OKB teshisinin bana söylenmemesi.ağır ilaçlar yazıp işe çalışmaya devam etmem.geç sağlık kurulu raporu verilmesi.bunun sonucunda emekli olma şartımın EKTye bağlı olması vs vs
OKB teshisinin bana söylenmemesi.ağır ilaçlar yazıp işe çalışmaya devam etmem.geç sağlık kurulu raporu verilmesi.bunun sonucunda emekli olma şartımın EKTye bağlı olması vs vs
@cybill Sağlık Bakanlığına açtığınız Dava, Gerek usulden gerekse esastan ret edilecektir.
Umarım siz kazanırsınız aksi halde dava giderleri ile kurum vekilinin ücret-i vekaleti sizden sadır sayılacaktır.
Hakkınızı sonuna kadar arayın bende sizden tarafım, fakat söz konusu kurum olunca bilirkişiler ve mahkemeler kurumu koruyor, malesef ki malesef durum böyle.
Üzgünüm.!
@ADALETE SİTEM dosytum silivri soğuktur aman diyim. bunların a dediğine b de içeri alıyolar![]()
@bionic Ben durumu açıkladım, söz konusu kurum olunca bilirkişiler ile mahkemeler kurumu koruyor, sebebi ise şudur !
Kurumlara karşı açılan her tür dava ile sair tazminat istemlerine konu giderler hazineden tahsil ediliyor, buda devlete yük getiriyor.
neye dayanarak bunları söylüyorsunuz?
@cybill
Nedenini gerekçeli olarak az yukarıda açıkladım. !
hayır acıklamadınız?usulun ve esasın nesi yanlış?avukat bile tazminat tespiti yapıyor ,sizin bizim bilmediğiniz ne var gerçekten merak ettim.
@cybill
Vekiliniz tazminata ilişkin dahi hesaplama yapabiliyor ise, bizim bu konuda söz hakkımız yoktur.
Davanızı açtığınıza ve vekil de atandığına göre, yargısal süreçte olacak aşamaların sonucunu bekleyeceksiniz.
Dava açıldığına göre de Sayın mahkemeye karşın bu aşamada görüş bildirmek veya haricen beyanda bulunmak yasaklılık ilkesidir.
Bu nedenle davanızın sonucunu bekleyeceksiniz, yukarıda da özetle nedenini kısaca özet geçtim.
Bu gibi durumlarda fazla açıklama yapmak hüküm giymeye sebebiyet vereceğinden bu kadarı ile yetiniyorum.
Sonuçta vekil atanmış davanız açılmış sonucu bekleyeceksiniz.
sizce ne olur sonuç? sizin nasıl sonuçlandı?davalarda yargı vatandaştan yana mı?
merhaba aynen dediğiniz gibi oldu ama bu avukatımın bilgisizliği ve ilgisizliğinden kaynaklandı.bu avukat SGK ankarayı dava edeceğine bursa müdürliüğü dava etmiş.buradan reddedildi.ayrıca kendisi ceza avukatıymış hiç bir bilgisi yok.napıcam ben?
@cybill Merhaba öncelik ile Avukat yada Avukatların Ceza veya diğer hukuki çözümlerin konusunda ayrım olanağı yoktur, diğer bir değişle Avukat kategori halinde mesleğini icra etmez.
Mahkemeler dava açılır iken '' Dava dilekçesinde ki beyanları esas alarak dosyanın sonucuna gitmekten ibarettir ''
Sgk Kurum işleminin iptali davalarında Dava dilekçesinde Davalı Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı '' Bulunduğunuz o yer Sosyal güvenlik merkezi müdürlüğü '' yazılmalıdır.
Aksi halde Davanız Usulden Ve Esastan reddine karar verilerek Dava giderleri ile Ücret-i vekaletin davacı üzerine tahmiline gerekçeli kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde İSTİNAF Yolu açık olmak üzere karar verilecektir.
Diğer bir husus ise, Dava dilekçenizde gösterdiğiniz gerekçe ile talepleriniz esasına göre mahkemesi delil toplayıp ve dosyanın durumuna ve bilirkişi raporları doğrultusunda karar verir, diğer bir anlatım ile Gerek ceza davalarında gerek icra, icra ceza, icra hukuk , sulh hukuk , asliye hukuk , vs vs hukukun tüm birimlerinde yazılı beyana dair işlem yapılır, yazılı beyan akabinde duruşmada sözlü savunma usul hukukundandır, esas olan yazılı beyandır.
Sizin anlatımınıza göre davanız ret edildiğine göre yeniden esas numarası alarak dava açmaktan ibaret olacaktır.
@Chucky859 Şu sayfayı da incele yol gösterici olacaktır, memuriyet ile ilgili.
Yazdıklarinı okudum.4cliler de tahsis talep formu olmaz ve vergi indirimine gerek yoktur.
Konu Chucky859 tarafından değiştirilmiştir (08.02-2023 Saat 02:34 ). Gerekçe: Yanlış başlık