TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 9 mesajın 1-9 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    umutsuz13 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Antalya Ve Çevresi :)
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Arkadaşlar Öncelikle Allah Hepimizin Şifasını Versin Ben Yaklaşık 1,5 Yıl Önce İş Kazası Sonucu T12 de Kırık Ve Beraberinde Felç Oldum. Benim Merak Ettiğim Ben Şuanda Sürekli İş gremezlik Geliri Ve Beraberinde Eşim Bana Baktığı İçin Evde Bakım Maaşı Alıyor Benim Toplamda 600 Gün Primim Var Benim Maulen Emekli Olma Durumum Var mı .. Ayrıyeten Varsayalım Emeklilik Oldu İş göremezlik Gelirim Kesilirmi Bilgisi Olan Arkadaşlar Cevaplarınızı Esirgemezseniz Sevinirim.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    00:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Evet, aynı anda malulen emekli de olabilirsiniz. Yalnız bunun için 1800 gün ve üzeri priminiz yatmış olmalı. Askerlik yapmışsanız, o kadar süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz.

Sigortalı olmanız/çalışmanız ya da malulen emekli olmanız sürekli iş göremezlik gelirinize zarar vermez.

Aynı anda malulen emekli de olduğunuzda sürekli iş göremezlik geliri ile malulen emeklilik maaşı arasında fazla olanın tamamını, az olanın yarısını aynı anda alabileceksiniz...

Geliriniz arttığında ve kişi başına 423 TL'yi aştığında, evde bakım aylığınız iptal olur: http://www.engelliler.biz/forum/evde...-dahildir.html
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    umutsuz13 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent bey teşekkür ederim ama malulen emeklilikte eger bakıma muhtacsan 1800 gun aranmaksızın malulen emeklilik oluyormus dogruluk payı varmıdır.bu arada ben askerlik yapmadım toplamda 600 gun primim var iş kazası sonucunda felç oldum degerli bilginizi paylaşırsanız sevinirim.

Üye
    officer Avatarı

Gerçek Adı
    İlker
    Son Giriş
    25.04-2022
    Saat
    11:12
    Yaşadığı Yer
    Mersin
    Alınan Beğeniler
    109
    Verilen Beğeniler
    26

Hayır prim şartı 1800 gün sadece 10 yıllık süre Başka birinin sürekli bakımına muhtaçlık halleri var ise süre şartı aranmadan malulen emekli olunabilir. 600 gün olan prim şartınızı 1800 güne tamamladığınız vakit malulen emekli olma talebinde buluna bilirsiniz.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

İlker'in yazdığı gibi, 1800 gün şart. Eskiden 5 yıl sigortalılık ve 900 gün primle de malulen emekli olunabiliyordu, ama artık mümkün değil.

Ayrıca, yukarıda da yazdığım gibi, askerlik yapmışsanız, o kadar süreyi borçlanıp prim gününüze ekletebilirsiniz.
    - Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
    - Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...

Üye
    demirc Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    16
    Verilen Beğeniler
    0

iş kazasında prim şartı aranmıyor bir gün dahi olsa yeterli 05.11.2011de malulen emeklilik için başvuru yaptım bugün kayseri sgkdan aldığım bilgiye göre emekliliğim ankaradan onaylanmış ayrıca ben başvuru yapmadığım halde iş kazası olduğu için sürekli iş göremezlik maaşıda bağlıyacaklarmış en geç bir ay içerisinde maaşların bağlanmış olur dediler emekli maşının tamamını iş göremezliğin yarısını ödeyeceklermiş

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Şimdiden hayırlı olsun demirc. Aylıklar bağlandığında da bir başlık açıp süreci olabildiğince ayrıntılı şekilde aktarısan, deneyimlerinden herkes yararlanmış olur...

Üye
    umutsuz13 Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    Alınan Beğeniler
    2
    Verilen Beğeniler
    0

Bülent abi o zaman biz zaman mı kaybediyoz 1.5 yıldır işgöremezlik maaşı alıyoz madem emekli olabilicez neden bugune kadar boyle bısey duymadık o kadar arastırmamıza ragmen hayret bısey yaw valla ben bu devletın sgk nın ne yaptıgını ne ettıgını anlamıs degılım bu gıdıslede anlayamayacagız. saygılar

Üye
    demirc Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    kayseri
    Alınan Beğeniler
    16
    Verilen Beğeniler
    0