TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 2 / 305 İlkİlk 1234561252102 ... SonSon
Toplam 4572 mesajın 16-30 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    12:46
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.056
    Verilen Beğeniler
    4.329

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar, durmadan emekli maaşı hesaplanamasına dair soru sormayın bence. Size de yazık, bize de.

Emekli maaşı hesaplaması bir sürü farklı parameteyle oluyor. Ben dahil bu sitedeki kimse hesaplama yapamaz. Bizimkisi el yordamıyla tahminde bulunmak.

Bence en yaklaşık sonuç SGK sitesinden ve maaş hesabı yapan diğer iki siteden elde edilir...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    storm43 Avatarı

Son Giriş
    08.02-2016
    Saat
    10:43
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

sayın bülent bey; sorulan soru emekli maaşımız ne kadar olur değil?sürekli linkini verdiğimiz sgk maaş hesabını özürlü olduğumuzu bilerek mi yapıyor?yani 7200 gün üzerinden mi yapıyor? yoksa mevcut primler üzerinden mi yapıyor?ben; merdem arkadaşımızın görüşüne katıldığımı belirttim sadece... benim görüşüm mevcut primler üzerinden,7200'e tamamlamadan hesap yapıyor...sorulan soru budur? emekli maaşı.com sitesi ile sgk maaş hesaplama sitesi arasında uçurumlar oluyor...(iki sitenin hesabı arasında 1000 tl fark çıkarsa,sorgulanması gerekmez mi?) sorgulanan şey budur.benim anlatmak istediğim sgk maaş hesabı linki 7200 güne tamamlamadan yapıyor...bu yüzden arkadaşların sgk sitesinin hesabına güvenmemesi,emekli-maaşı.com sitesinin daha güvenilir hesap yaptığını anlatmaktır...eğer yanılıyorsam diye görüş veya onay almaktır...tüm arkadaşlara selamlar...

Üye
    ertugrul01 Avatarı

Gerçek Adı
    Ertuğrul
    Son Giriş
    23.02-2014
    Saat
    11:46
    Yaşadığı Yer
    Anadolu
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    0

bu konu haakında bilgi sahibi olan yok , kim çıkarmış bu uygulamayı 7200 e tamamlanıyor diye

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.056
    Verilen Beğeniler
    4.329

Doğrudur storm43, ama işte benim bu tereddütünüze verecek bir yanıtım yok maalesef. SGK sitesi ile diğer sitedeki hesabı yapıp ortalamasını almak lazım sanırım

5510 sayılı yasanın 27 ve 29. maddesi aylıkların hesabına dair detayları içerir...
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    karasongur Avatarı

Son Giriş
    25.12-2012
    Saat
    19:20
    Yaşadığı Yer
    kütahya
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Net Aylık Tutarı: 2130.54 TL
    Aylık Tutarı: 749.62 TL
    Ek Ödeme Tutarı: 81.93 TL
    Birikmiş Ödeme Tutarı1298.99 TL

arkadaşlar bamın maaşı ne kadar anlamadım :749 mu yoksa 749+ek ödeme 81 :830 mu maaşı

Üye
    storm43 Avatarı

Son Giriş
    08.02-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

sayın karasongur; bildiğim kadarıyla ek ödeme maaşın % 4 ü kadardır... aylık tutarı;749.62+ek ödeme ;29.98= 779.6tl olur...

Üye
    ertugrul01 Avatarı

Gerçek Adı
    Ertuğrul
    Son Giriş
    23.02-2014
    Saat
    11:46
    Yaşadığı Yer
    Anadolu
    Alınan Beğeniler
    9
    Verilen Beğeniler
    0

ek ödeme neyi kapsıyor

Üye
    herkul_03 Avatarı

Son Giriş
    02.01-2023
    Saat
    03:16
    Yaşadığı Yer
    trabzon
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Arkadaşlar Merhabalar,
    Benim sigortallk gün ve prim gün şartlarım tamamlandı. Erken Emeklilik için şu anda önümdeki tel engel olarak, vergi indirimi için yaklaşık 3 aydır uğraştığım ve 2. sefer Ankaraya gönderdiğim f oranındaki sürekli raporumla en az %40 vergi indirimi alabilmem kaldı. İnşallah ben ve benim gibi raporu vergi indirimi için onay sürecinde olan arkadaşlarım en yakın sürede olumlu mesajlar paylaşıyor olur.
    Ben internetteki bir kaç siteden emekli maaşımı hesaplattım. Merak ettiğim konu bu linklerde gösterilen maaşla bağlanan maaş ne kadar uyumlu? Bu konuda tecrübeli arkadaşlardan; internette hesaplattıkları aylık ve bağlanan aylık şeklinde cevaplarını bekliyorum.
    Şimdiden teşekkürler.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.056
    Verilen Beğeniler
    4.329

Bazı arkadaşlarımız hesaplamanın %90 oranında tuttuğunu söylüyor. Bence en kötü olasılıkla sgk ile diğer sitelerden ayrı ayrı hesaplayıp sonra ortalamasını almak.

Üye
    karatas_52 Avatarı

Gerçek Adı
    yasin karataş
    Son Giriş
    03.01-2023
    Saat
    16:25
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

emekli olmayan özürlülerde hesaplayabiliyoru bunu ben emekli olmadım daha ama hesaplayamadım 4050 günüm var ilk girişim 1996 para olarak asgeri ücretten ödendi hep şuan 65 milyar ödendi vergi indirimim 3 derece yardımcı olurmsunuz

ben yapamadım yardımcı olrmusnuz 2000 2008 2008 2010 yazıyor yapamadım 4028 günüm var

nasıl hesaplıyorsunuz bir kişide yazmıyor nasışl bilgi sitesi burası

Üye
    storm43 Avatarı

Son Giriş
    08.02-2016
    Saat
    Yaşadığı Yer
    izmir
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

sayın karataş52, e-devlet şifren ile sgk bölümünden 4-a hizmet dökümünü kopyala,SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı sitesinin ilk sayfasında bilgilerini girip hizmet dökümünü yapıştır...en doğru hesaplamayı bu site yapıyor...SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım ...

