TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 8 mesajın 1-8 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    papatya123 Avatarı

Son Giriş
    29.08-2012
    Saat
    09:59
    Yaşadığı Yer
    İskenderun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhabalar;

2007 Yılında % 82 Sürekli ibareli ve Ağır Özürlü ibareli Özürlü Sağlık Kurulu Raporunu Tam teşekküllü bir devler hastanesinden alarak defterdarlığa ilettim ve emeklilik işlemlerimi tamamlayıp emekli oldum. Halen maaşımı almaktayım.

Geçen günlerde ÖTV İndiriminden yararlanmak maksadıyla kendi talebim üzerine tekrar Devlet Hastanesine başvurdum ve tekrar değerlendirme neticesinde bu sefer raporumu % 28 ve Sürekli ibareli verdiler.

Merak ettiğim şu, ben en son aldığım raporu kendi isteğimle ÖTV indiriminden yararlanmak için almaya çalıştım. Daha önce % 82 oranla haketmiş olduğum emekli maaşıma herhangi bir sıkıntı yaratır mı? yani daha önce hakedip aldığım emekliliğimin bu durumda iptali sözkonusu olur mu?

Editör
    KKELEBEKK Avatarı

Gerçek Adı
    Kısmet
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    09:26
    Yaşadığı Yer
    Aydın
    Alınan Beğeniler
    651
    Verilen Beğeniler
    293

Emeklilik için önemli olan, emekli olurken yürürlükte olan cetvele göre bugün % 40 ve üzeri oran alıp alamayacağınızdır. Yoksa, yeni cetvelde oran düşürüldü, hadi herkesin emekliliğini iptal edelim, gibi bir şey söz konusu olamaz. SGK böyle bir tutum takınsa dahi, hukuki yollarla bu saçmalık düzeltilir.

Ayrıca araç alımında ÖTV'den muaf olmanız içinde rahatsızlığınız ortopedik ise, rapor oranının bir önemi yoktur. Sol alt ekstremite için 'otomatik vitesli araç' ve ( sol üst ektremite hariç, çünkü bu rahatsızlıkla hiçbir şekilde ÖTV'den muaf olunamıyor.) diğer ortopedik rahatsızlıklar için 'özel donanımlı araç kullanabilir' ibareli rapor ve H sınıfı ehliyetinizin bulunması yeterli.

Kısacası, raporunuz SGK'ya gitmeyeceği için, emekliliğinize de bir zarar gelmez. Ama, hasbelkader SGK bir kontrol muayenesi için çağırırsa ve emeklilğe temel olan yeti kaybınızın ortadan kalktığını tespit ederse, evet, o zaman emekliliğiniz iptal edilir.

Üye
    buzluçay Avatarı

Son Giriş
    28.08-2021
    Saat
    21:14
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

bu tür sorun yaşayan başka arkadaşlar varsa onlarında emekliligi iptal oldumu acaba

Üye
    teyo teyo Avatarı

Gerçek Adı
    beyami genç
    Son Giriş
    01.03-2017
    Saat
    11:17
    Yaşadığı Yer
    samsun
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

bence fazla raporlarla uğraşma emekli olmuşun işte seni sevmeyen biri bu son raporu duysa bi telefonla maaşı iptal ettirir tekrar rapor isterler uğraşırsın eldeki pirinçten olma

Üye
    allakasi Avatarı

Gerçek Adı
    ugur
    Son Giriş
    03.05-2023
    Saat
    20:01
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

emekliligine zararı olmaz ötev için alınan raporların emekliliginizde kontrol şerhi varsa düşerse ozaman sıkıntı yaratır

Üye
    papatya123 Avatarı

Son Giriş
    29.08-2012
    Saat
    09:59
    Yaşadığı Yer
    İskenderun
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhaba ;

Emeklilik ile ilgili defterdarlığın istemiş olduğu raporda kontrol şerhi yoktu, zaten o rapor 2007 yılında alındı. 5 yıldır da herhangi bir sebepten dolayı tekrar rapor istenmedi, zaten malülen emekli olmasaydım bile yaş ve diğer şartları tamamladığım için bu yıl normal şekilde emekli olacaktım. Bir daha da tekrar kontrol için rapor istenmedi.

Benim kızdığım konu durumumda değişiklik olmamasına rağmen, hatta farklı sıkıntıları ortaya çıkmış olmasına rağmen daha önce aynı hastane tarafından %80 verilmiş bir özür için şimdi nasıl oluyor da %20 veriliyor.

Üye
    şimşek59 Avatarı

Son Giriş
    20.05-2023
    Saat
    09:11
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    2

Merhaba papatya, yazdıklarından anladığım iki şeyi yanlış biliyorsun. 1- Siz malülen değil vergi indirimi alarak, engellilere tanınan erken emeklilikten yararlanmışsınız.Bunlar ikisi ayrı şeyler. 2- Her rapor amacına uygun kullanılır. Yani emeklilik için alınan rapor emeklilik için, ÖTV için alınan rapor ÖTV için kullanılır. Yani sizin ÖTV için aldığınız rapor SGK için geçerli değildir.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    22:03
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Kısmet'İn yazdığı gibi, bir sorun olmayacaktır.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...