hanigi mesleğe mensup olduğun önemli elbetteki atanma şansın olursa meleğine uygun bir kadro ya yerleşebilirsin böyle bir hakkın varken mutlaka kullanmalısın en azından geleceğin için
hanigi mesleğe mensup olduğun önemli elbetteki atanma şansın olursa meleğine uygun bir kadro ya yerleşebilirsin böyle bir hakkın varken mutlaka kullanmalısın en azından geleceğin için
En yakın sınav 2016'da var. Henüz kılavuzlar vs. için konuşamayız erken olur. Hangi bölümden mezun olmuşsanız o bölümünün kodundan alım yapılırsa tercih edebilirsiniz. Eğer alım yapılmıyorsa düz lise tercih edebilirsiniz.
meslek lisesi mezunları maalesef kendi bölümünden tercih yapamıyor çünkü çoğu bölüm için kadro açılmıyor açılan kadrolar belli; elktrik elektronik ve sağlık başka yok
arkadaşlar meslek lisesi tekstil konfeksıyon bölümü mezunuyum ama ben de zaten bu bölümü istemıyorum lütfen bırılerı bana yardımcı olsun hangı kadrolara atanırım
yanı ben hangı sınava tabıyım hıc bısey bılmıyorum
2016 da EKPSS açılacak (açılırsa tabii); Duyuru yapıldığı zaman sizde önce il sosyal hizmetlere gidip onay aldıktan sonra ÖYSM bürosuna gidip forum dolduracaksınız. Zaten duyuru yapılınca neler yapıalcağını kademe kademe gösterirler...
Sınavda yüksek puan almanız sizin en çok istediğiniz kuruma atanmanızı sağlar. Meslek lisesi mezunu olmanız bağlamayabilir. Düz memur olmak niyetinde iseniz olabilirsiniz sıkıntı yok. Ama meslek lisesi mezuniyetinize uygun işe yerleşirseniz hem maaş iyi olur hemde rahat yerleşme sağlarsınız. tabii ki mesleğinizi seviyorsanız o başka..
sınav konusuna gelince 2016 yılı bir gelsin hangi sınava tabii olacağını İl sosyal Hizmetlerden öğrenebilirsiniz. Zor bir süreç değil, sabret ve korkma.
Hay allah razı olsun pekı bu süreci nerden takip edebılırım daha önce gıren varmı nasıl hazırlanmalıyım sızce nasıl sorular
Bıde örneğin sekreterlik ve büro yönetımı için sertıfıka alsam etkilermı sızce
Alopecia Universalis teşhisim var 5 yıldan fazladır saclarım kaşlarım ve kirpiklerimi kaybettim.. kortizonla yani stereoidle 4 ay kadar tedavi denedim fakat onda da yan etki armaktaydılar, bıraktım. Size göre ben engelli miyim? %4 % 10 engelli derken yonetmelige baktıgımda buna benzer pek cok tanımlama goruyorum fakat ne yapmam gerektigini bilmiyorum.. yardım rica ediyorum
iko2015;
Hocam ona biz karar vermiyelim istersen bi kamu araştırma hastanesine git oranın sağlık kuruluna gidersin engelli raporu için heyete başvurmak istiyorum de onlar yönlendirsin heyete girersin heyet işi 1 günde tamamlanıyor ama raporun çıkması 1 ay sürebiliyor.( ben izmirde yaptırdım 1 günde tüm doktorlara girdim tam 1 ay sonra rapor çıktı ) .
KARARGAHX YANIT İCİN TESEKKUR EDERİM.. ACABA BANA yazılmıs teshis bir engel niteliginde midir
Lise mezununa bölümden bahsediyorsunuz ama lise kadrolarına memur bile çok az veriliyor ki kaldı ki bölüm bazlı atama nasıl olacak hizmetli kadrolarının içinde memur kadrosu bulursanız şanslısınız. (Siz birde nitelikli atamadan bahsetmişsiniz) Lisans mezunlarında bile nitelikli atama oranı çok düşük. Kıısaca engelliysen istersen doktora yap ancak %80 memur olursun anlayışı hakim bürokratlarda mühendis kadrolarının 3-5 tane olduğunu düşünürsek. Konuşmayı beceremeyen angutlar daire başkanı olsun sen engellisin ağzınla kuş tutsan memur olabilirsin.
hocam biyerde şöyle bi yazı okudum ;
benim sorum şöyle; ben 4 yıldır alopesi universalis hastasıyım. aslında 17 yaşından beri bu hastalığı çekiyor. ama 4 yıldır bütün vücudumdaki kıllar döküldü. biraz araştırma yaptım. ve benim durumunda olan biri için %10 özürlü kabul ediyorlar.
doktora sorman tabi senin için daha iyi olur.
---------