Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 28 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
  1. #1
    Üye
    cadı-cansu Avatarı

    Gerçek Adı
    Cansu
    Üyelik Tarihi
    27.11-2011
    Son Giriş
    31.03-2017
    Saat
    22:51
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    60
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Not: Cevaplar her sorunun sonunda beyaz renkli font ile yazılmıştır (onun için görünmez). Mause/fare ile o satırı seçerseniz ya da klavyeden CTRL + A harflerine basarsanız, cevaplar görünür olur


    GÜNCEL KONULAR
    1. 6 Aralık 2013 tarihinde vefat eden Afrika kıtasında ırkçılığa karşı mücadelenin efsanevi lideri ve demokratik
    seçimle göreve gelen ilk Devlet Başkanı kimdir?
    A) Jacop Zuma B) Nelson Mandela
    C) Şeyh Şerif Ahmed D) Robert Mugabe
    E) Morgan Tsvangirai
    CEVAP- B


    2. 2013 yılı CEV kadınlar voleybol şampiyonluğunu hangi takım kazanmıştır?
    A) Vakıfbank B) Eczacıbaşı C) Galatasaray
    D) Fenerbahçe E) Tofaş
    CEVAP- A


    3. Dünya futbol şampiyonası 2014 yılında hangi ülkede oynanacaktır?
    A) Brezilya B) Rusya C) Bulgaristan
    D) Belçika E) Fransa
    CEVAP- A

    4- 2014 kış olimpiyatları aşağıdaki ülkelerden hangisinde yapılacaktır?
    A) Türkiye B) Ukrayna C) Rusya
    D) İsviçre E) Fransa
    CEVAP- C


    5. 2014 AB dönem başkanlığını sırasıyla kimler üstlenecek?
    A) Fransa- Hırvatistan B) İngiltere – Sıbıstan C) Almanya- Danimarka
    D) Yunanistan ve İtalya E) Macaristan-Polonya
    CEVAP- D

    6. Dünya Bankası Başkanı Kimdir?
    A) Jim Yong B) Kemal Derviş C) Ban Ki-moon D) Mario Dragi E) Anders Fogh Rasmussen
    CEVAP- A

    İNKILAP TARİHİ

    1. Aşağıdakilerden hangisi I. TBMM’nin yaptığı inkılaplardan biridir?
    A) Saltanatın kaldırılması
    B) Halifeliğin kaldırılması
    C) Tevhid-i Tedrisat Kanununun çıkarılması
    D) Medeni Kanunun kabulü
    E) Soyadı Yasasının çıkartılması
    CEVAP- A


    2. Bütün Türk vatandaşlarının din ve mezhep farkı gözetmeksizin eşit haklara sahip olmasını ve modern Türk
    ailesinin kurulmasını sağlayan gelişme aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Saltanatın kaldırılması
    B) Türk Medeni Kanunu’nun kabul edilmesi
    C) Kılık kıyafet Kanunu’nun çıkarılması
    D) Nüfus Mübadelesi Antlaşması’nın yapılması
    E) Halifeliğin kaldırılması
    CEVAP- B


    3. I. Medeni Kanunu’nun kabulü
    II. Soyadı Kanun’un kabulü
    III. Ceza Kanunu’nun Kabulü
    Boşanma, miras, şahitlik ve diğer konularda kadın – erkek eşitliği yukarıdaki inkılaplardan hangisi ile
    sağlanmıştır?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve II E) II ve III
    CEVAP- A


    4. Sosyal Devlet anlayışı ile,
    I. İnkılapçılık
    II. Devletçilik
    III. Halkçılık
    ilkelerinden hangileri arasında bir ilişki kurulabilir?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) II ve III E) I, II ve III
    [COLOR=#ffffff]CEVAP- D/COLOR]


    5. I. Kapitülasyonların kaldırılması
    II. Devletçilik ilkesinin kabulü
    III. Teşvik-i Sanayi Kanunun çıkarılması
    Yukarıdakilerden hangileri Türk ekonomisini geliştirmek amacıyla yapılan bir çalışmadır?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve II E) I, II ve III
    [COLOR=#ffffff]CEVAP- E/COLOR]


    6- I. Tekke, zaviye ve türbelerin kapatılması
    II. Saltanatın kaldırılması
    III. Medreselerin kapatılması
    Türkiye Cumhuriyeti’nde yukarıdaki gelişmelerin kronolojik sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?
    A) I, II ve III B) I, III ve II C) II, I ve III
    D) II, III ve I E) III, II ve I
    [COLOR=#ffffff]CEVAP- D/COLOR]


