ilk olarak eşiniz 20 yıl 4400 güne tabi
Eşiniz için en güzel olanı ssk lı olarak devam etmesidir..
Artık istege baglı ssk malesef yok bagkur a sakın ödeme yapmayın tabiki bu benim fikrim..
%55 engelli olan eşim şu anda çalışmıyor.
29/07/1982 doğumlu
14 /09/1998 de sigorta girişi var
1544 gün pirim yatırılmış durumda
emekli olabilmesi için bağkur veya sigorta isteğe bağlı yaptırmak istiyorum. en avantajlı ve en kısa zamanda hangisini yaptırırsam emekli olur.
ödemeye başladığımda ne kadar ödemem gerekir.
ilk olarak eşiniz 20 yıl 4400 güne tabi
Eşiniz için en güzel olanı ssk lı olarak devam etmesidir..
Artık istege baglı ssk malesef yok bagkur a sakın ödeme yapmayın tabiki bu benim fikrim..
Ayrıca çalışan olarak 4a (eski adıyla ssk) statüsünde emekli olması için çalışma yaşamının herhangi bir aşamasında defterdarlığa başvurup sakatlık indirimi elde etmesi gerek: http://www.engelliler.biz/forum/saka...-evraklar.html
- Arkadaşlar, lütfen sorularınızı özel mesajla iletmek yerine ilgili foruma yazarak cevap arayın. Böylece hem soru-cevaplardan herkes yararlanır hem de en doğru cevaba en hızlı şekilde erişmiş olursunuz.
- Lütfen sorunuza cevap aldıktan, bir sorununuza çözüm bulduktan sonra dönüp gitmeyin. Siz de başkalarına yararlı olmak için bilgilerinizi, tecrübelerinizi, duygularınızı paylaşabilirsiniz. Unutmayın, siz nasıl yana yakıla cevap arıyorduysanız, başkaları da içine düştüğü açmazdan çıkmak için aynı hararetle sorularına cevap arıyor...