TEKSAN İnovatif Medikal Ürünler İstanbul, Bursa ve İzmir'de
Toplam 6 mesajın 1-6 arasındakiler
Buraya tıklayarak yazıları büyültebilirsiniz Buraya tıklayarak yazıları küçültebilirsiniz
    Üye
    bay e Avatarı

Son Giriş
    18.08-2021
    Saat
    10:27
    Yaşadığı Yer
    Adana / Seyhan
    Alınan Beğeniler
    0
    Verilen Beğeniler
    0

Zaten Değerlendirdiniz! 0
    STAR, dünyanın en güvenli, en sağlıklı, en konforlu ve en dayanıklı tekerlekli sandalye minderi.
    Selamlar,

Ben 2002 yılında o zamanki DMS sınavını kazanarak devlet memuru olmaya hak kazandım.

Memuriyeti kazandıktan sonra %40 heyet raporu ile 3. dereceden vergi indirimine de hak kazanmamın yanında, özel sektörde geçirdiğim 900 iş günü ssk prim ödememi de mevcut emeklilik derece kadememe işlettim.

Benim sorum 15 yılda hak kazanacağım erken emekliliğe 8 yılımın mı olduğu? yoksa 5 yılımın mı olduğudur?

Ayrıca olası bir erken emeklilik başvurumda emekli sandığından almaya hak kazanacağım emeklilik maaşımda herhangi bir kesinti oluyor mu? Ve de emeklilikte alınacak toplu parada prim yılımın emekli sandığına prim ödeyeceğim 12 yıl üzerinden mi? özel sektördeki SSK günlerimi saydırmamdan dolayı 15 yıl üzerinden mi? yoksa 25 yıl üzerinden mi hesaplanacağı konularında yardımlarınızı bekliyorum.

Konuya vakıf olan ve sorduğum sorularla ilgilenecek arkadaşlara ilgileri için şimdiden teşekkür ederim.

Üye
    Ufukalp Avatarı

Gerçek Adı
    Ufuk
    Son Giriş
    15.04-2023
    Saat
    17:17
    Yaşadığı Yer
    İzmir
    Alınan Beğeniler
    1.220
    Verilen Beğeniler
    543

@bay e

Öncelikle merhaba.
    Yazınızdan,ilk atamanızın özürlü memur olarak yapılmadığı,sonradan vergi indirimi aldığınız sonucunu çıkardım.

B- Eski memurlarda geçiş süreci
    Kanun’un geçici 4’üncü maddesi ile;
    1-5434 sayılı Kanun gereğince kanuni tabiriyle sakat kadrosu ile başlayan memurlar ile sakat kadrosunda olmamasına rağmen memur olmadan önce yüzde 40 ve daha fazla oranlı raporu olanlar 15 yıllık yani 5400 günlük süreyle emekli olmaktadırlar ve olmaya da devam edeceklerdir.
    ........
    Eğer özürlü kadrosunda girmiş ya da normal kadrodan atanmakla birlikte,memuriyete başlama tarihinizden önceye ait raporunuz mevcutsa 15 yılla emekli olabilirsiniz.
    -------------------------

b-) Çalışmaya başladıktan sonra, Kurumca yetkilendirilen sağlık kurullarınca usûlüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbî belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulu’nca çalışma gücündeki kayıp oranının;
    a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
    b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480, gün uzun vadeli sigorta kolları primi bildirilmiş olması kaydıyla istekleri halinde emekli olacaklardır.

..............................

Eğer özür durumunuzu memuriyete başladığınız tarihten sonraki bir tarih baz qalınarak belgelemiş iseniz yukarıdaki geçiş sürecine tabi olursunuz.

Özelsektörde çalışmış olduğunuz döneme ait 900 günü emekli sandığı hizmetiyle birleştireceksiniz ve hizmet sürenize dahil edilecektir.

Emeklilik durumunda alacağınız tazminat miktarı konusunda ise sadece emekli sandığında bilfiil çalışmış olduğunuz süre baz alınacaktır.Yani özel sektörde geçen süre sayılmaz ve 15 yıl çalışıp 25 yıl üzerinden tazminat alma gibi bir durum da söz konusu olamaz.

Üye
    MERSAULT Avatarı

Gerçek Adı
    ilhan
    Son Giriş
    06.08-2019
    Saat
    11:09
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    2

herkese iyi günler dilerim bir sorum var. yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.

- 21/02/2007 yılında %50 raporum var

- 01/10/2002 sigorta girişm var. işe girdiğimde 16 yaşımdaydım.

- 21/10/2014 de kamu personeli oldum. kamu personeli olana kadar 2800 gün SSK primim mevcuttu.

Ben ne zaman emekli olabilirim ?

Üye
    Mr.No Avatarı

Gerçek Adı
    Erol Taş
    Son Giriş
    27.09-2022
    Saat
    09:07
    Yaşadığı Yer
    Ankara
    Alınan Beğeniler
    55
    Verilen Beğeniler
    17

@MERSAULT

2004 yılında yani 18 yaşında olduğunuz yıllarda Sigortanız varmıydı?

SGK 18 yaş ve sonrası yaşlarda sigortalı olduğunuz tarihi emekliliğe baz alır.

Üye
    MERSAULT Avatarı

Gerçek Adı
    ilhan
    Son Giriş
    06.08-2019
    Saat
    11:09
    Yaşadığı Yer
    istanbul
    Alınan Beğeniler
    1
    Verilen Beğeniler
    2

18 yaşında olduğum 2004 de sigortam yok malesef. 2007 de başlıyor daha sonraki sigortalılığım.

Genel Yayın Yönetmeni
    OturanBoğa Avatarı

Gerçek Adı
    Bülent
    Son Giriş
    Bugün
    Saat
    02:49
    Yaşadığı Yer
    İstanbul
    Alınan Beğeniler
    3.943
    Verilen Beğeniler
    4.211

Panthera: hafif, agresif ve zarif aktif tekerlekli sandalye...
    @MERSAULT

Bu konuda net bir şey yok aslında. Hala konu muallakta. İki şey olabilir:

1- 21/10/2014 tarihinden geriye 2800 gün gittiğinizde 1 ekim 2008'den önceye gittiği için o zamanki mevzuata tabi sayılırsınız ve 5400 gün hizmet süresi ile emekli olursunuz.

2- SSK+memurlukta geçen hizmet süreleri birleşir ve aşağıdaki tabloya göre emekli olursunuz: