Tek hastalıktanmı yüzde 60 dı. Çünkü yeni yönetmeliğe göre tek hastalıktan en az yüzde 40 olmalı. Ve Aralık ayında başvurmuşsunuz yeni sonuçlanmış çok uzun sürmüş
merhaba 26 yıllık öğretmenim.13 yıldır OKB tedavisi görüyordum.2021 aralık ayında tıp fakültesi sağlık kurulundan %60 engel oranı ile engelli emekliliğe başvurdum.başvurum çalışma sürem (26 yıl) ve engel oranına (%60) rağmen reddedildi.izlemem gereken süreç hakkında tecrübesi ve bilgisi olan arkadaşların yazmasını rica ediyorum.teşekkür ederim.
Tek hastalıktanmı yüzde 60 dı. Çünkü yeni yönetmeliğe göre tek hastalıktan en az yüzde 40 olmalı. Ve Aralık ayında başvurmuşsunuz yeni sonuçlanmış çok uzun sürmüş
nereye kime müracat ettiniz.nerden döndü.malulen mi istediniz.
ben de öğretmenim +41 raporum var .2 yıl önce okuluma dilekçe yazdım.dilekçem sgk ya gönderilmiş milli eğitim tarafından.ve sgk 18 yıl çalıştıysan emeekli olabilirsin yazısını gönderdi bana.
sizin durumu açıkça yazar mısınız
%60 tek hastalık okb.1996 görev başlangıcı.
@cybill
Selam,
Hocam bu tür ret'ler çokça karşımıza çıkmaya başladı. Sendikanız varsa, sendika avukatından yardım talep edebilirsiniz. Bildiğim kadarıyla özlük haklarını ilgilendiren konularda ücret almıyorlar: İyi bir dilekçeyle talebinizi tekrarlayın, yine ret gelirse gününü kaçırmadan davanızı açın derim. Bence kazanırsınız. Süreç uzar muhtemelen ama başka da bir çare yok gibi, ne dersiniz?
teşekkür ederim.neden red edildi anlamış değilim.
Merhaba, öncelik ile yol gösterebilmem maksadı ile şunları size sormalıyım.
1-) Siz .... hastanesinden bireysel başvuru ile mi %60 Engelli raporu aldınız ve bu rapor ile engelli emekliliğine başvurdunuz?
2-) SGK' ya başvurunuz üzerine SGK sizi hastaneye mi sevk etti raporu SGK kurumumu istedi?
3-) Ret Kararını Bölge Sağlık Kurulu mu, Yüksek Sağlık Kurulumu verdi?
4-) Hastalık başlangıç tarihi nedir?
5-) BSK Veya YSK Kararında ( Çalışma gücünün %60'ını kaybetmediği mi yazıyor )
1-kendi isteğimle okula ve hastaneye başvurdum
2-once okul hastaneye yazı yazdı.
3-yuksek sağlık kurulu
4-2008
5-tedaviye kısmen cevap verdiği yazıyor.
bu arada günaydın .
rapor sürekli değilse emeklilik zor olur
Prosedürü yanlış yaptığınız kanaatindeyim şöyle ki;
( Tedaviye Kısmen Cevap Verdiği denildiğine göre )
Siz engelli emekliliğe değil MALULEN EMEKLİLİĞE Başvurmuşsunuz.
Engelli emekliliği ile Malulen emeklilik arasında organik bağ yoktur, yani malulen emeklilik ile engelli emekliliği işlemleri farklı.
Yapmanız gereken işlem şu olmalı idi.
1-) Çalışmanızın bulunduğu .... ilçe devlet hastanesinden ve veya .... üniversitesi hastanesinden en az %40engelli raporu almak, alınan raporun bir suretini çalışmanızın bulunduğu kurum muhasebesine vermek ve defterdarlığa yani vergi dairesine gönderilmek üzere formu doldurup, muhasebe tarafından bağlı bulunduğunuz ilçe yada ilin vergi dairesine göndermek.
2-) Bu prosedür bitince Ankara'dan gelecek vergi indirimi cevabı ile, Prim gün yaş süreniz tamam ise SGK'ya Engelli emekliliği başvurusunda bulunmak.
SİZİN YAPTIĞINIZ İŞLEM ENGELLİ RAPORU İLE MALULEN EMEKLİLİĞE BAŞVURMAK OLMUŞ, BURADA HATA VAR.
1-) ( Tedavi ile kısmen düzelen dendiğine göre, Malulen emekliliğe başvurulmuş olduğu anlaşılmaktadır )
2-) Eğer malulen emekli olmak istiyor iseniz SGK'ya Malulen emeklilik başvurusunda bulunmak ve kurumun sevk edeceği .... üniversitesi hastanesinden %60 Malul mütalaası almak ancak ( SGK'nın sevk ettiği ..... üniversite hastanesince oran belirtilmemekte olup BSK YSK tarafından oran belirleneceği yazılmaktadır )
Atılı rahatsızlığınız muvacehesinde ( Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen ) veya ( Çalışarak Hayatını Kazanamayacağı Tıbbi Kanaatine varılmıştır ) Şeklinde üniversiteden mütalaa çıkar ise, bu kere SGK tarafından BSK'ya gönderilecektir ve lehinize onaylanır ise Malulen emekli olursunuz, eğer %60 Malul değildir cevabi yazısı gelmesi halinde bu kere Yüksek Sağlık Kuruluna itiraz etmeniz gerekecek oradan da ret cevabı gelmesi halinde,
Yargı İş Mahkemesine Kurum işleminin iptali ile Emekli aylıklarının hak ediş tarihinden itibaren yasal faizi ile birlikte ödenmesine yargılama harç ve giderlerin kurum üzerine tahmiline ilişkin dava açmanız gerekecek.
