TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 14 mesajın 1-14 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    apprentice Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    07.10-2022
    Saat
    13:37
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhaba dostlar,
    Benim birkaç sorum olacak ki bu soruları bazı arkadaşlar parça parça sormuş ben bir kısmını toparladım.

Yaklaşık 3 ay önce sağlık raporu için Ankara numune hastanesine başvurdum. Tetkikler tahliller sonuçlar derken 1 ay sonrasında % 100 Kalp Yetmezliği (Class 4) + 20 Kalp pili olmak üzere raporumu aldım. Raporum sürekli. Engellilikle ilgili bir takım evraklarımı çıkardım otobüs kartları felan filan. Vergi indirimine de başvurdum. 1 aydır sonucu beklemekteyim.

Şimdi sorularıma gelince

1. Benim 2.800 gün sigorta günüm var ve malulen emekli olmama yaklaşık 2,5 sene var. Ben şimdi 2,5 sene sonra SSK’ya emeklilik için başvurduğum zaman tekrar mı rapor almam gerekecek. Çünkü raporum sürekli ve hakem hastaneden aldığım rapor.
    2. Aldığım vergi indiriminin emeklilik esnasında bana nasıl bir faydası olacak?
    3. Benim raporum yüzde yüz acaba vergi indiriminde ne kadar indirirler çünkü genelde forumu takip ediyorum ve çoğu kişinin raporunda indirime gidilmiş.
    4. Çalıştığımdan beri SSK hep maaş üzerinden yattı şu an 1.400 lira ssk yatıyor acaba minumum malul maaşım kaç lira olur. Biliyorum bu soru çok soruluyor ama insan ister istemez merak ediyor.
    5. Malulen emekliliğe başvurunca istifa mı ediliyor.
    6. Şimdi emekli olmak istesem öyle bir imkanım var mı acaba?

Şimdiden sorularımı yanıtlayan arkadaşlara teşekkür ederim.

Üye
    allakasi Avatarı

Gerçek Adı
    ugur
    Son Giriş
    22.12-2021
    Saat
    20:25
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

emeekli oldugunuzda vergi indirimiyle bir işiniz kalmıya cak malülen emekli olursanız iş hayatınız sona erecek birdaha sgklı calışamazsınız vergi indirimi ile emekli olursanız calışa bilirsiniz sgk girişiniz yazmamışsınız 10yıl başlangıç varsa malülen emeklilik için baş vura bilirsiniz baş vurdugunuzda büyük ihtimal tekrar hastaneye sevk ederler önceki raporuda ekliye bilir siniz http://www.engelliler.biz/forum/emek...l%FDnan+maa%FE burdan maaş alan arkadaşlarla maaşınızı yaklaşık ögrene bilirsiniz maaş alan arkadaşlardan

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

1- 2,5 sene 10 yılınızı doldurmaya var ise malulen emekli olabilirsiniz malulen emekli olur iseniz vergi indirim hakkı size fayda etmez tekrar ssk ya malulen emekli olma talebinde bulunacaksınız ve rapor vermeye yetkili hastaneye sevk edileceksiniz. 60% üzeri rapor alır iseniz malulen emekli olacaksınız.
    2-Vergi indirimi engellilere tanınan erken emeklilikte size çok faydası olur. Malulen değilde vergi indirim hakkı kazanıp erken emekli olmak için en önemli etkenlerden birisi vergi indirimi hakkıdır.
    3-Ankara rapor oranını düşüre bildiği gibi yükseltebilir de beklemekten başka çare yok !
    4-SGK nın sayfasında emekli maaşı hesaplama linki var oradan bu sorunuza cevap alabilirsiniz yada http://www.engelliler.biz/forum/emek...iyorsunuz.html şu linki inceleyebilir ve tahminde bulunabilirsiniz.
    5-İlk önce malulen emekliliğin tesbiti yapılır sonra işten çıkışınızı alırsınız.
    6-Bu sorunuzu cevaplaya bilmemiz için doğum tarihi,İlk işe giriş tarihi (Gün,ay,yıl olarak)bilgilerini vermeniz gerekli

Üye
    tamer54 Avatarı

Gerçek Adı
    tamer yıldız
    Son Giriş
    04.08-2012
    Saat
    19:29
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

malulen emekliliğe başvuru yaptığımızda sigortamızı kapattırmamız gerekmiyor değil mi? emeklilik onaylanınca mı kapanıyor yoksa başvuru için kapatmamız mı gerekiyor.eğer kapatmamız gerekiyorsa sağlıktan nasıl yararlanacağız?

Üye
    allakasi Avatarı

Gerçek Adı
    ugur
    Son Giriş
    22.12-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

emekliliginiz kabul olunca sgk cıkış ister baş vururken cıkış almanız gerekmez

Üye
    apprentice Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    07.10-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Herkese cevaplar icin teşekkür ederim.

6. Soruya istinaden

1980 doğumuluyum ve 2004 sigorta girişliyim

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Şu tablo işini görür ;

Üye
    apprentice Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    07.10-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Merhabalar arkadaşlar.

Bir sorum olacak zaten hepimiz malulen emeklilik şartının 3600 sigorta günü olduğunu biliyoruz. Peki yüzde 80 üzeri raporum var ise (2800 bu sayı önemli değil) yani günü tam doldurmadan malulen emekli olma şansımız ne kadar var. illa 3600 gün olmak zorunda mı, ya çalışamayacak duruma gelirsem.

1800 günden emekli olanları okuyorum onlar nasıl emekli olabiliyorlar. Emekli maaşları neye göre hesaplanıyor.

Şimdiden teşekkür ederim

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Bu linkte gerekli bilgiler mevcut,
    http://www.engelliler.biz/forum/emek...lik-nedir.html

Üye
    apprentice Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    07.10-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

O zaman vergi indirimi hakkı kazanırsam 3600 günü beklemeden yüzde 80 ve üzeri rapor ile emekli olabilirim değilmi officer

Üye
    allakasi Avatarı

Gerçek Adı
    ugur
    Son Giriş
    22.12-2021
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    5
    Verilen Beğeniler
    0

%80 ile 1 dereceden vergi indirimi alırsanız 15 sene 3600 den emekli olursunuz bundan erken vergi indirimiyle emekli olamazsınız ancak ilk işe başladıgınızda malüliyet derecesinde engeliniz yoksa malülen emeklilige baş vura bilirsiniz ozaman 10 sene 1800 den emekli olursunuz

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:34
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

3600'ü beklemeden emekli olunamaz.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    apprentice Avatarı

Gerçek Adı
    Murat
    Son Giriş
    07.10-2022
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Nasıl yani hocam 1800 gün ile emekli olunamıyor mu?

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:34
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.873
    Verilen Beğeniler
    4.127

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Malulen emekli olmak için 1800 gün tamam, benim kastettiğim, Yaşlılık emekliliği.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...