ben ankilozanspondilit ten malülen emekli oldum
ben ankilozanspondilit ten malülen emekli oldum
arkadaşım hangi kapsamda malulen mi yoksa erken emeklilik hakkından mı faydalandın?bilgi için şimdiden teşekkür ederim ayrıca rahatsızlığınız ne derecede belde eğilme varmı?kapsamlı bilgi lütfen
ayrıca benim hastam da mersinde
ismixch arkadaş bir sakıncası yoksa telefon numaranı verebilir misin?kardeşim mersinde o da bu hastalıktan emekli olmak istiyor yadımcı olursan sevinirim ayrıca raporu hangi hastaneden aldın devlet mi üniversite mi?
Cemil bey;
ismixch malulen emekli oldum demiş kardeşiniz Mersin de sgk ya müracaat ederek malulen emekli olmak için dilekçe verecek kurum kardeşinizi yetkili hastaneye sevk eder %60 ve üzeri bir rapor alır ise malulen emekli olur..
Sizde biliyorsunuz ki kişilerin hastalıkları değişiklik gösterir
Teşekkür ederim ilker bey evet biliyorum hastalığın malulen emeklilik sebebi olup olmadığını merak etmiştim bağ-kur a borcu var eğer emekli olabilme ihtimali varsa borcu yatıralım diye sordum durumu pek iyi değil şu an o borcu yatıracak durumda değil affı bekliyoruz en azından emekli olabilirse kredi falan bir şekilde halledeceğiz
Maluliyet cetveli der ki: "Kürek kemiğinin sabit hale gelmesine neden olan iki taraflı omuz eklem ankilozu ve "Kalça ekleminin iki taraflı tam ankilozu" maluliyet gerektirir...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
Bir yakınım bu hastalığı taşıyor, ayrıca sol femur kırığı için protezi var. O'nun adına araştırma yapıyorum malulen emeklilik için. Kriterlerden 10 yıl hizmeti ve 1800 prim günü mevcut. Malumunuz en önemlisi %60 alına bilir mi? Maluliyet cetvelinde maluldur der ama Özürlülük ölçütüne göre acaba % kaç oran verilir? Bilgi verirseniz memnun olurum.
Saygılarımla.
AS için ne oranda rapor verileceği kişinin eklemlerindeki hareket açıklığına bağlı. Bunu da ancak doktoru bilebilir...
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...
bende ankilozan sipondilitim %71ile malülen emekli oldum ohastalıgın evresine göre rapor degişir
Anladım. 4320 prim gün ve 1997/10 ssk girişi. Şayet evre tutmazsa yaşlılıkdan ne zaman olabilir.?
Bilgiler için teşekkürler.
% 40 rapor alırsan 4080 gün 18 sene sartıyla %60 üstü 17sene 3840 günde emekli olursunuz bunun yanında vergi indirimi almanız şartıyla şu an piriminiz yeterli alacagınız rapor önemli
Bülent bey. size bir sorum olacaktı. ankilozan spondilit hastasıyım . sakroiliak eklemlemlerimde boynumda ve belimde tutulmalar var. birde göğüs kafesim genişlemediğinden nefes testlerim çok düşük %58 cicarında hep çıkıyor. bende malülen emeklilik için unkapanı sgk ya başvurdum. beni istanbul eğitim araştırma hastanesine sevk ettiler. heyete girdim . benim gördüğüm sadece göğüs hastalıkları %20 verdi. fizik tedavi ölçüler aldı durumumun çok kötü olduğunu doktor belirtti. sonra sgk ya raporumu göndereceklerini söylediler. sgk ya raporum ulaştıktan sonra raporumu bölge sağlık kuruluna gönderildiği söylendi. sonra sonuç elime ulaştığında %60 kısıtlılık olmadığını ve emekli olmadığım bana bilidirildi. bende sgk yı aradım bana % kaç aldığımı söylemediler. size sorum şu itiraz edebilirmiyim ve % kaç aldığımı nasıl öğrenebilirim. ilginize teşekkür ederim.
Red kararına karşı sgk yüksek sağlık kurulu tarafından incelenmesi için itiraz edin.
teşekkür ederim bülent bey. bu itirazdan birşey çıkabilirmi. örnekler varmı. ayrıca %60 altındaki derecelerdede sgk günleri esas alınarak emekli olabilirmiyim mesala %40 ' akaç gün sgk lı olursam emekli olabilirim. şu an itibariyle askerlik hariç 15 sene 2200 günüm var . ilginize tekrar teşekkür ederim.
Şansınızı denemekten başka yol yok. İtirazı olumlu sonuçlanan çok kişi var tabii
Düşük orandaki rapor için emeklilik:
![]()