Davada sizi Mevzuat gereği 5510 /95 Md gereği Adli Tıp Kurumuna gönderecekler ( Unutmadan Adli tıp 3. ihtisas kurulu ile Adli Tıp 2 Üst Kurulu SGK'yı korumaya matuf oluşturulduğu için lehinize mütalaa çıkmayacaktır bunu da göz önüne alın )
Sorunuz varsa cevaplaya bilirim
haklısınız.malulen değil engellie emeklilik olmalıydı.engelli emekli nasıl olabilirim?raporum tıp fakültesinden.oranı %60.
malulen değil engelli raporumla emekli olmak istiyorum.%40 yeterli olurken %60 ile olamadım.şimdi okula ne yazmalıyım?halen öğretmenlik yapıyorum.
malulen emekli değil engelliden emekli olmak istiyorum.şu anda ne yapmam gerekiyor.
4 c li çalıştığınız için vergi indirimi almanıza gerek yok
branş ne hocam
Tekrarla merhabalar, Evet Engelli emekliliği için Yaş şartı, prim şartı , yıl şartını sağladığınıza göre '' Engelli '' emekliliğini hak etmiş durumdasınız.
Sgk'ya önceki başvurunuz Engelli emekliliği yerine malulen emeklilik başvurusu olduğu bu cihet ile ret edildiğinden.
1-) SGK'YA yeniden Tahsis talep başvurusunda bulunacaksınız ENGELLİ EMEKLİLİĞİ BAŞVURUSUNDA BULUNUN '' SİZE ORADA BİR FORM VERİLECEK VERİLEN FORMDA ENGELLİ EMEKLİLİĞİ KISMINI İŞARETLEYECEKSİNİZ VE İŞLEMİ YAPAN MEMURA ENGELLİ EMEKLİLİĞİ DİYE AĞIZDAN DA SÖYLEYİN. ( İş yoğunluğundan bazen hatalı işlem yapa biliyorlar )
HANGİ HASTANEDEN ALMIŞ OLDUĞUNUZ ENGELLİ RAPORUNU 2 ADET RENKLİ OLARAK ÖNLÜ ARKALI FOTOKOPİ ÇEKTİRİN ASLI GİBİDİR KAŞESİ İLE MÜHÜRLETİN HANGİ HASTANEDEN ALDIYSANIZ O HASTANEDEN O FOTOKOPİLER SİZDE KALSIN, HASTANE UZAK İSE E-DEVLETTEN ÇIKARTA BİLİRSİNİZ SONUÇTA ÜZERİNDE BARKOT VAR NEYSE GELELİM SENİN İŞLEME RAPORUN ASLINI SGK'YA ÖZLÜK DOSYANA EKLEMEK İÇİN İSTEYECEKLER, SGK'DA SİZE VERİLEN FORMU DOLDURUNCA HANİ DEDİMYA ENGELLİ EMEKLİLİĞİ İŞARETLEYECEKSİN DİYE İŞTE O FORMU VERİRKEN RAPORUDA VERECEKSİN ÖZLÜK DOSYAN İLE BÖLGE SAĞLIK KURULUNA GİDECEK.
Sana verilen raporda 2 yıllık yazıyor mu süresiz mi yazıyor, hangisi yazmakta ?
%60 Engelli raporu verildiğine göre Süregen olması gerekiyor yani süresiz.
NOT : UNUTMA ENGELLİ EMEKLİLİĞİ İÇİN BAŞVURACAKSIN----- MALULEN EMEKLİLİK İÇİN DEĞİL SAKIN YANLIŞ YAPMA YİNE RET CEVABI ALIRSIN.
Önce SGK'YA Engelli emekliliği tahsis talebinde bulunun ondan sonra okula vereceğin cevabı konuşalım olur mu efendim.
Not: SGK'ya Tahsis talep başvurusundan sonra işleminizin hangi aşamada olduğunu ( E-Devlet üzerinden DYS Evrak takip yazarak çıkan Sayfasından Yapılan işlemleri takip edebilirsiniz.
Konu ADALETE SİTEM tarafından değiştirilmiştir (05.04-2022 Saat 23:29 ). Gerekçe: Eksik yazı
Merhaba arkadaşlar
1. Bilgiler tahmin ile olmaz, yaşayarak öğrenilir.
2. Engelli raporu aldığın da, işyeri aslını SGK sağlık kuruluna gönderir. SGK sağlık kurulu iş gücü oranını tespit eder.... Şu kadar günde emekli olur yada olamaz diye karar verir.
3. SGK sağlık kurulunun verdiği karar aradan 10 yılda geçse geçerlidir.
4. Bu arkadaşa red gelmiş ne yapabilir;
a)- yüksek sağlık kuruluna itiraz
b)- yüksek sağlık kurulu red gelirse İdare Mahkemesine zaman geçirmeden dava açmak.
Yeni yönetmelikte emekli olmak çok zor, inşallah değişir yada iptal edilmesi için bir sendika yada dernek dava açar
Hayırlısı olsun.