Engelli emekliliği ile erken emekli olan ve yaşlılık aylığı (SGK) alan bir kişi kamu da çalışabilir mi? hangi kurumlarda hem emekli maaşı alıp hem memur olabilir?
Malulen emekli olanlar çalışamaz.
Detaylı tablo: http://www.engelliler.biz/bulent/eme..._calismasi.png
Engelli emekliliği ile erken emekli olan ve yaşlılık aylığı (SGK) alan bir kişi kamu da çalışabilir mi? hangi kurumlarda hem emekli maaşı alıp hem memur olabilir?
çalışabiliir ama önce engelli emekliliğini iptal ettirmesi zorunludur.ayrıca yeni memur engelli emeklileri düşük maaş alıyor diye forumda yazılar var
Ben emekli oldum ama maaşım 1044 lira. Herhalde memur olsam daha düşük almam.
@OturanBoğa, Diyelim % 40 Rapor aldım. Emekli olabilmem için illa vergi indirim'i almam şart mı. hastahane'ye başvurdum diabet'ten % 40 aldım diyelim . (Gün - hizmet vb. tam) !! yani ben direk raporumu SGK'ya verip emekli olamıyor muyum?
NOT: Ben Vergi dairesi yoluyla başvurdum hastahaneye %37 çıktı itraza gidcem.. il Sağlık'ta itraz sırasında başka hast. seçmek istiyorum ve Vergi dairesini bu sefer karıştırmak istemiyorym.. Sade ve direk kendim başvurucam! Ne dersiniz?
Erken emeklilik için vergi indirimi almanız şart
Hastane raporu için illaki Vergi dairesi aracılığıyla gitmeniz gerekmiyor.
Bireysel başvuru yaparakta alabilirsiniz ama sizden 200-300 tl gibi bir rapor ücreti isterler.
@cihan7999
Emekliliğiniz 4A statüsünden olacaksa ve sigorta girişiniz 1 Ekim 2008 öncesi ise erken emeklilik için vergi indirimi şarttır.
Emekli sandığı ya da bağkur için ve 1 Ekim 2008 sonrası girişli ssk lılar için vergi indirimi şartı yoktur.