamen engel olduğunu?

Lütfen boşa umut yaratmayın hayatım kaydı zaten bin pişman oldum bu raporu aldığıma daha şimdiden. Onca senelik emeğim çöp oldu sefaletin dibinde yaşıyorum bu ülkenin insanlarının bana gösterdiği muamele yüzünden.

Yazıklar olsun

Üye
    friends Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    21:11
    Yaşadığı Yer
    Aksaray
    Alınan Beğeniler
    34
    Verilen Beğeniler
    52

@niçevo

Merhaba @niçevo

Avukat, Mühendis gibi kadrolara devlet çok çok ihtiyaç duymuyor. Kamuya ait inşaatlar genellikle ihale yoluyla özel sektöre yaptırılıyor. Kamunun bir mühendisi çalıştıracağı alanlar kısıtlı kalıyor. Ve yine Avukat istihdamı benzer şekilde kısıtlı, ayrılan kadrolar (mezun hukukçulara oranla) az.

Devlet çeşitli kurumlarda düz memur istihdam etmekte ve sınavla alımları da çoğunlukla bu kadrolarda yapılmakta. Misal Milli Eğitim Bakanlığında Yaklaşık bir milyon kadar öğretmen görev yapıyor. Ekpss ile senede bir iki defa Engelli öğretmen ataması yapılıyor. Alımlarda siz gibi Psikiyatrik engelliler de atanabiliyorlar. Şanssızlığınız bence mesleğinizden geliyor. Eğer öğretmenlik bitirmiş olsaydınız muhtemelen Ekpss ile kolayca atanırdınız. Burada sizle aynı engel grubundan, atanmış öğretmen arkadaşlar da var.

Düz memur olarak atandıktan sonra şartlarınız elverdiğinde açılacak görevde yükselme sınavlarına katılabilirsiniz. Bilgisayar Mühendisi olarak devlette çalışamasanız bile zamanla kurumunuzda yükselme şansınız her zaman vardır. Ve Engelli olmanız yükselmenize, kamuda engel değildir.

Özel sektörde yazdıklarınız doğrudur. Biz psikiyatrik engelliler özelde istihdam sorunu yaşıyoruz. Bunun sebepleri, çözümleri vs. ne olursa olsun sonuçlarına katlanan bizleriz. Bunu böyle kabul edip kamuda yapılacak sınavlara katılıp memur olmanızın önünde bence hiçbir engel yoktur.

Üye
    Demir60 Avatarı

Son Giriş
    Bugün
    Saat
    20:16
    Yaşadığı Yer
    Adana
    Alınan Beğeniler
    24
    Verilen Beğeniler
    26

Ekpss de yeterli puanı alırsan atanırsın sadece tsk psikoljik engelli almıyor diğer kurumlarda sıkıntı olmaz diye biliyorum

Üye
    bipo8787 Avatarı

Son Giriş
    03.02-2022
    Saat
    23:08
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    10

Sana katılıyorum aynı sornnları yaşıyorum eğer ehliyetle ilgili durumun netleşirse bilgi verirsen sevinirim

Üye
    Otomotivci19 Avatarı

Son Giriş
    17.12-2020
    Saat
    12:15
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Bir abimiz de bipolar bozukluğa sahip ve ekpss ye girmiş ve bunun sonucunda emniyet genel müdürlüğüne girme hakkı kazanmış. Fakat psikiyatrik rahatsızlığı sebebiyle olmamış. Şuan mahkemelik olmuş .

Bu konu beni de çok meraklandırıyor açıkcası. Çünkü bende bipolarım.

Üye
    bipo8787 Avatarı

Son Giriş
    03.02-2022
    Saat
    23:08
    Yaşadığı Yer
    antalya
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    10

@bipo8787

Bu ehliyetle ilg'ili durumu anlatırmısın?

Üye
    Nurtan Avatarı

Gerçek Adı
    Bolçi
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Sokakları Denize Çıkmaz
    Alınan Beğeniler
    2.097
    Verilen Beğeniler
    1.539

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    Emniyet ve Tsk atamaları sıkıntı yaşatabiliyor. yeniden rapor isteyebiliyor bu kurumlar. normal kpss'ye girersen ataman olur fakat evrak işlemlerinde raporun gözükebilir. ekpss'ye girersen meb'i tercih et rahat kurum. Lisans olarak hangi bölümden mezun olduğunuzu yazmamışsınız.

Üye
    niçevo Avatarı

Son Giriş
    26.03-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    13
    Verilen Beğeniler
    2

İletişim mezunuyum. Şu anda da normal KPSS den 90 üzeri bekliyorum hemen hemen kesin şekilde. Raporu hiçbir yere işletmedim öyle duruyor. Ama daha eski tarihli psikoz-şizofreni raporları da var. Hakem hastaneye gidip raporları sildirmeye çalışacağım. Çünkü 6 senedir sadece bipolar raporuyla ve yan etkilerinden dolayı sürekli değişen yarım yamalak kullandığım ilaçlarla bile hastanede yatırılmama sebep olacak bir durum olmadan yaşıyorum zaten.

Üye
    White Wolf Spirit Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    FORUMDAN GİTTİ.
    Alınan Beğeniler
    586
    Verilen Beğeniler
    479

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    kardes normalde almazlar senı engellı kpssden engellı olarak gırıcen pozitif ayrımcılıkla ozaman puanında tutarsa almak zorundalar ama psıkolojık engelın oldugu ıcın sana cok onemlı ısler vermezler hep gerı hızmette kalırsın yukselemezsınde. Genelde bu hastalıkta olanlar ış vermemelerının sebebı bellı bı sure sonra adamların calısmak ıstememesı psıkolojısının engel olması ve kavga gıbı sorun cıkartıkları ıcın ozellıkle sızofrenler iş alımlarında almak ıstemıolar tek care psıkolojısı bozuklar ıcın devlete gırmek. yoksa normalde normal adamlar zor ıs buluo unıversıte okudugu halde. İşe girersende devlette uyumlu ol ne derlerse yapmaya calış hıcbırsey yapamazsan getır gotur işi yapmaya calıs.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon