evet vergi indirimi alırsanız prim gününüze göre hemen emekli olursunuz.şu anda çalışıyormusunuz.
İyi Akşamlar,
Bundan 8 ay önce anjiyo oldum, 1 damarıma stent takıldı diğer damarda ise % 50 tıkanıklık vardı. 1 hafta önce tekrar anjiyo oldum. % 50 tıkalı olan damarım tamamen tıkandığı için bu kez ona stent takıldı ayrıca daha önce stent takılı olan damarda % 40 daralma oluşmuş. Aynı zamanda hipertansiyon hastasıyım, ilaçlı tedavi görüyorum.Vergi indiriminden faydalanmak için müracaatta bulunarak erken emekli olma şansım varmıdır. 19 yıllık, Bağ kur(5,5 yıl) ve üzeri emekli sandığı olmak üzere toplam 7.000 gün prim ödemem bulunmaktadır.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
evet vergi indirimi alırsanız prim gününüze göre hemen emekli olursunuz.şu anda çalışıyormusunuz.
evet hocam 4000 günüm var
Son 2520 primin fazlası emekli sandığı mıdır?
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
başlangıçta 2050 gün bağ kur daha sonra 4950 gün emekli sandığı hali hazırda emekli sandığına bağlı olarak çalışmaya devam ediyorum benim asıl öğrenmek istediğim iki stent ve hipertansiyonla (3 tane 2 yıl süreli ilaç kullanım raporum var) indirim ve emeklilik için gerekli yüzdeyi alabilirmiyim?
% 40 ve üzeri rapor alabilir misiniz, bilemiyorum. Doktorunuza sormak en iyisi. Ama bence şansınızı deneyin.
Eğer rapor alabilirseniz, emekliliğiniz 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine göre olacak:
a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Merhaba arkadaşlar
vergi indirimi için başvuruda bulundum. Vergi dairesi sağlık raporu için beni devlet hastanesine sevketti. Devlet hastanesinden,
kalp rahatsızlığı için % 30
yüksek tansiyon için % 10
diyabet için ise % 20 rapor verdiler. Yani toplamda % 50 yaptı. şimdi maliye sağlık kurulunun vereceği cevabı bekliyorum. Umarım çok uzun sürmez ve olumlu olur.
Gelicek olan vergiindriminin maaşınıza yansıyacak katkı dısında emeklılık ıcın bır faydası yok ....
thomas arkadaşın dediği gibi, elde edeceğiniz sakatlık indiriminin emekliliğinize bir katkısı olmayacak. Emeklilik için kurumunuza müracaat ettiğinizde sizi hastaneye sevk edecekler sgl eliyle. Oradan verilecek rapordaki oran emekliliğiniz konusunda belirleyici olacak...
emeklilik için vergi dairesine giderek orası size yeniden resmi bir kurumdan rapor isteyedecek o zaman alıp alamıyacağın belli olur.yani emeklilik belli olur.
bülent bey bir ara siz bana şu an emekli değisiniz daha 2 yılınız var demiştinizya gercekten doğru ssk müdürlünde soruşturdum.
Merkez sağlık kurulu raporumu onayladı. Emeklilik dilekçemi yazarak kurumum aracılığıyla başvuruda bulundum, Emekli Sandığından gelecek cevabı bekliyorum.
Slm
Başvurunuzu almış olduğunuz vergi indirimine istinaden mi yaptınız ?
Yoksa yeniden hastaneye sevk ve "erken emeklilik" statüsünde mi ? Memurlar için vergi indiriminin emeklilikte bir faydası olmadığı için bu şekilde yazdım ... Benimde yüzde 60 oranında vergi indirimim var ama emeklilikte bir işe yaramadığı için pirim gün sayımın dolmasını bekliyorum (16 yıl 5760 gün)
Gelişmeleri burada paylaşırsanız sevinirim ... Çünkü bu konular bir çok memur arkadaşın sorularında cevap niteliği taşıyor .
Merhaba arkadaşım,
başvurumu vergi indirimine istinaden göre yaptım. Gelişmeler oldukça bu sayfada paylaşacağım.
Bekliyoruz sonucu ... Hayırlısı ... Memurların erken emekliliği tam bir muamma . . .