TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Sayfa 1 / 2 12 SonSon
Toplam 18 mesajın 1-15 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    Ares86 Avatarı

Son Giriş
    11.05-2023
    Saat
    05:16
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Merhabalar 2011 işe girişim mevcut %50 süresiz engel durumum var 2027 Mart ayında istene şartlar tamamlanıyor ancak emekli maaşım çalışmaya devam edersem kesilir mi kesilmez mi bilmiyorum, siteyi araştırdım ancak bir kısım maaş kesilir bir kısım kesilmez diyor. Aşağıda eklediğim linkte Sitede Mevcut ekli bir tabloya göre 5510 kanunu ile emekli olacağım tabloda malulen emeklilik durumunda maaş kesilir çalışılınca diyor tabi ben malulen değil engelli olarak erken emekli olacağım bu durumda hem emekli maaşını hemde normal maaşı aynı anda alabilir miyim çalışırsa. Bilgi verebilecek var mı ?

https://www.engelliler.biz/forum/emeklilik/75022-emekli-olup-yeniden-calismak-isteyenlerin-emekliliklerine-dair-uygulamalar.html

Üye
    ercan 34 Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    22:44
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    114
    Verilen Beğeniler
    283

Zaten Değerlendirdiniz! 1
    @Ares86

Dostum ben vergi indirimi ile emekliyim ve çalışıyorum Sgdp ödüyor işveren sıkıntı yok maaş kesilmiyor ancak malulen emekli olduğunda bir işyerinde sigortalı çalışırsan bunu gören sgk emekli maaşını keser bilgin olsun.
    Bu arada 2011 işe giriş yazmışsın vergi indirimi ile emeklilik sgk girişi 1 ekim 2008 öncesi olanları kapsıyor bilgin olsun
    1 ekim 2008 sonrası sgk girişi olanlar emeklilik için başvuru yaptığında sgk yeni bir rapor için hastaneye sevk ediyor haberin olsun
    Yazdığım bilgiler kesin ve net
    Saygılar

Üye
    Ares86 Avatarı

Son Giriş
    11.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@ercan 34

Öncelikle cevap için teşekkür ederim.
    Benimki de vergi indirimi ile olacak ancak 2008 sonrası işe giriş olduğu için kafamı karıştırdı maaşım kesilip kesilmeyeceği konusu.
    Bu hasteneye sevk derken benim zaten süresiz engel durumun var bunun değişmesi söz konusu olur mu ki anlamadım

Üye
    Emre1818 Avatarı

Son Giriş
    12.07-2023
    Saat
    16:41
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

2012 girişli isek vergi indiriminden emekli olamıyormuyuz?

Üye
    ercan 34 Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    114
    Verilen Beğeniler
    283

@Ares86
    Dostum sana açıkça belirttim 1 Ekim 2008 öncesi sgk girişi olanlar vergi indirimi ile emekli olurlar senin vergi indirimi ile emekli olma şansın yok
    Vakti geldiğinde sgk ya emekli başvurusu yaptığında elindeki raporda etkisiz olacak çünkü sgk seni tekrar hastaneye sevk edecek ve hastaneden aldığın rapora göre seni emekli edecek umarım anlamışsındır

Üye
    hanifeaydin Avatarı

Son Giriş
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    298
    Verilen Beğeniler
    68

@ercan 34
    EVET kurallar değişti emekli olacağın vakit belki yine değişir 5-6 kez , burası Türkiye

Üye
    Emre1818 Avatarı

Son Giriş
    12.07-2023
    Saat
    16:41
    Yaşadığı Yer
    Çankırı
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    0

ulan 2008 öncesi engellide biz değilmiyiz hak mı bu

Üye
    Ares86 Avatarı

Son Giriş
    11.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@ercan 34
    Net olarak anladım o zaman vakti geldiğinde tekrar verecekleri engel raporu ile gidip vergi indirimi ile erken emekli başvurusunda bulunabilirim değil mi ben malulen emekli olmak istemiyorum öyle olursa çalışınca maaş kesiliyor bir önemi kalmıyor. Bu yüzden vergi dilimi indirimi ile emekli olmak istiyorum.

