Zor bir durum. Sabırlar diliyorum. İnşallah kısa sürede emeklilik gerçekleşir...
1- Emeklilik için Tahsis Talep ve Beyan Taahhüt Belgesi doldurulması gerek. Ablanız bunu imzalamalı... Bunu aşmak için sigorta müdürlüğüne gidip müdürle vs. konuşulabilir belki. İsterse sizin imzanızı kabul edebilirler diye düşünüyorum
2- Malulen emeklilik için başvuru yapacaksınız, sgk sizi Yetkili hastaneler'den birine sevk edecek (tedavi gördüğü hastaneye sevk edilmek için ısrarcı olabilirsiniz). Oradan alınacak rapor Maluliyet cetveli'ne göre net olursa, ikinci bir kez hastaneye gitmek durumunda kalmayabilirsiniz. Ama hiç kimse sgk'Nın ne yapacağının garantisini veremez. Değil bir, 2-3 hastaneye bile gönderebilirler.
3- Malulen emeklilik başvurusunda bulunduğunda bugün nasılsa yine aynı şekilde rapor alıp izinli sayılmaya devam edebilir. Emeklilik başvurusu bu açıdan bir soruna yol açmaz. Kamu mevzuatına hakim değilim ama, ben böyle biliyorum.
4- Rapor almaya devam etseniz de, süreç sonunda çalışamaz olduğunu yine sağlık kurulu raporu ile belgelemeniz şart. Raporlu olunan süre maksimum olunca otomatikman emeklilik mümkün değil maalesef
5- Bunu bilemiyorum. Rapor aldığınız hastaneye gidip resmi bir yazı vs. almaya çalışabilirsiniz diye düşünüyorum.