ben kura için soruyorum aile ve sosyal politikalara gidince aday baş vuru formu götürülüyormu ve aday başvuru formu hangis
Ben bugün hallettim hepsini. Ilk olarak aile sosyal politikalara gidin belgelerinizle(kimlik fotokopisi, mezun olacağinizi gosterir bir belge, saglik raporunuzun asli gibidir mühürlü bir fotokopisi) sonra ordan size ön kabul ve taahhüt beyani verecekler. Bunu alip herhangi basvuru merkezi kaydi yapan bir liseye gidip bu belge ve saglik raporunuzun bir fotokopisi yine mezuniyet belgesi bide ordaki gorevli isterse aday basvuru formunun ciktisini osym nin sitesinden indirip cikarin liseye gitmeden once. Doldurup gorevliye verin o size bir kac soru sorup halleder.isleminizi sonra kaydinizi yapar bir cikti verir size. Ama bazilari aday basvuru formuna gerek duymadan size sorular sorup kaydediyor bilgileri. 3 lira basvuru hizmeti alırlar bide. En sondada halk bankasi yada akbank atm lerinden 30 lira ücretinizi yatiriyorsunuz ve islemler bu kadar
ben kura için soruyorum aile ve sosyal politikalara gidince aday baş vuru formu götürülüyormu ve aday başvuru formu hangis
Cok tesekkurler paylasim icin
Kura için daha başvuru başlamadi. Ama sinav icin olanlardanda aile sosyal politikalara gitmeden once aday basvuru formu goturun diyorlar. Ben goturdum bi faydasi olmadi basvuru yapacagin liseye gotur dediler. Liseye gidincede ordaki ogretmen aday basvuru formuna gerek yok dedi bana bi kac soru sorarak bilgileri kaydetti. Yani bazilari istiyor bazilari gerek yok diyor. Siz yinede.kilavuzda yazan butun belgelerle gidin iki yerede. Rica ederim @nnk1981
@arpenik20 bilgiler için teşekkür ederim tek anlamadığım konu. aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden sonra osym sitesine girip aday başvuru formunun çıktısını alıp kendimiz mi dolduralım yoksa buna gerek kalmadan osym başvuru merkezinde bize aday başvuru formunu verip doldurmamızı isterler mi ?
@Suskun Mutsuz Umutlu Aday başvuru formunun çıktısını kendiniz alabilirsiniz.
Herhangi bir internet cafe yada kirtasiyeden osym nin sitesine girin ve aday basvuru formunu indirecegim deyin onlar cikartip verir size. Liseye gitmeden doldurmaniz daha iyi olur yada gittiginizde ordada doldurabilirsiniz. Sonucta doldursanizda.doldurmasanizda o form sizde kalacak. Sadece ordaki gorevli o forma bakip bilgileri sisteme girecek ve size verecek tekrar. Dedigim gibi ben goturdum ve doldurmamistim bile gorevli gerek yok dedi bilgilerimi soyledim o sisteme kaydetti. Yani islemi yapacak kisinin tercihine kalmis
Tüm belgeler bu başlıkta mevcut
http://www.engelliler.biz/forum/enge...aciklandi.html
Rica ederim ne demek![]()
Bende 2014te girenler icin yardımcı oliyim
2014te bu sınava girenler aile ve sosyal bakanlık müdürlügüne gitmelerine gerek yok en yakın liseye veya ösym merkezine gidip basvurunuzu yapın çıktısını alın sonra ismi zikredilen bankalara gitip ücreti yatırın önce para yatıramıyorsunuz bilginiz olsun ösym sistemi degismiş önce kayıt sonra para ve k.kartınız varsa osym.gov.tr nin ödemeler bölümünde yatırmanız en kolayı