Tsrahman sorunda bu ya kura tercihleri diye.bir ayrim yada bir ibare yok oyüzden açıklayıcı yardım istiyorum
Tsrahman sorunda bu ya kura tercihleri diye.bir ayrim yada bir ibare yok oyüzden açıklayıcı yardım istiyorum
Arkadaşlar merhaba. Benim bi sorum olacak. Ben 2014 EKPSS'ye Lise mezunu olarak başvurdum ancak Yükseköğretime devam etmekteydim. Şu anda Önlisans mezunuyum. Başvurumu nasıl yapmalıyım? Lise düzeyinde mi? Önlisans mezunu olarak mı? ÖSYM Aday işlemleri sayfasında Önlisans mezunu olduğum görünüyor. Mezuniyet tarihi 06 Haziran 2014.
Merhaba benim de bir sorum olcaka.Grafik Tasarım lisans bölümünden mezunum fakat kadrolarda göremedim ilerki tercih dönemlerinde çıkma gibi bir durum söz konusu mu? Ya da ben şuan alan dışı mı tercih yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim çok bi bilgim yok ekpss tercih hakkında.
Bir sorum olacak Arkadaşlar mesela benim kalorifer ve doğalgaz sertifikam var ama o bölüm mezunu değilim düz lise mezunuyum yazabiliyor muyum acaba 2111 kodlu olan kadroları ? Kalorifercilikle ilgili olanları yani cevaplarınız için teşekkürler
konuyu açan arkadaş Sedat bey;
ya ben 2001 ile başlayn izmir içi ne varsa seçtim.. 30 tercih dolsun diye manisa denizli aydın muğla diye doıldurdum. İyi yapmış mıyım?
arkadaşlar ben ekpss tercihi yapıcam sizden yardım istiyorum.. ben 67,57 puan almıştım.. ve elektrik elektronik teknisyeniyim.. tercihimi nasıl kullanıyım ilkdefa tercihte bulunucam yardım ederseniz sevinirim teşekkürler...
arkadaşlar iyi güzelde tercih çıktılarını ösym büralarına mı verecez. Bende ilk kez tercih yapıyorum. Bu konularda bilgilendirin. Adım adım sonraki işleyişler nasıl olacak? İyi akşamlar.
@Loris: Kilavuzda 4. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER oku.
Belediyelere yerleşirsek ne kadar süre sonra iş başı yaparız. Ümraniye belediyesini tercih edeceğim. fakat bir süre tedavim devam edecek, yerleşirsem, işe geç başlama fırsatım olur mu
Christian;
Kılavuz linkini atar mısın?
sağlık meslek mezunu ama ön lisans mezunu biri ortaöğretimden tercih yapabilirmi
@Christian;
Bulamadım ben bir yardımcı ol. Buraya yazarmısın onu bi zahmet.Kilavuzda 4. TERCİHLERİN YAPILMASI İLE İLGİLİ İŞLEMLER oku.
Arkadaşlar ben mesela anadolu lisesi mezunuyum ve sanirim 2001 kodlu olanlari tercih edebiliyorum ancak merak ettiğim şey şudur ki sadece 2001 olarak mi bakicam yoksa nitelikler arasında sadece 1 inin tutmasi yeterli mi ?
ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
Bildigim kadariyla aranan niteliklerin hepsinin olmasi lazim. Ancak birden fazla bolum yaziyorsa bunlardan sadece birinin diplomasina sahip olamk yeterli.
Ornek veriyorum:
Sartlar:
-meb onayli blgsyr srtifikasina sahip olmak
-isletme bolumu mezunu olmak
-iktisat bolumi mezuni olmak
Sadece isletme ya da sadece iktisat bolumu mezunuysan ve sertifikan varsa tercih yapabilirsin
yani nitelik kodlarinda birden fazla program /bolum adi varsa bunlardan sadece birini yerine getirmis olmak yeterli. Ozel kosul varsa bnlarin hepsini saglaman lazim.