TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 5 mesajın 1-5 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    kayahak Avatarı

Gerçek Adı
    hakan
    Son Giriş
    07.09-2023
    Saat
    17:44
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    3

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    İyi günler herkese,

Bir konuda bilginize, tecrübenize ihtiyacım var, 1999 Nisan ayı 4B sigorta girişliyim, 2008 Şubat ayında trafik kazası sonucu % 62 sürekli engelli raporu aldım, tedavilşerim uzun süre devam etti, nihayet 2013 yılında tekrar çalışma hayatına geri döndüm, bi zaman sonra şdare'den bi evrak istediler, babam o evrakı aldı, sanırım vergi indirimiydi ama büyük ihtimalle 5 senelik'di, 2019 yılının ilk günü babamı kaybedince zaten dünyamız karardı, üstüne 1 hafta sonra'da iş'ten çıkarıldığım telefonu gelince her şey altüst oldu. 3 sene boşluk'ta geçti resmen, ve 22 Aralık günü SGK'ya emklilik hakkında bilgi almaya gittiğimde görevli memur "sizin 5000 gününüz dolmuş evraklarınızı getirin hemen başlatalım deyince ev'den Sağlık raporumu alarak götürdüm ve başvurumu yaptı memur bey.

Fakat benim kafama takılan soru şu oldu, beniim istediğim emeklilik vergi indirimiyle emeklilikti, sanırım memur bey Eyt kapsamında emeklilik işlemlerimi yaptı, dün 170'i aradım fakat bilgi veremiyor onlar'da, tecrübelerinize dayanarak yorum yapabilirseniz sevinirim.

Teşekkürler, iyi günler, şimdiden iyi seneler herkese

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

@kayahak

Doğum tarihiniz gün/ay/yıl?
    İlk sigortalı olduğunuz tarih gün/ay/yıl?
    Primleriniz hangi tarihler arasında hangi statüde yattı? Toplam prim gün sayınız nedir?
    sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda raporunuz var?
    Defterdarlıktan elde edilmiş vergi indirim hakkınız var mı?

Üye
    kayahak Avatarı

Gerçek Adı
    hakan
    Son Giriş
    07.09-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    3

Geri dönüşünüz için teşekkürler sayın @OturanBoğa,
    İlk sigortalı olduğum tarih 01.04.1999
    PRİM ÖDEME GÜN SAYISI5000
    Yasım 45 yıl, 4 ay, 12 gün

SİGORTALILIK SÜRESİ 23 yıl, 8 ay, 26 gün
    Primlerim APHB üzerinden yattı
    Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan onaylı %62 sürekli engelli taporum var.

Vergi indirimi olayım'da şöyle sayın oturanboga, 2013 yılında Işık Üniversitesinde işe başlarken vergi indirimi almıştık, ama bu işler'le hep rahmetli babam ilgilenmişti, ama maalesef 2019 yılında birfelaket geldi başımıza corono'dan kaybettik babamı.O tarih'te aldığımız vergi indirimi süreli miydi, hala geçerli midir maalesef bilgim yok. Dinlediğiniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    08:29
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    4.028
    Verilen Beğeniler
    4.299

@kayahak

EYT ile emeklilik de olsa fark etmez ki. Yani emekli olun da, nasıl olursa olsun...

Vergi indirim hakkınız var idiyse, sgk ona istinaden emeklilik işlemi başlatmışsa, bu durumda da emeklilik şartlarınız şu şekilde belirlenecek:

Ama dediğim gibi, iki emeklilik arasında hiç bir fark olmayacak son kertede. Hatta yet olduğunda kontrol muayenesi vb. bir saçmalıkla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız, bu yönü ile daha avantajlı...

Üye
    kayahak Avatarı

Gerçek Adı
    hakan
    Son Giriş
    07.09-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    3

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    Çok teşekkürler cevabınız için, Vergi İndiriminden Emekliliği şu yüzden istiyordum; araba alırken ÖTV indirimi, tekrar çalışma hayatına dönünce iş verene avantajlı olmak, yaiadığım yer'de iş imkanı zaten kısıtlı, en azından raporumun bi avantajı olur diye düşündüm.