ben bir devlet hastanesinde 22 yıldır çalışıorum,dilekçemi cuma günü vermeyi düşünüyorum.Sizin yazdığınız şekilde(5510 madde 4) olarak yazacağım.Umarım herşey yolunda gider.Gidişatı paylaşacağım
5510 sayılı kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan1 Ekim 2008'den önce 5434 sayılı kanun hükümlerine tabi olarak çalışmaya başlamış olup, çalışmaya başladıktan sonra %40 ve üzeri işgücü kaybı oluşan kişilerin emekliliği “ 5510 sayılı kanunun Geçici 4. maddesinin 6. fıkrasında “düzenlenmiştir.
Ekli listede yer alan “ Hizmet Cetvelim ” ve “ Özürlü Sağlık Kurulu Raporumdan ” hareketle ;
İlgili kanun hükümleri uyarınca aşağıdaki sorularıma cevap verilmesini saygılarımla arz ederim.
1-5510 sayılı kanunun Geçici 4. maddesinin 6. Fıkrasına istinaden başvurusu yapabilmem için : 16 yılımın dolması gereklimidir .
2-Bu tarihten önce ( 16 yılım dolmadan ) başvuru yapıp emeklilik hakkı kazanma imkanım olursa belirtilen tarihe kadar emeklilik günümü bekleyebilir miyim ?
3-Emeklilik dilekçesi vermek için öğretmenlerin tabi olduğu emeklilik başvuru tarihlerini beklemem gereklimidir ?
BEN BU SORULARI SORMUŞUM GELEN CEVAP : SAĞLIK KURULU RAPORUNUZ İLE EMEKLİLİK TALEP DİLEKÇENİZİ YAZIN DURUMUNUZ DEĞERLENDİRİLSİN . . .
ZANNEDERİM SÖYLEDİKLERİMDEN EMEKLİ SANDIĞI İŞTİRAKÇİLERİNİN NE KADAR ZOR DURUMDA OLDUĞUNU ANLAMIŞSINIZDIR . . .(Bu cevap 1 ayda alınmıştır , gerisini siz düşünün . . .
ben bir devlet hastanesinde 22 yıldır çalışıorum,dilekçemi cuma günü vermeyi düşünüyorum.Sizin yazdığınız şekilde(5510 madde 4) olarak yazacağım.Umarım herşey yolunda gider.Gidişatı paylaşacağım
Slm ,
Bende yazdım ama bu konuda bir gelişme olmadı zannerderim . . .
http://www.engelliler.biz/forum/emek...lir-miyim.html
Emekli sandığına mensup bir arkadaş emekli olmuş ilgililere bilgi vermek amaçlı link gönderdim . . .
ilk işe başlama 1997 ssk
2001/11 den sonra 657 s.k. memur
%55 raporla engelli kadrosunda işe girdim.
kalp damar hastasıyım aort darlığı ameliyat oldum fakat daha devam ediyor.aort yetmezliği...
merhaba arkadaşlar.üniversite hastanesinden aldığım %50 oranındaki raporu emekli sandığına göndermiştim dilekçemle birlikte ve uzun bir süreçten sonra raporum onaylanmış,%4o a düşmüş oranım fakat 22 yıılı olduğum için bu da yetiyor,istediğiniz taktirde emeklilik için başvurabilirsiniz,şu şu evraklar ve dilekçenizle başvurun diyor.hepinizin işi benim gibi rast gider umarım.
RAPORU emekli sandığına gönderdim demişsiniz o kısmı anlamadım. acama maliye bakanlığına vergi indirimi içinmi gitti acaba bunu mu demek istediniz?
geçmiş olsun. ve de hayırlı olsun. Emekli sandığı hakkında pek bilgi yok .Daha açık uyguladığınız prosodürü yazarsanız siteye katkı sağlamış olursunuz.
ben 657 ye tabi devlet memuruyum ve devlet memurlarında vergi indirimi belgesi alma şartı yok.raporumu değerlendirilmek üzere emeklilik isteğimle ilgili bir dilekçeyle(5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesi 6.fıkrası gereği emekliliğimi istiyorum şeklinde) emekli sandığına gönderdim(kurumum aracılığı ile).cevap olarak 5510 sayılı kanunun geçici 4.maddesi 6. fıkrasına göre emekliye ayrılmasında sakınca bulunmamaktadır denmiş.Fakat süreç çok yavaş işliyor.çalıştığım kuruma 26 ocakta dilekçe vermiştim ve bu karar 1 nisanda çıkmış,henüz de elime ulaşmadı, telefonla öğrendim.Yeni gelişmeleri buradan paylaşacağım.