Üye
    ercan 34 Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    114
    Verilen Beğeniler
    283

@Ares86

Kardeşim senin vergi indirimi ile emekli olman hayal ya anlamıyorsun yâda anlamak istemiyorsun
    Senin sigorta yılı ve prim dolduğunda yani şartların hepsi tam olduğunda sgk ya emeklilik için başvuru yaptığında senin almış olduğun süresiz raporun hiç-bir anlamı olamayacak sgk seni hastaneye rapor için sevk edecek ve almış olduğun raporun oranına göre emekli edecek
    Sigorta başlangıç tarihi ekim 2008 den öncekiler sadece ve sadece vergi indirimi ile emekli olurlar senin sigorta girişin 2011 sen sadece sgk nın sevk edeceği hastaneden alacağın rapor ile emekli olabilirsin lütfen anla artık senin vergi indirimi ile işin OLMAYACAK

Üye
    Ares86 Avatarı

Son Giriş
    11.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

@ercan 34

Peki verecekleri son karar ile emekli oldum diyelim. Çalışmaya devam etmek istersem emekli maaşım kesilir mi

Üye
    ercan 34 Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    114
    Verilen Beğeniler
    283

@Ares86
    Onuda yazdım hiç dikkat etmiyorsunki yazdıklarıma
    Sen engelli emeklisi olarak çalıştığın zaman maaşın kesilmez
    Eğer malulen emekli olursan çalışamazsın Emekli maaşın kesilir

Üye
    turan1977 Avatarı

Gerçek Adı
    turan karataş
    Son Giriş
    15.02-2023
    Saat
    17:37
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    40
    Verilen Beğeniler
    31

vergi indirimi ile emekli olan çalışmaya devam edebilir emekli maaşında kesinti olmaz.ancak 2008 sonrası için vergi indirimi olayı yoktur.

Üye
    arizona Avatarı

Son Giriş
    19.06-2023
    Saat
    09:43
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    14
    Verilen Beğeniler
    0

@ercan 34
    hocam yardımcı olmak istiyorsun ama ya tam ifade edemiyorsun yada anlaşılmıyor.

2008 sonrası sgk lı ve engelli raporu olanlar ne zaman başvuracak peki ? normal şartlar altında emekli olacağı zaman mı ? Çok saçma olmuyor mu ?

vakti geldiginde başvuru yaptığında sgk yeniden rapor isteyecek diyorsun , o vakit ne zaman oluyor ?

2008 sonrası engellilerin erken emekli olma şansı yokmu ? Nasıl bir adaletsizlik ?

Üye
    ercan 34 Avatarı

Son Giriş
    Dün
    Saat
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    114
    Verilen Beğeniler
    283

@arizona

Neden 2008 den sonraki engelliler Emekli olmasın ben öyle Birşeymi söyledim benim demek istediğim net aslında ama anlamakta zorluk çekiyorsunuz
    Bak dostum iyi dinle 2008 sonrası sgk girişi olan engeliler vakti geldiğinde yani hizmet yılı prim gününü doldurduğunda elindeki raporla sgk ya başvuru yaptığında sgk diyecekki hopp kardeşim birde benim sevk ettiğim hastaneden rapor alacaksın ve ona göre emeklilik kararını vereceğim
    Not bu bilgileri ben demiyorum Sgk diyor daha da anlamadıysan gider sin en yakın sgk ya sorarsın kardeşim.
    Umarım anlatabildim, ))

Üye
    Ares86 Avatarı

Son Giriş
    11.05-2023
    Saat
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @ercan 34

Çok garip bir uygulamaymış ama yani zaten benimki süresiz rapor ne olacak kronik kolit iyileşecek mi keşke iyileşse ama işte uğraştıracaklar sırf bizi. Benim için zaten önemli olan vergi indiriminden ziyade emekli olup çalışmaya devam edince maaşımın kesilmemesiydi. Madem engelli emeklisinin maaşı çalışsa da kesilmiyor o zaman sorun yok.

Sayfa 1 / 2 12 SonSon