    7. Türk kadınları;
    I. Evlenme ve boşanma
    II. Seçme ve seçilme
    III. Mirastan pay alma
    konularından hangilerinde Avrupalı kadınlardan daha önce hak sahibi olmuştur?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve II E) II ve III
    CEVAP- B


    8. I. Türk Medeni Kanunu’nun kabulü
    II. Şeriyye ve evkaf vekaletinin kaldırılması
    III. Tekke ve Zaviyelerin kapatılması
    Yukarıdaki inkılaplardan hangileri ile patrikhanenin dünya işleri ile ilgili yetkileri kaldırılmış ve vatandaşlar
    arasında din ve mezhep farkı gözetilmeden eşitlik sağlanmıştır?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve II E) II ve III
    [COLOR=#ffffff]CEVAP- A/COLOR]


    9. Atatürk’ün milliyetçilik felsefesi toplumu sadece ırk çizgileriyle değil, din ve mezhep çizgileriyle de ayrıştırmayı
    reddedir.
    Bu durum, Türkiye’de,
    I. Laiklik
    II. Devletçilik
    III. Cumhuriyetçilik
    ilkelerinden hangileriyle sağlanmıştır?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve III E) II ve III
    CEVAP- A


    10. “Yurtta barış, dünyada barış” Atatürk’ün hangi ilkesinin bir sonucudur?
    A) Akılcılık
    B) Bilimsellik
    C) Çağdaşlık
    D) İnsan ve insanlık sevgisi
    E) Ülke bütünlüğü
    CEVAP- D

    TÜRK KÜLTÜR MEDENİYETİ


    1. Türk – İslam devletlerinde uygulanan hukuk sisteminde aşağıdakilerden hangisi bağlayıcılık ve üstünlük
    bakımından en üst makamdadır?
    A) Örfi Hukuk B) Şer’i Hukuk
    C) Nizamname D) Ferman
    E) Beraat
    CEVAP- B


    2. I. Karahanlılar
    II. Selçuklular
    III. Gazneliler
    Yukarıda verilen Türk İslam devletlerinden hangilerinde “Türkçe” resmi dil olarak kullanılmıştır?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve II E) II ve III
    CEVAP- A


    3. Türk İslam devletlerinde vakıfların kurularak yaygınlaştırılmasında,
    I. Halkın sosyal ihtiyaçlarını karşılamak
    II. Özel mülkiyeti geliştirmek
    III. Ticari faaliyetleri düzenlemek
    amaçlarından hangileri etkili olmuştur?
    A) Yalnız I B) Yalnız II C) Yalnız III
    D) I ve II E) II ve III
    CEVAP- A


    4. Büyük Selçuklu Dönemi’nde Hasan Sabbah tarafından kurulan ve bölücülük yapan tarikat aşağıdakilerden
    hangisidir?
    A) Hariciler B) Tahiriler
    C) Batinilik D) Mutezile
    E) Fatimiler
    CEVAP- C

  2. #2
    Üye
    CrystaL Avatarı

    Gerçek Adı
    Ferman
    Üyelik Tarihi
    06.08-2009
    Son Giriş
    26.10-2017
    Saat
    04:28
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Mesaj
    962
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    7

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    iyi yalnız biraz daha özen gösterseydin yazıya açsaydın iyi olurdu =)

  3. #3
    Üye
    cadı-cansu Avatarı

    Gerçek Adı
    Cansu
    Üyelik Tarihi
    27.11-2011
    Son Giriş
    31.03-2017
    Saat
    22:51
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    60
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    TÜRKÇE- TEST 1

    1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, altı çizili sözcük, türü bakımından ötekilerden farklıdır?
    A) Kapıcı ekmek ve sütü kapıya bırakmış.
    B) Doğum günü için hazırlık yapıyor.
    C) Bahçeden biraz sebze topladı.
    D) Dürüst insanlarla çalışmalısın.
    E) Ressam, düşlerini fırçayla döker.


    2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde altı çizili sözcük "ad" değildir?
    A) Sorunun yanıtını bilemedi.
    B) Soylu bir aileden geliyordu.
    C) O, her zaman özgür yaşamıştır.
    D) Aysel, çok güzel bir resim yaptı.
    E) Öğretmen, tahtaya, paralel doğrular çizdi.


