"dem" sözcüğü ile ile anlatılmak istenen değildir di. Orada bu şarta uygun sadece aşama vardı.Yani cevap aşama idi.
Türkçede herden ..her mevsim anlamındaydı
edebi metinlerin sinema senaryosunda önemini kaybettiği konusu vardı . sinema görsel ışıksal efesel perde sanatı diğeri ,yazınsal.
cümlenin akışını bozan , araya yosunu sıkıştırmaktır
diğer ara cümle açık-ve sadeydi
aynı soruya iki cevap sormuştu ..hassas gagası önce iyi koku alır sonra yeri kazar demiş cevapta keskin demiş ....ikinci soruda yaşadığı çevrede rakibi oladığını ,başka coğrafyadaki akrabası porsuğu karşılaştırmıştı ....
arkadaşlar hadi hayırlısı ufak tefek imla hatalarım ola bilir klavyem
sanal..
bir de soyluların resmini çizen bir ressam vardı , o da galiba resimlerini ola bildiğince karşısındkini soylulu değil doğal bir insangibi çiziyordu abatısız
mssgl corafyada
önce onu işaretledim sonra değiştim
"dem" sözcüğü ile ile anlatılmak istenen değildir di. Orada bu şarta uygun sadece aşama vardı.Yani cevap aşama idi.
özür ama ben edebiyatçıyım edebiyattaki karşılığı bu .
hiç solmayan her mevsim yeşil kalan anlamında
Evet tamam fakat soruda anlatılmak istenmeyen nedir denmişti.
o soruda çarpık kentleşme yanlış olanı değilmiydi ya? sürekli insanlardan bahs ediyordu çarpık kentleşmeyi çözemedim ben orda?
çarpık kentlesmeyle alakası oldugunu düşünmüyorum zaten memurlar.nette de kırsaldan kente göç ve besi hayvan yetersizliği arasnda tartışma var he en doğrusunu ösym bilir birimiz işaretledi diye o doğrudur diyemeyiz
bencede ama genelde çoğunluk neyse cevap odur siz ne dediniz şıkka hangisinden yakınmıyordur diyr soruyordu çarpık kentleşmemmi dediniz?
Çarpık kentleşme Türkçe'de bir soruydu sanırım. Şehir planlamasıyla alakalı ben onu kastediyorum.
ben coğrafya sorusuyla karıstırdım o türkceymiş onu bende çarpık kentlesme diye yaptım sanırım
yok coğrafya değilTürkçede çarpık kentleşme olarak yaptım bende size o soruyu sormuştun
![]()
paraagrafı tam hatırlamıyorum ama sanırım insanların rastgele yerleştiklerinden yakınıyordu umarım doğru hatırlıyorumdur umarım doğru yapmısımdır zaten türkcede bi dil bilgisi sorusundan şüphem var oda soru sıfatı yaptım herkez bağlac diyor.
karargahx;
onu bende soru sıfatı olarak işaretledim ondan emin değilim ama çarpık kentleşme sorusunda emin gibi bişeyim insanların rastgele yerleşmesini anlatmıyordu başka bişey anlatıyordu ama göç olayıydı galiba hatırlamıyorum![]()
Bende bağlaç yaptım.
Coğrafyada ki soruyu hayvancılık ve besi yaptım fakat , köyden kente göçte olabilir. Ben mantığı orada malı mülkü olan neden gitsin mantığıyla yaptım. Birde besi hayvancılığında hayvanların daha verimli olduğunu, ırka önem verildiğini biliyorum. O sebeple besi ve hayvancılık dedim.
ben orda şehirlerin büyümesi otlak alanların azalması dedim![]()