Teorik olarak sen fazla bir şey yapmıyorsun, işlemleri kurumun yapıyor.
Başlangıç olarak kuruma dilekçe ile emekli olmak istediğini bildiriyorsun.
Çalıştığın kurumda personel daire başkanlığına başvurman yeterli.
Arkadaşlar merhaba engelli kadrosunda 5510 a bağlı memurum 22 Mayıs'ta ikramiye yılım tamamlanıyor bu tarihte bitecek şekilde emeklilik sürecini başlatmak istiyorum aşamalar konusunda bilgi rica ediyorum.
Teorik olarak sen fazla bir şey yapmıyorsun, işlemleri kurumun yapıyor.
Başlangıç olarak kuruma dilekçe ile emekli olmak istediğini bildiriyorsun.
Çalıştığın kurumda personel daire başkanlığına başvurman yeterli.
Merhaba emeklilik talebinde bulundum kurum son 6 ay içinde alınan rapor istiyor. Ankara Hacettepe üniversitesi raporu kabul edilir mi .. hızlıca alabilir miyim. MHRS den baktım Bilkent şehir hastanesi randevu yok. Nasıl halledeceğiz bu işi yardımınızı rica ederim. Tek hastalıktan psikiyatri den alacağım. Gazi ve numune hastanesi engelli raporları mevcut
@bipolaren emeklilik için hangi kuruma başvurdun.4a statüsünde emeklilikte ssk sizden rapor istemez mevcut rapor ka almış olduğunuz vergi indirimi yazısı nı ister emeklilik için de onunla işlem başlatır 4b bagkur da ise kurum sevki ile heyete girersin 2o21 hastalık listesine göre değerlendirilir.Elindrki mevcut rapor sürekli ise zaten sürekli geçerlidir.Farzedelim süreli rapar raporun suredi bitene jasar geçerlidir.srnden kim yeni rapor istiyorsa yazılı beyanda bulunsun sana neye istisnadan yeni rapor getir diyorlar hangi kurum istiyor
@bipolaren
Girişiniz ne zaman SSK varmı rapor dereceniz kaç bilgi verirmisiniz
Raporu SGK mi istiyor yoksa eski raporla başvurup senden yeni rapormu istedi SGK raporun Ankara'ya gittimi
Arkadaşlar ben sağlık bakanlığındayim 2013 te yüzde 40 sağlık raporu ile ( sürekli) tek hastalık bipolar bozukluk tan memuriyete girdim. 2 ay oldu dilekçe vereli 2012 yılı raporu ile.il sağlık SGK ile yazışmasi sonucu son 6 ay tarihli yeni rapor istemiş. Ben de simdi tekrar heyete girecegim
SSK varmı daha önceden 10 yıl olmuş malulenmi olacan
Öncesinde SSK Bağkur vs var. Engelli yaşlı emeklilik olacak.
Arkadaşlar yeni alacağım raporu Hacettepe den alacağım. Sürekli ibaresi yazdırma dışında dikkat edeceğim bir şey var mı?
Hacettepe de süreç nasıl işliyor. Kaç haftada alırım raporu?
@bipolaren
Raporunda sürekli ibaresi olmak zorunda değil, öyle bir şart yok. Unutma raporun sürekli olsa bile kontrol muayenesine çağırmaları mümkün.
Bipolar emekli olabilmek için SGK Hastalık Listesi nde olan bir hastalık, bu nedenle yıl ve prim günü tamamladığında emekli olmaman için bir sebep yok.
Sadece psikiyatriden tanı alabilmek için düzenli poliklinik takibi şart. Heyete girerken mutlaka takip edildiğin doktordan epikriz yazısı götürmeyi unutma.
Sorunsuz, kısa sürede haledersin inşallah. Şimdiden hayırlı olsun.
selamlar vergi muafiyet belgesi ne sürede geliyor sisteme bilen varmı basvuru yaptıkdan sonra
@fenerliyizz
bu gidişle istifa edip sgk lı olarak biyerde çalışıp öyle dilekçe vereceğiz tekrar rapor istenmesin diye![]()
@muhendis3232
kaç yıl ssk çalışmamız lazım
2015 emekli sandıgı giriş öncesinde pirimim giriş v.s yok 2023 8 yıl eder istifa etsem ssk lı kaç yıl çalışmam lazım eski raporum geçerlimi yönetmenlik dayanak varmı eski raporlar geçerli diye
@(Gölge)
2008 öncesi 4a sigorta kaydın yoksa ki olmadığını söylüyorsun bu seçenek senin için uygun değil malesef.
Sadece 2008 öncesi 4a sigorta primi ödemesi olanların faydalanabildiği bir durum bu.
@(Gölge)
3,5 yıl çalışırsan eski rapor ile emekli olursun eski raporla... araştır sen gene
@muhendis3232
Sen ve ben 2008 öncesi 4a sigorta kaydımız olduğu için son 3.5 yıl 4a sigorta primi ödeyerek vergi indirimi ile yani balthazard formülü de uygulanarak emekli olabilme ihtimalimiz var. @(Gölge) için böyle bi durum mümkün değil çünkü 2008 öncesi 4a sigorta kaydı yok.