    3. Herkes kızabilir, bu kolaydır. Ancak, doğru insana, doğru ölçüde, doğru zamanda kızmak, işte bu kolay değildir.
    Bu parçada, aşağıdakilerden hangisi yoktur?
    A) Türemiş sözcük
    B) Belgisiz zamir
    C) Niteleme sıfatı
    D) Ad tamlaması
    E) İşaret zamiri


    4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ikileme ad olarak kullanılmıştır?
    A) Konuklar için türlü türlü yemekler hazırladık.
    B) O sabah masmavi, pırıl pırıl bir hava vardı.
    C) Çocuk bir köşede için için ağlıyordu.
    D) Boy pos yerinde; ama davranışları çocuk gibi.
    E) Öbek öbek bulutlar köyün üstünde toplanmıştı.


    5. “Bir iş için devlet dairelerinden birine gitmiştim.” cümlesinde geçen “devlet” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin
    hangisindeki "insan" sözcüğüyle görevce özdeştir?
    A) Anadolu insanı kötü günlerde hemen yardıma koşar.
    B) O günlerimde insan sesinin berraklığına hasret yaşadım.
    C) O her şeyden önce insan olmayı başarsın.
    D) Güzel insanlarla çevrilmiş bir hayatım var.
    E) İnsan böyle bir olaya tepkisiz kalır mı?


    6. Ne hüznün yeri var içimde
    Ne bir yok oluş korkusu
    Sana eğiliyorum sonsuz pınarlar gibisin
    Bu dizelerde aşağıdakilerden hangisi yoktur?
    A) Niteleme sıfatı
    B) Belirtili ad tamlaması
    G) İyelik eki almış sözcük
    D) Zincirleme ad tamlaması
    E) Kişi adılı


    7. Aşağıdaki dizelerin hangisinde ad ya da sıfat tamlaması yoktur?
    A) Yıldızlar damlıyordu parmak uçlarından
    B) Kısa kirpiklerine ne kızlar asılı
    C) Elektrik çatırtısı yok gibi saçlarından
    D) Yüzünde görünmez bir şiir yazılı
    E) Gülümsemesi bile ne kadar acı


    8. Aşağıdaki dizelerin hangisinde ad tamlamasının arasına bir söz öbeği girmiştir?
    A) Her şey onun geri dönüşüyle başladı.
    B) Çünkü ayrılık da sevdamıza dahildi.
    C) Ayrılmanın gizli acısını yaşıyor insan.
    D) Gecenin giderek kararan ırmağında yüzüyor.
    E) Unutulmuş zambaklar tedirginler.


    9. Aşağıdakilerin hangilerinde "- dan, - den" ayrılma eki, ulandığı adın neden yapıldığını bildirmektedir?
    A) Çeşmeden akan suyu kana kana içtik.
    B) Soğuktan birçok kişi ölmüştü.
    C) Eskiler, ağaçtan masa olmaz, derler.
    D) Pamuktan yumuşak yanakları vardı.
    E) Babadan kalma bir evde otururdu.


    10. Madde halinde bulunmayan, ancak akıl yoluyla tasarlanan varlıkları simgeleyen sözcüklere soyut ad denir.
    Aşağıdaki cümlelerdeki altı çizili sözcüklerden hangisi soyut addır?
    A) Kulağı tırmalayan bir ses duydum.
    B) Onun yaptıkları insanlıkla bağdaşmaz.
    C) Havalar ısınmaya başladı.
    D) Karşıdaki evde bir ışık görüyorum.
    E) Artezyen suyu sağlığa zararlıdır


    11. Aşağıdaki dizelerin hangisinde, bir ad takımı arasına tamlananın sıfatı girmiştir?
    A) Kızıl alevler saçar atımızın yelesi
    Ufukları çınlatır nallarımızın sesi
    B) Çekme şu dünyanın endişesini
    Temizle kalbinin her köşesini
    C) Yalnız zaman olur bazı akşamlar
    Bir kadın çehresi, yanarken camlar
    D) Billur bir aynadan geçiyor gibi
    Gözlerin sükunu içiyor gibi
    E) Ağlamış galiba şu küçük bulut
    Ölüp giden bir kuzunun ardından


    12. Tekil oldukları halde çokluk anlamı bulunan cins adlar vardır.
    Aşağıdaki cümlelerin hangisinde böyle bir ad kullanılmamıştır?
    A) Balık suda yaşar.
    B) Kitap bilgi kaynağıdır.
    C) Bir kolye aldım sevgilime.
    D) Kasa, para saklamak için yapılmıştır.
    E) Öğretmen, öğreten kişidir.