Üye
    mehva Avatarı

Gerçek Adı
    MEHMET
    Son Giriş
    12.01-2014
    Saat
    23:08
    Yaşadığı Yer
    AYDIN
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

SSK Emekli Maaşı Hesaplama. Ne kadar emekli maaşı alırım | Ücretsiz SSK Emekli Maaşı Hesabı sitesinden hesaplama yapamıyorum. hizmet dökümünü kopyala yapıştır yapıyorum. işe giriş tarihimi hesaplama yaptığım günü gösteriyor.

Üye
    Birol Koç Avatarı

Gerçek Adı
    birol
    Son Giriş
    12.05-2016
    Saat
    01:03
    Yaşadığı Yer
    Istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Sorum şu aşadaki alıntı malulen veya vergi indirimi emekli olundugunda maaş baglama oranı 9000 gün üzerinden hesaplanıyor diye bahsediyor arkadaş emin olmamak kaydıyla buna istinaden benim sigorta başlangıcım
    1987 gün sayım 6000 civarı sgk nın sitesinde maaş hesaplattıgımda benim 1287 tl maaş çıkıyor sistem benim % 40 engelli oranımı vergi indirimimi hesaplıyor mu benim alacagım maaş nasıl hesaplanır diger bir soru bu vergi indirimin % 40 engelli oranı emeklilikde bir artısı olurmu esas can alıcı soru diyelimki emekli oldum benim raporumda her yıl kontrol yazıyor ileride bu rapor iptal edilip emeklikden olma olasılıgı nedir rahatsızlıgım bipoler bozukluk soru yagmuru için özür diler vereceginiz bilgiler için teşekkürlerimi sunarım
    saygılar

yanıltmış olmaym'de iğnede 1600-1800 arası olma ihtimali yüksek.
    Malülen veya vergi indirimden emekli olduğunda maaş hesabı bağlama oranı
    9000 günden yapılıyor,senini prim'de yüksek olduğundan büğük ihtimal benim yazdım kadar maaş yatacak.
    ama istersen emekli-maasi.com kontrol edebilirsin.
    benim 1700 gösteriyor 250000tl prim

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.056
    Verilen Beğeniler
    4.329

SGK sitesi düşük hesaplıyor, diğer siteler daha doğru bir hesap çıkartıyor. Burada deneyimlerini aktaran arkadaşlar bu bilgiyi verdi hep...

Yaşlılık aylığının hesaplanması 5510 sayılı yasanın 29. maddesi ile düzenlenir:

"Aylık bağlama oranı, sigortalının malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortalarına tâbi geçen toplam prim ödeme gün sayısının her 360 günü için % 2 olarak uygulanır. Bu hesaplamada 360 günden eksik süreler orantılı olarak dikkate alınır.
    Ancak aylık bağlama oranı % 90'ı geçemez.
    28 inci maddenin dördüncü ve beşinci fıkralarına göre aylığa hak kazanan sigortalılar için hesaplanacak aylık bağlama oranı, prim ödeme gün sayısı 9000 günden az olanlar için çalışma gücü kayıp oranının 9000 gün prim ödeme gün sayısı ile çarpımı sonucu bulunan rakamın % 60'a bölünmesi suretiyle hesaplanan gün sayısına göre, % 50'yi geçmemek üzere üçüncü fıkra uyarınca tespit edilen orandır. Prim ödeme gün sayısı 9000 günden fazla olanlar için ise toplam prim ödeme gün sayısına göre aylık bağlama oranı belirlenir. Ancak, 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamında sigortalı sayılanlar için bu fıkrada geçen 9000 prim gün sayısı 7200 gün, % 50 oranı da % 40 olarak uygulanır.
    Yukarıdaki şekilde hesaplanan aylığın başlangıç tarihinin yılın ilk altı aylık dönemine rastlaması halinde 55 inci maddenin ikinci fıkrasına göre Ocak ödeme dönemi için gelir ve aylıklara uygulanan artış oranı kadar artırılarak, yılın ikinci altı aylık dönemine rastlaması halinde ise öncelikle Ocak ödeme dönemi, daha sonra Temmuz ödeme dönemi için gelir ve aylıklara uygulanan artış oranları kadar artırılarak, sigortalının aylık başlangıç tarihindeki aylığı hesaplanır. "

Üye
    karatas_52 Avatarı

Gerçek Adı
    yasin karataş
    Son Giriş
    03.01-2023
    Saat
    16:25
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    emekli olmayan özürlülerde hesaplayabiliyoru bunu ben emekli olmadım daha ama hesaplayamadım 4050 günüm var ilk girişim 1996 para olarak asgeri ücretten ödendi hep şuan 65 milyar ödendi vergi indirimim 3 derece yardımcı olurmsunuz

ben yapamadım yardımcı olrmusnuz 2000 2008 2008 2010 yazıyor yapamadım 4028 günüm var

nasıl hesaplıyorsunuz bir kişide yazmıyor nasışl bilgi sitesi burası

ben hesaplayamadım 1996 girişim 4050 günüm var ama diyor 2000 2008 aqrası 1300 ü geçemez yardım edermisiniz

Sayfa 2 / 305 İlkİlk 1234561252102 ... SonSon