    13. Aşağıdaki altı çizili sözcüklerden hangisi tür yönünden ötekilerden farklıdır?
    A) Yarın, bugünü iyi değerlendirenindir.
    B) Yarın, bize, gelecek kuşakların emanetidir.
    C) Tadına doyamadık akşamın.
    D) Gelirsen yine akşam gel.
    E) Bugünler hep dün olacak.


    14. Belirtili ad tamlamasında tamlayan söylenmeyebilir.
    Aşağıdakilerin hangisinde bu açıklamayı örnekleyen bir kullanım vardır?
    A) Hey Rıza! Kederin başından aşkın.
    B) Bir gemi gibisin göklerde demirli.
    C) Söylenen bu türkü senin.
    D) Dışarda fırtınanın şehri döven kırbacı.
    E) Bu dağlar senin meskenindir.


    15. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bir isim tamlaması yoktur?
    A) Hava yağmurlu olduğu için, babasının şemsiyesini alıp çıktı.
    B) Çocuk, gözlerini korkuyla babasına doğrultmuş bakıyordu.
    C) Dolaşırken sevdiğinin elini tutmak onu çok mutlu ediyordu.
    D) Marketin düzenli olması müşterinin hoşuna gidiyordu.
    E) Arkadaşımın sözlerini ciddiye almadım.


    16. "Mutfakta iki tencereleri, üç tabakları vardı." cümlesindeki çoğul eklerinin sözcüğe kattığı anlam
    aşağıdakilerden hangisidir?
    A) Varlığın sayısını gösterme
    B) Varlığa sahip olanların birden fazla olduğunu belirtme
    C) Varlıklar arasında sayı yönünden ayrım bulunduğunu verme
    D) Varlıkların niteliksiz olduklarını gösterme
    E) Varlıklara sahip olmanın önemini ortaya koyma


    TÜRKÇE CEVAP ANAHTARI:
    1. D 5. B 9. C 13. D
    2. C 6. D 10. B 14. A
    3. D 7. E 11. B 15. B
    4. D 8. D 12. C 16. A




    COĞRAFYA TEST

    1. Ülkemizde Doğu Karadeniz kıyılarında özel konumun etkisinden dolayı bir Akdeniz iklimi ürünü olan
    turunçgillerin yetişmesi aşağıdaki özelliklerin hangisine bağlıdır?

    A) Denizin ılıman etkisine
    B) Dağların kıyıya paralel olmasına
    C) Föhn rüzgarlarının etkisine
    D) Yağış miktarının fazla olmasına
    E) Nemliliğin yüksek olmasına
    CEVAP-C


    2. İstanbul’da güneşin Ankara’dan daha önce doğup batması aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

    A) Dünyanın dönüş yönünün değişmesine
    B) İstanbul’un daha güneyde bulunmasına
    C) Enlemlerinin aynı olmasına
    D) Bu iki ilimizin Güney yarımküre’de yer almasına
    E) Her iki ilimizin farklı yarımkürelerde yer almasına
    CEVAP-A


    3. 24° Batı meridyeninde yerel saat 12.40 iken, Türkiye'nin en batısında yerel saat kaçtır?

    A) 9.20 B) 12.32 C) 12.48
    D) 16.00 E) 17.16
    CEVAP-D


    4. Türkiye’nin coğrafi koordinatları dikkate alındığında en fazla meridyen hangi saat dilimi içerisinde yer alır?

    A) 0. saat dilimi
    B) 1. saat dilimi
    C) 2. saat dilimi
    D) 3. saat dilimi
    E) 4. saat dilimi
    CEVAP-C


    5. Ege Bölgesinde dağlar denize dik olarak uzanmaktadır. Bu durumun aşağıdaki sonuçlardan hangilerine
    neden olduğu söylenebilir?

    I. Bitki örtüsünün çeşitlenmesi
    II. Dağların arasında ovaların oluşması
    III. Deniz etkisinin iç kısımlara sokulması
    IV. İç Batı Anadolu’nun kurak olması ve az gelişmesi
    V. İç kesimlerle kıyı kesimler arasında ulaşımın kolay olması
    A) I - IV B) II - III C) III - V
    D) II - IV E) IV - V
    CEVAP-C

  4. #4
    Üye
    CrystaL Avatarı

    Gerçek Adı
    Ferman
    Üyelik Tarihi
    06.08-2009
    Son Giriş
    26.10-2017
    Saat
    04:28
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Mesaj
    962
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    7

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Sorular Kalın Harf veya Renk veya Aralık gibi vb... şekillerde


    Teşekkürler bu arada faydalı konu.

  5. #5
    Üye
    cadı-cansu Avatarı

    Gerçek Adı
    Cansu
    Üyelik Tarihi
    27.11-2011
    Son Giriş
    31.03-2017
    Saat
    22:51
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    60
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Ozİstar;

    Anladım biraz daha özen göstermeye çalışırım o zaman teşekkür ederim...

  6. #6
    Üye
    sonbahar.44 Avatarı

    Üyelik Tarihi
    24.11-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    21:12
    Yaşadığı Yer
    sivas
    Mesaj
    1.385
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    cansucugum ellerine saglık ellerin dert görmesin allah razı olsun melegimiz..sen çalıştın mı bu konularda nasılsın baya ilerledin ki siteye yardımcı olmaya başladın tekrar gibi bişe bu heralde dimi..teşekkür ederiz

  7. #7
    Üye
    cadı-cansu Avatarı

    Gerçek Adı
    Cansu
    Üyelik Tarihi
    27.11-2011
    Son Giriş
    31.03-2017
    Saat
    22:51
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    60
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Bayağı bir çalıştım evet ama hala anayasa da zorlanıyorum... Ama inşallah bir sıkıntı olmaz. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun...

  8. #8
    Üye
    NETBUS Avatarı

    Gerçek Adı
    Megalodon
    Üyelik Tarihi
    26.09-2006
    Son Giriş
    14.12-2017
    Saat
    02:08
    Yaşadığı Yer
    Karadeniz
    Mesaj
    876
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    güzel paylaşım devamını bekleriz

  9. #9
    Üye
    reco61 Avatarı

    Gerçek Adı
    recai
    Üyelik Tarihi
    11.02-2010
    Son Giriş
    27.11-2017
    Saat
    16:18
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Mesaj
    546
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    teşekkürler güzelmiş

  10. #10
    Üye
    sonbahar.44 Avatarı

    Üyelik Tarihi
    24.11-2010
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    21:12
    Yaşadığı Yer
    sivas
    Mesaj
    1.385
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    inşallah allah yardımcımız olur,maşallahın var seni şimdi sitede yardıma koşuyon rahatsın tekrar yapıon iyisin maşallah...

  11. #11
    Üye
    ay&güneş Avatarı

    Gerçek Adı
    aysun
    Üyelik Tarihi
    29.01-2014
    Son Giriş
    31.03-2016
    Saat
    01:28
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Mesaj
    51
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    ellerıne saglık çok saol

  12. #12
    Üye
    CrystaL Avatarı

    Gerçek Adı
    Ferman
    Üyelik Tarihi
    06.08-2009
    Son Giriş
    26.10-2017
    Saat
    04:28
    Yaşadığı Yer
    İSTANBUL
    Mesaj
    962
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    7

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Bence cevap anahtarını mesaj olarak ekleyin buraya iyi olur

  13. #13
    Üye
    cadı-cansu Avatarı

    Gerçek Adı
    Cansu
    Üyelik Tarihi
    27.11-2011
    Son Giriş
    31.03-2017
    Saat
    22:51
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Mesaj
    60
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Alıntı Alıntı Yapılan Kişi: OzİStar Mesajı Gör
    Bence cevap anahtarını mesaj olarak ekleyin buraya iyi olur
    Yaa açıkcası ben forum kullanmaya başlayalı daha yeni oldu diyebilirim.. Çok fazla anlamam bu forumda mesaj atma veya cevap yazmayı o yüzden biraz eksiklerim oluyo kusura bakmayın

  14. #14
    Üye
    eMeL_eMeL Avatarı

    Gerçek Adı
    eMEL
    Üyelik Tarihi
    21.04-2008
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:15
    Yaşadığı Yer
    başKent
    Mesaj
    536
    Alınan Beğeniler
    25
    Verilen Beğeniler
    62

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Eline sağlık

  15. #15
    Üye
    YiRiZMa Avatarı

    Üyelik Tarihi
    01.06-2009
    Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Mesaj
    333
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

    Zaten Değerlendirdiniz! 0 Zaten Değerlendirdiniz!
    Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    cevap anahtarı nerde




Sayfa 1 / 2 12 SonSon